- 25 Ağustos 2017
- 3.621
- 8.317
valla şu kadarını söyleyeyim para biriktirmek maalesef bu hale getirebiliyor insanı. birikim arttıkça harcama motivasyonu düşüyor.insan birikimine kıyamıyor sanırım... :)))Kızlar burda takıldıkça sayenizde birikim yapmayı tasarruflu olmayı öğrendim/öğreniyorum. Bir şey paylaşmak istiyorum iş yerinde bi bayan arkadaş var 55 60 yaşlarında evlilik yapmamış. 1 evi var oturduğu 100 bin liralık arabası ve 500 bin liraya da memleketinden ev aldı. Allah daha çok versin asla gözüm Yok ama durumuna çok üzülüyorum. Yemeğini evden getiriyor yemekten ziyade salata tarzı şeyler,çay içmiyor, ekmek parası gitmesin diye evde ekmek yapıyormuş ve daha neler neler... ne bileyim biz niye çalışıyoruz ki diyorum istediklerimizi bütçemiz dahilinde yapamadıktan sonra. Mesela bazen birim olarak yemeğe gidiyoruz o Da geliyor ve keyif de alıyor görüyorum ama kendini bınlardan neden mahrum bırakıyorvefat ettiğinde çocuk falan da Yok, kazancı da güzel keyfini sürse ya. Böylesi de kötü böyle olmayalım biz.
Ama işte senin hayallerin var onlar için didiniyosun, kaçamaklarını da biliyoruzvalla şu kadarını söyleyeyim para biriktirmek maalesef bu hale getirebiliyor insanı. birikim arttıkça harcama motivasyonu düşüyor.insan birikimine kıyamıyor sanırım... :)))
ben de pintiyim ama bu örnekler bana çoook uç :))) alınmıyorum hiç üstüme :))))
:))))))) benim kaçamaklar da kaçamak ama..Ama işte senin hayallerin var onlar için didiniyosun, kaçamaklarını da biliyoruzalınma zaten canım
Benim işim çok zor sanırım eşimin öyle aylık net geliri yok serbest meslek yani kredi kartından harcama yapıyoruzcanım hoşgeldin :)))
öncelikle bütçe yapmanı öneririm.
eve giren geliri ve gideri listele. kalem kalem. varsa kira, faturalar,(su elektrik doğalgaz,telefon vs gibi tek tek. mutfak giderleri vs... tüm bu giderleri çıkardıktan sonra eline kalacağını düşündüğün paranın bir kısmı ile hemen altın ya da sıkıştığında dokunamayacağın bir birikim aracı seç.ama kumbara olur ama altın ama döviz.
sonra giderlerine eğil ve bunları kısmaya çalış. gereksiz bir şey satınalmamaya çalış. tasarruf yöntemleri ile zaman içerisinde eline daha çok para kaldığını ve daha fazla birikime ayırabildiğini göreceksin.
anladım tatlım, o halde haftalıklardan devam edeceksin..belki biraz tasarruf ederek arttırabilirsin o meblağı.Benim işim çok zor sanırım eşimin öyle aylık net geliri yok serbest meslek yani kredi kartından harcama yapıyoruz
Faturalardan hiç haberim yok
Bana verdiği haftalık harçlıklar sadece
Onunlada 3 5 ayda bi kendime altın alıyorum harcama yapmayım biriksin diye sizleri gözlemleyip fikir almak istiyorum bakalım daha ne yapabilirim sen ne kadar sürede altın alıyorsun mesela ne kadar ayırabiliyorsun kenara
işte o en kötü alışkanlık.Aşırı kıyafet düşkünüyüm buna bi çözüm bulmam gerekiyor beni kıyafet mutlu ediyor sadece
canımcım,alışkanlık oluyor artık..insan öyle yaşamaya alışınca yıllarca, artık mal varlığı azalsın istemiyor,hep daha çok artsın istiyor..bi ara ikea nın sahibini açıp okuyun lütfen. ömrünüzde görüp göremeyeceğiniz tüm pintilikler çok zengin insanlardan çıkıyor...Ay kizlar siz diyince aklima geldi. Bizim bir tanidik var. Kadinin 5-6 tane evi var. Hepside cok luks.kari koca memur bu arada. en ucuzu 500000 civari. Yaylada evi var. Ama yaylaya gider mi gitmez. Tatillerde 3-5 gun kardesinin yazligina gider. Giderken orada yemek masrafi olmasin diye pazarini yapar. Peynirini zeytinini alip gider.
ne bilim ya bana bu insanlar tuhaf geliyor. 5-6 tane evin var.onlarin kirasiyla bile kral gibi yasarsin. amac ne yani ?
Dogru soyluyorsun. Aslinda zenginler daha fakir ama caktirmiyolar :))canımcım,alışkanlık oluyor artık..insan öyle yaşamaya alışınca yıllarca, artık mal varlığı azalsın istemiyor,hep daha çok artsın istiyor..bi ara ikea nın sahibini açıp okuyun lütfen. ömrünüzde görüp göremeyeceğiniz tüm pintilikler çok zengin insanlardan çıkıyor...
link paylaştım üstte tatlım, bi ara bak bence :))))Dogru soyluyorsun. Aslinda zenginler daha fakir ama caktirmiyolar :))
Bu günkü sohbeti takip ettimvalla şu kadarını söyleyeyim para biriktirmek maalesef bu hale getirebiliyor insanı. birikim arttıkça harcama motivasyonu düşüyor.insan birikimine kıyamıyor sanırım... :)))
ben de pintiyim ama bu örnekler bana çoook uç :))) alınmıyorum hiç üstüme :))))
ayyy koskoca patron wc kağıdının hesabını yapacakşu pintilere de bi ara göz atmanızı öneririm kızlar
http://www.internethaber.com/ikeani...ve-goturuyor-foto-galerisi-1767773.htm?page=8
Tamamdır burdan başlayım ben bi yelek beğendim onu alıyorum ve 21 şubata kadar hiçbirşey almıyorum söz :)işte o en kötü alışkanlık.
ihtiyaç olmayan hiç bir şeyi satın almamak gerek. çula çaputa para yatırmamak gerek canım...
kendine önce kısa süreli,sonra uzun süreli yasaklar koy.mesela 15 gün hiçbir kıyafet almayacağım diye başla. 15 gün sonunda ihtiyacın olan tek bir parçayı ödül olarak al. sonra 1 aya çıkar gibi...
Seninki çok iyi maşallah tam altın alıp kalanı ile geçinmek bunu bende yapayım tam olamaz benim bütçe ile ama asgariden başlayımanladım tatlım, o halde haftalıklardan devam edeceksin..belki biraz tasarruf ederek arttırabilirsin o meblağı.
evin tüm bütçesi bende.eşimin maaş kartı da dahil olmak üzere.
tüm ödeme ve harcamaları ben yapıyorum.ayda 1 tam altın almaya çalışıyorum. ama değişebiliyor da. önce altını alıp geri kalan para ile geçinmeye çalışıyorum. parayı ortaya bırakırız isteyen ihtiyacı kadar alır.eşim aldıktan sonra kalan para ile mutfak vs geçinmeye çalışırım.
Hoşgeldinn aramıza.Tamamdır burdan başlayım ben bi yelek beğendim onu alıyorum ve 21 şubata kadar hiçbirşey almıyorum söz :)