- 20 Eylül 2017
- 13.876
- 56.780
Birkaç ay önce TOKİ'nin üçüncü havaalanı tarafında olan projesine bakmistik. Kuraya katılmaktan vazgeçtik ama evler büyük ve kullanisli ancak ulaşım ciddi sorun. Hergun kaç saat yolda gececek. TOKİ'ninde odemeleri de pek avantajlı gelmedi bana açıkçası. Kredi çekip alacağım herhangi bir ev ile ödemesi aynı okuyor.Canim toki filan bakiyor musunuz.
Buyuk m2li evleri guzel tokinin.
Ayrica az katli olanlari da guzel.
Büyük adım pesinatsiz ev almak, İstanbul'da mi evin, neredeKesinlikle yüklü peşinat şart.
Ben evimi peşinatsiz almistim
Ama ikinciyi alabilirsem pesinat vermeden almam asla
Arsayi satsak borclar ödenir ama arsa dursun diyoruz çunkü değerleniyor.Yok canim anadoluda bizim ev. Pahali bir sehir degil. 170bine malolmustur sanirim. Daha ödemelerimiz devam ediyor. Ama elimizdekilerle gelecek yil tamamen kapatabiliriz krediyi
Bende belki baska bir yatirim yapabiliriz diye elimizde pesinat kalsin bu krefiyi de öderiz diyorum. Cunku biz krediyi 0.89 dan galiba cekmistik şuan daha yüksek
Canım evet sana katılıyorum ama biraz zaman alacak sanki bulman. Artık yer kalmadı kiEv piyasası durgun diyorlar ama görüntü de pek öyle değil sanki. Yüksek fiyatlı evlerde indirim var doğru mesela 1milyonluk evleri 750bine kadar dusurmusler ama bizim baktığımız evler de en fazla 5-10bin indirim var. Baktığımız bölge su an yeni gelişen kentsel dönüşüm, metro falan yapılan bir yer. Böyle olunca da uygun fiyatlı ev pek çikmiyor. Tabi bizim bütçe de ortada. Hem güzel, kullanışlı, hem uygun fiyatlı ev biraz şans galiba. Kredi faizleri de yine yükselmiş
Oturacağımiz ev olmazsa ev almak bana mantıklı gelmiyor kuzu, şimdi al kredi öde sonra sat yine kredi çek. Ömür boyu kredi mi ödeyeceğizzaten her yıl ev fiyatları artıyor değişen birşey olmayacak ki
Aynen arsa ellenmemeli bencedeArsayi satsak borclar ödenir ama arsa dursun diyoruz çunkü değerleniyor.
Alınmış malın satılması pek mantıklı değil bence deArsayi satsak borclar ödenir ama arsa dursun diyoruz çunkü değerleniyor.
Walla kuzu her yerden bakıyorum artık, geldiğimden beridir tüm emlak sitelerinde geziyorumCanım evet sana katılıyorum ama biraz zaman alacak sanki bulman. Artık yer kalmadı kiHangi semtte bakıyorsun?
Ben seni anadoluda diye hatırlıyorum. Beylikdüzü yazmışsında. Yani avrupada en uygun oralar gibi. Arnavutköy filanda uçtu diye duymuştum havaalanından dolayı. Çokta ters oralar.Walla kuzu her yerden bakıyorum artık, geldiğimden beridir tüm emlak sitelerinde geziyorum
Bizdeki bütçe ile merkezi yerler zor görünüyor, eşim de daha yüksek tutarli kredi ödemesine yanaşmıyor
Yine stresli günler beni bekliyor:)
Selam kızlar
Biz eli boş döndük sanirim eve
Sabah erkenden kahvaltımizi yapıp yollara düştük, yeni geldik.
Geçen haftadan beridir beklediğimiz evi sonunda gördük. Ev kot 1mis. ama ön taraftan giris arka taraftan 3.kat gibi gorunuyor. Evin içi güzel. Fiyatında da biraz daha indirim yaptı. Evde yapılacak birkaç şeyi de yaparım dedi ammmma evin yeri çok düşündürücümerkezi iki bölgenin tam ortasında, yukarı ciksak rampa, aşağı insek merdiven en az 300 basamak falan. Arabayla kesinlikle gitmeye cesaret edemeyeceğim bir yokuşu var. Servis evin önünden alamaz beni. Alışveriş yapsam poşetlerle falan yuruyebilecegim bir konumda değil.
