Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
papatya doktora gittin mi canım.merakla güzel haberlerini bekliyorum.
violetto kardeşine bu derece sahip çıkman takdire şayan bir durum.küçük yaşta büyük olgunluk,maşallah.
Kızlar umarım ekleyebilirim biz böyle bir şey yapıyoruz tabii kişisel olduğu için ekleme çıkarma yapabilirsiniz siz.
Eki Görüntüle 1236399
ingilizce mi bu program canımBen de personel finance diye bir program var, birkaç yıldır hep onu kullanıyorum. Tavsiye ederim.
selamlar kızlar,iyi pazarlar.
yeni gelenler merhaba,birikimleriniz hayırlı ve bereketli olsun.
Tabi ki çok şükür başımızı sokacak bir evimiz var ama uzun vadeli kredi çekince insan bunalıyor bi zaman sonra. 2009 şubatta başlamıştık. 2015 Ocak'ta bitecek. Bir de araba var. Hal böyle olunca özellikle yaz aylarında sıkışıyoruz.
çok mantıklıymış ben elle yazayım diyordum exel daha rahat
İçimi okudunuz , 21 yaşına geldiğinde kardeşime ev alınacak aile büyükleri tarafından , ancak ondan önce alabilirsem ona ev alıp kira gelirini kendi için harcama gibi bir düşüncem var. Normalde hep eve ne gerek var şimdiden falan derdim ama şimdi sorumluluk hissim ağır basıyor sanırım :)
O zaman ben altın hesabı açtırayım en kısa zamanda. Akşam da excellde tablo yapayım.
Kendimden utandım tam olarak gelir ve giderimin farkında bile değilim. Ortalama olarak fikrim var tabii ki ama kalem kalem hiç hesaplamamışım 21 yaşına geldim.
Yok canım ingilizce değil. Kullanımı çok pratik.ingilizce mi bu program canım
O da doğru ama resmen bitirmişsiniz hiç bir şey kalmamış darısı bizim başımıza ama bizim daha peşinat pek yok. Acaba ne kadar peşinat biriktirdikten sonra çekmek mantıklı. Tabii alacağımız eve göre de değişir ama alınca da insan güzel olsun istiyor.
Biz de bu yıl ev peşinatı biriktirmeye çalışacağız. Evlendiğimizde aldığımız kredi bu ayh.ı saymazsam 2 ay sonra bitiyor.
Allah gönlümüze göre nasip eder inşallah.
Amin valla inşallah.
Siz ne kadar ev peşinatı biriktirmeyi düşünüyorsunuz bizim aklımızda bi rakam bile yok sanırım öncellikle bir hedef koymak lazım bir de diğer yerler nasıl ama Ankara'da evler pek pahalı
Gerçekten 21 yaşında bir çocuğun tüm sorumluluğunu Alman her yiğidin harcı değil. Tebrik ediyorum seniBizim biraz özel bir durumumuz var o yüzden beraber yaşıyoruz anne babamızla görüşmüyoruz, tüm sorumluluğu bende, alışmaya çalışıyorum ben de.
Kardeşimi hep çok sevdim ama 2 sene önce sorsanız laylaylomdum hala, hiç bu kadar çok düşünmezdim.
Henüz gitmedim. Sanırım onun diyeceği şeylerden korkuyorum ve bu hayalla biraz daha yaşamak istiyorum. Ama bu hafta gidemem de haftaya Allah'ın izniyle inşallah gideceğim. Ve tamam derse hemen bırakacağım korunmayı. Oğluma ilk ay hamile kalmıştım.papatya doktora gittin mi canım.merakla güzel haberlerini bekliyorum.
violetto kardeşine bu derece sahip çıkman takdire şayan bir durum.küçük yaşta büyük olgunluk,maşallah.
Biz 2008 de 120 ye aldık evi. 30 peşinat verip 90 kredi çektik.Peki kızlar genel olarak sorsam ev kredisi çekmeden önce tahminen ne kadar birikim yapmıştınız ya da ne kadar yapılmalı?
Biz 2008 de 120 ye aldık evi. 30 peşinat verip 90 kredi çektik.
