- 26 Mayıs 2016
- 3.830
- 8.094
canım bende biraz takıntılıyım bu konuda ama kimsemiz gelmıo diye bu şehirde hiç çevremiz yok çünkü 2 haftada bir süpürge eşime tutturuyorum.ama diyorum ki evin belli bi düzeni olsun. kadına derim zaten bana uygun temizlik yaparsa amenna hep gelsin. bende şu hayatın az keyfini çıkarayım. ütü konusu bizim evde çok ütü çıkmıyor ama 2 haftalık birikmeden yaptırırım gelene.oldu bitti. ev konusunda dediğini yap o zaman 10 yıllık çekersin ara ödeme yaptıkça taksit tutarın düşürürsün bence çok mantıklı geldi bana. çok şükür ki ev alacak paralar kazanıyoruz kredi ile bile olsa.. teşekkür ederim fikirlerin için :)ev ihtiyaçlarında stokçuyum ben de, indirimde olunca o an ihtiyaç olmasa da bozulmayacak, uzun süreli dayanacak şeyleri alıyorum. herşeyden 1/2 yedek olur genelde evde.
en çok temizlik ürünlerini stokluyorum. normal zamanda fiyatı yüksek ürünler çünkü
bittiği zaman indirimde olmaz, benim param olmaz diye stoklu gidiyorum.
Gıda konusunda da derin dondurucu ve buzlugu hep doluduruyorum.
Makarna evde hiç yok, pilav ve makarna pek pişmez ama şimdi canım çekti ya:)
lindalinda maddi imkanın varmış, ücreti de çok uygunmuş bence alabilirsin
ben de bu aralar ayda bir ütü için birini mi çağırsam diye düşünüyorum,
sonra kendim yapsam para cebimde kalır diyip vazgeçiyorum.
temizlik için çağıramam çünkü biraz fazla takıntılıyım bu konuda malesef
Merhaba canım :)az önce bi topikte birtakım yazışmalar okudum kızlar...size de sormak fikrinizi almak isterim. sizce altın alıp satmak faiz yemek midir? birileri öyle yazmış da..benim fikrim altın alıp satmak ticarettir. tıpkı bir mal almak gibi altın da alınıp kar edildiğinde satılabilir.karamelli_turta ve diğer arkadaşlar görüşünüz nedir?
Net olarak şöyle doğru demiyorum ama duyduğum kadarıyla kredi ile kurban alınmaz diye biliyorum.sağol canım bildirdiğin için..ben de ticaret olduğunu düşünüyorum..ama kk ile alım kısmı kafamı karıştırdı.neticede kk ile kurban bile alıp taksitlendirebiliyoruz.kk taksidinin sıkıntı yapacağını düşünmemiştim.
Herkesin tercihi farklı tabi ama bu konuda da bende senin gibi düşünüyorum cnmdamla cikolata altını ben faiz gibi düşünmüyorum, vadelideki faize de karşı değilim.
sonuçta biz kredi çekerken de faiz ödüyoruz
burada önemli olan parayı değerlendirmek, dişimizden tırnağımızdan arttırdığımız ile tasarruf ettiklerimizi değerlendiriyoruz
bundan sonra tasarrufa yönelip faturalardan artan miktarları biriktirebilirsin...ya zaten girmiştik ilk bana çıkmıştı aldım parayı borca verdim kalanı hesabıma atmıştım buraya yazınca inşallah daha fazla birikim yaparım
katılıyorum canım benim de düşüncem bu yönde.damla cikolata altını ben faiz gibi düşünmüyorum, vadelideki faize de karşı değilim.
sonuçta biz kredi çekerken de faiz ödüyoruz
burada önemli olan parayı değerlendirmek, dişimizden tırnağımızdan arttırdığımız ile tasarruf ettiklerimizi değerlendiriyoruz
ütü büyük dert biz kadınlar için...ev ihtiyaçlarında stokçuyum ben de, indirimde olunca o an ihtiyaç olmasa da bozulmayacak, uzun süreli dayanacak şeyleri alıyorum. herşeyden 1/2 yedek olur genelde evde.
en çok temizlik ürünlerini stokluyorum. normal zamanda fiyatı yüksek ürünler çünkü
bittiği zaman indirimde olmaz, benim param olmaz diye stoklu gidiyorum.
Gıda konusunda da derin dondurucu ve buzlugu hep doluduruyorum.
Makarna evde hiç yok, pilav ve makarna pek pişmez ama şimdi canım çekti ya:)
lindalinda maddi imkanın varmış, ücreti de çok uygunmuş bence alabilirsin
ben de bu aralar ayda bir ütü için birini mi çağırsam diye düşünüyorum,
sonra kendim yapsam para cebimde kalır diyip vazgeçiyorum.
temizlik için çağıramam çünkü biraz fazla takıntılıyım bu konuda malesef
bak o zekat mevzusunu da öğrenmek lazım canım,iyi hatırlattın..bi araştıralımMerhaba canım :)
Bence altın alıp satmak faiz yemek değildir, ama net cevabını da bilmiyorum açıkçası.
