- 5 Haziran 2014
- 3.114
- 6.048
-
- Konu Sahibi karanfilce
- #2.881
Kızlar ablalarim merhabalar nasilsiniz ? Benim size danismak istediğim bir şey var. .simdi ben hamileyim esim calisiyor maasi 2900.. aylik duzenli odedigimz kredimiz var 1040 lira..ikimizin ogrenim kredisi var toplam 450 lira..geri kalan fatura ve odemelerimiz soyle:elektrik ve su 120 lirq toplamda, , digiturk 17 lira, aidat 17lirq,tl fatrmaz125 lira, araba yakiti 200lira.. elimize 900lira kaliyor.. kredi kartlarini kapattik kullanmıyoruz cok sukur ama altinlarim gitti onun ugruna..neyse saglik olsun..simdi kizlar bana akil verin ben nasil evimi idare edip bi yandamda birikim yapabilirim..doguma 1000lira istiyolar..biyandan onusa ayirip bibyandamda az ve evime yetecek harcamalar yapmak istiyorum. .mesela gida vs alisverislrrimi nasil yapmaliyim..kiyfet vs almıyorum uzun zamandr hamileyim iki pantolon almıştım onlar yetiyor. .iste bi dogum icin kendime gecelik vs alicam..bebegimin ihtiyaçlarını aldik cok sukur..aylik bide 52lira hastaneye veriyorum..simdi akil verin neyi nerden kisarsam kenara para atabilirim..azq cogada cok bakmak istemiyorum bikenardq ucbes kurusumz olsun yeter diyorum. .siz olsaniz naparsiniz
bende bimin tabletini yarım kullanıyorum zaten kimyasal şeyler yediğim içtiğimiz tabak çanakta kalmasın diye parlatıcı yerine de sirke koyuyorumYakinolsak 3-5 tane verirdim denerdin. Hoş gerçi bim geri alıyo beğenmediğini
bende bimin tabletini yarım kullanıyorum zaten kimyasal şeyler yediğim içtiğimiz tabak çanakta kalmasın diye parlatıcı yerine de sirke koyuyorum
Ayda ucyuz lira kenara koyabilirsem eger doguma kadat dogumbparqm cikar diyorum en azindan napqlim allah bundanngeri koymasincanım düzenli ödemek zorunda olduğun kredi ve öğrenim kredisi bitmeden bi birikim yapman zor görünüyo bana kalırsa.
900 liranın içinde hem ev geçimi hem doğum hazırlığı var ki hem sen hamilesin şimdi iyi beslenmen lazım emzirme döneminde de dikkat etmen lazım kendine. Şu krediler bitene kadar borçsuz ayı döndürebilirsen bu bile bi birikim sayılır bence.
öyle bişey yaşamadım hiç.Bim inkini bekarken annemlerde kullanmıştık bardaklar hep buğulu buğulu olmuştu hiç cesaret edemiyorum o yüzden. şimdi siz böyle bahsedince makineden mi acaba diye düşünmüyor değilim
öyle bişey yaşamadım hiç.
bi de ben ayda bir bazen iki ayda bir limon tuzuyla boş çalıştırıyorum.
makinem 12 senelik
evlenmeden önce annem kendine almıştı kullanmamıştı bana verdi çeyiz olarak
bi 5 senede evde öylece durdu desek en az 17 sene önceki teknoloji
Klavye kafasına göre takılmış canım annemler yazcaktim :)Ben dantel yapıyorum
Oğluş da çizgi film izliyor
Pek uzun sürmuyor izlemesi
Her şeyden olduğu gibi bundan da hemen sıkılıyor
Eşim vakfın toplantısına gitti
Kacta gelir bilmem
Annen ve kv.mi sizde
bildiğimiz limon tuzuyla mı?
tuz bölmesine mi koyuyorsun?
annemin makinesi arızalanmıştı da servis sirke koyduğumuzu öğrenince bide üstüne limon sıksaydınız diye dalga geçmişti,demek doğruluk payı varmış
ben hepsi birarada tablet kullandığım için ne tuz ne de parlatıcı kullanıyorum.Ama bitince kullanan birinden rica edip denerim tekrardan,fiyatını bilmiyorum ama epey karlı olur diye tahmin ediyorum
estağfirullah canım o nasıl söz.
ben de farkettim ama nolcak ki bütün zeytinler bizim
hoşgeldin canım. unutur muyum hiç
çok iyi oldu gelmen.
Rabbim hepimize bereketli ve helal birikimler nasip etsin.
o kart baya değerli bişeymiş şimdi daha iyi anladım değerini
Güle güle giyinin canım.
ben de söylerden iki adet ürün aldım şu yeni moda yelekler var ya çok kullanışlı oluyor biri baya uzun dışarı filan giymelik penyeden. diğeri de uzun yelek triko ilkini 35 e ikincisini 22.5 a aldım fiyat baya iyi geldi.
bu yıl ben de acayip kıyafet aldım.
erkek kardeşim her geldiğimde ayrı bişey giyiniyon diye kızdı ama napıyım bu yıl baya eşya ayırdım kenara hem de eskimiş ve yıpranmış.
en azından yıpratmadan bi yerlerinden hasar görmeden atmıyorum.(kendini teselli yöntemi)
aa bizim kooperatif de 2017 de bitcek canım biliyomusun.
biz de seneye oturcaz inşallah.
hoşgeldin canım seflar getirdin.
nickini görünce korkmadım değil ne yalan söyliyim :))
baya akademik bi nickin var
merhaba canım.
İnsan her zaman buzluğa bişeyler atmak istemiyor.
benim de oluyor bazen ben de atmıyorum açlıktan da ölmüyoruz o da bi değişiklik oluyor :)
hoşgeldin canım sefalar getirdin.