Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Mesajı uzun görünce bir hevesle açtım kk yi okuyunca o rampalar o merdivenler ilk evimi hatırlattı ki beş ay kalıp içinde kiraya verip merkezi yerde kötü bir eve kiraya çıkmıştım var sen düşün onun için biri geç hemde kot. Diğerlerinde de benim eşim yurt dışına çok giderdi diyemi ne birinci katlardan hep korkmusimdur o yüzden biraz daha mı baksaniz diyorum. Ha bence yeri iyi olsun ev varsın kötü olsun ben bu düşüncedeki ki tabi sıfır eve çıkıp resmen dağda ulasamayipda karda mahsur kalınca kiraya verip çıkıp okadar esyami kirayerlerinde rezil kepaze etmiştim. Ama mutluydum eşya da mühim değil ulaşılabilir olsun istediğimde markete gideyim spora gideyim birileri gelebilen falan filan işte. İnşallah arasiginiza değecek bir ev bulursunuz. Bu evler kacbin TL idi bacım. Çok pahalı dimi İstanbul. Ankara daha makul yaSelam kızlar
Biz eli boş döndük sanirim eve
Sabah erkenden kahvaltımizi yapıp yollara düştük, yeni geldik.
Geçen haftadan beridir beklediğimiz evi sonunda gördük. Ev kot 1mis. ama ön taraftan giris arka taraftan 3.kat gibi gorunuyor. Evin içi güzel. Fiyatında da biraz daha indirim yaptı. Evde yapılacak birkaç şeyi de yaparım dedi ammmma evin yeri çok düşündürücü merkezi iki bölgenin tam ortasında, yukarı ciksak rampa, aşağı insek merdiven en az 300 basamak falan. Arabayla kesinlikle gitmeye cesaret edemeyeceğim bir yokuşu var. Servis evin önünden alamaz beni. Alışveriş yapsam poşetlerle falan yuruyebilecegim bir konumda değil.
Düşünelim dedik eşimle ama yerinden dolayı ikimize de sıcak gelmedi.
Sonra internetten başka ev görmüştüm, emlakciyi aradık. Onunla 3 tane ev gezdik. İlki sıfır bina ulaşıma çok yakın ama evin içi sorun. Salon yamuk, mutfak küçük. Benim eşyalarım sığmaz. Eger yeni evleniyor olsam düşünürdüm, eve gore eşya ile guzel olabilirdi.
İkinci ev kullanılmış giris kat, ev sahibi oturuyor. Kadın çok temizdi ev çiçek gibiydi. Evin içi büyük ve kullanışlı ama salon biraz karanlık ve balkonu yok. Metroya, ulaşıma, caddeye çok yakın, merkezi yerde. Emlakçı fiyatta indirim olabilir mi diye görüşüp dönecek.
Üçüncü ev giriş kat henüz içinde yapılacaklar tamamlanmamış. Bunun da balkonu yok. Ulaşıma 10-15 dakika yürüme mesafesinde.
Diğerlerini yazmıyorum bile, ev diye kumes gösterip resmen servet istiyorlar, güzel evler de var ama tabi fiyatları cooook yüksek.
Bu yazdığım üç ev şu an gezdiklerimiz içinde alternatif olarak dusunebileceklerimiz ama hiçbiri evet bu tamam diyebileceğim kadar içime de sinmedi açıkçası.
Emlakçılara istedigimiz daire ve fiyat aralığını söyleyip alternatif birşey çıkarsa haber vermelerini isteyip evimize döndük.
Keşke biraz daha pesinatimiz olsaydı,
Beylikdüzü tarafına gitmeden merkezi yerde uygun fiyata ev bulabilecekmiyiz bilmiyorum. Haftaya yine gezmeye devam.
Bende alıp yaptım kaşımı da aldirmistim nem bombasını kaslarima değen yerleri oldu ve kasindirmisti minicik benekler çıkarttı. Göz kısmına çok degdirme ben hata etttimAy söyleseydiniz altın maske de alırdım. Nem bombası aldım denemek için. Bakalım..
sizin oralarda nefes 1+1 satacakmisdikkkat açık artırma ile diye dedi bir arkdsmpeki şöyle yapsan, ufak ve uygun bi daire alsan, oraya kiracı yerleştirsen, krediyi karşılayacak kira bedeline uygun ev bulsan. kiracın krediyi ödese. sen kirada istediğin muhitte oturmaya devam ederek birikime devam etsen.
ben bakıyorum 3 sene önce 70 e satılan daireler şu an en az 150 bin.
