BİRİKİMCİ HATUNLAR

Maşallah pek bbereketliymiş. O şimdi fırından çıkınca sıcacık hamur ayranlada ne güzel giderdi

Maşallah pek bbereketliymiş. O şimdi fırından çıkınca sıcacık hamur ayranlada ne güzel giderdi

saol canım yaa, hadi gelin beraber yiyelim çay demledim eşim için, ben de iştah falan kalmadı. yalnız ömrümde gördüğüm en yumuşak poğaça olmuş, ipek gibi, tavsiye ederim hepinize.

Estagfirullah canım. Aman ne güzel uzuuunnn süre çıkarır çıkarır yersin. Rahatlık. Bi gün böyle can sıkıyo ama sonrası güzel. İyi bari iç harcın yetti

peynirim arttı, peynirli yaparım demiştim, börekleri de patatesli yapınca oldukça peynir arttı, yarın üçgen yufka alıp sigara böreği saracam bu sefer, kesin, net!!!

Ohh mis gibi çayla poğaça yemek inanın çok tokum ama şuan ağzım sulandı. Ellerinize sağlık,afiyetle yiyin

Bende kuru fasulyeyi yaptım bu arada. Düdüklüde kapattım biraz beklesin kontrol edicem bakalım. Akşam yanına da bi pilav yaparım. Pirinç mi bulgur mu yapsam bakalım. Aman işte hep düşün napsam napsam valla. Annemi hiç anlamazdım. Napim bugün diye sorardı. Sen bilirsin naparsan yap derdim :))

Benim ana malzemeler maya, süt, sıvı yağ. Farklılık var mı seninkinde?

Ohh mis gibi çayla poğaça yemek inanın çok tokum ama şuan ağzım sulandı. Ellerinize sağlık,afiyetle yiyin
saol canıım, Allah razı olsun.

hiç sorma canım yaa, en oyalayan dertlerden biri bugün ne pişirsem derdi..

Allah razı olsun kuzu...
ama gerçekten çok yoruldum. son posta çıktı fırından..o da soğusun onu da atarım.
eşim aradı dönmüş, eve geliyormuş, pek sevindim...
güzün aydın canım
bu kadar çok poğaça da iyi olmuş aslında, epey bir süre uğraşmana gerek kalmaz artık
bir ara ben de buzluğa böyle şeyler yapıp koymak istiyorum, kahvaltıda özellikle çok iyi olur

bir ara tarifini yazarsan ben de denemek isterim damla cikolata

Z zeyneprer sen de boş durmamışsın kuzu, tebrikler

benim bu hafta yemeğim var. dün sabah kavurmalı nohut, yayla çorbası ve et sote yaptım.
hergün birinden yesek en az 3 gün yemek yapmam:))))
bu hafta işler de yoğun, her an mesaiye kalmam gerekebilir

Oh yemek olumca sorun yok. Börekte eklenirse müthişşş. Ay benimde canım börek istedi şimdiii

Ben yarın nöbetteyim artık eşim başının çaresine baksın. Bugün iyi kötü yaptım bişeyler.

Canım nefis yemek tarflerinden aldım tarifi..bu boş yapmış ben peynirli maydanozlu ve patatesli olmak üzere 2 farklı iç ile yaptım aynı hamuru.kesinlikle tavsiye ederim,eşim hayatımda yediğim en lezzetli mayalı poğaça dedi. yumuşacık,efsane oldu....bir kaç güne yine yaparım,ama bu sefer yarım ölçü ile :)))))
Yumuşacık Mayalı Poğaça Nasıl Yapılır?

1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket yaş maya (42 gr)
  • 2 silme tatlı kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • Yaklaşık 7 su bardağı un
Üzeri için;

• Yumurta sarısı
  • Susam
  1. Yoğurma kabına ılık su, ılık süt, yaş maya ve şeker alınarak karıştırılır. (su ve süt karışınca el yakmayacak düzeyde ılık olması gerekiyor, mayanın daha iyi kabarması için)
  2. Mayanın erimesi sağlanır. Ardından sıvı yağ, yumurta, tuz eklenerek karıştırılır.
  3. Un azar azar eklenerek yoğurulmaya başlanır. Önemli olan unu az miktarlarda ekleyerek yavaş yavaş iyice yoğurmak.
  4. Yoğurulan hamur 30-45 dakika kadar dinlenmeye bırakılır.
  5. Yumurta büyüklüğünde parçalar koparılarak elde yuvarlanıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
  6. Üzerine yumurta sarısı sürülüp, susam serpildikten sonra 20 dakika kadar daha bekletilir. 190 derece fırında pişmeye bırakılır. Pişme süresi fırına göre değişebilir ama 20-25 dakika kadar bir sürede pişecektir.
  7. Puf puf kabaran, yumuşacık poğaçalarımız hazır. İster kahvaltılarda ekmek yerine yapabilirsiniz.
  8. Yada çocuklar için arasına peynir, domates gibi kahvaltılıklar ekleyerek de sandviç gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…