- 25 Ağustos 2017
- 3.621
- 8.317
her şeyi google a yazarım zaten ama çok fazla bilgi kirliliği olduğu için, bilen ilk ağızdan doğru bilgiye ulaşalım demiştim..araştıralım canımcanim google a yaz sorularini her sey icn cok gzel bilgiler var ben yine cevaplarim ama yanilir haka girerim diye korkuyorum
aynen eger 80 gramdan fazlaysa dinen zengin sayiliyosun maddi acidan.bu birikimin ama bi yilini doldurmasi gerekiyo.mesela mayista dugunun oldu borc yok bidahaki yil mayista altinlarina zekat dusuyo.veriyosun.borclandin zenginlik miktarina erisemedin zekat vermiyosunanladım canım... ben de ev araba dahil yazınca miras kalan evi düşünmüştüm ...o halde birikim altın ya da nakit varlığın toplam değeri borçlar çıktıktan sonra 80 gr altından fazla ise, fazla kısım hesaplanıp 40 ta biri zekat olarak verilecek di mi,?
onemli degil canim ne demek.zenginlik miktarini saglayinca tarihi not almanizi tavsiye ederimTeşekkürler, bilgi için :)
Ben tam miktarı bilmiyordum
80 gr altın 12 bin civarı yapıyor, o halde üstündeki borçsuz birikimimizin yılı dolunca 40 ta birini zekat niyeti ile vereceğiz. yaptığımız hayırlar buna sayılmıyor herhalde, zekat olarak niyet etmeli sanırımonemli degil canim ne demek.zenginlik miktarini saglayinca tarihi not almanizi tavsiye ederim
aynen anladgn gbi canim80 gr altın 12 bin civarı yapıyor, o halde üstündeki borçsuz birikimimizin yılı dolunca 40 ta birini zekat niyeti ile vereceğiz. yaptığımız hayırlar buna sayılmıyor herhalde, zekat olarak niyet etmeli sanırım
tabi,tabi anladım canım. çok sağolasın.damla cikolata canim bu arada 80 gramdan fazla olan kismin 40ta biri anlatabildim dimi.borcsuz 120 gramin varsa 40 gramin 40ta birini zekat vercen yani.umarim yanlis bilmiyorumdur yuzde 90 eminim ama yinede danisirsin
Süpersin tatlım,maşallah sana.hadi bi gayret bırak şu sigarayı.Oh oh kaynamış burası. Biz dışarı çıktık biraz. Evin ihtiyaçları vardı. Bide yemeklik bişeler filan falan gitti paracıklar yine. Genelini eşim ödedi. Çünkü bende hepi topu 300 tl kalmış ve maaşa 10 gün var :) sigara içsem hayatta yetmezdi. Bakalım içmemeye devam edersem sorun olmaz yeter diye düşünüyorum :)))
Aman dikkat et , çok tenha ise gitme kuzum.Allah korusun.Koşuya çıktım eşim yoktu. Biraz tenha buralar ancak 15 dk durabildim yoksa daha fazla koşmak istiyordum. Neyse kısmet yarına artık belki.
Eşim bi geldi işi vardı çıktı.yarim saate gelir ben de hemen geldim yanınıza.evde olunca hem kirtliy hem çemkiriy :))))) evdeyken ilgi bekliyor.Hahahha. Esas siz nerdesiniz herkes bi yerlerdeeee. Yoklama yapıyorummmmm
Hahahah aman tempolu koşuyorum 15 20 dk kuzu. Sırf nefesim açılsın diye. Ama çok ıssız gerçekten. Bu gece sokak lambalarıda pek yanmıyodu nedense. Ürktüm duramadım
Hahahaha engel olmasınn bizeee. Benimki aman bana bulaşma modunda. Sıkılınca çok sarıyorum ona bazen :) şimdi maça gitti bende rahatımEşim bi geldi işi vardı çıktı.yarim saate gelir ben de hemen geldim yanınıza.evde olunca hem kirtliy hem çemkiriy :))))) evdeyken ilgi bekliyor.
Benimki de bana sarıyor.ben de habire çay kahve servisi.bi de film izliyoruz alt yazılı.o zaman tele bakmam çok zor oluyorHahahaha engel olmasınn bizeee. Benimki aman bana bulaşma modunda. Sıkılınca çok sarıyorum ona bazen :) şimdi maça gitti bende rahatım
Film iyiymiş ama. Biz pek izlemiyoruz zevkşerimiz pek tutmuyor. Benim ağzım boş durmuyo porsukcum napcam ben kilo alcam böyle giderse. Bide afedersin hazımsızlığımda oldu sigarayı bırakıncaBenimki de bana sarıyor.ben de habire çay kahve servisi.bi de film izliyoruz alt yazılı.o zaman tele bakmam çok zor oluyor