- 1 Mart 2010
- 44.612
- 113.432
- Konu Sahibi karanfilce
Merhabalar,
Kaç haftadır müsriflik aldı başını gidiyor evimizde. Pazardan fazla meyv sebze almıyorum ziyan olmasın diye ama yine ziyan oluyor bir şekilde. Hadi meyve daha uzun ömürlü ama sebzeleri bazen poşetini bile açmadan atıyorum. Hamileliğim nedeniyle yemek pişirmeyi de yemeyi de hiç istemiyorum son zamanlarda.
E haliyle de aldığım sebzeler bozulup gidiyor. Ahh anneciğim yakınımda olsa gelir pişirirdi ya da hiç alışveriş yapmazdık hep onlarda yiyip içerdik bu yemeklerden tiksintim geçene kadar.
Bugün pazar var mesela mahallemizde ama baktım ki 1 hafta rahatlıkla yetecek kadar meyve var dolapta. Sebze de almasam iyi olacak sanırım. Dolapta karnıbahar ve ıspanak duruyor ama yine çöpe gidecekler büyük ihtimalle...
Sizce nasıl bir çözüm bulmalıyım bu yemek olayına?
Ben az az marketlerden alıyorum genelde..
pazarda yarım kilo ıspanak diyince bi bozuluyolar pazarcılar.
ıspanağı doğrayıp buzluğa koyabilirsin.
mesela patlıcan aldığınızda hem karnıyarık hem musakka(belli aralıklarda yapabilirsiniz) 1 hafta dayanıyo
Karnabaharı az alıp birazını yemek yapıp birazını haşlayıp buzluğa atabilirsiniz(çıkarıp üzerine yoğurt dökünce veya kızartınca güzel oluyo)
maydanozu 1 demet aldıysam mutlaka yarısını buzluğa koyuyorum
Kahvaltılık vs genelde haftalık yetcek kadar alıyorum
Tek marketten alışveriş yapmam genelde gezerim indirimler vs.
En israfsızca olanı az almak bence.
pazar gidince insan kendini kaybediyo 1 kilo ondan 1 kilo bundan sonra kötü oluyo