Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Bundan sonra yemekleri az pişiriyoruz ki kalanı çöpe gitmesin.
Ayy kendimi hiç böyle düşünmemiştim.
Hiç umursamıyordum,ama alırkende yemeği yaparkende düşünmek gerekiyormuş.
:KK14:

Bundan sonra yemekleri az pişiriyoruz ki kalanı çöpe gitmesin.
Ayy kendimi hiç böyle düşünmemiştim.
Hiç umursamıyordum,ama alırkende yemeği yaparkende düşünmek gerekiyormuş.
:KK14:

Tabii canım,hem malzememiz hem de emeğimiz niçin ziyan olsun,değil mi?

merhaba kızlar:KK3:

ayyy sormayınnnn içim nasıl yanıyor.
haftasonu annemdeydim
evde bi tabak kalan aşurem, buzdolabına koymayı unuttuğum poşette 6 adet mandalin veee en çok da içimi yakan geçen hafta aşureden kalan bi tabak piyazlık ayırdığım fasülye bozulmuş. :KK43:((
fasülyeyi tamamen unutmuşum:KK43:

tabi bozulmaktan kurtardıklarım da var. cuma günü arkadaşlarla yemeğim vardı ortalığı tam toplayamadım o yüzden. ama alelacele bazı şeyleri buzluğa atmakla, geçen hafta erittiğim kıymanın kalanını kavurup dolaba koymakla onları kurtarmış oldum.
şimdi de o kıymayla ve önceki haftadan kalan patlıcanla karnıyarık yaptım.

merhaba kızlar:KK3:

ayyy sormayınnnn içim nasıl yanıyor.
haftasonu annemdeydim
evde bi tabak kalan aşurem, buzdolabına koymayı unuttuğum poşette 6 adet mandalin veee en çok da içimi yakan geçen hafta aşureden kalan bi tabak piyazlık ayırdığım fasülye bozulmuş. :KK43:((
fasülyeyi tamamen unutmuşum:KK43:

tabi bozulmaktan kurtardıklarım da var. cuma günü arkadaşlarla yemeğim vardı ortalığı tam toplayamadım o yüzden. ama alelacele bazı şeyleri buzluğa atmakla, geçen hafta erittiğim kıymanın kalanını kavurup dolaba koymakla onları kurtarmış oldum.
şimdi de o kıymayla ve önceki haftadan kalan patlıcanla karnıyarık yaptım.

Canım sorma az önce 1 koca tencere kuru patlıcan dolması yaptım eşim çok istedi diye,sumak ekşisi konuyor ekşi olsun diye biraz az gelmiş ekşisi..Lezzetsiz olmuş dolma..Tencerede en az 30 tane dolma var atıcak değilim ama zorla yenecek gibi değil..ne yapsam fikri olan var mı?

Canım sorma az önce 1 koca tencere kuru patlıcan dolması yaptım eşim çok istedi diye,sumak ekşisi konuyor ekşi olsun diye biraz az gelmiş ekşisi..Lezzetsiz olmuş dolma..Tencerede en az 30 tane dolma var atıcak değilim ama zorla yenecek gibi değil..ne yapsam fikri olan var mı?

o dediğin sumak sosundan yapıp üzerinde gezdirsen ya da zeytinyağlı salçalı bi sos yapıp gezdirsen?

o dediğin sumak sosundan yapıp üzerinde gezdirsen ya da zeytinyağlı salçalı bi sos yapıp gezdirsen?

Tutumlu hanımlar günaydııııııııııııııın :KK52::KK52::KK52::KK52:
Sabahın 07:30'unda kalktım,eşime kahvaltı hazırladım,3 kuru kayısı yedim,1 saat yürüyüşe gittim,gelip duş aldım,1 yasin suresi okudum,mutfağımı toparladım,kahvaltımı yaptım,işte karşınızdayıııııııııııımmm:KK52::KK52::KK52:
Karanfilcim teşekkür ederim önerin için sumaklı sos yaptım en azından biraz daha yenilebilir bir hale geldi :KK9::KK9:
Sizler neredesiniz birikimler,yastık altındakiler,kesedekiler,cüzdanın kenarındaki köşesindekiler ne alemde :KK9::KK9:

Günaydın..

