Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Siteye girmişken bizim kızlara bi selam veriyim dedim.
ohh liralar evler alınmış hayırlı bereketli olsun.
Benimde alış-verişe çıkmam lazım üşeniyorum eksikler bitmiyo ya
Alıyosun alıyosun ortada hiç bişe yok para gidiyo nereye gidiyo belli değil.
Doğalgaz faturaları el yakar artık bu dönemden sonra zamlardan bıkanlardanmısınız ya ciddi derecede bıktım.
Yok kaçak elektrik kullananların vergisi
yok benzine
yok susam pahalanmış simite
yok sigaraya

paran yoksa hasta olmıcaksın bu ülkede.
Artık diş,protez diş,vs de ssk karşılamıcakmış noluyo bu ülkede ben anlamıyorum.
Zaten kıt kanaat geçinen insanlarız sanki çok gelişmiş çok zengin insanlarla doluymuş gibi ülke bir de insanları daha çok eziyolar.

Bugün atarlıyım =)

Son düzenleme:

Liraların, evlerin darısı başına olsun canım..
Hayırdır niye atarlısın bugün böyle :44:
Hiç canını sıkma iki kaya arasındaki mahlukatın rızkını temin eden eminim ki bizi de rızıksız bırakmaz..
Havalar soğudu artık faturalar iyice cep yakar..
Canım bu zamlardan sonra hala sigara içen var mı merak ettim..Hem keseye zarar,hadi parasını geçtim o kadar zararlı ki cilde,psikolojiye,ellere her şeye..En başta sağlık için içmemek lazım..
Simiti de haftada 1 yeriz olur biter canım ne yapalım..
Evde eksik gerçekten hiç bitmiyor,Allah bitirmesin..
Bu hafta sebze alış verişine çıkmayı düşünmüyorum..

1 tane karnıbahar var,pazartesi yarısını yemek yaparım bir de çorba,salata turşu..
Salı anamın yolladığı koliden kuru patlıcan biber dolması yaparım..Pazartesi günkü çorba bitmez yanında yeriz..Bir de cacık
Çrş Kuru fasülye yaparım az pilavla yine turşu ve salatayla..
Perşembe dolapta etim var biraz onu patates ve patlıcanla (hala bozulmazlarsa) türlü yaparım..
Cuma karışık kızartma yaparım belki çiğbörek kızartırım şu an bilemiyorum
İşte yeni hafta geldi bile..Allah'a şükür bakliyatımı yazdan depo ettim,her sene yaparım,kışın iki büklüm fiyata almam.
Allah hepimize geçinme kolaylığı versin

benim başımda faturalarla belada :18:bi türlü azalmıyor elkt 90 civarı su 40 geliyo gerçi kalabalık bi aileyiz ikiz bebek+2 cocuk
çamaşır bulaşık mk çok çalışıyo.

bende yazdan tarhana yaptım dolaba sebze koydum
bakliyatlardan aldım birer çinik. annem sağolsun çorbamı makarnamı eriştemi kesti
salçamı yaptım turşumu kurdum.onların şimdi çok faydası oluyor

benim başımda faturalarla belada :18:bi türlü azalmıyor elkt 90 civarı su 40 geliyo gerçi kalabalık bi aileyiz ikiz bebek+2 cocuk
çamaşır bulaşık mk çok çalışıyo.

Canım maşallah siz bayağı kalabalıkmışsınız,Allah ağız tadınızı bozmasın..
Sizde bebişler,çocuklar çok onun için makineler hiç susmaz biz de kalabalık bir aileydik bekarken
6 nüfuslu bir aile ve sürekli çalışan çamaşır ve bulaşık makineleri için bence normal bile gelmiş faturanız
Onlar sağ olsun sağlıklı olsun da faturaları düşünme canım yeterki sağlıkla büyüsünler..

bilmiyorum normalmiki kısacak yer arayınca faturalar geliyo aklıma oda olmuyo işte.
aminnn canımmmm tabi canları sağolsun
tek derdimizde bu olsun

bende eşimin eve bıraktığı harçlıkla , babamın annemin çocuklara verdiği harçlıkları falan
biriktirip bi çeyrek altın parası yaptım akşamda eşime verdim çeyrek al diye
şaşırdı tabi görünce işte bi borcumuza falanmı versek dedi
bende yok dedim zaten bu para gözden çıkmış paraydı harcasam harcanacaktı olmaz dedim
sonrada düşündüm tamam istediğin gibi olsun dedim bu kezde eşim öyle düşünmüşün öyle olsun dedi
borçlarımız varken çeyreğe gerek yokmuydu sizce kızlar:26:

Ben öyle düşünmüyorum. Bizimde baya borcumuz var ben borcumuz varken bilezik aldım çeyrekde almayı dşnüyorum eşimde bişe demiyo
Çünki ben harçlıklarımı biriktirip aldım
Dediğin gibi almasam zaten zaruri ihtiyaçlarım için harcıcaktım ama ihtiyaçlarımı almadım.

