siz ayın 15'den 15 mi ödeniyorsunuz.onu hesaplıyordum bende aklımda olan 50 euro var tl'de fazla olabilir ama ben 100 tl dedim.ayın 15'ine çok var azcık harcamalarıma ayırdım
bence borçlar bir iki aya hallolacak gibi duruyor.bence hiç daralma biliyorsunki ayın belli bi döneminde evinize para giriyor.benim eylül ayında çok az .böyle böyle yavaş yavaş toparlıcaz.bizimde ev kendi evimiz.borcunu yeni bitirdik çok şükür.benim araba var onunda giderleri oluyor.masraf çok anlayacağın.bismillah dedim başlıcam yavaş yavaş kısmaya harcamaları..işte bende eylülde öyle harcamadıgım cüzdanımda kalanları filan attım pek bişey yok
üzerine borcumuz var
tahammül edersen yazayım
ev kendimizin
arabamız krediylen aylık 780 tl
internet ve dıgıturk vs yok , faturalarımız 5 kalem
normal şartlarda aylık 1100 tl gibi bir ödememiz olmamız gerekir , ama olmuyor
Esnek hesap 770 tl,
benim kredi kartım 600 tl
bu ikisini kapadık yeni taze
Geriye kalan
eşimin kartı 2000 tl
anneme tv 600 tl
oglanın dişleri 2500 tl
toplamda =5 100 tl taze borc var
oğlanın dişlerini taksit yaptırıcaz.
sonuc olarak aylık gelirimizi net olarak bilemiorum eşim iş değiştireli 1.5 ay oldu 15 günde bir maaş alıyor, özel sigorta kesintileri vs olacak
4000 tl diyelim , 3 ayda bir ikramiyesi var maaş + 2200 tl olarak.
sonra cocuk özel okula gidiyor çalışan anneye devlet desteğini kazandı bedava gidiyor çok şükür.
buarada yazdım ya daraldım galiba
sonuc olarak soruna cevap 200 tl eylül birikimi bildirdim.
bunca paranın içinde cok cok cok az
evet devlet baba 15'inde veriyor maaşı.eşimde öyle.aynı gün giriyor bizim maaşlar eve.ikinci gün hop gidiyorsiz ayın 15'den 15 mi ödeniyorsunuz.
biz ayın son gunu alıyoruz yanı ben, ben dolar olarak maaş alıyorum.
eşim türk lirası.
eşim 2 haftada 1 perşembe günleri maaş alıyor , aslında hoş oluyor çünkü parasız kalmıyoruz .
ne kadar aldığını yada alacağını keşfetmiş olsak harika olacak sanırsam.
ben yeni katıldığımdan bilemicemArkadaslar birikimler sadece kumbarada biriktirdiklerimiz mi söylüyoruz yoksa ayrıyetten benimmaylık gunüm var 150 tl gibi 100 tam 50 de yarım gırdım bi arkadasla 100 lük olanı aldım. Bitti bile ama sımdı Şubat'ta yarım para alacağım onlarıda hesaba koyacakmıyız...???
neler enler gecırdık bunlarda gecer elbettebence borçlar bir iki aya hallolacak gibi duruyor.bence hiç daralma biliyorsunki ayın belli bi döneminde evinize para giriyor.benim eylül ayında çok az .böyle böyle yavaş yavaş toparlıcaz.bizimde ev kendi evimiz.borcunu yeni bitirdik çok şükür.benim araba var onunda giderleri oluyor.masraf çok anlayacağın.bismillah dedim başlıcam yavaş yavaş kısmaya harcamaları..
Arkadaslar birikimler sadece kumbarada biriktirdiklerimiz mi söylüyoruz yoksa ayrıyetten benimmaylık gunüm var 150 tl gibi 100 tam 50 de yarım gırdım bi arkadasla 100 lük olanı aldım. Bitti bile ama sımdı Şubat'ta yarım para alacağım onlarıda hesaba koyacakmıyız...???
devlet kapısı iyidir boşver.evet devlet baba 15'inde veriyor maaşı.eşimde öyle.aynı gün giriyor bizim maaşlar eve.ikinci gün hop gidiyor
Cnm istedigini yaziyorsun birikim olarak ister kumbara ister baska birikmlerin sana kalmis bisiArkadaslar birikimler sadece kumbarada biriktirdiklerimiz mi söylüyoruz yoksa ayrıyetten benimmaylık gunüm var 150 tl gibi 100 tam 50 de yarım gırdım bi arkadasla 100 lük olanı aldım. Bitti bile ama sımdı Şubat'ta yarım para alacağım onlarıda hesaba koyacakmıyız...???
