BİRİKİMCİ HATUNLAR

canım bende biraz takıntılıyım bu konuda ama kimsemiz gelmıo diye bu şehirde hiç çevremiz yok çünkü 2 haftada bir süpürge eşime tutturuyorum.ama diyorum ki evin belli bi düzeni olsun. kadına derim zaten bana uygun temizlik yaparsa amenna hep gelsin. bende şu hayatın az keyfini çıkarayım. ütü konusu bizim evde çok ütü çıkmıyor ama 2 haftalık birikmeden yaptırırım gelene.oldu bitti. ev konusunda dediğini yap o zaman 10 yıllık çekersin ara ödeme yaptıkça taksit tutarın düşürürsün bence çok mantıklı geldi bana. çok şükür ki ev alacak paralar kazanıyoruz kredi ile bile olsa.. teşekkür ederim fikirlerin için :)

Merhaba canım :)
Bence altın alıp satmak faiz yemek değildir, ama net cevabını da bilmiyorum açıkçası.
Bildiğim fiziki altın için zekat vermemiz gerektiği. onun da bir miktarı var, hocaya sormak lazım sanırım.
Net olarak şöyle doğru demiyorum ama duyduğum kadarıyla kredi ile kurban alınmaz diye biliyorum.
Herkesin tercihi farklı tabi ama bu konuda da bende senin gibi düşünüyorum cnm

ya zaten girmiştik ilk bana çıkmıştı aldım parayı borca verdim kalanı hesabıma atmıştım buraya yazınca inşallah daha fazla birikim yaparım
bundan sonra tasarrufa yönelip faturalardan artan miktarları biriktirebilirsin...
bütçe yapmalısın,aylık gelir-gider bütçesi.ve tasarruf yaparak giderlerini azaltıp birikime yönlendirebilirsin

katılıyorum canım benim de düşüncem bu yönde.
tasarrufumuz erimemeli enflasyon karşısında değerlendirmemiz gerek

ütü büyük dert biz kadınlar için...

buarada benim de canım acayip makarna çekiyor :))))

bak o zekat mevzusunu da öğrenmek lazım canım,iyi hatırlattın..bi araştıralım

ya ütü demeyelim lütfen
benim bu haftasonu da ütü yapmam yalan oldu
yarın sabahtan anneme geçeceğim
mahallede temiz, düzgün bir abla bulup çağırma fikrini tekrar düşünmem şart oldu
ütü için dürtecektik birbirimizi? her gün 2 parça ütülesen bitip gitmişti be kuzu

benim ütüm buhar kazanlı
kocaman birşey
onu iki parça için indir kaldır değmez ki, enerji tasarrufu da yapmalıyız :)
ooo pratik bi ütü alsaydın ya canım,hiç sevmiyorum ben öyle teferruatlı aletleri...

yarın emar raporu çıkmış olacak
dua edin kızlar ne olur
sadece fıtık olsun
kötü birşey olmasın

canım inşallah hiç bir şey çıkmaz,sonuçlar tertemiz olur.Rabbim içinizi ferahlatsın anneciğine sağlık sıhhat versin. Korktuğunuza uğratmasın Allahım...

bak o zekat mevzusunu da öğrenmek lazım canım,iyi hatırlattın..bi araştıralım
canim elimden geldgnce bilgi vermeye calisayim birikiminden( altin vs hepsi) borcunu cikariyorsun.kalan para 80 gram altina esit veya daha fazlaysa bunun zekatini vermen gerekiyo.1 sarti daha var uzerinden 1 yil gecmesi gerekiyo bu birikimin.yani diyelim 80 gram altinin varya 1yilini doldurmus olmali.bugun biriktirdin yarin zekat dusmuyo.umarim aciklayabilmisimdir.
birikimden borcu cikariyosun. 80 gram altindan fazlaysa bu fazla olan kismin 40ta birini zekat veriyosun

süpersin canım çok açıklayıcı oldu, yapalım hesaplarımızı.. miras kalan da bu birikime dahil mi acaba?

yanlis yazmisim canim ev araba dahil degil hizli yazim derken kafam karisti. para altin vs ise dahil olur diye dusunuyorum canim tahminim bu ama net bilgm yok
anladım canım... ben de ev araba dahil yazınca miras kalan evi düşünmüştüm ...o halde birikim altın ya da nakit varlığın toplam değeri borçlar çıktıktan sonra 80 gr altından fazla ise, fazla kısım hesaplanıp 40 ta biri zekat olarak verilecek di mi,?

Teşekkürler, bilgi için :)
Ben tam miktarı bilmiyordum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…