BİRİKİMCİ HATUNLAR

onu hesaplıyordum bende aklımda olan 50 euro var tl'de fazla olabilir ama ben 100 tl dedim.ayın 15'ine çok var azcık harcamalarıma ayırdım
siz ayın 15'den 15 mi ödeniyorsunuz.
biz ayın son gunu alıyoruz yanı ben, ben dolar olarak maaş alıyorum.
eşim türk lirası.
eşim 2 haftada 1 perşembe günleri maaş alıyor , aslında hoş oluyor çünkü parasız kalmıyoruz .
ne kadar aldığını yada alacağını keşfetmiş olsak harika olacak sanırsam.

bence borçlar bir iki aya hallolacak gibi duruyor.bence hiç daralma biliyorsunki ayın belli bi döneminde evinize para giriyor.benim eylül ayında çok az .böyle böyle yavaş yavaş toparlıcaz.bizimde ev kendi evimiz.borcunu yeni bitirdik çok şükür.benim araba var onunda giderleri oluyor.masraf çok anlayacağın.bismillah dedim başlıcam yavaş yavaş kısmaya harcamaları..

Arkadaslar birikimler sadece kumbarada biriktirdiklerimiz mi söylüyoruz yoksa ayrıyetten benimmaylık gunüm var 150 tl gibi 100 tam 50 de yarım gırdım bi arkadasla 100 lük olanı aldım. Bitti bile ama sımdı Şubat'ta yarım para alacağım onlarıda hesaba koyacakmıyız...???

evet devlet baba 15'inde veriyor maaşı.eşimde öyle.aynı gün giriyor bizim maaşlar eve.ikinci gün hop gidiyor

ben yeni katıldığımdan bilemicem

neler enler gecırdık bunlarda gecer elbette
sağlık olsunda.
ocak ayında ıkramıye alacak o paranın kenara kalmasını ıstıyorum ıcten ıce .
buarada evın borcunu bıtırmenız harıka olmus , araba masrafından bahsetmıyorum bile onun vergisine tahammulum yok o denli

ıstersen koyarsın tabıkıde.
ben uc bes gune gırdım sımdıye kadar,ay hıc hayrınıg ormedım o para nasıl geldı nasıl gıttı bılmıyorum
o sebebten gırmıyorum gune

evet devlet baba 15'inde veriyor maaşı.eşimde öyle.aynı gün giriyor bizim maaşlar eve.ikinci gün hop gidiyor
devlet kapısı iyidir boşver.
biz yabancı ellerdeyiz

Cnm istedigini yaziyorsun birikim olarak ister kumbara ister baska birikmlerin sana kalmis bisi

kesinlikle bi şekilde geçiyor.azcık dişimizi sıkarsak olcak bu iş.aslında ben altın yatırımı yapmak istiyorum.hep değerini koruyor altın..

butun gelırı gıderı yazıyormusunuz aslında cok mantıklı excelde tablo yapmak

Evet canım bütün geliri gideri yazıyoruz daha önce paylaşmıştım akşam eve geçince yine paylaşırım olmazsa:)

canım ben hepsini yazıyorum valla gaza geliyorum gördükçe:)

kesinlikle bi şekilde geçiyor.azcık dişimizi sıkarsak olcak bu iş.aslında ben altın yatırımı yapmak istiyorum.hep değerini koruyor altın..

Biz de altın yapıyoruz miskamber ama altın yapınca da uzun süre bozdurmamak durumuna da kendini hazırlaman gerekiyor sanki?

Bendr ekimde yada kasimda alcam gram altin biriktircem maas az ev kira ama birikm yspicam ki daha once yapmistim mecbur bozdurduk bu sefer bozdurmucam bi ay gram altin bi ay dolar bi ay euro alcam sabir kumbarasina aticam
maastan 10tl kuvettrkteki hesabimiza atcaz kumbaradaki paralarda harclik nietine oluyor malum elde maas kalmiyor
bu ay maadi kurbana vermstk pazar paramiz oldu
bu ay esim supriz yapmis 10euro almis bu ay bole planimiz yoktu
mart yada subattads ayda 100 tl daha atmaya baslicaz banka hesabimiza oda kurban parasi hazir olmasi icin
bizimde planimiz boyle

banada altın hep uzun vadede cozummus gıbı gelıyor
mısal 5 -10 sene gıbı bısı
ben sanırım nakıt olarak turk lırası 1000 tl yapınca gerısını dolar olarak takılırım dıye dusunuyorum.
ben dolar olarak aldıgım ıcın dolar ıle baya ıclı dıslıyım

Biz de altın yapıyoruz miskamber ama altın yapınca da uzun süre bozdurmamak durumuna da kendini hazırlaman gerekiyor sanki?
o yüzden işte elimin altında hemen bozdurulacak bişey istemiyorum.en azından el sürmeyiz.

Kızlar bir kaçınız yazmış evde bereket diye ben de çok inanırım ve israf etmediğimiz taktirde daha da bereketli olduğuna inanıyorum. Eşime de sürekli söylerim şekerimiz hiç bitmiyor demi, pirinç ne kadar çok vs vs diye...:) umarım nazar değdirmem..

Aynen yesamm nazar degmesin

bizim ev borcu vardı bitti.para oraya gidiyordu hep.ev alırken peşinat olarak vermiştim bikaç parça düğünden kalanlar vardı.böyle büyük yatırımlar için altın ii oluyor.eşim eoru yapmayı planlıyordu altın fikrimi bilmiyor daha.akşam bi tekrar konuşayım bakayım..

evet özellikle ekmek israfı evi bereketsizleştiriyormuş

Bizim kredi kartimizi flan hicyok
bi tek 368tl borc var istanbul avmye
bi de anneme 150tl vercem dun borc aldim uydu icin
istanbul avmdeki borcu kasimda sifirlicam

Bence ev de bir birikim hem de pek güzel bir birikim:) darısı hepimizin başına...

Eğer söylemende sıkıntı yoksa ne kadar peşinatınız vardı ne kadar kredi çektiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…