BİRİKİMCİ HATUNLAR

Canim toki filan bakiyor musunuz.
Buyuk m2li evleri guzel tokinin.
Ayrica az katli olanlari da guzel.
Birkaç ay önce TOKİ'nin üçüncü havaalanı tarafında olan projesine bakmistik. Kuraya katılmaktan vazgeçtik ama evler büyük ve kullanisli ancak ulaşım ciddi sorun. Hergun kaç saat yolda gececek. TOKİ'ninde odemeleri de pek avantajlı gelmedi bana açıkçası. Kredi çekip alacağım herhangi bir ev ile ödemesi aynı okuyor.

Bugün bir kez daha zamanında birikim yapmamış olduğumuz için kızdım kendime.
Tamam çok sıkıntılar atlattık ama çok şükür çalışıyorum evlendigimizden beri her ay az çok demeden ne biliyim bir çeyrek falan yapsaydım ya da baska birşeyler yapsaydik şu an en azından 35bin TL civarı daha paramız olabilirdi.
Yeni evlilere mesajım olsun, özellikle evi olmayanlara

Kesinlikle yüklü peşinat şart.
Ben evimi peşinatsiz almistim
Ama ikinciyi alabilirsem pesinat vermeden almam asla
Büyük adım pesinatsiz ev almak, İstanbul'da mi evin, nerede
Bizim pesinatimiz altın olarak var biraz tahminim 75 civari çıkar
Bunun içinden bir miktar alım satım ve nakliye olarak ayırmayı düşünüyorum.
kredi olarak odeyebilecegimiz tutarı maksimum 3.500 TL olarak belirledik eşimle. O da şu anki faizlerle 210bin TL yapıyor. Bu durumda da en fazla 280bin TL civarı ev bakıyoruz biraz daha peşinat olsa 300bin TL'nin üstüne cikabilsek iyi evler var ama para yok işte ya da odeyecegimiz kredi tutarini arttıracağız ama ona da eşim pek sıcak bakmıyor

Yok canim anadoluda bizim ev. Pahali bir sehir degil. 170bine malolmustur sanirim. Daha ödemelerimiz devam ediyor. Ama elimizdekilerle gelecek yil tamamen kapatabiliriz krediyi
Bende belki baska bir yatirim yapabiliriz diye elimizde pesinat kalsin bu krefiyi de öderiz diyorum. Cunku biz krediyi 0.89 dan galiba cekmistik şuan daha yüksek

Arsayi satsak borclar ödenir ama arsa dursun diyoruz çunkü değerleniyor.

Canım evet sana katılıyorum ama biraz zaman alacak sanki bulman. Artık yer kalmadı ki Hangi semtte bakıyorsun?

Alınmış malın satılması pek mantıklı değil bence de
Madem krediyi rahat rahat ödüyorsunuz birikime de dokunma, hem başka birşey alma düşüncen de var ona kullanırsın
Krediyi çok uygun faizle cekmişsiniz gerçekten şu an en uygun konut kredisi 1.24 ve üstü.

Canım evet sana katılıyorum ama biraz zaman alacak sanki bulman. Artık yer kalmadı ki Hangi semtte bakıyorsun?
Walla kuzu her yerden bakıyorum artık, geldiğimden beridir tüm emlak sitelerinde geziyorum
Bizdeki bütçe ile merkezi yerler zor görünüyor, eşim de daha yüksek tutarli kredi ödemesine yanaşmıyor
Yine stresli günler beni bekliyor:)

Ben seni anadoluda diye hatırlıyorum. Beylikdüzü yazmışsında. Yani avrupada en uygun oralar gibi. Arnavutköy filanda uçtu diye duymuştum havaalanından dolayı. Çokta ters oralar.
Başakşehirin bazı kesimleri var oralarda ters biraz ama tokileri güzeldi gerçekten.

kızlar selammm...

söz verdim diye bi girip ce e diyeyim dedim. yeni girdik eve. çok yorgunum.

sabah uyanıp şehir dışına kaçtık.gezdik tozduk yedik içtik. denk gelmişken avm gezdik.uzun zamandır alış veriş yapmaya yapmaya mağaza gezmeyi unutmuşum

watsonstan altın maske aldım, tek kullanımlık maskelerden aldım ve eşime bir kaç şey aldık 100 tl orada gitti
yemek yedik 120 tl ona ödedik.
migrostan sigara aldım 5 pk 50 tl gitti
eşim traş oldu 35 tl ona verdi.
veeee nihayet güneş gözlüklerimizi aldık..toplam 2270 civarı tuttu. %50+%10 indirim varmış. 31 ocak son günmüş....biraz küsüratı da indirince 1000 tl ye 2 adet gözlük aldık, eşime ve bana ama çook beğendik.benim ki çerçevesiz koyu gri-mavi renkli olan camlardan.neredeyse optikteki tüm gözlükleri denedim,çok şükür içimize sindi.

sonuç itibariyle son derece masraflı bir gün oldu

henüz geçmişi okumadım, meraktayım, hemen bakıyorum.

