Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Merhaba kızlar sizlere bişey danışmak istiyorum.
Bugün annem için düdüklü tencere baktık.
Annemin evde şu basit düdüklülerden var ama annemin dizilerinde sıkıntı olduğu için sürekli kelle paça çorbası yapıp içiyor.
Annem diyor ki 3 saat kaynatıyorum bazen ama hala pişmemiş olabiliyor
Annemler ilçede oturuyor doğalgaz da yok tüp de çok gidiyor haliyle.
Annem hisarınkini almayı düşünüyordu ama gezerken fisslerinkilere çok aklım takıldı.
Annem içinse çok yüksek bi rakam 300-350 TL.
Hisar ise en son 180 TL olur dedi.
Sizce fissler kesinlikle değen bi marka mı kullanmanız var mı?. Yazık alır bi dünya para verdirip kötü bişey çıkarsa çok mahcup olurum.
Bunu çeyiz topiğindeki hatunlara da sorarım ama onlar daha ne bilsin bana tecrübeli ve tutumlu hanımların fikri lazi

Canım benim düduklum markalı bişey degil.ama çok güzel pişiriyor .Ama fıslerin ki iyidir diye düşünüyorum şans biraz da.çok yardimci oldum di mi

Canım termolar çok güzelmiş hem de 100 TL ama alüminyum istemiyor annem.
Benim hisar var güzel pişiriyor. Ama normal şu altı geniş kapağı içe gidenlerden var o iyi pişirmiyor mesela.
Ama annenin yerinde olsam fissler alırdım babamlar kardeşlerim dünya paraları telefona veriyor. Annemse fazla diye 300 TL veremiyor.

Bugün aylık alışverişimi yapmak için markete gittim. Ama listemin çok dışına çıktım. Bulaşık makinesi tabletleri 40 tl den 26 ya düşmüş onu aldım. Oğlum örgü peynir istedi. Kuruyemiş falan erken bayağı tuttu. Kredi kartımız 1990 tl oldu. 2500 diye sınır koyduk kendimize. Biliyorum bu rakamda çok ama 1000 tl si taksit zaten. Ve Ağustos ayında 4800 tl ödedik. Bu rakamın yanında 2500 başarı bizim için. Tabi tutturabilirsek.

canım bimin tabletleri çok çok daha ucuz oluyor hiç denedin mi?
üstelik ben yarısını kullanıyorum

canım bu 1500 ün içinde yakıtınız da var mı?

canım bimin tabletleri çok çok daha ucuz oluyor hiç denedin mi?
üstelik ben yarısını kullanıyorum
Hayır canım hiç denemedim. Bir de benim evde bşr bayan var ya söylemeye çekinirim herhalde yarısını kullan diye. Söylesem de yapar mı yapmaz mı bilmem. Ama alıp ben kendim çalıştıracağım zaman kullanabilirim.
Nasıl peki güzel temizliyor mu?

canım bu 1500 ün içinde yakıtınız da var mı?
Evet canım var. Ayda 2 depo nerdeyse 350 tl.

gayet güzel çıkıyor bence pırıl pırıl parlayıp parlayamadığını bilemiycem ama normal temiz çıkıyor işte.

Kızlar ablalarim merhabalar nasilsiniz ? Benim size danismak istediğim bir şey var. .simdi ben hamileyim esim calisiyor maasi 2900.. aylik duzenli odedigimz kredimiz var 1040 lira..ikimizin ogrenim kredisi var toplam 450 lira..geri kalan fatura ve odemelerimiz soyle:elektrik ve su 120 lirq toplamda, , digiturk 17 lira, aidat 17lirq,tl fatrmaz125 lira, araba yakiti 200lira.. elimize 900lira kaliyor.. kredi kartlarini kapattik kullanmıyoruz cok sukur ama altinlarim gitti onun ugruna..neyse saglik olsun..simdi kizlar bana akil verin ben nasil evimi idare edip bi yandamda birikim yapabilirim..doguma 1000lira istiyolar..biyandan onusa ayirip bibyandamda az ve evime yetecek harcamalar yapmak istiyorum. .mesela gida vs alisverislrrimi nasil yapmaliyim..kiyfet vs almıyorum uzun zamandr hamileyim iki pantolon almıştım onlar yetiyor. .iste bi dogum icin kendime gecelik vs alicam..bebegimin ihtiyaçlarını aldik cok sukur..aylik bide 52lira hastaneye veriyorum..simdi akil verin neyi nerden kisarsam kenara para atabilirim..azq cogada cok bakmak istemiyorum bikenardq ucbes kurusumz olsun yeter diyorum. .siz olsaniz naparsiniz

Tüm esmaları mı çekiyorsun? Yoksa belli başlılarını mı? Niyet mi ediyorsun önce..
tum esmaları degıl canım kendı ıhtıyacım olduklarını dusundugum seylerı cekıyorum ,
tövbe edıyorum nıyet edıyorum canım

Allah hakkınızda hayırlısını nasip etsin inşallah..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…