Bildiğim fiziki altın için zekat vermemiz gerektiği. onun da bir miktarı var, hocaya sormak lazım sanırım.
Net olarak şöyle doğru demiyorum ama duyduğum kadarıyla kredi ile kurban alınmaz diye biliyorum.
Herkesin tercihi farklı tabi ama bu konuda da bende senin gibi düşünüyorum cnm
ya ütü demeyelim lütfenütü büyük dert biz kadınlar için...
buarada benim de canım acayip makarna çekiyor :))))
ben hiç bunu düşünmedimbak o zekat mevzusunu da öğrenmek lazım canım,iyi hatırlattın..bi araştıralım
ütü için dürtecektik birbirimizi? her gün 2 parça ütülesen bitip gitmişti be kuzuya ütü demeyelim lütfen
benim bu haftasonu da ütü yapmam yalan oldu
yarın sabahtan anneme geçeceğim
mahallede temiz, düzgün bir abla bulup çağırma fikrini tekrar düşünmem şart oldu
tamam canım bi araştıralım..yarın çıkmış olacak mı annenin sonuçları? hadi inşallah güzel haberler verirsin bizeben hiç bunu düşünmedim
birşey öğrenirseniz bizimle de paylaşın
benim ütüm buhar kazanlıütü için dürtecektik birbirimizi? her gün 2 parça ütülesen bitip gitmişti be kuzu
yarın emar raporu çıkmış olacaktamam canım bi araştıralım..yarın çıkmış olacak mı annenin sonuçları? hadi inşallah güzel haberler verirsin bize
ooo pratik bi ütü alsaydın ya canım,hiç sevmiyorum ben öyle teferruatlı aletleri...benim ütüm buhar kazanlı
kocaman birşey
onu iki parça için indir kaldır değmez ki, enerji tasarrufu da yapmalıyız :)
yarın emar raporu çıkmış olacak
dua edin kızlar ne olur
sadece fıtık olsun
kötü birşey olmasın
canim elimden geldgnce bilgi vermeye calisayim birikiminden( altin vs hepsi) borcunu cikariyorsun.kalan para 80 gram altina esit veya daha fazlaysa bunun zekatini vermen gerekiyo.1 sarti daha var uzerinden 1 yil gecmesi gerekiyo bu birikimin.yani diyelim 80 gram altinin varya 1yilini doldurmus olmali.bugun biriktirdin yarin zekat dusmuyo.umarim aciklayabilmisimdir.bak o zekat mevzusunu da öğrenmek lazım canım,iyi hatırlattın..bi araştıralım
süpersin canım çok açıklayıcı oldu, yapalım hesaplarımızı.. miras kalan da bu birikime dahil mi acaba?canim elimden geldgnce bilgi vermeye calisayim birikiminden( ev araba arsa altin vs hepsi) borcunu cikariyorsun.kalan para 80 gram altina esit veya daha fazlaysa bunun zekatini vermen gerekiyo.1 sarti daha var uzerinden 1 yil gecmesi gerekiyo bu birikimin.yani diyelim 80 gram altinin varya 1yilini doldurmus olmali.bugun biriktirdin yarin zekat dusmuyo.umarim aciklayabilmisimdir.
birikimden borcu cikariyosun. 80 gram altindan fazlaysa bu fazla olan kismin 40ta birini zekat veriyosun
yanlis yazmisim canim ev araba dahil degil hizli yazim derken kafam karisti. para altin vs ise dahil olur diye dusunuyorum canim tahminim bu ama net bilgm yoksüpersin canım çok açıklayıcı oldu, yapalım hesaplarımızı.. miras kalan da bu birikime dahil mi acaba?
anladım canım... ben de ev araba dahil yazınca miras kalan evi düşünmüştüm ...o halde birikim altın ya da nakit varlığın toplam değeri borçlar çıktıktan sonra 80 gr altından fazla ise, fazla kısım hesaplanıp 40 ta biri zekat olarak verilecek di mi,?yanlis yazmisim canim ev araba dahil degil hizli yazim derken kafam karisti. para altin vs ise dahil olur diye dusunuyorum canim tahminim bu ama net bilgm yok
Teşekkürler, bilgi için :)canim elimden geldgnce bilgi vermeye calisayim birikiminden( altin vs hepsi) borcunu cikariyorsun.kalan para 80 gram altina esit veya daha fazlaysa bunun zekatini vermen gerekiyo.1 sarti daha var uzerinden 1 yil gecmesi gerekiyo bu birikimin.yani diyelim 80 gram altinin varya 1yilini doldurmus olmali.bugun biriktirdin yarin zekat dusmuyo.umarim aciklayabilmisimdir.
birikimden borcu cikariyosun. 80 gram altindan fazlaysa bu fazla olan kismin 40ta birini zekat veriyosun
canim google a yaz sorularini her sey icn cok gzel bilgiler var ben yine cevaplarim ama yanilir haka girerim diye korkuyorumsüpersin canım çok açıklayıcı oldu, yapalım hesaplarımızı.. miras kalan da bu birikime dahil mi acaba?