BİRİKİMCİ HATUNLAR

valla şu kadarını söyleyeyim para biriktirmek maalesef bu hale getirebiliyor insanı. birikim arttıkça harcama motivasyonu düşüyor.insan birikimine kıyamıyor sanırım... :)))

ben de pintiyim ama bu örnekler bana çoook uç :))) alınmıyorum hiç üstüme :))))

Ama işte senin hayallerin var onlar için didiniyosun, kaçamaklarını da biliyoruzalınma zaten canım

Ama işte senin hayallerin var onlar için didiniyosun, kaçamaklarını da biliyoruzalınma zaten canım
:))))))) benim kaçamaklar da kaçamak ama..
kendime bir şeycik almam, pazarlıkçıyımdır, vanayı alttan kısarım, evde tasarruflu ampul kullanırım da, aydabir en az 2 gece 5 yıldızlı her şey dahil otele giderim..benim de tasarruf anlayışım bu kadar işte..olmamışım ben daha :)))))) azıcık feyz alayım sizin şu tanıdıklardan :))

Benim işim çok zor sanırım eşimin öyle aylık net geliri yok serbest meslek yani kredi kartından harcama yapıyoruz
Faturalardan hiç haberim yok
Bana verdiği haftalık harçlıklar sadece
Onunlada 3 5 ayda bi kendime altın alıyorum harcama yapmayım biriksin diye sizleri gözlemleyip fikir almak istiyorum bakalım daha ne yapabilirim sen ne kadar sürede altın alıyorsun mesela ne kadar ayırabiliyorsun kenara

anladım tatlım, o halde haftalıklardan devam edeceksin..belki biraz tasarruf ederek arttırabilirsin o meblağı.
evin tüm bütçesi bende.eşimin maaş kartı da dahil olmak üzere.
tüm ödeme ve harcamaları ben yapıyorum.ayda 1 tam altın almaya çalışıyorum. ama değişebiliyor da. önce altını alıp geri kalan para ile geçinmeye çalışıyorum. parayı ortaya bırakırız isteyen ihtiyacı kadar alır.eşim aldıktan sonra kalan para ile mutfak vs geçinmeye çalışırım.

Aşırı kıyafet düşkünüyüm buna bi çözüm bulmam gerekiyor beni kıyafet mutlu ediyor sadece
işte o en kötü alışkanlık.
ihtiyaç olmayan hiç bir şeyi satın almamak gerek. çula çaputa para yatırmamak gerek canım...
kendine önce kısa süreli,sonra uzun süreli yasaklar koy.mesela 15 gün hiçbir kıyafet almayacağım diye başla. 15 gün sonunda ihtiyacın olan tek bir parçayı ödül olarak al. sonra 1 aya çıkar gibi...

Ay kizlar siz diyince aklima geldi. Bizim bir tanidik var. Kadinin 5-6 tane evi var. Hepside cok luks.kari koca memur bu arada. en ucuzu 500000 civari. Yaylada evi var. Ama yaylaya gider mi gitmez. Tatillerde 3-5 gun kardesinin yazligina gider. Giderken orada yemek masrafi olmasin diye pazarini yapar. Peynirini zeytinini alip gider.
ne bilim ya bana bu insanlar tuhaf geliyor. 5-6 tane evin var.onlarin kirasiyla bile kral gibi yasarsin. amac ne yani ?

canımcım,alışkanlık oluyor artık..insan öyle yaşamaya alışınca yıllarca, artık mal varlığı azalsın istemiyor,hep daha çok artsın istiyor..bi ara ikea nın sahibini açıp okuyun lütfen. ömrünüzde görüp göremeyeceğiniz tüm pintilikler çok zengin insanlardan çıkıyor...