Düşünelim dedik eşimle ama yerinden dolayı ikimize de sıcak gelmedi.
Sonra internetten başka ev görmüştüm, emlakciyi aradık. Onunla 3 tane ev gezdik. İlki sıfır bina ulaşıma çok yakın ama evin içi sorun. Salon yamuk, mutfak küçük. Benim eşyalarım sığmaz. Eger yeni evleniyor olsam düşünürdüm, eve gore eşya ile guzel olabilirdi.
İkinci ev kullanılmış giris kat, ev sahibi oturuyor. Kadın çok temizdi ev çiçek gibiydi. Evin içi büyük ve kullanışlı ama salon biraz karanlık ve balkonu yok. Metroya, ulaşıma, caddeye çok yakın, merkezi yerde. Emlakçı fiyatta indirim olabilir mi diye görüşüp dönecek.
Üçüncü ev giriş kat henüz içinde yapılacaklar tamamlanmamış. Bunun da balkonu yok. Ulaşıma 10-15 dakika yürüme mesafesinde.
Diğerlerini yazmıyorum bile, ev diye kumes gösterip resmen servet istiyorlar, güzel evler de var ama tabi fiyatları cooook yüksek.
Bu yazdığım üç ev şu an gezdiklerimiz içinde alternatif olarak dusunebileceklerimiz ama hiçbiri evet bu tamam diyebileceğim kadar içime de sinmedi açıkçası.
Emlakçılara istedigimiz daire ve fiyat aralığını söyleyip alternatif birşey çıkarsa haber vermelerini isteyip evimize döndük.
Keşke biraz daha pesinatimiz olsaydı,
Beylikdüzü tarafına gitmeden merkezi yerde uygun fiyata ev bulabilecekmiyiz bilmiyorum. Haftaya yine gezmeye devam.
ben hala eşinin dediğine sıcak yaklaşıyorum ama K kahvemsi mutluluk tekrar taşınma, sürekli krdi ödeme sıkıntısına girmek istemiyor,e o da haklı...(( of of valla ne büyük dert ya bu ev meselesi. Hele istanbul artık dediğin gibi kümes gibi evler için servetler öde.
Valla canım ev piyasası şu an durgun diyorlar böyke devam ederse belki biraz daha beklenebilir sen bilirsin tabi. Lu an alırsan sanki eşinin dediği olacak. Yani yatırımlık, sonra satmalık gibi. Ama bayır çok sıkıntı. Ay valla ne diyim bilemedim :S
Bugün bir kez daha zamanında birikim yapmamış olduğumuz için kızdım kendime.
Tamam çok sıkıntılar atlattık ama çok şükür çalışıyorum evlendigimizden beri her ay az çok demeden ne biliyim bir çeyrek falan yapsaydım ya da baska birşeyler yapsaydik şu an en azından 35bin TL civarı daha paramız olabilirdi.
Yeni evlilere mesajım olsun, özellikle evi olmayanlara
Arsayi satsak borclar ödenir ama arsa dursun diyoruz çunkü değerleniyor.
Avrupa'da yım canım ben. Bilindik yerlere bakıyoruz. İsyetlerimiz merkezi yerlerde çünkü. Yakın çevre yani tek vesait ile ulaşım sağlanabilecek yolda çok vakit kaybı olmayan yerlerden arıyoruz. Anadolu yakasından da baktık bir ara ama oralar daha pahalı. Beylikdüzü'ne de gittik ama hergun metrobüs yolculuğu kasar beni. Araçla da o kadar trafiğe giremem.Ben seni anadoluda diye hatırlıyorum. Beylikdüzü yazmışsında. Yani avrupada en uygun oralar gibi. Arnavutköy filanda uçtu diye duymuştum havaalanından dolayı. Çokta ters oralar.
Başakşehirin bazı kesimleri var oralarda ters biraz ama tokileri güzeldi gerçekten.
canım hoşbuldum, sen de hoşgeldin.. çok saol, masraflı oldu ama ihtiyaçtı hepsi.yine kartlara yüklendik..hayırlısı artık.O kokoş piremseeesim hoşgeldin, güzel bir gün gecirmene sevindim canımdamla cikolata . Altın maske ben de aldım bugün yapmayı düşünüyorum hatta.