Kızlar çeyrek düşükken alsam mı bende? kararsızım 2013'ün olcak ya bozdurunca sene kaybından çok düşüyomu hiç de anlamam.
2014 yenilerden mi alsam.

(ben çeyrek yarım alıp alıp sonra onları bileziğe çeviriyorum o sebepden)

Son düzenleme:

Canım çeyrek alırken eski tarihli almak senin avantajınadır..Çünkü -eğer kısa vadede bozdurmayı düşünmüyorsan-mutlaka bozdurduğunda geçmiş yılın çeyreği olarak zaten eski tarihli olmuş olacak.Bunun için kuyumcuya git "bir eski tarihli çeyrek rica edebilir miyim?" de,sana 2013'ten daha eski tarihli bir çeyrek verir zaten..
Birikimlerin bereketli olsun canım..

Günaydın canım mutlaka ilerde değeri artar yani altın pek düşmüyo değer olarak ama eski tarihli olması sebebiyle bozdururken çok değer kaybediyomu onu merak ettim:26:

Son düzenleme:
Canım eline geçen 3 kuruş parayı hemen altın al kenara koy,borcun bitmesini beklersen hiç birikim yapamazsın canım..
Ayrıca elimizdeki parayı her zaman eşe göstermek de iyi olmayabiliyor,bazı beyler kara delik gibidir,giden gelmez..
Annem "çocuklarla kocalara her şey gösterilmez"derdi
Ben kenara para atarken her zaman şöyle düşünürüm canım:Allah göstermesin,şimdi ben veya eşim çaresi zor bir hastalığa tutulsak veya çocuklarımız veya ailemizden birisi,doktorlar da bu hastalığın çaresi var ama biraz pahalı deseler,o zaman ne yaparım..
Sevdiğim insanın hasta olduğuna mı yanayım,onunla ilgilenmek zorunda olduğumdan çalışamayacak durumda olmaya mı,hastalık denen şeyin parayı çok sevmesine mi?:26:
Ancak kenarda köşede birazcık birikimimiz olursa namerde muhtaç olmayız,kötü günleri de daha kolay atlatırız..
İnsan hastalık sıkıntı arasında bir de para sıkıntısı çekmek istemiyor..
Allah versin Rabbim hastalık,kötü gün göstermesin de ileride o paralarla yazlık alalım,villa yaptıralım,değil mi?

Çok haklısın benimde aklımda bişiler var o yüzden iyi bir birikim yapmam lazım ayrıca bizim özel sağlık sigortamız da birikiyo biraz birikti okadar zorluğa rağmen dokundurtmadım birikcek o dokunma sakın! dedim.
çocuk olunca masraf baya artıyo :44:
servisi,okul masrafları,kursları,eksikleri,istekleri vs vs bitmiyo Allah sağlık versin tabiki öncelikle.

İnsanın bir de ideali olunca dahada hırsla biriktiriyo
Alah gönlümüze göre versin
Ben çeyreğimi alim bi ara düşer mi diye bekliyorum bi tarafdan da belki dahada düşer aralıkda :26:

Son düzenleme:

Canım bu aralar oldukça düşük,ben şu anda fırsatım olsa değil çeyrek hemen gider bir cumhuriyet altını alırım..
Benim amacım altından milyarlarca lira kar etmek değil..Amacım elimdeki parayı bağlamak ve aklım estiğinde alıp harcayamayacağım hale getirmek..
Bizler büyük yatırımcı değiliz canım çeyrekten,yarımdan çok yüksek paralar kazanmayız..
Ama her ay düzenli olarak kenara bir çeyrek altın koyarsan 5 yıl sonra 60 çeyrek altının olur..Ata lira koyduysan 60 Ata lira..
Düşün bakalım şimdi kaç senelik evlisin,evli olduğun sürede her ay kenara 1 çeyrek koysaydın şu anda kaç çeyreğin olacaktı?
Olsaydı şu anda bayağı işe yarayacaktı değil mi canım?O zaman altınları yüksekten mi düşükten mi aldığını düşünmeyecektin,seni ilgilendiren kesedeki altınlar olacaktı..