Bende geldimm..:KK55:

evimi topladım,annemle dışarda işimiz vardı onu hallettik az bi oturdum şimdi
Oğlum gelir birazdan günler nasıl geçiyo anlamıyorum hep bi koşturmaca
Sabah kalk kahvaltı hazırla oluşun servisi gelsin onu yolla eşi yolla ev topla, sonra tekar oğluş gelsin onu yedir ödev yaptır
yemek yap akşam olsun tekrar sofra kur çok rutin çok çok..:KK31:

procum keseler boş valla evin ihtiyaçları bitmiyo al al al ortada bişe yok 3 kişiyiz ama eşim yemek seçiyo çok sıkıntılıyım.

Son düzenleme:
Tutumlu hanımlar günaydııııııııııııııın :KK52::KK52::KK52::KK52:
Sabahın 07:30'unda kalktım,eşime kahvaltı hazırladım,3 kuru kayısı yedim,1 saat yürüyüşe gittim,gelip duş aldım,1 yasin suresi okudum,mutfağımı toparladım,kahvaltımı yaptım,işte karşınızdayıııııııııııımmm:KK52::KK52::KK52:
Karanfilcim teşekkür ederim önerin için sumaklı sos yaptım en azından biraz daha yenilebilir bir hale geldi :KK9::KK9:
Sizler neredesiniz birikimler,yastık altındakiler,kesedekiler,cüzdanın kenarındaki köşesindekiler ne alemde :KK9::KK9:

oh ohh ohh
afiyet bal şeker olsun.
ben de bugün mükellef bi kahvaltı yaptım sabahın 7 buçuğunda :KK1:
haşlanmış yumurta, kendi yaptığım yeşil zeytin ve kahvaltılık sosumla :))

oh vaktin varmış benim de okuncak bi cüzüm var hem de bugün :KK52:

bizim birikimin nerdeyse tamamı kooperatifte. 24 blokluk kooperatifin 18 tanesi bitti kaldı 6 tane. bizim hisse de onlarda işte.
benim hiç yanımda para biriktirme huyum yoktur. kumbaram da olmadı hiç.
hep bankada birikti.altın hesabım vardı kooperatif alırken hepsi gitti. kooperatifi 65 bine almıştık. 1 buçuk yıldır da ayda 1000 tl aidat ödüyoruz. şimdi de araba almak için bakıyoruz. 1-2 yıldır tl biriktiriyoruz. çocuğum yok ama bu devirde çocuğu olmayan olandan fazla harcıyor tabi :KK31:

Günaydın..

Sabah kalk kahvaltı hazırla oluşun servisi gelsin onu yolla eşi yolla ev topla, sonra tekar oğluş gelsin onu yedir ödev yaptır

procum keseler boş valla evin ihtiyaçları bitmiyo al al al ortada bişe yok 3 kişiyiz ama eşim yemek seçiyo çok sıkıntılıyım.

ben de aynı rutinlikten şikayetçiyim çocuğum olsaydı böyle olmazdı diye düşünüyorum acaba yanlış mı düşünüyorum ki.. sen de aynı şeyden şikayet etmişin..

Günaydın..

Canım yavaş yavaş birikir inşallah..:KK34:
Benim eşim de çook yemek seçer beni sinir sahibi ediyor :KK4: Bir yemeği beğenmesin aç oturur yine o yemeği yemez..Yıllardır bu böyle..
Yaptığım yemek yensin diye tek çeşit mi yapmadım,seveceği şekilde mi yapmadım..Sevmediyse yemiyor yemiyor..Yapacak bir şey yok :KK50:
Benim de çok rutin geçiyor günlerim..Çok sıkılıyorum..Hayat enerjim azalıyor..
Altınları aldık,artık bir dahaki birikim ayın 15'inden sonra olur artık..
Bu ay yapabileceğimiz tek şey elimizdekini tüketmemek için dikkatli harcama yapmak,mutfakta israf etmemek..

ben de aynı rutinlikten şikayetçiyim çocuğum olsaydı böyle olmazdı diye düşünüyorum acaba yanlış mı düşünüyorum ki.. sen de aynı şeyden şikayet etmişin..

Çocuğunda olsa rutin sadece zamanın daha dolu oluyo hepsi bu
Evin daha çok dağılıyo, biraz daha fazla işin çıkıyo, ödev vs zamanın doluyo
Çalışan anne olmayıda denedim çok zorlandım bu seferde akşam yatağa kendimi nasıl attığımı bilemedim,evim aldı başını gitti
her türlü evli çocuklu olmak zor zanaat

