Evet haklısın. Çoğumuz en fazla orta halli ailelerin çocuklarıyız. İşe başlayınca parayla alamadıklarımızı almaya başladık. Oda belli bir süre sonra doyuma ulaştırıyor sanırım. Biriktirmek daha zevkli geliyor bazen :)bir süredir ki bu süre bir hayli uzun bir zaman dilimini kapsıyor ''birikim sade yaşam az harcama ihtiyaç dışı almama'' gibi kavramları araştırıyorum..hayatıma yerleştirmeye çalışıyorum...sanırım bu konuda biraz biraz başarılı olmaya başladım..
ekonomi mezunu olmama ve işe başlayana kadar idareli ve harcamalarını minimum düzeyde tutan biri olarak yaşayan bir insan olmama rağmen işe başlayıp para kazanmaya başlayınca harcamalarım arttı..daha doğrusu gereksiz harcamalarım.bunun yanında iş ortamı kıyafet ayakkabı aileye yardım ve sonrası evlilik çeyiz harcamalarım olduğundan bir türlü birikim yapamadım .
alışveriş yapınca mutluluk bi rahatlama oluyor sanki ..ancak bu geçici bir mutluluk ...bunu farkettim..
az harcamak işin aslı..ihtiyacın kadarını almak , eldekini değerlendirmek ,idare etmek,bir şeyi eskitip yenisini almak paha biçilemez...
işin özü şu iyi bir birikim Harcamamaktan geçer...zorunlu ihtiyaçlar ve giderler hariç....
maaşı alalı 1hafta oldu..halen hesabımda maaşımın %87si duruyor..elektirik su kk ödemelerini yaptığım halde...
bin şükür..
inşaallah daim olur...
altın alma fikrim hala var..
şimdilik eşimin şehir dışından gelmesini bekliyorum...
sağol canım iyiyim. kızımın sonuçlarında doktorun beklediği gibi sonuç çıkmadı yani teşhisi koyamadı takip edeceğiz dedi. hayırlısı inşallah. ben okuyorum sizleri ara ara girip. teşekkür ederim sizlerin de iyi olması beni mutlu ediyor :)
selam canım. yemek yapıyorum akşama.selam kızlar
iyiyim canım, sen nasılsınselam canım. yemek yapıyorum akşama.
nasılsın
iyi yapmışsın canım , değişiklik ve kız arkadaşlar her zaman iyi gelir...iyiyim canım, sen nasılsın
yine hamaratlığın üstünde canım maşallah
öğlen arkadaşımla kahve içmeye gittik, hava çok güzel bugün
biraz kafam dağılsın istedim
akşam da mesaideyim sanırım 9a kadar çalışacağım, eşim şehirdışında bu gece ve yarın yok
Bi dünya poğaça yaptın tatlım fırındandır o fark :Stünaydın hatunlar :))))
çarşıda işlerim vardı,hallettim geldim çok şükür.
beklediğim kurs vardı martta açılacakmış,kaydımı yaptırdım.
yorgunum.başım ağrıyor.aç gitmiştim sanırım açlıktan ağrıdı.eve girince atıştırdım bir şeyler.
sıradan bi çarşamba yani anlayacağınız.
bu arada elektrik faturam 72 tl gelmiş. geçen ay 56 idi sanırım ya da 50 küsür..artmış bu ay
iyi bari canım. kötü bir şey çıkmasın da Allah korusun yavrunu.özletme kendini.
Ne yemek yapıuosun bakalım :)selam canım. yemek yapıyorum akşama.
nasılsın
İyi yapmışsın canım. İnsanın sevdiği arkadaşlarıyla zaman geçirmesi gibisi yok.iyiyim canım, sen nasılsın
yine hamaratlığın üstünde canım maşallah
öğlen arkadaşımla kahve içmeye gittik, hava çok güzel bugün
biraz kafam dağılsın istedim
akşam da mesaideyim sanırım 9a kadar çalışacağım, eşim şehirdışında bu gece ve yarın yok
Bi dünya poğaça yaptın tatlım fırındandır o fark :S
Ne yemek yapıuosun bakalım :)
Ben börek yaptım fırında şimdi. Nöbete gidicem ya arkadaşlar çok istemişti aman kaç saat uğraştırıyo şu börek. Hamuru dinlendir, bezeleri yağla beklet. İçini hazırla valla 2 saat sürüyor
Aman bu açma değil yavrum. Yufka açamıyorum. Annemler açar yapar ama ben pastane usulü yapabiliyorum Boşnak böreğini. çeke çeke işte. İnternetten bak istersen. Yapabilirsin sen. Ama işte hamuru yoğur beklet. Bezeleri aç, yağla beklet, sonra da çeke çeke aç. Zaman istiyor. İki kişi olsa daha kolay.poğaçalar bitti faturası yeni geldi :))) soğuk yaptığında 1-2 gün klima da açmıştım.
ohh ellerine sağlık tatlım.bi de bilmem hamur açmayı börek yapmayı diyorsun..bravo valla
geleyim tutayım bi ucundanAman bu açma değil yavrum. Yufka açamıyorum. Annemler açar yapar ama ben pastane usulü yapabiliyorum Boşnak böreğini. çeke çeke işte. İnternetten bak istersen. Yapabilirsin sen. Ama işte hamuru yoğur beklet. Bezeleri aç, yağla beklet, sonra da çeke çeke aç. Zaman istiyor. İki kişi olsa daha kolay.
sağol tatlım,iyi yapmışsın canım , değişiklik ve kız arkadaşlar her zaman iyi gelir...
dikkat et kendine, yorma sakın...
evdeyim artık ben bugün.
ev işleri ile akşamı ederim.sabah şu kurs işini halletmem iyi oldu, rahatladı kafam...
Ay ne iyi olurduuu bi yardım :) oturup yerdik sonra da :)geleyim tutayım bi ucundan
mayalı hamursa illa ki beklemek gerekiyor canım.
çok lezzetli olmuştur eminim.
ohh misss gibi olmuş afiyet olsun.kurs yeni bir meslek kursu. dur merak ettiysen özelden yazayım, deşifre olmayayım.bu yaştan sonra meslek değiştiriyorum şaka gibi :)sağol tatlım,
biraz gıybet, keyifle içilen bir kahve gün ortası epey keyfimi yerine getirdi ne yalan söyleyeyim
ne kursu acaba bu
aaa yine de dinlendiriliyor mu... anladım kuzuuu...Ay ne iyi olurduuu bi yardım :) oturup yerdik sonra da :)
Mayasız oluyo kuzum un su tuz oluyo hamurunda sadece ama yine de yarım saat dinlendirmek gerekiyor