BİRİKİMCİ HATUNLAR

kalmadı yine kimsecikler buralarda, bende bilgisayar başında bekleşiyorum kendi kendime..ben kaçtım kızlar, merak etmeyin beni.takipteyim sizleri.gelirim ara ara..öptümmm

aynen, bakırköy ruh ve sinir hastalıkları hastanesine görmeye gelirsiniz artık...
satılık malım olacak, ben ne o arabaya binebilirim, satılacak diye ..ne de huzurla uyuyabilirim, alıcı arar da ulaşamaz diye. tam sıyırırım artık :))))
Ay yok çok zengin olunca buraya da uğramazsın demek istemiştim :)
Biraz evde dolandım çamaşırları topladım. Yeni posta attım bide makineye filan falan.
Tv açtım şimdi. Sonra da yemeğe girişirim

Kızlar burda takıldıkça sayenizde birikim yapmayı tasarruflu olmayı öğrendim/öğreniyorum. Bir şey paylaşmak istiyorum iş yerinde bi bayan arkadaş var 55 60 yaşlarında evlilik yapmamış. 1 evi var oturduğu 100 bin liralık arabası ve 500 bin liraya da memleketinden ev aldı. Allah daha çok versin asla gözüm Yok ama durumuna çok üzülüyorum. Yemeğini evden getiriyor yemekten ziyade salata tarzı şeyler,çay içmiyor, ekmek parası gitmesin diye evde ekmek yapıyormuş ve daha neler neler... ne bileyim biz niye çalışıyoruz ki diyorum istediklerimizi bütçemiz dahilinde yapamadıktan sonra. Mesela bazen birim olarak yemeğe gidiyoruz o Da geliyor ve keyif de alıyor görüyorum ama kendini bınlardan neden mahrum bırakıyor:KK43: vefat ettiğinde çocuk falan da Yok, kazancı da güzel keyfini sürse ya. Böylesi de kötü böyle olmayalım biz. :dua:

Kızlar burda takıldıkça sayenizde birikim yapmayı tasarruflu olmayı öğrendim/öğreniyorum. Bir şey paylaşmak istiyorum iş yerinde bi bayan arkadaş var 55 60 yaşlarında evlilik yapmamış. 1 evi var oturduğu 100 bin liralık arabası ve 500 bin liraya da memleketinden ev aldı. Allah daha çok versin asla gözüm Yok ama durumuna çok üzülüyorum. Yemeğini evden getiriyor yemekten ziyade salata tarzı şeyler,çay içmiyor, ekmek parası gitmesin diye evde ekmek yapıyormuş ve daha neler neler... ne bileyim biz niye çalışıyoruz ki diyorum istediklerimizi bütçemiz dahilinde yapamadıktan sonra. Mesela bazen birim olarak yemeğe gidiyoruz o Da geliyor ve keyif de alıyor görüyorum ama kendini bınlardan neden mahrum bırakıyor:KK43: vefat ettiğinde çocuk falan da Yok, kazancı da güzel keyfini sürse ya. Böylesi de kötü böyle olmayalım biz. :dua:
Öleceğini hic düşünmüyor mu acaba:110:

Benim bir yakınım da öyle, elinde eski tip telefonlar, daha herhangi bir akıllı telefonu olmamış, tatile gidip pansiyonda her gün makarna yiyen, oranın tek bir lezzetini tatmadan gelen, özel dr a asla gitmeyen, ama 3. evini almış biri
Çocukları yok, karı koca birikim yapıyorlar amaaa tüm birikimleri Türk Lirası
Neden böyle davranıyorlar bilmiyorum. Hiç kimseye yardım da etmiyorlar.
Ben Bir ay olmasa 2. ay 50 TL de olsa elden çıkarmaya çalışıyorum, zekata kurbana dikkat ediyorum. Asla asla öyle yaşamak istemem

Öleceğini hic düşünmüyor mu acaba:110:
Ben de onu merak ediyorum, her şeyin en ufak ayrıntısına kadar hesabını yapıyor ama. Bi gün abisiyle avm ye gitmişler, eve geldik yorulduk yemek yapmaya halim de yoktu şeftali ekmek yedik demişti:KK57: abisi de akademisyen. İkisi de gayet güzel kazanan insanlar.

