BİRİKİMCİ HATUNLAR

marifetli hanımlar merhaba :) ben de yoğun bir pazartesiyi geride bıraktım diyebilirim size de bakıp öyle çıkayım dedim. benim de evde yemeğim var dünden yaptım. kayınvalidem de patatesli börek yapacağını söylemişti umarım yapar da yeriz valla canımı çektirdiniz hamur işi :))
ayy canım çıktı ama kuzum ya,
kimse bana bugün börek,poğaça yediremez...içim dışıma çıktı uğraşırken :KK43:

ben de bu sitenin tariflerine bakıyorum bazen,
bunu da not aldım, deneyeceğim damla cikolata damla cikolata
nihayet mesai bitti ve eve dönüş
yaşasın günün en sevdiğim vakti:)
süpersin, mesaiye kalabilirim demiştin,üzülmüştüm..koş hemen çık iş yerinden, bi iş kitlemesinler gider ayak :KK66:

süpersin, mesaiye kalabilirim demiştin,üzülmüştüm..koş hemen çık iş yerinden, bi iş kitlemesinler gider ayak :KK66:
Canımsın ya
Mesaiye kalmam gerek ama hiç çalışasim yok, yarın sabah yonetim kurulu toplantim varmis, akşamüzeri bildirdiler. Mesaiye kaldigim akşamlar sabah zor oluyor onun için bugün kalmadım. İş programimi yaptım bu hafta 2 aksam kesin mesaim var.

Canım nefis yemek tarflerinden aldım tarifi..bu boş yapmış ben peynirli maydanozlu ve patatesli olmak üzere 2 farklı iç ile yaptım aynı hamuru.kesinlikle tavsiye ederim,eşim hayatımda yediğim en lezzetli mayalı poğaça dedi. yumuşacık,efsane oldu....bir kaç güne yine yaparım,ama bu sefer yarım ölçü ile :)))))
Yumuşacık Mayalı Poğaça Nasıl Yapılır?

1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket yaş maya (42 gr)
  • 2 silme tatlı kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • Yaklaşık 7 su bardağı un
Üzeri için;

• Yumurta sarısı
  • Susam
  1. Yoğurma kabına ılık su, ılık süt, yaş maya ve şeker alınarak karıştırılır. (su ve süt karışınca el yakmayacak düzeyde ılık olması gerekiyor, mayanın daha iyi kabarması için)
  2. Mayanın erimesi sağlanır. Ardından sıvı yağ, yumurta, tuz eklenerek karıştırılır.
  3. Un azar azar eklenerek yoğurulmaya başlanır. Önemli olan unu az miktarlarda ekleyerek yavaş yavaş iyice yoğurmak.
  4. Yoğurulan hamur 30-45 dakika kadar dinlenmeye bırakılır.
  5. Yumurta büyüklüğünde parçalar koparılarak elde yuvarlanıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
  6. Üzerine yumurta sarısı sürülüp, susam serpildikten sonra 20 dakika kadar daha bekletilir. 190 derece fırında pişmeye bırakılır. Pişme süresi fırına göre değişebilir ama 20-25 dakika kadar bir sürede pişecektir.
  7. Puf puf kabaran, yumuşacık poğaçalarımız hazır. İster kahvaltılarda ekmek yerine yapabilirsiniz.
  8. Yada çocuklar için arasına peynir, domates gibi kahvaltılıklar ekleyerek de sandviç gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Evet canım benim tarifte bu. Su koymuyorum süt koyuyorum 1 bardak. Yarımda sıvı yağ. Bi tepsilik oluyor Benim yaptığım ayar.

bol muhabbetler kızlar. işten gelio evdeki işlere koşturmak ne kadar zor. bende bugün ve yarın için yemekleri yaptim
tavuklu patates soslu spaghetti bezelye yemeği yarında :kk77:sebzeli bulgur yaparim.
birikim için evdeki.malzemeleri ıyi kullanmak gerekli:hamarat:canım ev poğaçasi çekti sizleri okurken birazdan yaparim belki

Canımsın ya
Mesaiye kalmam gerek ama hiç çalışasim yok, yarın sabah yonetim kurulu toplantim varmis, akşamüzeri bildirdiler. Mesaiye kaldigim akşamlar sabah zor oluyor onun için bugün kalmadım. İş programimi yaptım bu hafta 2 aksam kesin mesaim var.
Bugün dinlenirsin güzelce insallah canım

bol muhabbetler kızlar. işten gelio evdeki işlere koşturmak ne kadar zor. bende bugün ve yarın için yemekleri yaptim
tavuklu patates soslu spaghetti bezelye yemeği yarında :kk77:sebzeli bulgur yaparim.
birikim için evdeki.malzemeleri ıyi kullanmak gerekli:hamarat:canım ev poğaçasi çekti sizleri okurken birazdan yaparim belki
Saol canım, kolay gelsin sana da.
Poğaça tarifi biguldum bugün resmen.yap yap fazlasını buzluga atarsın.

Ben de yemek yedikten sonra baktım eşimin perti çıkmış kız tüm gün oynatmış adamı parmağında :)) aldım kızı birlikte bir kek çırptık fırını da açmışken bir de tuzlu kurabiye yaptık :KK70: şükür normal olmuş en azından :)) şimdi uyutmaya çalışıyorum uyursa ben de uyuyacağım çok Yorgun’um bugün. Piremses uykusuna yatayım ben de bademli gibi :KK66:

selam kızlar
çok aşırı gerginim bugün
yine yoğunum, ne olacak benim halim böyle
evimi özledim şimdiden
bir de kafası çalışmayan iş arkadaşlarıma buradan sinirlerimi yollamak istiyorum
artık bu gün bitsin ya, dokunsan ağlayacak kadar yorgun ama burnumu silemeyecek kadar yoğunum
walla dua edin bana

Merhaba kızlarrrr :) napıyosunuz. Ben nöbetteyim bugün.

selam kızlar
çok aşırı gerginim bugün
yine yoğunum, ne olacak benim halim böyle
evimi özledim şimdiden
bir de kafası çalışmayan iş arkadaşlarıma buradan sinirlerimi yollamak istiyorum
artık bu gün bitsin ya, dokunsan ağlayacak kadar yorgun ama burnumu silemeyecek kadar yoğunum
walla dua edin bana

kolay gelsin canlar, ikiniz için de dua edeceğim, Rabbim kolaylık versin işlerinizde..

ben de evde savaş halindeyim..sabah çamaşır yıkayıp asıp dün ki hamurdan tuttum yine, bu sefer yarı ölçü yaptım.hamur mayalanırken markete gittim, eksikleri aldım geldim. dün gece maaş nihayet yatmış.ödemeleri yaptım, kk ödemelerini ayırdım, yine kuş kadar para kaldı.bu ay da kredi kartlarına yükleneceğiz mecburen.buna da şükür, hamdolsun.

bugün kaşarlı sucuklu yaptım poğaçaları 30 adet çıktı dünküne göre biraz daha büyüktü.

sigara böreği sardım o da 30 adet civarıydı sanırım. lakin buzlukta hiç yer yok ne yapacam bilemedim...biraz boşaltmam lazım sanırım.
marketten bütün piliç,2 kg pirinç, 1 kg mercimek, nescafe, demlik çay,kaşar, sigara bir şeyler daha aldım 56 tl ödedim.

yorgunum daha şu saatte :KK43:

X