- 1 Mart 2010
- 44.613
- 113.436
-
- Konu Sahibi karanfilce
Siteye girmişken bizim kızlara bi selam veriyim dedim.
ohh liralar evler alınmış hayırlı bereketli olsun.
Benimde alış-verişe çıkmam lazım üşeniyorum eksikler bitmiyo ya
Alıyosun alıyosun ortada hiç bişe yok para gidiyo nereye gidiyo belli değil.
Doğalgaz faturaları el yakar artık bu dönemden sonra zamlardan bıkanlardanmısınız ya ciddi derecede bıktım.
Yok kaçak elektrik kullananların vergisi
yok benzine
yok susam pahalanmış simite
yok sigaraya
paran yoksa hasta olmıcaksın bu ülkede.
Artık diş,protez diş,vs de ssk karşılamıcakmış noluyo bu ülkede ben anlamıyorum.
Zaten kıt kanaat geçinen insanlarız sanki çok gelişmiş çok zengin insanlarla doluymuş gibi ülke bir de insanları daha çok eziyolar.
Bugün atarlıyım =)
Hoş geldin canım Allah borçlarınıza ödeme kolaylığı nasip etsin..
Evinizde de güle güle oturun..
Liraların, evlerin darısı başına olsun canım..
Hayırdır niye atarlısın bugün böyle :44:
Hiç canını sıkma iki kaya arasındaki mahlukatın rızkını temin eden eminim ki bizi de rızıksız bırakmaz..
Havalar soğudu artık faturalar iyice cep yakar..
Canım bu zamlardan sonra hala sigara içen var mı merak ettim..Hem keseye zarar,hadi parasını geçtim o kadar zararlı ki cilde,psikolojiye,ellere her şeye..En başta sağlık için içmemek lazım..
Simiti de haftada 1 yeriz olur biter canım ne yapalım..
Evde eksik gerçekten hiç bitmiyor,Allah bitirmesin..
Bu hafta sebze alış verişine çıkmayı düşünmüyorum..
1 tane karnıbahar var,pazartesi yarısını yemek yaparım bir de çorba,salata turşu..
Salı anamın yolladığı koliden kuru patlıcan biber dolması yaparım..Pazartesi günkü çorba bitmez yanında yeriz..Bir de cacık
Çrş Kuru fasülye yaparım az pilavla yine turşu ve salatayla..
Perşembe dolapta etim var biraz onu patates ve patlıcanla (hala bozulmazlarsa) türlü yaparım..
Cuma karışık kızartma yaparım belki çiğbörek kızartırım şu an bilemiyorum
İşte yeni hafta geldi bile..Allah'a şükür bakliyatımı yazdan depo ettim,her sene yaparım,kışın iki büklüm fiyata almam.
Allah hepimize geçinme kolaylığı versin
benim başımda faturalarla belada :18:bi türlü azalmıyor elkt 90 civarı su 40 geliyo gerçi kalabalık bi aileyiz ikiz bebek+2 cocuk
çamaşır bulaşık mk çok çalışıyo.
Canım maşallah siz bayağı kalabalıkmışsınız,Allah ağız tadınızı bozmasın..
Sizde bebişler,çocuklar çok onun için makineler hiç susmaz biz de kalabalık bir aileydik bekarken
6 nüfuslu bir aile ve sürekli çalışan çamaşır ve bulaşık makineleri için bence normal bile gelmiş faturanız
Onlar sağ olsun sağlıklı olsun da faturaları düşünme canım yeterki sağlıkla büyüsünler..
bende eşimin eve bıraktığı harçlıkla , babamın annemin çocuklara verdiği harçlıkları falan
biriktirip bi çeyrek altın parası yaptım akşamda eşime verdim çeyrek al diye
şaşırdı tabi görünceişte bi borcumuza falanmı versek dedi
bende yok dedim zaten bu para gözden çıkmış paraydı harcasam harcanacaktı olmaz dedim
sonrada düşündüm tamam istediğin gibi olsun dedim bu kezde eşim öyle düşünmüşün öyle olsun dedi
borçlarımız varken çeyreğe gerek yokmuydu sizce kızlar:26:
Ben öyle düşünmüyorum. Bizimde baya borcumuz var ben borcumuz varken bilezik aldım çeyrekde almayı dşnüyorum eşimde bişe demiyo
Çünki ben harçlıklarımı biriktirip aldım
Dediğin gibi almasam zaten zaruri ihtiyaçlarım için harcıcaktım ama ihtiyaçlarımı almadım.
Kızlar çeyrek düşükken alsam mı bende? kararsızım 2013'ün olcak ya bozdurunca sene kaybından çok düşüyomu hiç de anlamam.
2014 yenilerden mi alsam.
(ben çeyrek yarım alıp alıp sonra onları bileziğe çeviriyorum o sebepden)
Canım çeyrek alırken eski tarihli almak senin avantajınadır..Çünkü -eğer kısa vadede bozdurmayı düşünmüyorsan-mutlaka bozdurduğunda geçmiş yılın çeyreği olarak zaten eski tarihli olmuş olacak.Bunun için kuyumcuya git "bir eski tarihli çeyrek rica edebilir miyim?" de,sana 2013'ten daha eski tarihli bir çeyrek verir zaten..