Son düzenleme:
oh ohh ohh
afiyet bal şeker olsun.
ben de bugün mükellef bi kahvaltı yaptım sabahın 7 buçuğunda :KK1:
haşlanmış yumurta, kendi yaptığım yeşil zeytin ve kahvaltılık sosumla :))

oh vaktin varmış benim de okuncak bi cüzüm var hem de bugün :KK52:

bizim birikimin nerdeyse tamamı kooperatifte. 24 blokluk kooperatifin 18 tanesi bitti kaldı 6 tane. bizim hisse de onlarda işte.
benim hiç yanımda para biriktirme huyum yoktur. kumbaram da olmadı hiç.
hep bankada birikti.altın hesabım vardı kooperatif alırken hepsi gitti. kooperatifi 65 bine almıştık. 1 buçuk yıldır da ayda 1000 tl aidat ödüyoruz. şimdi de araba almak için bakıyoruz. 1-2 yıldır tl biriktiriyoruz. çocuğum yok ama bu devirde çocuğu olmayan olandan fazla harcıyor tabi :KK31:

Ohh afiyet,bal,şeker olsun karanfilcim :KK56:
Zeytinlerden azıcık bana yolla 8-10 kilo kadar :KK52::KK52::KK53:
Kooperatif ödüyormuşsunuz ya canım benim en güzel yatirim,birikim yolu..Allahım hayrını görmeyi,güle güle oturmayı nasip etsin..:KK54:

Bu arada canlarım size bir soru sorucam..
Benim sürekli dinlediğim bir radyo vardı.Şu anda şehir değişikliği yaptığımız için radyo burada çekmiyor.
Genellikle yürüyüş yaparken dinlerdim..Telefondan,kulaklıkla..
Bu radyoya nasıl ulaşıp dinleyebilirim?Telefonumda internet paketi yok :26:
Tv'de uydudan çekiyor evde dinleyebiliyorum ama yürürken dinleyemiyorum..
Yürüyüşü çekilir kılan tek şeydi o radyo..Nasıl yapabilirim bilen var mı :26:

Karanfilcim ben de bir bebişim olsa hayatım daha farklı olurdu diye düşünüyorum ve Allah ne zaman nasip edecek merak ediyorum..:26::26:

karanfilcim procum inş Rabbim sizede nasip etsin ben büyüttüm bile

Güzel oluyo evde bıcırık şey sohbet edicek insan aramıyosun herşeye verilcek bir cevabı var maşallah
Otur tv izle, çekirdek çitle, yarışma seyret, santranç oyna, pişti oyna, kitap oku, gıdıkla-gıdıklan, öpücükle uyandırıl,uyandır..

Hatta en son dün akşam nasıl bir ev istiyorsun anlat bakim dedi :KK53:

(inşaat mühendisi olucakmış 2 yıldır ona taktı)
Balkonu nasıl olsun?
kaçıncı kat olsun?
odaları nasıl olsun?
sorduda sordu
:KK1:

Çok hayallerimiz var çok

Rabbim yokluklarını göstermesin sağlık versin yeter.

Günaydın hanımlar...

Herkes ne kadar enerjik ve hamarat böyle. Ben bu saate kadar bir kahvaltı yaptım,bir de yatağımı topladım. Kahvaltım da tost ve çaydan ibaret...

Dışarı çıkmam gerekiyor ama ona da üşeniyorum. Hava da öyle kapalı ki, başağrısı yaptı yine bende.
Bu halsizlik ve yorgunluktan kurtulabilmem için ne yapsam...

merhaba hanımlarr...
bizdeee sabahın 7sinde maaile kalktık .eşimi yolladım işe.oğullarımın beslenmesine gözleme yaptım.
onları hazırladım yolladım okula.baktım birisi beslenmesi evde unutmuş çok üzüldümm:KK5:
sonra kızları yedirdim .boya yapmak istediler boya verdim mutfağa gittim.orayı temiizledim bi baktım kızlar heryeri boyamışş:KK20:
onları odalarına yolladım halıyı duvarları sildim tertemiz yaptım.
sesleri çıkmıyo bi bakıyım dedim gittim tüm kitaplığı boşaltmışlar:KK36:
sabırrr dedim kitapları yerleştirdimm..sonraa baktımmm çamaşırlar birikmiş attım onları makineye.
tamm ütü yapıcaktım kv geldi oturdum kayınlarımın borçlarını ,çok sıkıntı çektiklerini vs vs dinledimm bizim bi elimiz yağda bi elimiz balda ya.neyse anlattı gitti benimde ütü yapma hevesim gitti:KK37:.kızlarda uyudu bende azcık nefes alıyorum şimdilik..

Sabahtan güneşliydi ama şu anda burası da kapattı.Muhtemelen öğleden sonra yağmur yağacak..:KK15::KK15:

X