BİRİKİMCİ HATUNLAR

nasıl birikim yapıyorsunuz paramı altınmı fazla okumadım da ben komşularla güne girdim aylık 100 tel onun için atıyorum bir kenara olur degilmi
tabi ki olur, toplu elinize geçince para altın alabilirsiniz.tl de kalınca değer kaybediyor diyor uzmanlar..ama yatırım tavsiyesi değil tabi.

eve yardımcı almayı düşünüyorum 2 haftada bir sizce çok mu çalışan bayan için. haftalığı 50 ye gelirim demiş bizim üst komşuya.yani gelip yerleri silecek süpürge tutacak evde 2 kişi olduğumuzdan çok işi olmuyor evin. işte bi geldiğinde kapıları silsin istiyorum bi geldiğinde 2 cam falan böyle dönüşümlü olarak. ama 50 tl olsa bile içim acıyor verdiğim paraya. çok mu cimriyim sizce bi markete giriyoruz abur cubura 100 lira verip çıktığımız oluyor ama boğaza acımıyorum da.ama süpürge ve ütüden de hoşlanmıyorum maalesef. napim kızlar akıl verin ya.

kasıtlı toz şeker almadım bugün..kek, kurabiye yapmayayım diye..bazı akşamlar eşimin gözü dönüyor şimdi bi kek olsaydı diye.yaparsam yeriz. ohh şeker olmayınca da yapamıyorum..geçen kızdı bana bu kadar makarna nohut mercimek alacağına şeker alsaydın ya dedi :))))))

çalıştığın için al bence canım..
ben evdeyim kendim yapıyorum tüm işimi.
aylık 100 tl konforun için o kadar önemli bir meblağ değil..çalışıyor olsam alırdım.ama baştan sıkı tut, ne istiyorsan söyle, yapsın...sonradan ben ütü yapmam,bu hafta yağmur var cam silmedim demesin, bir süre sonra bu hale geliyor, can sıkıyor...

50 ise bedava valla arkadasım hemen al bizim burda günlüğü 140 a geliyolar eger yarım gün dersende 70-80 den asagı gelmez. aynen dediğin gibi abur cuburlar bile 50den fazla tutuyo

50 ise bedava valla arkadasım hemen al bizim burda günlüğü 140 a geliyolar eger yarım gün dersende 70-80 den asagı gelmez. aynen dediğin gibi abur cuburlar bile 50den fazla tutuyo
bizim de burada günlük 140 ama her yeri dip köşe temizliyor..anladığım kadarıyla bu hanım haftada 1 gün gelip yüzeysel işleri yapıp gidecek..süpürge,ütü gibi.

bence 50 tl gayet uygun sen yazılarını hatırladığım kadarıyla pahalı makineler bile almayı düşünüyordun işini kolaylaştırmak için. bence yaptırabilirsin bi dene bakalım.

aynen de işte cimriliğim mi ne tutuyor valla her an vazgeçiyorum alacağım zaman :)

bizim de burada günlük 140 ama her yeri dip köşe temizliyor..anladığım kadarıyla bu hanım haftada 1 gün gelip yüzeysel işleri yapıp gidecek..süpürge,ütü gibi.

yok arkadaşım şimdi şöyle biz ikimizde çalıştığımız için 2 haftada bir süpürge yetiyor bize çünkü ev hiç tozlanmıyor. dağıtan da kimse olmayınca. gidiyor açıkçası. ya gelip süpürge tutup tüm yerleri silecek wc banyo yıkayacak.toz ben alırım zaten onun yanında.kapı falan siler ya da mutfak dolap kapakları işte dönüşümlü olarak arad bi de cam falan. yani konu alsam mı almasam mı. sanki böyle haketmediğimi düşünüyorum eşimde çalşıyorsun nıye almıyorsun al istersen haftalık al falan diyor bana kızıyor. ikimizde memuruz maaşlarımız da iyi.

vallah iç çağırmadım ama ben ev hanımıyım burda çağıranlar yarım gün 60 tam gün 120 diyorlar

bence 50 tl gayet uygun sen yazılarını hatırladığım kadarıyla pahalı makineler bile almayı düşünüyordun işini kolaylaştırmak için. bence yaptırabilirsin bi dene bakalım.
evet dyson marka süpürge alacaktım eşime süpürge işi kalmasın diye ama o da en ucuzu şarjlı olanları 2500 tl ben ona baya bi yardımcı kadın çağırırım süpürge dışı işler de yaptırırım diye aslında düşündüm. yani vaktimi temizlikle öldürmek istemiyorum çünkü o işleri yapınca gezmeye yoruluyorum kanepe de uyuyakalıyorum haftasonu da gümlüyor tabi. hafta sonu hiç bi şeye el sürmemek istiyorum anlayacağın.

nası haketmiyosun canım daha nası haketceksın ben de evde haftada bir ha gayret iş yapıyorum normal zamanda calıstıgım için annem diyorki bu yaslarını ararsın tatil günü gez toz cagır temızlıkcı ablayı hem o da kaznmıs olsun aynen öyle canım bugunlerimizi ararız bnde günlük temizlik hariç alıyorum arada kıyı bucak

ne bilim canım ya yani öyle zengin bi aileden gelmedim o yüzden midir nedir bi de evin parasını biriktiriyoruz ya gerçi o bahanesi işin. markette 300 bırakıp çıktığımıda biliyorum ben benım annem de öyle diyor gençliğinde ye iç gez diyor. bu günleri çok arayacakmışım ilerde benım de haftasonu yok ütü çamaşır yaok pazara market derken hop bitiveriyor. zaten hafta içi nasıl geçıo anlamıorum bile.

aynen canım mesela biz genelde hep ya evdeyiz ya annemlerde annem diyoki çıkıp gezsenize cocuk olunca zaten mecbur evde olcanız

kızlar iyi dilekleriniz için teşekkürler annem içi dualarınızı esirgemeyin
çok çok geçmiş olsun canım. ev için de al gitsin bence. bekleme sakın eğer beklersen o ev o fiyata olmayacak bi ucundan ödenmeye başlasın. tek korkum 10 yıl uzun geldi bı an korktum ama 5 yıl da sizi sıkıntıya sokar mı acaba.ödeyebilir misiniz vade yi kısaltsanız?

ev ihtiyaçlarında stokçuyum ben de, indirimde olunca o an ihtiyaç olmasa da bozulmayacak, uzun süreli dayanacak şeyleri alıyorum. herşeyden 1/2 yedek olur genelde evde.
en çok temizlik ürünlerini stokluyorum. normal zamanda fiyatı yüksek ürünler çünkü
bittiği zaman indirimde olmaz, benim param olmaz diye stoklu gidiyorum.
Gıda konusunda da derin dondurucu ve buzlugu hep doluduruyorum.
Makarna evde hiç yok, pilav ve makarna pek pişmez ama şimdi canım çekti ya:)

lindalinda maddi imkanın varmış, ücreti de çok uygunmuş bence alabilirsin
ben de bu aralar ayda bir ütü için birini mi çağırsam diye düşünüyorum,
sonra kendim yapsam para cebimde kalır diyip vazgeçiyorum.
temizlik için çağıramam çünkü biraz fazla takıntılıyım bu konuda malesef

Sağol canım
Bekledikçe herşeye zam geliyor, ben de bir an önce alma taraftarıyim
5 yıl şu an için cok zora sokar ama herşey düşündüğüm gibi giderse maaş zamları ve ekstra birikim yaparak borcu 10 yıldan önce kapatma imkanımız olabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…