Gerçekten 21 yaşında bir çocuğun tüm sorumluluğunu Alman her yiğidin harcı değil. Tebrik ediyorum seni
Henüz gitmedim. Sanırım onun diyeceği şeylerden korkuyorum ve bu hayalla biraz daha yaşamak istiyorum. Ama bu hafta gidemem de haftaya Allah'ın izniyle inşallah gideceğim. Ve tamam derse hemen bırakacağım korunmayı. Oğluma ilk ay hamile kalmıştım.
Biz 2008 de 120 ye aldık evi. 30 peşinat verip 90 kredi çektik.
Bende esimde çalışıyoruz, öyle yüklü bir borcumuz yok kredi filan,annemin evinde oturuyoruz cüzi bir kira veriyoruz ama kenarda beş kurusumuz yok suan 5 senelik evliyim, hesapsız harcıyorum ben eşim çok tutumludur, almak istediğim esas şeyleri alamıyorum mesela kitaplık istiyorum uzun zamandır eşim borçlarını kapat öyle diyor ama ben dayanamıyorum en çok kozmetik ve kıyafet alıyorum engel olamıyorum kendime
Zaten ikeadan begendim kafamda tasarladim ,çalışma masası filan da istiyorum müsait odam da var ama bi türlü sıra gelmedi onlara yaptığım küçük harcamalardan dolayı. Müsrif biriyim ve tutumlu olmak istiyorumÇok teşekkürler
Kozmetik, kıyafet, ayakkabı ve çanta konusunda aynı durumdayım.
Ve bir de kitap. Kitaba verilen paraya hiç acımam ama nişanlım kitapları öğüterek okuduğumu düşünüyor Sürekli ama sürekli kitap okurum aklınıza gelecek her yerde ve sınır tanımam kitap alma konusunda. Bu özelliğimden de vazgeçmeye niyetim yok ama diğer alışverişlerimde daha kontrollü olmak istiyorum ben de. Nasıl olunur hiçbir fikrim yok?
İkea varsa bulunduğunuz şehirde uygun fiyata güzel kitaplık ve raflar var.
Evet iyiydi gerçi bu da pahalıydı o zaman için. Ama şimdi evi satacak olsak 250 isterim en az. Çünkü burada sıfır daireler 300 den başlıyor.O zamanlar ev fiyatları iyiymiş şimdi 200'den aşağıya ev yok (giriş, yüksek giriş ve en üst kat olmasın birazda iyi olsun deyince) yani 4'de biri elinizdeydi bizimde o hesaba göre en az 50 biriktirmemiz lazım hatta daha çok çünkü 4+1 olsun istersek 200'ü de geçiyor
Ben evdeki kıyafetle bir mağaza açabilirim. Çizme ayakkabı çanta o kadar çok ki.Bende esimde çalışıyoruz, öyle yüklü bir borcumuz yok kredi filan,annemin evinde oturuyoruz cüzi bir kira veriyoruz ama kenarda beş kurusumuz yok suan 5 senelik evliyim, hesapsız harcıyorum ben eşim çok tutumludur, almak istediğim esas şeyleri alamıyorum mesela kitaplık istiyorum uzun zamandır eşim borçlarını kapat öyle diyor ama ben dayanamıyorum en çok kozmetik ve kıyafet alıyorum engel olamıyorum kendime
Bana da bişey olması gerek acilenEvet iyiydi gerçi bu da pahalıydı o zaman için. Ama şimdi evi satacak olsak 250 isterim en az. Çünkü burada sıfır daireler 300 den başlıyor.
Ben evdeki kıyafetle bir mağaza açabilirim. Çizme ayakkabı çanta o kadar çok ki.
Deli gibi kıyafet alıyordum. Hatta bazen bir kış giydiğimi tekrar giyemiyordum
Fakat sonra bana birşey oldu. Bu yaz hiç ayakkabı almadım. Haziran ayında da 2 bluz aldım o kadar. Ve kıyafetlerimi birden fazla kere giydim. Bu bana daha çok mutluluk verdi.
Bu kış da mümkün olduğunca bir şey almayacağım. Zaten bebek istiyorum. Olursa kıyafet almama gerek kalmayacak