BİRİKİMCİ HATUNLAR

peki şöyle yapsan, ufak ve uygun bi daire alsan, oraya kiracı yerleştirsen, krediyi karşılayacak kira bedeline uygun ev bulsan. kiracın krediyi ödese. sen kirada istediğin muhitte oturmaya devam ederek birikime devam etsen.
ben bakıyorum 3 sene önce 70 e satılan daireler şu an en az 150 bin.
5 sene sonra evin değeri arttığı için peşinatın artmış olur. kredi yükün olmaz kiracı krediyi öder. sen hayatının en güzel yıllarını istediğin semtte huzurla geçirirsin.kredi bitince o evi satar, bu süre içinde biriktirdiğin parayı da üstüne ekler istediğin daireyi alırsın.
bilmiyorum ben mi yanlış düşünüyorum. ama şuan getirisi en yüksek şey ev.. Allah izin verirse ben yıl sonunda bu şekilde yatırımlık 1+1 almayı planlıyorum.yoksa ne altınlar ne dolar ne euro o kazancı sağlamıyor.

peki sen özlem denizmene yazacaktın.yazdın mı canım? ne oldu o iş?

İstanbulda gereksiz bir pahalilik var ve insani cok yipratip yoruyor.
Biz Allahtan burda geciciyiz
Ama isi surekli burda olanlara Allah yardim etsin.
Aminnnnn
Bazen eşim diyor gidelim mi diye ailem, çevrem, işim burada, baskaa yerde bu kadar kazanamayiz nereye gidiyoruz diyorum
Mesleğimiz var, her yerde aynı isi yaparız az kazansak bile daha kaliteli yaşarız diyor.
Burada herşeye para ödüyoruz, fazla fazla ödüyoruz, siz tayincisiniz doğru bir gün mutlaka kurtulacaksiniz bu hengameden

Dogru söyluyor burda harcadigimiz parayla anadoluda daha kaliteli yaşar birde temiz hava soluruz. Hastalik burasi. Simdi degil ama 40li yaslarda baslar hastaliklar

Bu alternatifi eşim araştırmış 100bin kredi çekip elimizdekini verip ev alabiliriz. Ama kira krediyi karşılamaz. İstanbul'da çekeceğim kredi miktarını ödeyecek ev pek yok. Çünkü küçük bir ev almak gerekecek, öyle evlerin kirası da krediyi karşılanıyor. 300 TL civarı benim üstüne koymam gerekecek. Kredi faizleri bu kadar yüksek olduğu için fark oluyor
Bir de ben şu an İstanbul için merkezi bir muhitte çok uygun kira ile oturuyorum. Bu tarz bir evi su an kiraladığım zaman en az 600 TL fazla vermem gerek.
Yine 1000 TL fazladan gitti her ay.
Yok bu da olmadı.
Bizim elimizdeki peşinatın iyi olduğunu düşünüyordum ama bugün anladım azmis gerçekten azmis. Elimizde biraz daha nakit olmalıydı.
Ama değer kazanması açısından haklısın ev diğer tüm yatirim araçlarından daha çok karlı görünüyor

peki o halde canım. inşallah gönlünüze göre bir şey çıkar karşınıza.ben de yoruluyorum bu konulara kafa yormaktan . çok fazla düşünüyorum ne yapmalı diye... ama kesinlikle ev yatırımı mantıklı geliyor bana da.çünkü altın da vadeli de yılda verse verse %10 -%15 veriyor.bu da ne uzatacak ne kısaltacak gibi duruyor. amannn paran mı var,derdin var eskiden borç içinde yaşarken kafam daha rahattı

Çok teşekkür ederim fikirlerin, alternatiflerin için çok çok hem de
Şu an kafamın ici kazan gibi, eşimle geldiğimizden beri konuş konuş değişen bişey yok, adam gitti yattı dayanamadı
Gerçekten yatırım yapmak tasarruf yapmaktan daha zor
O kadar emek verip, disimizden tirnagimizdan arttırıp biriktiriyoruz hakkımız tabi degerlenmesini istemek

ben biraz daha geniş çerçeveden bakacağım.
bu fiyatlara yaşadığım şehirde 1+1 ev alma şansım yok, çok yüksek fiyatlar. yüksekokulu olan ilçeler, farklı yakın şehirlere bakmayı planlıyorum.100 bin 120 bin civarı uafk bir yatırımlık bulsam hemen alacağım yıl sonunda.

rica ederim kuzum, ne demek.bunun için buradayız. dediğin gibi zorluklarla birriktirdiğimiz paralarımız enflasyon karşısında hiç olmamalı. canım sıkılıyor bazen benim de. konuşa konuşa, fikir alış verişi yapa yapa farklı açılardan da bakmayı öğreniyoruz. tek yere saplanıp kalmak bu konularda en tehlikeli şey. yazışa yazışa geliştiriyoruz kendimizi. inşallah bi çıkar yol bulursunuz siz de.

En iyi yatırım ev, kesinlikle al bence de canım
Bir de öğrencilere kiraya verilebilecek yerlerde kiracı derdi hiç olmaz, mantıklı fikir

Ayyyy inşallah
Çok iyi hatirlattin, ben sabah Özlem denizmene yazayım, biraz da kafamı boşaltayim
En iyisi maske falan yapiyim, sacimla ugrasayim
Uzaklasayim ev konusundan biraz

Ayyyy inşallah
Çok iyi hatirlattin, ben sabah Özlem denizmene yazayım, biraz da kafamı boşaltayim
En iyisi maske falan yapiyim, sacimla ugrasayim
Uzaklasayim ev konusundan biraz
hadi maske yap, şu altın maske görüşünü merak ediyorum. ben de şu an binbir kavga dövüşle eşimin burnuna sürdüm :) bu sefer deneme tahtam o olacak.nefret eder böyle şeylerden, söylenip duruyor tepemde :))))))

Ben aslında kil maskesi yapiyim diyorum, sanırım bugünkü stresten sivilce çıkıyor cenemde, anlimda

kil kurutur, haklısın canım..şu altın maskeyi çok merak ediyorum. maske günüm yarın benim.yarın yapacam
O zaman sen söylersin yarın fikrini, ben onu Gratis yüzde elli indirimdeyken almıştım ama o kadar maske almisimki zamanında sıra ona gelmedi
Ben gidip maskemi sureyim o zaman.
Senin uyku saatim gelir ben döneme kadar yetisemezsem sana iyi geceler canım
Sabah gorusuruz

Günlük temizleyici jel sürdüm, şimdi onu yıkayıp kılı surucem
kolay gelsin canım, yarın görüşürüz inşallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…