Son düzenleme:

canım yaaa, sıkma canını vardır bunda da bi hayır.
maalesef her şey istendiği gibi denk gelemeyebiliyor, hele de acele edince..zamana bırak bence. içine sinmeyen evi alma derim..benim kardeşim de yıllar önce aynen rampası olan bi ev almıştı, kafayı yedi.yokuş inip çıkmaktan jennifer lopez gibi olduk,basen yaptık diyordu :) akşam eve gitmek istemiyorum yokuşu düşününce diye dert yanıyorlardı. zaten 1 yıl oturmadan sattı,tahammül edemedi. bir kere alınacaksa çok çok iyi araştırıp içine sinmesi önemli.

ben hala eşinin dediğine sıcak yaklaşıyorum ama K kahvemsi mutluluk tekrar taşınma, sürekli krdi ödeme sıkıntısına girmek istemiyor,e o da haklı...

aynen canım ya , keşke daha önce birikime başlasaymışız.çok bilinçsiz yaşamışız...

bence de sakın satmayın canım..biz çook sattık, 15 yıl önce 50-60 bine sattığımız yerler şimdi 500 bin...keşke hiç satmasaymışız ama o zaman nerdeee şimdiki bilinçli haller ! o paralar da kalmadı har vurup harman savruldu...hazıra kesinlikle dağ dayanmıyor

Avrupa'da yım canım ben. Bilindik yerlere bakıyoruz. İsyetlerimiz merkezi yerlerde çünkü. Yakın çevre yani tek vesait ile ulaşım sağlanabilecek yolda çok vakit kaybı olmayan yerlerden arıyoruz. Anadolu yakasından da baktık bir ara ama oralar daha pahalı. Beylikdüzü'ne de gittik ama hergun metrobüs yolculuğu kasar beni. Araçla da o kadar trafiğe giremem.
Hergun olmaz yani zaten çalışma saatlerim belirli dönemlerde çok uzun oluyor yol onun için çok önemli.

O kokoş piremseeesim hoşgeldin, güzel bir gün gecirmene sevindim canım damla cikolata . Altın maske ben de aldım bugün yapmayı düşünüyorum hatta.
Gözlükleri iyi almişsiniz. Güle güle kullanın canım.
Ben icime sinmeyen bir yeri almam ki eşimin fikrine karşı diretmem de bundan aslında. Biz cocuk istemiyoruz kesin kararlıyız bu konuda, yasayabilecegimiz bir evimiz ve belki kendime bir araba olabilir. On yıl içerisinde bunları halledip sonrasında artık rahat etmek istiyorum. Uygunu al, öde, sat, bir daha kredi al. Bu mantıkla ben en az 15 yıl kredi ödeyeceğim. Bunu da istemiyorum açıkçası, bir de uygun bir ev aldıktan sonra eşimin nasılsa evimiz var bir daha krediye girmeyelim deme ihtimali de var bana göre.
Çünkü o maddi konularda pek sıkıya gelemez. Ben de yıllarca borç ödemek istemiyorum, zaten uzun yıllardır borç ödedim, yoruldum yani artık.
Maaşım aldığım gibi kendime kalmadı yıllardır, nasıl bir his unuttum bile

canım hoşbuldum, sen de hoşgeldin.. çok saol, masraflı oldu ama ihtiyaçtı hepsi.yine kartlara yüklendik..hayırlısı artık.

ben sana da hak veriyorum . ama şöyle de düşünüyorum elimizdeki altınlar bankadaki paralar çok az artıyor.getirileri çok düşük maalesef. 3-5 bin artacak diye bekliyoruz. ama ev fiyatları daha düzenli ve güzel artıyor , tek düşüncem o..bizim altınlar ve tller artacak ama enflasyon karşısında kuşa dönüyor kazançlarımız.bizim paraları hemen yatırıma çevirip kısa vadede kazanç elde edeceğimiz bir şeyler lazım bize. böyle yılda 20-30 biriktirmekle istediğimiz hayallere ulaşmamız zor gibi be tatlım. ben kendim içşn de düşünüyorum aynı şekilde. bu birikimi yatırıma çevirip kısa vadede artış sağlamazsam yerimde sayıp gidecem diye düşünüyorum.

aaa altın maskeyi deneyecek misin? hadi bu sefer ilk sen dene de bana yorum yaz..
aldıktan sonra biraz yorumlara baktım netten.çok zor soyuluyor, ufak tüyleri hep yoluyor falan yazmışlar. ben de tüm yüze sürüp uğraşmaktansa ufak ufak bölgesel sürüp soyayım diye düşündüm aslında...

Haklısın ama şoyle bak;
Elimdeki ile kafamı sokup oturacağım bir ev alamiyorum. Yine kredi çekeceğim, o krediye faiz ödeyeceğim.
Borç bitene kadar birikim yapsam da şimdiki kadar yapamam.
Aldığım ev değerlenirken, almak istediğim ev de değerlenecek.
Mevcut borç bitince evi satacağım, elimdeki ucbesi vereceğim ve yine kredi çekeceğim.
Ne farkedecek, bence hiç.
Şu an hiç borç yapmadan ev alma imkanım olsa dediğin mantikli

İstanbulda gereksiz bir pahalilik var ve insani cok yipratip yoruyor.
Biz Allahtan burda geciciyiz
Ama isi surekli burda olanlara Allah yardim etsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…