5 sene sonra evin değeri arttığı için peşinatın artmış olur. kredi yükün olmaz kiracı krediyi öder. sen hayatının en güzel yıllarını istediğin semtte huzurla geçirirsin.kredi bitince o evi satar, bu süre içinde biriktirdiğin parayı da üstüne ekler istediğin daireyi alırsın.
bilmiyorum ben mi yanlış düşünüyorum. ama şuan getirisi en yüksek şey ev.. Allah izin verirse ben yıl sonunda bu şekilde yatırımlık 1+1 almayı planlıyorum.yoksa ne altınlar ne dolar ne euro o kazancı sağlamıyor.
Ay hayırlı olsun bacım. Hangi model ve kaça aldınız. Bu arada nerde ne yedinizki iki kişi 120 TL AVM de geziyorsunuz diye okudum diye sordum AVM de 120 TL yemek iki kişiye biraz fazla yoksa dışarda bir kebaba salatasına vs bakar. İyi eğlenceli geçmiş herkes koşuşturma halinden pazarikapatmis. Altın maske yi de soracam bilarekızlar selammm...
söz verdim diye bi girip ce e diyeyim dedim. yeni girdik eve. çok yorgunum.
sabah uyanıp şehir dışına kaçtık.gezdik tozduk yedik içtik. denk gelmişken avm gezdik.uzun zamandır alış veriş yapmaya yapmaya mağaza gezmeyi unutmuşum
watsonstan altın maske aldım, tek kullanımlık maskelerden aldım ve eşime bir kaç şey aldık 100 tl orada gitti
yemek yedik 120 tl ona ödedik.
migrostan sigara aldım 5 pk 50 tl gitti
eşim traş oldu 35 tl ona verdi.
veeee nihayet güneş gözlüklerimizi aldık..toplam 2270 civarı tuttu. %50+%10 indirim varmış. 31 ocak son günmüş....biraz küsüratı da indirince 1000 tl ye 2 adet gözlük aldık, eşime ve bana ama çook beğendik.benim ki çerçevesiz koyu gri-mavi renkli olan camlardan.neredeyse optikteki tüm gözlükleri denedim,çok şükür içimize sindi.
sonuç itibariyle son derece masraflı bir gün oldu
henüz geçmişi okumadım, meraktayım, hemen bakıyorum.
Tamam canım. Bakalım yarın yaparım artık bugün canım istemedi.Bende alıp yaptım kaşımı da aldirmistim nem bombasını kaslarima değen yerleri oldu ve kasindirmisti minicik benekler çıkarttı. Göz kısmına çok degdirme ben hata etttim
Ay evet canım biri olsa yine öyle olmam sanırım. Biraz da yalnızlıktan :S
Dolmakta da bunaltmakta da yazdıkların da da haklısın. Yeni jenerasyon çalışan kadınları hep kredi ödüyor valla. Geçen erkek kardeşim de diyor aman ve ev ode arabayı sat yükselt öde başka eve geçme isteği yok çocuğun okulu doğumu kursu vallla aman abla bunaldım kendimi için pek birşey yapamaz olduk diye. Tüm yatırımları satıp keyfime bakacam diyor yani bir noktadan sonra bunaltiyorO kokoş piremseeesim hoşgeldin, güzel bir gün gecirmene sevindim canım damla cikolata . Altın maske ben de aldım bugün yapmayı düşünüyorum hatta.
Gözlükleri iyi almişsiniz. Güle güle kullanın canım.
Ben icime sinmeyen bir yeri almam ki eşimin fikrine karşı diretmem de bundan aslında. Biz cocuk istemiyoruz kesin kararlıyız bu konuda, yasayabilecegimiz bir evimiz ve belki kendime bir araba olabilir. On yıl içerisinde bunları halledip sonrasında artık rahat etmek istiyorum. Uygunu al, öde, sat, bir daha kredi al. Bu mantıkla ben en az 15 yıl kredi ödeyeceğim. Bunu da istemiyorum açıkçası, bir de uygun bir ev aldıktan sonra eşimin nasılsa evimiz var bir daha krediye girmeyelim deme ihtimali de var bana göre.
Çünkü o maddi konularda pek sıkıya gelemez. Ben de yıllarca borç ödemek istemiyorum, zaten uzun yıllardır borç ödedim, yoruldum yani artık.
Maaşım aldığım gibi kendime kalmadı yıllardır, nasıl bir his unuttum bile
Ama peşinat verince ciddi indirim oluyor ki ilk evimiz tokiydi. Bir giren bir girmeyen pişman. Ses izole berbat zaten çoğu şehrin dışında yada dağda oluyor yani ulaşımda oturmamış oluyor Ankara'da Eryaman hariç hep öyle o yüzden keşke demene gerek yok aman tokiyi geç iki ileri bir geri bir yıl ödedik ödedik 277bindi ev beş ay sonra okadar ödedik hala 276bin diyordu kapatma bedeli o yüzden yok aman ben tovbekarim tokiyeBirkaç ay önce TOKİ'nin üçüncü havaalanı tarafında olan projesine bakmistik. Kuraya katılmaktan vazgeçtik ama evler büyük ve kullanisli ancak ulaşım ciddi sorun. Hergun kaç saat yolda gececek. TOKİ'ninde odemeleri de pek avantajlı gelmedi bana açıkçası. Kredi çekip alacağım herhangi bir ev ile ödemesi aynı okuyor.
