BİRİKİMCİ HATUNLAR

ohh misss gibi olmuş afiyet olsun.kurs yeni bir meslek kursu. dur merak ettiysen özelden yazayım, deşifre olmayayım.bu yaştan sonra meslek değiştiriyorum şaka gibi :)
Ay ne güzel. Bende bi kursa gitmek istiyorum ama bu dönem stajlarım var okuldan dolayı. Askıya aldım.
Yoksa dikiş nakış, örgü gibi bişeye gidip öğrenmek istiyorum bişeyler. Pek bilmiyorum böyle şeyleri :S

Ay ne güzel. Bende bi kursa gitmek istiyorum ama bu dönem stajlarım var okuldan dolayı. Askıya aldım.
Yoksa dikiş nakış, örgü gibi bişeye gidip öğrenmek istiyorum bişeyler. Pek bilmiyorum böyle şeyleri :S
dur sen de merak etme sana da özelden yazayım..bu arada özel mesajlarına bak K kahvemsi mutluluk canım...

Evet biraz sert bir hamur oluypr ondan istirahat istiyor kendine gelmek için :)
Ay ne demek kızlar. Ispanaklı yaptım buyrun gelin yiyelim ne demek :)
baktım canım. oo baya uğraştırıcı oluyor. yapıştırmış tezgaha çekip duruyor. elle çeke çeke büyütüyor hamuru. bi de başının üstünde döndürmek gerek ama fazla yağlı sanırım :))))

baktım canım. oo baya uğraştırıcı oluyor. yapıştırmış tezgaha çekip duruyor. elle çeke çeke büyütüyor hamuru. bi de başının üstünde döndürmek gerek ama fazla yağlı sanırım :))))
Evet canım çok yağlıyorsun ama pişerken üzerine de yağ sürüyorsun sürmezsen hiç yağ yokmuş gibi oluyor. :))
Hahaha başının üzerinde döndürülende kol böreği galiba :)
Eşim aradı. Ev projesi varmış bayağı lüks rezidans. Napim dedim para mı var sanki :)

Evet canım çok yağlıyorsun ama pişerken üzerine de yağ sürüyorsun sürmezsen hiç yağ yokmuş gibi oluyor. :))
Hahaha başının üzerinde döndürülende kol böreği galiba :)
Eşim aradı. Ev projesi varmış bayağı lüks rezidans. Napim dedim para mı var sanki :)
aaa bu da döner gerçi baş üstünde :)))))
zormuş bu, yapabilir miyim emin olamadım :KK66:

:)))) Allah nasip etsin inşallah...sana ve de K kahvemsi mutluluk a ve evi olmayan herkeslereee... bana da inşallah...Allahım çok amin.

ben de alacak olursam inşaattan girmem, kredi ile alacaksam kiracı koymalıyım hemen.inşaattan girince ne zaman teslim edileceği belli değil. öde babam öde...zor bu işler :KK66:

Arkadaşlar izninizle bişey sorabilir miyim.Paranızı nasıl biriktiriyorsunuz.Benim elimde birkaç birikimim var onu bir senede biraz çoğaltmak istiyorum evlilik masrafları için falan.Sizce vadeli hesaba yatırılabilir mi? Ya da başka ne yapılabilir.

Arkadaşlar izninizle bişey sorabilir miyim.Paranızı nasıl biriktiriyorsunuz.Benim elimde birkaç birikimim var onu bir senede biraz çoğaltmak istiyorum evlilik masrafları için falan.Sizce vadeli hesaba yatırılabilir mi? Ya da başka ne yapılabilir.
ben vadeli ve altın olarak ikiye böldüm.birikimimi bu yönde yapıyorum.
şimdiden hayırlı olsun , çook mutlu olun inşallah :)))

Bem altın olarak değerlendiriyorum ama genelde 2ye bölünmesi gerekiyormuş yatırımın.
Bide aslında amacım sadece biriktirmek ve enflasyona yenik düşmemek. Ev alma düşüncem var.

Vadeli hesap için en iyi banka sizce hangisi.Benim pek bilgim yokta bu konularda yeni yeni başlayacağım :KK17:
valla en iyi banka diye bir şey diyemem. kime göre ne iyi onu bilemiyorum ki. kimi güvenilir ama az faiz versin der kimi çok faiz versin param değer yitirmesin der. buna siz karar vermelisiniz önceliğiniz nedir.

Altın birikimi faydalı oluyor mu acaba
altın risk de olabiliyor.artıyor da azalabiliyor da..uzun vadeli birikim için altın öneriliyor. vadelide de altında da geçen yıllarda yıllık %10-%15 gibi kar sağlanıyor sanırım. ben öyle araştırmıştım. ama enflasyon düşünüldüğünde para değerini korumuş oluyor, öyle çılgın kazançlar olmuyor. yatırım tavsiyesi değildir bu arada.

Şuan çok faiz vermesi önceliğim.
bankalara gidip görüşmeniz gerek. meblağa, kaç günlük vade yapacağınıza göre bile değişiyor faiz oranları.enpara ve turuncu hesapları söylüyor arkadaşlar, online hesaplar ama en yüksek onlarmış sanırım. %14 başlangıç olarak hoşgeldin faizi veriyor. kimi 1 ay kimi ilk 3 ay sonrasında %12-%13.50 arası gibi değişiyor.

altın risk de olabiliyor.artıyor da azalabiliyor da..uzun vadeli birikim için altın öneriliyor. vadelide de altında da geçen yıllarda yıllık %10-%15 gibi kar sağlanıyor sanırım. ben öyle araştırmıştım. ama enflasyon düşünüldüğünde para değerini korumuş oluyor, öyle çılgın kazançlar olmuyor. yatırım tavsiyesi değildir bu arada.
Teşekkür ederim cevaplarınız için.İkisi de aynı demek. Bende de şöyle düşünce vardı mesela bin liram varsa senede bana bin lira daha kazandıracak bir yöntem olsa diye:KK48::olamaz: biraz hayalci bir düşünce oldu o zaman

X