Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Bereketli ve doğru birikimin yolunun her zaman israfı terk etmekten geçtiğini düşünürüm.
bu sayfada helal kazançla yaptığımız birikimleri elde etmek için uyguladığımız küçük büyük yöntemleri paylaşmayı öneriyorum.
Birbirimizin bilgilerinden faydalanıp bizler de israftan kaçmaya çalışalım.
Bir ülkenin temel taşı ailedir. Kadın ise ailede herşeydir o varsa herşey var, o yoksa herşey dağılır.
Sorumluluğumuz çok fazla, belki bir ülkenin geleceği..
Giderek tüketim toplumu olmaya başladığımız şu devirde bilinçsizce yaptığımız harcamalar, pervasızca katlettiğimiz zenginliklerimiz içimi çok fazla yakmakta.
Herşey çoğalmakta ama bir o kadar da kalitesizleşmekte doğallıktan uzaklaşmakta..

Damlaya damlaya göl olur arkadaşlar haydin ev ekonomimiz için yaptıklarımız ve yapacaklarımızdan bahsedelim.

Ne kadar guzel bir mevzuya deginmissiniz

Daha bu sabah sevgili anneme artik öyle bir kaygi tasimiyorum, tasimiycam diyordum
17 yillik evliyim ve esimle zaman zaman planlar yapariz ama malesef hic birini tutturamadik :))) cok sukur karnimiz tok,,sirtimiz pak
Buna sükredip oturuyoruz
Malesef bir yatirim yok
Yiyoruz , tatil yapiyoruz, cocuklarimizda mutlu,
Aslinda cok geniste bir mevzu..yatirimy yapicam diye cocuklarimin ve kendi hayatlarimizdan gencligimizden calmak istemiyoruz..ama bunu yaparkende müsrif olmuyoruz ,,zaten müsrif olsak sanirim. Bunlarida yapamayiz

Encok dikat ettigim nimet israfi..hicbir nimeti atmamaya curutmemeye bozmamaya calisrim..elektirige dikkat ederim,,dengeli alisveris yaparim,,tum bunlara dikkat ediyorum ama ailecek cok merakliyiz,,gezeriz herkesin bir hobisi var ve bunlara zaman ve para harcariz ..yani israf etmiyoruz ama tutamiyoruzda...hep öyle dua ederim allah dünya ve ahiret güzelligi versin diye..

yarın dişçide randevum var ilk kez dişime dolgu yapılacak:18:
haliyle biraz korku gerginlikvarr
nasıl bişeydir bu dolgu işi korkmalımıyım gerçektendee

Günaydın hanımlar...

Herkes ne kadar enerjik ve hamarat böyle. Ben bu saate kadar bir kahvaltı yaptım,bir de yatağımı topladım. Kahvaltım da tost ve çaydan ibaret...

Dışarı çıkmam gerekiyor ama ona da üşeniyorum. Hava da öyle kapalı ki, başağrısı yaptı yine bende.
Bu halsizlik ve yorgunluktan kurtulabilmem için ne yapsam...
canım sen hamilsein ya ondandır boşver keyfini sür yakında ararsın çünkü :KK1:
bizim burdada hava kapalı hatta yağmur yağıyo şu ann.
cama pıtı pıtı vuruyo yağmurr
bayılırım yağmura :KK16:
Ne kadar guzel bir mevzuya deginmissiniz

Daha bu sabah sevgili anneme artik öyle bir kaygi tasimiyorum, tasimiycam diyordum
17 yillik evliyim ve esimle zaman zaman planlar yapariz ama malesef hic birini tutturamadik :))) cok sukur karnimiz tok,,sirtimiz pak
Buna sükredip oturuyoruz
Malesef bir yatirim yok
Yiyoruz , tatil yapiyoruz, cocuklarimizda mutlu,
Aslinda cok geniste bir mevzu..yatirimy yapicam diye cocuklarimin ve kendi hayatlarimizdan gencligimizden calmak istemiyoruz..ama bunu yaparkende müsrif olmuyoruz ,,zaten müsrif olsak sanirim. Bunlarida yapamayiz

Encok dikat ettigim nimet israfi..hicbir nimeti atmamaya curutmemeye bozmamaya calisrim..elektirige dikkat ederim,,dengeli alisveris yaparim,,tum bunlara dikkat ediyorum ama ailecek cok merakliyiz,,gezeriz herkesin bir hobisi var ve bunlara zaman ve para harcariz ..yani israf etmiyoruz ama tutamiyoruzda...hep öyle dua ederim allah dünya ve ahiret güzelligi versin diye..
herşeyde dengeyi kurmak çook önemli israfla cimrilik arası ince çizgiyi kaçırmamak gerek dediğin gibi.

