BİRİKİMCİ HATUNLAR

Hoşgeldin kozmopolit aramıza.....
Biz excel tablosu yapıyoruz gelen giden ne varsa yazıyoruz. Kredi kartımızın tekini kapattık, tekinin limitini ödedikçe azaltıyoruz. Önce 2000'di, sonra 1850 şimdi 1000 oldu. Kimbilir belki tamamen kapatırız:)
butun gelırı gıderı yazıyormusunuz aslında cok mantıklı excelde tablo yapmak

Hoşgeldin kozmopolit aramıza.....
Biz excel tablosu yapıyoruz gelen giden ne varsa yazıyoruz. Kredi kartımızın tekini kapattık, tekinin limitini ödedikçe azaltıyoruz. Önce 2000'di, sonra 1850 şimdi 1000 oldu. Kimbilir belki tamamen kapatırız:)
İnşallah canım :) bizim de öyle aslında nişanlım elinde para tutabilen bir insan değil ne yazık ki benden önce har vurup harman savurmuş hep, önce onları ödedik yavaş yavaş bitti sayılır şimdi sıra taksitlerde benim de seninkine benzer bir yöntemim var excelde yapmıyorum ama bir tablo hazırladım kendime 32 aya kadar kare kare ne aldıysak taksitli 1 den başlıyosun biten aya çarpı atmaya kaç aysa, ama benim problemim sadece taksit değil ki taksit dışında bi ton ödeme çıkıyor dikkat ediyoruz da aslında ama hiç çıkmamak da olmuyor, ay sonunda orada kahve burada hamburger çıkınca hesap birikiyor oooy oy :KK45:

hoşgeldin.
sosyal hayatı bitirecek derecede borcun altına girmek akıl karı değil.
elde avuçta olmaz,hastalık vs olur neyse ama dünya malı için yıpranmayı ben doğru bulmuyorum.
borç toplam gelirin %40 ını geçmemeli diyor finans danışmanları.
gerisi sizin bileceğiniz iş tabii,benim kişisel fikrim bu.
Bu %40 olayı aslında çok mantıklıymış ama işte evlilik hazırlığında bir insan da o geri kalan %60 ı vicdan yapıyor :KK43:

19 yıllık evliyim doğru düzgün hiç birşey biriktiremedik. Nasıl oldu inanın anlayamadım sürekli borç ödüyoruz, ipin ucu bir kaçınca toparlamak zor oluyor. Bundan öncekiler için yapacak birşey yok ama en azından bundan sonrasını kurtaralım.

Kızlar bir de ben bereket olayına çok inanıyorum. Bazı insanlar az kazansalarda çok bereketli oluyor paraları.
Sizlerin evinizdeki bereketi artırmak için yaptığınız dua ya da başka ritüeller var mı? Bize de söyleyin, belki hayatımızda olumlu anlamda birşeyler değişir:KK5:

19 yıllık evliyim doğru düzgün hiç birşey biriktiremedik. Nasıl oldu inanın anlayamadım sürekli borç ödüyoruz, ipin ucu bir kaçınca toparlamak zor oluyor. Bundan öncekiler için yapacak birşey yok ama en azından bundan sonrasını kurtaralım.

Kızlar bir de ben bereket olayına çok inanıyorum. Bazı insanlar az kazansalarda çok bereketli oluyor paraları.
Sizlerin evinizdeki bereketi artırmak için yaptığınız dua ya da başka ritüeller var mı? Bize de söyleyin, belki hayatımızda olumlu anlamda birşeyler değişir:KK5:
bende bereket olayına çok inanırım.kimi tonla maaş alır bereketini görmez maaşının..kimi iki kuruş alır evi dolar taşar.sirkeli su ile evi silmeyi biliyorum..bide borçlu olanlar için vakia suresini

sendemi bu ay başlıyorsun.sende durumlar nasıl cute
işte bende eylülde öyle harcamadıgım cüzdanımda kalanları filan attım pek bişey yok
üzerine borcumuz var :KK70:
tahammül edersen yazayım :KK70:

ev kendimizin
arabamız krediylen aylık 780 tl
internet ve dıgıturk vs yok , faturalarımız 5 kalem
normal şartlarda aylık 1100 tl gibi bir ödememiz olmamız gerekir , ama olmuyor

Esnek hesap 770 tl,
benim kredi kartım 600 tl
bu ikisini kapadık yeni taze

Geriye kalan
eşimin kartı 2000 tl
anneme tv 600 tl
oglanın dişleri 2500 tl
toplamda =5 100 tl taze borc var
oğlanın dişlerini taksit yaptırıcaz.

sonuc olarak aylık gelirimizi net olarak bilemiorum eşim iş değiştireli 1.5 ay oldu 15 günde bir maaş alıyor, özel sigorta kesintileri vs olacak
4000 tl diyelim , 3 ayda bir ikramiyesi var maaş + 2200 tl olarak.

sonra cocuk özel okula gidiyor çalışan anneye devlet desteğini kazandı bedava gidiyor çok şükür.
buarada yazdım ya daraldım galiba

sonuc olarak soruna cevap 200 tl eylül birikimi bildirdim.
bunca paranın içinde cok cok cok az

X