Çok abartı olmuş. Burda çoğuöuzun hedefi ev almak yada araba. Yada eskiyse değiştirmek vs yani temel hedefler.
Yazık o insanlar biraz fazla abartmış. Gerçi evden yemek götürebilir belki yiyemiyordur dışarda ama biraz aşırı pintilerden olmuş galiba :S

Benim de üst komşum öyle kadın 50li yaşlarda eşi vefat etmiş emekli maaşı 2500 3 evi var bi kızı var onunla da küs pek görüşmüyor
Bu soğuklarda kombi yakmaz doğru düzgün yemek yapmaz evine gittim eşyaları o kadar eski ki şaştım kaldım ki apartmanımız yeni bina lüks sayılır böyle ev almış ama eşyalar dökülüyor
Kadın geçen hasta oldu kansızlıktan hastanede yattı kimsesi de yok doktor tembihlemiş et yiyeceksin diye :KK43:
Bende konuştum biraz kendine dikkat et gelirin gayet iyi ne yapacaksın biriktirip ye iç dedim bana da bozuldu :KK43:

Çok abartı olmuş. Burda çoğuöuzun hedefi ev almak yada araba. Yada eskiyse değiştirmek vs yani temel hedefler.
Yazık o insanlar biraz fazla abartmış. Gerçi evden yemek götürebilir belki yiyemiyordur dışarda ama biraz aşırı pintilerden olmuş galiba :S
Tabi canım ben evden yemek götürülmesine karşı değilim mis gibi sağlıklı en iyisi De buradaki durum farklı. Burda hiç kimse öyle değil hepimizin planları hayalleri var onlara ulaşmak için tasarruf yapıyoruz birikim yapıyoruz, gerektiğinde de kaçamak yapıyoruz

Benim bi evim bi arabam bide kötü gün için hatrı sayılır birikimim olsun yeter yani
Bazen insanları anlamıyorum temel ihtiyaçlarından kısıp biriktiriyorlar hem de iki üç evleri varken
İsraf iyi birşey değil tabi ama tüm ihtiyaçlarını karşıladıktan sonra kenara para atılmalı. Eğer herşeyin varsa.

ne bileyim cnım yaaa
velhasıl-ı kelam, tadım tuzum yok bu ara :))))
belki 4-5 gün sonra altınımı alınca geri gelir keyfim...
Selamlar birikimci hatun ve diğer hanımlar
Nerden nasıl başlasam acep az takılayım aranızda başarılarınızı takip edeyim belki banada bulaşır
:)

Yazık ya gerçekten çok üzüldüm haline
Herşeyin aşırısı zarar. İnsan hem ayağını yorganına göreuzatmalı, hemde kendi temel ihtiyaçlarından kısarak tasaruuf edeceğini düşünmemeli. Kendi böyle sefil yaşayıp öldükten sonra akrabaları çatır çatır yiyecek tüm paraları :işsiz:

Selamlar birikimci hatun ve diğer hanımlar
Nerden nasıl başlasam acep az takılayım aranızda başarılarınızı takip edeyim belki banada bulaşır
:)
canım hoşgeldin :)))

öncelikle bütçe yapmanı öneririm.
eve giren geliri ve gideri listele. kalem kalem. varsa kira, faturalar,(su elektrik doğalgaz,telefon vs gibi tek tek. mutfak giderleri vs... tüm bu giderleri çıkardıktan sonra eline kalacağını düşündüğün paranın bir kısmı ile hemen altın ya da sıkıştığında dokunamayacağın bir birikim aracı seç.ama kumbara olur ama altın ama döviz.

sonra giderlerine eğil ve bunları kısmaya çalış. gereksiz bir şey satınalmamaya çalış. tasarruf yöntemleri ile zaman içerisinde eline daha çok para kaldığını ve daha fazla birikime ayırabildiğini göreceksin.

X