Burda marka yazmakta mi suç kızlar duruk gibi ay vallla bilemedigim den soryom. Mesela ben RayBan damla pilot modeli tercihen kahve camlı yada RayBan kemik siyah çerçeve yeşil camlı modeli favorim kulllanirimda şimdi Zeynep yazmamış bakalım bena ceza gelicekmi acepBende gözlük bakıyorum ya şu meşhur markanın yuvarlaklarından istiyorum bakalım. Yüzüme büyük modeller olmuyor. Minicik bişey istiyorum :S
Valla bilmiyom kuzu. Bazen yazıyorum bazen yazmıyorum. Evet rayban yuvarlaklardan istiyorum bende. Damlalar olmuyo bana yakışmıyoBurda marka yazmakta mi suç kızlar duruk gibi ay vallla bilemedigim den soryom. Mesela ben RayBan damla pilot modeli tercihen kahve camlı yada RayBan kemik siyah çerçeve yeşil camlı modeli favorim kulllanirimda şimdi Zeynep yazmamış bakalım bena ceza gelicekmi acep
Ay söyleseydiniz altın maske de alırdım. Nem bombası aldım denemek için. Bakalım..
saol kuzuu. valla optikteki neredeyse tüm marka ve modelleri denedim. bizim için önemli olan düzgün bir mağaza (orjinal olduğundan emin olacağım ) ve düzgün bir muhattab olması..ayrıca yakışanı alabilmek. o sebeple denediğim hiç bir gözlüğün markasını sormadığım gibi, kasada ödeme yaparken sordum nedir bunun markası diye... çünkü hiçbir model ve markayı yakıştıramadım kendime.. gözlük almak sıkıntı bizde...beğenemiyoruz bi türlü. hatta satan adam da dedi ki, yüzünüzün en güzel kısmı gözleriniz, o sebeple güzel olan bir şeyi örtmek için çok daha güzel bir şey almalısınız, o sebeple beğenemiyorsunuz dedi. mantıklı geldi. açık renk camlı bir gözlük aldım, alttan gözlerim de görünebiliyor :))) benimki hermossa marka. tüm gözlükleri elediğimde 2 adet kaldı sona. diğeri dior muş. ikisi de aynı fiyattı. fakat dior olan kemik çerçeve, siyah cam. yani çok klasik bi modeldi.diğer gözlüklerimden hiç farkı olmayacaktı. o sebeple hermossa olanı tercih ettim.Ay hayırlı olsun bacım. Hangi model ve kaça aldınız. Bu arada nerde ne yedinizki iki kişi 120 TL AVM de geziyorsunuz diye okudum diye sordum AVM de 120 TL yemek iki kişiye biraz fazla yoksa dışarda bir kebaba salatasına vs bakar. İyi eğlenceli geçmiş herkes koşuşturma halinden pazarikapatmis. Altın maske yi de soracam bilare
Bende gözlük bakıyorum ya şu meşhur markanın yuvarlaklarından istiyorum bakalım. Yüzüme büyük modeller olmuyor. Minicik bişey istiyorum :S
Şuan geçen haftaya göre gram düsük gibi canimgünaydın kızlar.mutlu haftalar.
kalktım evi toparladım biraz, hazırlanıp 9.30 gibi çarşıya çıkacağım.kısmetse altınımı alayım bugün.
piyasaların açılmasını bekliyorum.umarım hadsiz yüksek olmaz bugün altın...
İstanbul'da ucuz ev kalmamış bacım yaMesajı uzun görünce bir hevesle açtım kk yi okuyunca o rampalar o merdivenler ilk evimi hatırlattı ki beş ay kalıp içinde kiraya verip merkezi yerde kötü bir eve kiraya çıkmıştım var sen düşün onun için biri geç hemde kot. Diğerlerinde de benim eşim yurt dışına çok giderdi diyemi ne birinci katlardan hep korkmusimdur o yüzden biraz daha mı baksaniz diyorum. Ha bence yeri iyi olsun ev varsın kötü olsun ben bu düşüncedeki ki tabi sıfır eve çıkıp resmen dağda ulasamayipda karda mahsur kalınca kiraya verip çıkıp okadar esyami kirayerlerinde rezil kepaze etmiştim. Ama mutluydum eşya da mühim değil ulaşılabilir olsun istediğimde markete gideyim spora gideyim birileri gelebilen falan filan işte. İnşallah arasiginiza değecek bir ev bulursunuz. Bu evler kacbin TL idi bacım. Çok pahalı dimi İstanbul. Ankara daha makul ya