korkma dolgu çok zor olmaz:KK66:

Canım,benim meşhuuuuuur ekşili olamayan dolmalarım henü bitmedi yanına da mercimek çorbası yaptım.
Bir de cacık yaptım..Eşim de dün tulumba tatlısı getirmiş.:KK76::KK76:
Ama karar verdim diyet yapmak istiyorum.
Buraya taşındığımızdan beri biraz gevşeklik ettim,ıvır zıvır çok yedim..:KK36:
En sevdiğim eşofmanım popoma girmiyor..:KK25:
Zorla giydiğimde meydana gelen görüntüyü eminim görmek istemezsiniz..:KK37:
Acil spor ve diyete ihtiyacım var..:KK24:

Arkadaşlar acilen benide aranıza almanız lazım yani şükür israfçı değilim ama eşimi ikna edemiyorum bu konuda...

Arkadaşlar acilen benide aranıza almanız lazım yani şükür israfçı değilim ama eşimi ikna edemiyorum bu konuda...

Buyur gel canım elbette aramızda israfı sevmeyen herkesin yeri var,değil mi Karanfilcim :KK34:
Eşini boşver canım erkekler ev ekonomisinden anlamaz.Bir evi ayakta tutan da batıran da kadındır (istisnai durumlar hariç):KK23:
Sen fark ettirmeden biraz kemerleri sık,sonra biraz altın yap.Eşin çil çil altınları görünce bak nasıl tasarruf etmek isteyecek.
Hatta benim "Kirli Çıkılar" topiğinde bir yazım vardı,dur bulayım :KK9:

Kırmızı renkle belirttiğim yazıyı 22.06.2011 tarihinde ben biriktiremiyorum,siz nasıl biriktiryorsunuz"diye soran bir arkadaşa cevaben yazmışım :KK9:

Canımıniçi öncelikle sana birkaç tavsiyede bulunayım..

Evinde,özellikle mutfağında hiçbirşeyi,bir pirinç tanesini bile ziyan etmeyeceksin,hiçbirşey çöpe gitmeyecek..

Faturalara çok dikkat edeceksin,gereksiz elektrik,su,doğalgaz kulanmayacaksın..

Uygun fiyatlı marketlerden alışveriş yapacaksın,indirimleri takip edeceksin..(Bim bu konuda çok iyidir)

Dolabındaki giysileri en iyi şekilde değerlendireceksin,bu işe yarama deyip dolap beklemeyecek,ikide bir giyim alışverişine para vermeyeceksin..

Yaz gelince biz bayanlara birşeyler olur,çiçekli elbiseler,babetler aklımızı çeliverir,bu tuzağa düşmeyeceksin,bir-iki elbise alıp sezonu kapatacaksın..

Ev için yok mumluk,vazo,dekor taşı ıvır zıvıra para vermeyeceksin(geçen sene İkea'da yaptığım ıvır zıvır 400 tl tutunca gözümün çayırı açıldı)

Kesinlikle ne olursa olsun dışarıda yemek yenen evde bereket olmaaz(bir dönem haftanın 4 günü dışarıda yemiş bir insan olarak söylüyorum)

Yemekler mutlaka evde yenecek..

Tüm bunlar olurken sen eşinden aynı mutfak masrafı için para alacaksın ve hemen o paranın bir kısmını bir kenara koyacaksın..

Eşim bana her gün 100 tl civarı para verirdi,bir de be çalışıyorum,gidip elimdeki bütün parayı buradaki avm'ye yatırırdım..

Sonra bana o avm'ye çok para kazandırdım diye madalya takmadılar

Bir anda kendime geldim..Çizme,çanta,kaban,takı (ki tercihim her zaman pırlantalardan yanadır,kahretsin öyle ucuz feciz şeyleri de beğenmem ),giyim,parfüm,kozmetik........................Son u yok bacılar sonu yooookkkk...

Bir yerden başlamak lazım birikime..Sanırım ben de artık bu yaşıma kadar çok yaptığım için alış verişe doydum

Ha alışveriş yapmıyor muyum,hem de en güzelini yapıyorum,kaliteli ve kullanışlı parçalar alıp uzun süre giyiyorum..

Mesela eşimin işi sebebiyle çok fazla kongreye,yemeğe,toplantıya gidiyoruz..

Haliyle şık olmak gerekiyor..Daha geçen hafta İpekyol'a gittim kullanışlı parçalar aldım..

Gömlek gibi,etek gibi,kombinlenebilir jileler gibi..

Değiştirip değiştirip giyerim..

İste böyle güzel kardeşceğizim,şartlarınız nedir bilmiyorum ama istersen sen de yaparsın..

İnşallah çok para biriktirirsin canım..Sonra o paraları getir yamacıma ben saklarım..