merhaba kızlar

altın bozudurunca 2012 yada 2011 altını olması arasındai ücreti değiştiriyormu. yani mesela 2012 yi 100 tlye 2011 95 vs bozma gibi bir durum söz konusu değil dımı

merhaba kızlar

altın bozudurunca 2012 yada 2011 altını olması arasındai ücreti değiştiriyormu. yani mesela 2012 yi 100 tlye 2011 95 vs bozma gibi bir durum söz konusu değil dımı

Canım o günün tarihine göre kuyumcularda çeyrek alış:..........;çeyrek satış:......... şeklinde yazar..
Yani buradaki tüm kuyumcuların vitrininde dijital olarak yazıyor bulunduğunuz yerde var mı,bilemiyorum..:26:
Elinizdeki çeyrek altını o günün çeyrek alış fiyatından bozdurursunuz..Üzerindeki tarih fark etmez.
Yani çeyreği satarken değil,alırken kazanır veya kaybedersiniz.
2013 tarihli çeyrek 10 tl ise 1999 tarihli çeyrek atıyorum 8 tl'dir..
2013 tarihli de alsanız 1 ay sonra 2014 tarihinde elinizdeki çeyrek zaten eski tarihli olmuş olacak.10 tl vermeye gerek yok yani..
Bilmem yardımcı olabildim mi canım
(Alış,sizin kuyumcuya sattaığınız çeyreğin fiyatını;satış,kuyumcunun size sattığı çeyreğin fiyatını belirtmek için kulanılır)

Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkürler.

Sebzeyi zaten öyle 3-4 çeşit almıyorum.2 çeşit alsam bile ikisinin de ziyan olduğu oluyor işte.
Hamile olunca pazarda canım çekiyor ama eve getirince de pişiresim gelmiyor...

Kayınvalidem sağolsun, ilk aylardaki mide bulantılarımı,şimdiki ağrılarımı falan biliyor. Evlerimiz de çok yakın ama gelip de bir kap yemek pişireyim ya da yaptığımdan göndereyim demez. Ben de artık tiksinerek de olsa birşeyler yapıyorum eşim için.

Çok şükür tiksintilerim azalıyor yavaş yavaş. Geçtiğimiz hafta meyve sebze hiç almadım pazardan.
Artık evdekiler bitince marketten alıyoruz azar azar. Fiyat bakımından marketin yarım kilosu pazarın bi kilosuna denk geliyor yine ama en azından çöpe gitmiyor.

Buzluk konusunda ben de öyleydim normalde, ama kurban bayramından sonra tamamen dolu dondurucum. Bir de ben kolaylık olsun diye nohut,buğday falan haşlayınca toplu haşlayıp atıyorum buzluğa. Onlar ve etler doldurdu işte.

Artık bu hafta daha az alıcam sebzeyi meyveyi. Yarım kiloya burun kıvıran yer olursa da kalsın o zaman derim başka yerden alırım ne yapayım...

Birikim yapanların,altın alanların birikimleri hayırlı olsun bu arada.
Ben de çok heves ediyorum ama bizim gerçekten ayrı ayrı yerlere epey borcumuz var.

Ev kredisi ödüyoruz yüksek miktarda. Eşimin öğrenim kredisi borcu var daha hiç ödeyemedik, faiz işliyor.
Eve eşya alamadık doğru düzgün,şimdi bir de bebeğimizin masrafları olacak.Hastane,tahlil,ufak tefek alışveriş vs derken başladı bile bebek harcamaları.
Bakalım odası,ıvır zıvırı,doğumu derken nasıl kalkacağız altından. Rabbim yardım eder inşallah...

Biz de birikim yapacağımız günler göreceğiz hayırlısıyla...

merhaba kızlar

İçinde bulunduğumuz yılın altını olmadığı sürece eski çeyrek fiyatından bozdurursunuz.
Yani şu an 2013 yeni tarihli oluyor,yılbaşından sonra 2013 de eski tarihli olacak.
Ve yeni olmadığı sürece eski yıllar arasında fark yok.2012-2011-2000 falan hiç farketmiyor. Eski eskidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…