kesinlikle bi şekilde geçiyor.azcık dişimizi sıkarsak olcak bu iş.aslında ben altın yatırımı yapmak istiyorum.hep değerini koruyor altın..neler enler gecırdık bunlarda gecer elbette
sağlık olsunda.
ocak ayında ıkramıye alacak o paranın kenara kalmasını ıstıyorum ıcten ıce .
buarada evın borcunu bıtırmenız harıka olmus , araba masrafından bahsetmıyorum bile onun vergisine tahammulum yok o denli
devlet kapısı iyidir boşver.
biz yabancı ellerdeyiz
butun gelırı gıderı yazıyormusunuz aslında cok mantıklı excelde tablo yapmak
Arkadaslar birikimler sadece kumbarada biriktirdiklerimiz mi söylüyoruz yoksa ayrıyetten benimmaylık gunüm var 150 tl gibi 100 tam 50 de yarım gırdım bi arkadasla 100 lük olanı aldım. Bitti bile ama sımdı Şubat'ta yarım para alacağım onlarıda hesaba koyacakmıyız...???
kesinlikle bi şekilde geçiyor.azcık dişimizi sıkarsak olcak bu iş.aslında ben altın yatırımı yapmak istiyorum.hep değerini koruyor altın..
Bendr ekimde yada kasimda alcam gram altin biriktircem maas az ev kira ama birikm yspicam ki daha once yapmistim mecbur bozdurduk bu sefer bozdurmucam bi ay gram altin bi ay dolar bi ay euro alcam sabir kumbarasina aticamkesinlikle bi şekilde geçiyor.azcık dişimizi sıkarsak olcak bu iş.aslında ben altın yatırımı yapmak istiyorum.hep değerini koruyor altın..
banada altın hep uzun vadede cozummus gıbı gelıyorkesinlikle bi şekilde geçiyor.azcık dişimizi sıkarsak olcak bu iş.aslında ben altın yatırımı yapmak istiyorum.hep değerini koruyor altın..
o yüzden işte elimin altında hemen bozdurulacak bişey istemiyorum.en azından el sürmeyiz.Biz de altın yapıyoruz miskamber ama altın yapınca da uzun süre bozdurmamak durumuna da kendini hazırlaman gerekiyor sanki?
Aynen yesamm nazar degmesinKızlar bir kaçınız yazmış evde bereket diye ben de çok inanırım ve israf etmediğimiz taktirde daha da bereketli olduğuna inanıyorum. Eşime de sürekli söylerim şekerimiz hiç bitmiyor demi, pirinç ne kadar çok vs vs diye...:) umarım nazar değdirmem..
bizim ev borcu vardı bitti.para oraya gidiyordu hep.ev alırken peşinat olarak vermiştim bikaç parça düğünden kalanlar vardı.böyle büyük yatırımlar için altın ii oluyor.eşim eoru yapmayı planlıyordu altın fikrimi bilmiyor daha.akşam bi tekrar konuşayım bakayım..Bendr ekimde yada kasimda alcam gram altin biriktircem maas az ev kira ama birikm yspicam ki daha once yapmistim mecbur bozdurduk bu sefer bozdurmucam bi ay gram altin bi ay dolar bi ay euro alcam sabir kumbarasina aticam
maastan 10tl kuvettrkteki hesabimiza atcaz kumbaradaki paralarda harclik nietine oluyor malum elde maas kalmiyor
bu ay maadi kurbana vermstk pazar paramiz oldu
bu ay esim supriz yapmis 10euro almis bu ay bole planimiz yoktu
mart yada subattads ayda 100 tl daha atmaya baslicaz banka hesabimiza oda kurban parasi hazir olmasi icin
bizimde planimiz boyle
evet özellikle ekmek israfı evi bereketsizleştiriyormuşKızlar bir kaçınız yazmış evde bereket diye ben de çok inanırım ve israf etmediğimiz taktirde daha da bereketli olduğuna inanıyorum. Eşime de sürekli söylerim şekerimiz hiç bitmiyor demi, pirinç ne kadar çok vs vs diye...:) umarım nazar değdirmem..
Bizim kredi kartimizi flan hicyokbizim ev borcu vardı bitti.para oraya gidiyordu hep.ev alırken peşinat olarak vermiştim bikaç parça düğünden kalanlar vardı.böyle büyük yatırımlar için altın ii oluyor.eşim eoru yapmayı planlıyordu altın fikrimi bilmiyor daha.akşam bi tekrar konuşayım bakayım..
bizim ev borcu vardı bitti.para oraya gidiyordu hep.ev alırken peşinat olarak vermiştim bikaç parça düğünden kalanlar vardı.böyle büyük yatırımlar için altın ii oluyor.eşim eoru yapmayı planlıyordu altın fikrimi bilmiyor daha.akşam bi tekrar konuşayım bakayım..