Birikimlerin bereketli olsun canım..
Canım eline geçen 3 kuruş parayı hemen altın al kenara koy,borcun bitmesini beklersen hiç birikim yapamazsın canım..
Ayrıca elimizdeki parayı her zaman eşe göstermek de iyi olmayabiliyor,bazı beyler kara delik gibidir,giden gelmez..
Annem "çocuklarla kocalara her şey gösterilmez"derdi
Ben kenara para atarken her zaman şöyle düşünürüm canım:Allah göstermesin,şimdi ben veya eşim çaresi zor bir hastalığa tutulsak veya çocuklarımız veya ailemizden birisi,doktorlar da bu hastalığın çaresi var ama biraz pahalı deseler,o zaman ne yaparım..
Sevdiğim insanın hasta olduğuna mı yanayım,onunla ilgilenmek zorunda olduğumdan çalışamayacak durumda olmaya mı,hastalık denen şeyin parayı çok sevmesine mi?:26:
Ancak kenarda köşede birazcık birikimimiz olursa namerde muhtaç olmayız,kötü günleri de daha kolay atlatırız..
İnsan hastalık sıkıntı arasında bir de para sıkıntısı çekmek istemiyor..
Allah versin Rabbim hastalık,kötü gün göstermesin de ileride o paralarla yazlık alalım,villa yaptıralım,değil mi?
Çok haklısın benimde aklımda bişiler var o yüzden iyi bir birikim yapmam lazım ayrıca bizim özel sağlık sigortamız da birikiyo biraz birikti okadar zorluğa rağmen dokundurtmadım birikcek o dokunma sakın! dedim.
çocuk olunca masraf baya artıyo :44:
servisi,okul masrafları,kursları,eksikleri,istekleri vs vs bitmiyo Allah sağlık versin tabiki öncelikle.
İnsanın bir de ideali olunca dahada hırsla biriktiriyo
Alah gönlümüze göre versin
Ben çeyreğimi alim bi ara düşer mi diye bekliyorum bi tarafdan da belki dahada düşer aralıkda :26:
Günaydın canım mutlaka ilerde değeri artar yani altın pek düşmüyo değer olarak ama eski tarihli olması sebebiyle bozdururken çok değer kaybediyomu onu merak ettim:26:
merhaba kızlar
altın bozudurunca 2012 yada 2011 altını olması arasındai ücreti değiştiriyormu. yani mesela 2012 yi 100 tlye 2011 95 vs bozma gibi bir durum söz konusu değil dımı
Ben az az marketlerden alıyorum genelde..
pazarda yarım kilo ıspanak diyince bi bozuluyolar pazarcılar.
ıspanağı doğrayıp buzluğa koyabilirsin.
mesela patlıcan aldığınızda hem karnıyarık hem musakka(belli aralıklarda yapabilirsiniz) 1 hafta dayanıyo
Karnabaharı az alıp birazını yemek yapıp birazını haşlayıp buzluğa atabilirsiniz(çıkarıp üzerine yoğurt dökünce veya kızartınca güzel oluyo)
maydanozu 1 demet aldıysam mutlaka yarısını buzluğa koyuyorum
Kahvaltılık vs genelde haftalık yetcek kadar alıyorum
Tek marketten alışveriş yapmam genelde gezerim indirimler vs.
En israfsızca olanı az almak bence.
pazar gidince insan kendini kaybediyo 1 kilo ondan 1 kilo bundan sonra kötü oluyo
Canım eğer 2 kişiyseniz haftalık olarak 3 çeşit yemeklik sebze yeter diye düşünüyorum.
Her gün sebze yemeği zaten yenmiyor.Arada et,bakliyat,hamurlu,unlu yemekler de yaparsın..
Sebze alışverişinin yanında salata malz,yeşillik,2 çeşit meyve de ekledin mi tamamdır..
Meyveler zaten 1 haftada bitmiyor..Her hafta değişik 2 çeşit alsan,birbirini idare eder..
Böylece sebze meyve alışverişin çok pahalı olmaz..
Bir de canım "nasılsa 2 kişiyiz" diyerek sebzeleri yarım kilo alma.Taze ve uygun fiyatlı bulursan al,ayıkla dondurucuya at..
Hem iş yükünden kurtulursun hem de uygun fiyatlı taze sebzeyi kaçırmamış olursun..
Dolabında her daim haşlanmş baklıiyatın ve etin bulunursa sebzesiz kaldığın anlarda kurtarıcı olur..
İyi birikimler ve israfsız günler dilerim canım..
Sağlıklı şeyler ye bebişe yarasın..
bu tutumlu hatunlara bayılıyorum yaa.. hepimiz aynı kafadanız
elmadilimi canım haftalık program yap ona uymaya çalış. ve fazlasını alma.
zor geliyor ama mutlaka dene. benim programımı arada pazardaki taze hamsiler bozuyorgördüm mü dayanamıyorum
merhaba kızlar
altın bozudurunca 2012 yada 2011 altını olması arasındai ücreti değiştiriyormu. yani mesela 2012 yi 100 tlye 2011 95 vs bozma gibi bir durum söz konusu değil dımı