- 20 Ağustos 2013
- 2.388
- 2.412
Sagol cnm cumlemizin : )Allah kabul etsin canım
sen ne kadar kurbanlık parası ayırmayı düşündüğümüzü sormuşsun ya ben de ayırmayı düşündüğüm miktarı yazdım ....
neden 2 kurbanlık sorusuna gelince 1 tanesi benim için diğeri ise sevabı peygamber efendimiz (s.a.v)'e bağışlanmak üzere Allah rızası için kestirdiğim .....
Kurbanlık konusuna ben çok dikkat ediyorum.Geçen yıl düğün borcu vs ödüyorduk ama her ay kenarı 100 tl atsak bir sene sonunda o kurbanın parası çıkar zaten.
Bu gözle değerlendirilmeli bence.Allah kanını kabul etsin inşallah.
Bizde oyle cnm tabiki oyle maas 1000 zaten 300 kira vercz 500ukurbana vercz 110 bes hesabim var otomatik oraya yatio raabm yarfimcimiz olsun
borc alip faturalari hallederix herhalfr
bi bilezik bozdurmustum istanbul avmyr ve kurbam icin ama ablam nisanlancaj
mecbur kiyafet aldim geriye 200 kaldi
durum bu yani
Yeri degil belki ama kurban konusu acilmisken sorayim, kestiginiz kurban etlerinin bir kismini dagitip bir kismini eve mi aliyorsunuz ?
Ben hepsini dagitiyorum eve hic getirmiyorum. Nisanlimin teyzesi de dedi ki oyle olmaz az da olsa eve getirmen lazim. Dogrusunu bilen var mi ? Olmazsa yarin diyaneti arayacagim
Yeri degil belki ama kurban konusu acilmisken sorayim, kestiginiz kurban etlerinin bir kismini dagitip bir kismini eve mi aliyorsunuz ?
Ben hepsini dagitiyorum eve hic getirmiyorum. Nisanlimin teyzesi de dedi ki oyle olmaz az da olsa eve getirmen lazim. Dogrusunu bilen var mi ? Olmazsa yarin diyaneti arayacagim
hoş geldin sefalar getirdin canımSlm kızlar bende geldim farmasicim kirli çıkılardan ev hanımı olup tasarruf yapmayı öğrendım bu sene kendı melemenımı yaptım dondurucuyu doldurdum onun dısında para bırıktırmeyı beceremedım.simdi birazdan burdan cesaret alıyım da biriktireyim bari :))
3'te biri eve 3'te biri yakınlara 3'te biri fakirlere diye biliyorum ama yine de emin değilim.
merhaba canım kurban etinin üçte biri eve ayrılır
üçte biri fakire fukaraya dağıtılır
üçte biri de eve gelen giden eş dostla yenir
ben şöyle yapıyorum peygamber efendimiz için kestirdiğimi aşevine vekalet verip olduğu gibi bağışlıyorum.
kendi kurbanımdan sadece 1 arka but ve de boyun kısmını alıp geri kalanını dağıtmayı uygun görüyorum
Allah kabul etsin canımTesekkur ederim. Musluman olali 4 sene oldugu icin eksiklerim cikiyor iste :)
O kadar cok tuketemem evde ama az miktarda da olsa getireyim o zaman bu sene.
hayırlı uğurlu olsun banucum minik kuzucuk demek artık okullu oldu Rabbim zihin açıklığı versin inşaallah ...iyi akşamlar kızlar.
küçük kuzumla okulumuza gittik bugün,ev dönmemek için ağladı.gerçekten hazırmış okul için.
pazar ve market işlerimi hallettim bugün.
öğretmenimizin verdiği listeyi tamamlamaya çalıştım.bulamadığım bir kaç şey yarına kaldı.
barbunya ve kornişon aldım pazardan.
barbunyayı kızlara ayıklattım,allahım bir tane de tırtıl çıkmaz mı içinden.büyük parende atarak kaçtı,küçük sevmeye uğraşıyor.ne güzel hayvansın sen diye.[bu kız veteriner olacak zaar]
kornişon turşumda hazır kış için.
bayağı yorulmuşum.
hastaneden beri daha kendime tam gelememişim,aşırı kaçmasam iyi olacak iş güçte.
siz de iyi kaynatmışsınız maşallah.
kurbanla ilgili düşünüyorum ben de.
bir yakınımızın sıkıştığını duyduk maddi anlamda.ona yardım etsem kurban yerine,bir insanı feraha çıkarsam diye düşünüyorum.nasıl olur ki.
doğru söylüyorsun canım.ben de vekaletle küçük bir hayvan kestirip büyüğe gireceğimniz parayı versem diyorum,kendimi ifade edememişim.yorgunum havaaar.:)hayırlı uğurlu olsun banucum minik kuzucuk demek artık okullu oldu Rabbim zihin açıklığı versin inşaallah ...
iyi yapmışsın kızlara ev işlerinin bir ucundan tuttur vallaha ben de oğlanlara tutturuyorum ...
güle güle yiyin kışlıklarınızı bereketli olsun ...
kendini fazla yorma canım çünkü kuzucukların senin sağ ve sağlıklı olmana ihtiyaçları var ( bu lafı aynı zamanda kendime de söylüyorum )
canım kurban kesmeyip parasını vermekle kurban ibadetimizi yerine getirmiş olmuyoruz sadece o kişiye sadaka vermiş oluyoruz ....
öyle ya,hatunlar döktürmüş bugün.Hatunlar bu ne kadar yazmışsınız
Bi okuyamadım
Canım haklısın birikimsiz olmuyor benim bir bebegim oldu yurt dısındanda döndük orda bol bol harcadığım için burda biraz dorlandım şimdi daha idareliyim birikime gelince esim benım o işi iyi yapıyor ben 2 lira bile kenara koyamıyorum ev ekonomisi ve az harcama seklinde destek oluyorum. Herkes kendine 3 bes altın kenara koyuyor bende biriltırıp esıme bak ben bunu biriktirdim demek istiyorumhoş geldin sefalar getirdin canım
güle güle yiyin kış hazırlıklarınızı da
birikimin azı çoğu olmaz ama hayatta bence birikimsiz de olmaz
aminnn canım.rabbim evlatlarımızla sınamasın inşallah.kuzucukların yüzü hep gülsün.Ooo kızlar maşallah herkescikler burda...
Benimde kuzum bugün yeni bir kreşe başladı, malum devlet anaokulları yarım gün oldu yüzden özel bir kreşe verdik.
Kuzum için faydalı ve mutlu bir yıl geçer inşa. Ve sizlerin yavrularınız için de aynı dualarım geçerli...
merhaba canım ben bu topikle biriktirmeye başladıklarımı yazmayı düşünüyorum hatta
geçenlerde bahsettiğim ev alma işine girişirsek eşimin bana mutfak parası olarak verdiğinden kenara atmaya çalıştıklarımı yazacağım sadece ...
sizler de nasıl bildirim yaparsanız onu eklerim tabloya
merhaba canım ben bu topikle biriktirmeye başladıklarımı yazmayı düşünüyorum hatta
geçenlerde bahsettiğim ev alma işine girişirsek eşimin bana mutfak parası olarak verdiğinden kenara atmaya çalıştıklarımı yazacağım sadece ...
sizler de nasıl bildirim yaparsanız onu eklerim tabloya