BİRİKİMCİ HATUNLAR

merhaba kizlar nasilsiniz ben sevdim bu topigi yazilanlari okudukca daha cok birikim yapasim geliyor. bugun yine kendime alisveris yaptim, alirken mutluyum ama eve gelince ne geregi vardi diyorum. turkiyeden yeni geldim ve kiyafet alisverisimi orada yapmistim ama burda indirim gordummu duramiyorum

birşey alırken gerçekten ihtiyacım var mı diye sorgulasanız?
bende internetten hep mağazının yarı fiyatı diye alıyordum.taksit taksit diyorsun anlamıyorsun ama ona taksit buna taksit kart şişiyordu.
şimdi almıyorum.birikime gidiyor.çok fark ediyor.
gerçekten ihtiyacım var mı sorusu...

o soru hic aklima glmiyor maalesef ama denicem bundan sonra ise yaricakmi gorucez. bu konuda sorunum var kiyafetlerimin yarisini dagittim dagittigim kadarda aldim gercektende kisitlamam lazim artik..

Merhaba ben bir aralar aynen senin gibiydim. Bir hafta kıyafet alamayınca çok uzun zaman geçmiş gibi hissediyordum. Heryeri kılık kıyafetle doldurdum. Aklına gelebilecek her renk çizme ve ayakkabım var. Her renk etek ceket elbise. Yani dolabım yıkılsa altında kalır ölürüm o derece.
Ve farkettim ki nir sürü para verip aldığım elbiseyi bir kışta bir kere giyebiliyorum. Hadi bilemedin iki kere.
Şimdi Haziran'dan beri bıraktım. En son Haziran ayında 2 bluz 2 ceket almıştım. Ve bu yaz bazı kıyafetlerimi 2 hatta 3 kere giydim ve bunun beni daha çok mutlu ettiğini farkettim. Bugün bir gömlek giydim işe giderken. Ayna da baktım. Gömleği ne zaman nereden aldığımı bile hatırlamıyorum. Aaaa dedim güzelmiş ama yaz bitti
Hazitan ayından beri almıyorum dedim ya zaten son 6 aydır alışveriş yapmak beni mutlu etmiyordu. Eve gelince kendime kızıyordum ne gerek vardı neden aldın. Heryer kıyafet diye
Demem o ki belli bir doyum noktası oluyor sanırım. O noktada bitiyor herşey.
Şimdi aylardır avm ye gitmedim. Uzun zaman da alışveriş yapmayı düşünmüyorum. Evdeki stoktan sonuna kadar yararlanmak istiyorum.
İnşallah aen de en kısa zamanda doyuma ulaşır azaltırsın alışveriş olayını

alışverişin sonu yok her sene her dönem yeni şeyler çıkıyo ve bi yerden sonra o bile mutlu etmiyor. temel şeyleri alsak daha mutlu olacağız. birde sürekli uyum peşinde uymak yoruyor. ayakkabı çanta vs derken kazandığımzı harcıyoruz . durdurmak lazım

Siz çalıştığınız için alma ihtiyacı hissedebilirsiniz belki. Mesela ben öyle çok alışveriş yapmam. Üşenirim zaten öyle mağaza mağaza dolaşmaya. Eşim daha bi delisidir. Ama bende dün sinir oldum kendime. Hafta sonu düğün var bişeyler alayım diye çıktım. Iki elbise aldım nedense. Çanta ayakkabı derken çok harcandı yaa. Vicdan yaptım gelince. Daha bunun altını var,kuaförü var. Ve bu ay okul,tadilat derken çok harcama yapmıştık.

Banu sultan nerden aldın aklımızda bulunsun
bende netten alışveriş yapanlardanım. bayağıdır yapmıyorum ama
bankayla da konuştum limitimi 1000 tl düşürdüm.

ben de lcw den geçen hafta 8 parçaya 106 tl verdim oldukça hesaplı kızlar
pudracım farmasim yazmış,mekan aynısı.
hoşgeldin.
istek mi ihtiyaç mı diye sor.istekse ertelenip,vazgeçilebilir.
ben sezon sonunda kıyafetleri kaldırırken ayırıyorum.eskimiş,küçülmüş,birine verilebilir,giyilebilir diye.
sonra ihtiyaç listesi çıkarıyorum hepimiz için.defterime yazıyorum.
aldıkça kalem kalem siliyorum.yanına fiyat notu düşüyorum,ortalama ne harcadığımı görüyorum.
tavsiye ederim.
:KK

ikinci tercihin olanı iade edebilirsin.
tüketici olarak hakkını kullan bence.

o da var her gün işe gidince masraf artıyor. birde işe daha klasik alıyorum günlül hayat için spor tarzı derken daha fazla kıyafet

Aradım ama iade kabul edilmiyo dedi. Üstelik gerçekten ihtiyacım yoktu. Ben hemen gaza geliyorum. Bundan sonra kulağıma küpe olsun yanlız çıkıcam alışverişe
nasıl iade kabyul edilmiyormuş uğraşmak istersniz yarın gidin kaşlerinin basılı olduğu müdür onaylı aide kabul edilmediğine dair belge isteyin ve o belgeyle tüketici haklarına gideceğinizi söyleyn. fişinizi de alın gidin. bize de böyle diyen bi mağaza vardı arkadaşım avukat belge istedi vermiyoruz dedi o da dava açacağını söyledi adamlar oatronu aradı patron özür dileyip iadeyi aldı. ürüne zarar gelmediyse almak zorundalar. çok sinir oldum ya

aslinda turkiyeden o kadarda cok alisveris yapmadim daha onceki alisverislerime kiyasla bu sene hic bisi almadim sayilir.
isin kotusu avm dibimde ekmek almaya bile o avmeye gidiyorum oncelere kiyasla simdi kendimi frenleyebiliyorum ama benim istedigim hic bi sekilde ihtiyac olmadan alisverisi kesmek ve su andan itibarende alisveris yasak bana harciyacagim paralari hemen bi kumbaraya koycam mesela bi seyde cok gozum kaldi ama almadim o parayi kumbaraya atacam bakalim ne kadar birikcek eminim 10 gunde baya topalanir paralar:))))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…