Öptüm seni

Bu da yine aynı tarihte "benim eşim ev ekonomisinden anlamıyor" diyen bir arkadaşa yazdığım cevap:

Canım efendim, çok az erkek marketten mantıklı bir alışveriş yaparak çıkar..

Ben eşimi markete yollamıştım yeni evliyken misafir gelecekti,kek için malzeme yazdım,yufka istedim,revani yapacağım onun malzemeleri alınacak..

Gitmiş 2 tane baton hazır kek almış hem de paketli olanlardan..

Marketin unlu mamul bölmünden 2 kilo da su böreği,miss..

Revani yerine de hazır şekerpare almış,evde ıslatılacak..Daha bir sürü apır sapır şey..

Demem o ki erkekler alış verişten anlamaz..

800 tl ciddi bir miktar canım,hele evde 2 kişiyseniz..

Meyve sebzeleri sen al,az ve tüketebileceğiniz kadar..

Hafta sonu bir liste yap,diyelim ki pazartesi dolma ve çorba,salı taze fasülye ve makarna,çarşamba pataes köfte,perşembe et sote-enginar,cumapatlıcan yemeği bugur pilavı..

İşte o hafta tüketeceğiniz sebzeler ortaya çıkmış oldu,alışverişi buna göre yapasın..

Ha bir de şunu söyleyeyim evde bakliyattan,patates-soğandan hiçbir zaman zarar gelmez,ani dudumlarda kurtarıcıdır,onları eksik etme canımın içi..

Sonra da gel buraya şu kadar para biriktirdim diye yaz e mi?

ıgne ıle uyuşturulacağı ıcın bırşey anlamazsın..fakat dış ıyıce curumuşse ve kurtarma ıcın kanal tevadısı derse işte o zaman acıyormuş...ben cok yaptırdım zamanında dolgu hıc anlamadım..ama kanal tedavısı gormedım elhamdulıllah..

buyur gel hoşgeldin takıl bize paraları paraları saçma :KK66:

procum harika şeyler yazmışsın:KK9:

Elimden geldiğince kısıyorum arkadaşım ama yinede olmayan birşeyler var galiba o yüzden size takılmayı düşünüyorum...hoşbuldum bu arada :)

Son düzenleme:
Canım,benim meşhuuuuuur ekşili olamayan dolmalarım henü bitmedi yanına da mercimek çorbası yaptım.
Bir de cacık yaptım..Eşim de dün tulumba tatlısı getirmiş.:KK76::KK76:
Ama karar verdim diyet yapmak istiyorum.
Buraya taşındığımızdan beri biraz gevşeklik ettim,ıvır zıvır çok yedim..:KK36:
En sevdiğim eşofmanım popoma girmiyor..:KK25:
Zorla giydiğimde meydana gelen görüntüyü eminim görmek istemezsiniz..:KK37:
Acil spor ve diyete ihtiyacım var..:KK24:
bende bikaç gündür diyetteyim
enteresandır iştahımda kapalı bunu fırsata çevirmem lazım bu ara verebilirim biraz

ıgne ıle uyuşturulacağı ıcın bırşey anlamazsın..fakat dış ıyıce curumuşse ve kurtarma ıcın kanal tevadısı derse işte o zaman acıyormuş...ben cok yaptırdım zamanında dolgu hıc anlamadım..ama kanal tedavısı gormedım elhamdulıllah..
kanal tedavisi yok.aslında ben gözükara biriyimdir.doktordur iğnedir ameliyat vs korkmam.
ilk tek diş tedavi tecrübemm yirmilik diş çekimiydi gayet rahat gittim çekildi sorun yok
akşamına ateşlendim bi kaç gün ateş bi hafta yüzüm şişti ve morardı işte bu korkuttu beni.:KK43:
buda 2 olucak:KK17:

bende bikaç gündür diyetteyim
enteresandır iştahımda kapalı bunu fırsata çevirmem lazım bu ara verebilirim biraz

Hayatımda iştahımın kapalı olduğunu hatırlamıyorum :KK14:
İnsanlarla aynı miktarda yerim,onlar aynı kalır ben kilo alırım..
Özellikle glisemik indeksi yüksek ve karbonhidratlı şeyler yediğimde hemen şişerim,bana hiç yaramaz..:KK15:
Ama hayat döngüsü içinde bazen yemek zorunda kalabiliyoruz..Her gün ızgara et veya sebze salata,balık yiyemiyoruz.
Bazen canım yemek yapmak istemiyor.Sadece makarnayla geçiştirmek isteyebiliyorum.
Sonrada hemen gıdım,göbeğim ve popom senkronize olarak büyüyor.:KK30::KK30:
Ne olacak bu halim hiç bilmiyorum :KK50:

X