Gözlükleri iyi almişsiniz. Güle güle kullanın canım.
Ben icime sinmeyen bir yeri almam ki eşimin fikrine karşı diretmem de bundan aslında. Biz cocuk istemiyoruz kesin kararlıyız bu konuda, yasayabilecegimiz bir evimiz ve belki kendime bir araba olabilir. On yıl içerisinde bunları halledip sonrasında artık rahat etmek istiyorum. Uygunu al, öde, sat, bir daha kredi al. Bu mantıkla ben en az 15 yıl kredi ödeyeceğim. Bunu da istemiyorum açıkçası, bir de uygun bir ev aldıktan sonra eşimin nasılsa evimiz var bir daha krediye girmeyelim deme ihtimali de var bana göre.
Çünkü o maddi konularda pek sıkıya gelemez. Ben de yıllarca borç ödemek istemiyorum, zaten uzun yıllardır borç ödedim, yoruldum yani artık.
Maaşım aldığım gibi kendime kalmadı yıllardır, nasıl bir his unuttum bile
aaa altın maskeyi deneyecek misin? hadi bu sefer ilk sen dene de bana yorum yaz..O kokoş piremseeesim hoşgeldin, güzel bir gün gecirmene sevindim canımdamla cikolata . Altın maske ben de aldım bugün yapmayı düşünüyorum hatta.
Gözlükleri iyi almişsiniz. Güle güle kullanın canım.
Ben icime sinmeyen bir yeri almam ki eşimin fikrine karşı diretmem de bundan aslında. Biz cocuk istemiyoruz kesin kararlıyız bu konuda, yasayabilecegimiz bir evimiz ve belki kendime bir araba olabilir. On yıl içerisinde bunları halledip sonrasında artık rahat etmek istiyorum. Uygunu al, öde, sat, bir daha kredi al. Bu mantıkla ben en az 15 yıl kredi ödeyeceğim. Bunu da istemiyorum açıkçası, bir de uygun bir ev aldıktan sonra eşimin nasılsa evimiz var bir daha krediye girmeyelim deme ihtimali de var bana göre.
Çünkü o maddi konularda pek sıkıya gelemez. Ben de yıllarca borç ödemek istemiyorum, zaten uzun yıllardır borç ödedim, yoruldum yani artık.
Maaşım aldığım gibi kendime kalmadı yıllardır, nasıl bir his unuttum bile
Haklısın ama şoyle bak;canım hoşbuldum, sen de hoşgeldin.. çok saol, masraflı oldu ama ihtiyaçtı hepsi.yine kartlara yüklendik..hayırlısı artık.
ben sana da hak veriyorum . ama şöyle de düşünüyorum elimizdeki altınlar bankadaki paralar çok az artıyor.getirileri çok düşük maalesef. 3-5 bin artacak diye bekliyoruz. ama ev fiyatları daha düzenli ve güzel artıyor , tek düşüncem o..bizim altınlar ve tller artacak ama enflasyon karşısında kuşa dönüyor kazançlarımız.bizim paraları hemen yatırıma çevirip kısa vadede kazanç elde edeceğimiz bir şeyler lazım bize. böyle yılda 20-30 biriktirmekle istediğimiz hayallere ulaşmamız zor gibi be tatlım. ben kendim içşn de düşünüyorum aynı şekilde. bu birikimi yatırıma çevirip kısa vadede artış sağlamazsam yerimde sayıp gidecem diye düşünüyorum.
İstanbulda gereksiz bir pahalilik var ve insani cok yipratip yoruyor.Haklısın ama şoyle bak;
Elimdeki ile kafamı sokup oturacağım bir ev alamiyorum. Yine kredi çekeceğim, o krediye faiz ödeyeceğim.
Borç bitene kadar birikim yapsam da şimdiki kadar yapamam.
Aldığım ev değerlenirken, almak istediğim ev de değerlenecek.
Mevcut borç bitince evi satacağım, elimdeki ucbesi vereceğim ve yine kredi çekeceğim.
Ne farkedecek, bence hiç.
Şu an hiç borç yapmadan ev alma imkanım olsa dediğin mantikli