Dogru soyluyorsun. Aslinda zenginler daha fakir ama caktirmiyolar :))

Bu günkü sohbeti takip ettim
Tespitin doğru, bir süre sonra insanlar o hale geliyor, elbette dışarıdan bakanı da üzücek vahim duruma

Benim de beğeni düzeyim çok arttı yıllar içinde. Mağazada hiç bir şey beğenemiyorum, 15 yıl önce misal mango, Zara, fabrika ve koton da çok güzel parçalar olurdu, fiyatları da yüksekti şimdikine göre. Ama iki parça alabilsem 3. Gözüm kalırdı. Gerçekten her şey çok güzeldi. Şimdi ise pazar yeri gibi. Artık param var, beğeni düzeyim de arttı ama avm de lcw, defacto, koton gibi mağazalar var ben bir şey bulamıyorum
Bir şey bulunacak mağazalarda çok pahalı. Eskiden Karaca’dan, networkdan İpekyol ve romandan arada alabilsem de şimdi parama kıyamıyorum. Burada da cümriliğim işin içine giriyor. Böylece bir şey bulamıyorum. Ucuz mal da ucuz duruyor gibi geliyor.
Defactodab bir kazak almıştım, yıkadım tüylendi.

Ben Doğum sonrası çok uzun zaman ücretsiz izinde evde oturdum, senin gibi oldum, zaten işe gitmiyorum, ne gerek var almaya diye

Bir de son zamanlarda minimal yaşama taktım ama bu ev ve kendim için geçerli

Ben paramı en çok hizmet satın almak için harcamayı seviyorum. Yardımcıya ödeme yaparken, dışarda yemek yerken, tatil yaparken...
Böylece paramdan başkaları da ( restaurant sahibinden, garsona, bulaşıkçısına kadar, aynı şekilde tatil yapılan yerde de) yararlanıyor, hep birlikte harcıyor gibi hissediyorum kendimi
Gidip yabancı markadan kıyafet alınca ise param yurt dışına gidiyor gibi geliyor
İşte bu da mantık
Ama misal beyaz eşya alacaksam o zaman da yabancının özellikle Almanların yaptığı iyi diye onları alırım ( bu da çelişki)

Bir de hayatımı kolaylaştıracağını düşündüğüm şeylerin en iyisini almak isterim param yettiğince. Elektrik süpürgesi, ütü, saç kurutma makinesini vs ucuzuna kaçmadan en iyisini alırsam hayatım kolaylaşır diye düşünürüm. Kıyafete para harcarken çok cimri oldum ama bu konuda öyle değilim

kızlar ben mesaideyim yine
evden getirdiğim yemeğimi yerken takılayım buralarda:))))
ben mesaiye kalınca yemek parası alıyorum şirketten ama evden getirip o parayı kumbarama atıyorum
walla bu pintilikten değil birikimden önce de evden getiriyordum ama o zaman parayı kumbaraya atmıyordum.
dışarıdan yiyemiyorum herşeyi ondan evden hazırlayıp taşıyorum

kızlar verdiğiniz örneklerdeki kişiler gerçekten yardıma ihtiyaçları olan kişiler bana göre.
benim düşüncem bir kere geliyorum bu hayata, bir daha bu can bu tende olmayacak onu bilerek ama yarını da düşünerek yaşamak gerektiği yönünde.
mesela ben bu aralar biraz fazla sıkıyorum ama çok borcumuz vardı onları ödemek için bir şeyler yapmak zorundaydım.
şimdi de ev alabilmek için çabam. insanoğlu doyumsuz sonra da başka şey istersin diye düşünmeyin.
planlı bir insanım,
sağlık olunca her şey olur, yapılır
biz çocuk sahibi olmayacağız. kafamızı sokup oturacağımız ama yaşayabileceğimiz bir evimiz olsun, bir de benim arabam olsun bizim için yeterli. sağlık olursa zaten mesleğimiz var çok şükür kazanıyoruz ufak bir miktar yine biriktirerek anın keyfini çıkartarak yaşar gideriz.

Tamamdır burdan başlayım ben bi yelek beğendim onu alıyorum ve 21 şubata kadar hiçbirşey almıyorum söz :)

Seninki çok iyi maşallah tam altın alıp kalanı ile geçinmek bunu bende yapayım tam olamaz benim bütçe ile ama asgariden başlayım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…