Nerdesin canım şimdi? Söylemek istersen tabi. Ailene yakın mısın bari? Çocukla sen işteyken kim ilgileniyor? Fazla soru sordum galiba. İyi bu boş zamanları değerlendirme işi sana para olarak döner inş. Bende yakınımda bi kurs olsa gitcem ne olsa zaman geçirmek için. Değişik dikiş örgü nakış her neyse ama benim mahallede yok galiba. Gerçi gelecek dönem stajlar var uğraşamam sanırım. Okul bi bitsin bakalımİyi evde eş olunca kahvaltı yemek vs olmuyor oruç .neyse haftaya devam.kar yagaydida gitmeyeceğim ise diyom bende... Zeynep bacım benimki cidden boşluktan arayış diyelim. Ankara'dan evi barkı terk Edip şaka gelebilir size ama inanılmaz bir yere tayin istedim. Ha pişman mıyım asla ama şunu diyim ki anlatamam bir AVM bileyok burda yani bu yüzden ya internet alışverişi yada bu işler bende sizler birikim deyince bu şekilde zaten yatkindim kafam alır az çok bunu tercih etttim. Bakalım nasip 9100 TL koydum iyice cozersem işi Ocak sonunda 20bin daha ekleyecegim.
Canımm :) sevindim beğenmene inşallah hepimiz hedeflerimize ulaşırız yeni yılda Allah yollarımızı açık etsin.
Canım geçmiş doğum günün kutlu olsun :))ya bu saate kadar hiç kimse doğum günümü kutlamadı
siz bile geç kaldınız
özlem denizmen küçükten başlayın diyor ev araba konusunda canım. biz orta yolu bulduk eşimle. yani ucuz evler de vardı çok pahalı olanlar da. biz de kapalı otoparkı olan güney doğu cephe bir ev aldık sonuç olarak ama sitede değil ve 3+1 di ben mutfağı geniş istediğim için 2+1 e çevirdik ve her odası geniş ve kullanışlı bir evimiz oldu Allah izin verirse çok uzun yıllar bu evde yaşamak isterim ben. fikir olması açısından yazayım dedim.[Tam da bu aralar üzerinde konuştuğumuz konuya değinmişsin
Hepinizin firkirini de merak ediyorum kızlar, yorum yapın lutfen
Biz Allah nasip ederse ev almak istiyoruz
Hazirana kadar bu evden çıkmak zorundayiz, kiraciyiz
Eşimle fikir ayriligimiz var
O, uygun bir yer alıp kafanızı sokalim borç bitince, onu satıp yeniden kredi cekip oturacagimiz evi alalım, bu arada da azar azar biriktirelim diyor. Düşük miktarda kredi ödersem biriktiririz diyor
Ben ise oturacağımiz evi şimdi almak düşüncesindeyim, bir tane evimiz olsa yeter çocuk düşünmüyoruz
Eşimin dediği gibi yaparsak coook uzun yıllar kredi borcundan kurtulamayiz diyorum.
Almak istediğimiz evin fiyatı da ilerleyen yillarda daha yükselir faizlerin ne olacağı belli olmaz. Borç öderken birikim nasıl olur hiç bilmiyorum. Biriken ile borcu erken kapatmak isteyebilir eşim. Bir de zaten evimiz var diye 3-5 yıl sonra daha iyi bir ev alma fikri eşime uzak gelebilir
Siz ne dusunuyorsunuz
Şu anki maddi durumda oturmak istediğimiz evi alinca kredi taksidini odeyecek maddi imkanımız da var,
Eşim ikimizde ozel sektör olduğu için bir anda yüksek miktar borcun altına girmek istemiyor
teşekkürler canımCanımm :) sevindim beğenmene inşallah hepimiz hedeflerimize ulaşırız yeni yılda Allah yollarımızı açık etsin.
Canım geçmiş doğum günün kutlu olsun :))
annen nasıl oldu bu arada?
özlem denizmen küçükten başlayın diyor ev araba konusunda canım. biz orta yolu bulduk eşimle. yani ucuz evler de vardı çok pahalı olanlar da. biz de kapalı otoparkı olan güney doğu cephe bir ev aldık sonuç olarak ama sitede değil ve 3+1 di ben mutfağı geniş istediğim için 2+1 e çevirdik ve her odası geniş ve kullanışlı bir evimiz oldu Allah izin verirse çok uzun yıllar bu evde yaşamak isterim ben. fikir olması açısından yazayım dedim.
kgokce canım sorma annem de eşim de öyle diyorlar işte bana :) senin hayatındaki sınavın eski eşin olmuş sanırım anlaşması çok zor biriymiş. hep dua ederim Allah evlatlarımızı iyilerle karşılaştırsın diye bu sebepten. yolun hayırlı biriyle kesişmezse imtihanın oluyor. buna da şükür Allah evladının ayağına taş değdirmesin.
damla cikolata özlem denizmene sormak çok iyi fikir, hiç aklıma gelmez
Yarın yazacağım ona.
Ya kızlar iyi ki varsınız seviyorum sizi Z zeyneprer
Aynen kuzu çok uzun değil mi? Tansiyonun filan düşer.damla cikolata
damla cikolata bacım aç kalma sitene hayranım. Ya böyle birşey okumuştum yabancı kaynaktan yani insan midesini ciddi süreler aç bırakarak ancak kucultebilir. Kizkardesimede bir diyet uyguladı dediğin gibi açlık süresi uzun ve üretken az az ve aralarda dilediğin kadar su meyve suyu vs serbestti iştahı açıkken kapanıyordu güya ( bende işlemez 3 kiloyu veremedim gittti )
ya bende doğumdan sonra yüzümün büyüdüğünü hissediyorum.bana öyle geliyormuş kaç kişiye sordum hayır yok öyle bir şey sadece gözlerin cansız bakıyor yorgun duruyorsun dediler.yuzumu bunu nasıl kucultucem. Kuzen var plastik cerrah estetisyen iyidir iyi iş çıkarır burun ameliyatı botoks falan ona Goji kremi soracam dr.oz anlatmış nettte karşıma çıkıyor ama önce size sorayım sonra dalga geçmesin benle bileniniz kulllanmis varmı hem alırsam annenemin çizgilerinde test edecekaman annnem duymasın sonra kendime gecerim
Bimde ankara makarnada indirim var hanimlar.ayın 10 undan sonra yüklü bir alış veriş yapmam gerek mutfak için..eksiğim yok çok şükür ama buzluğa börek,pizza,köfte, vb istiflemek istiyorum.10 una kadar da boşaltmam gerek ama yemek de yenmiyor ki evde...markete her gittiğimde indirimden barilla makarna alıp istifliyordum.ev makarna doldu kaç haftadır yapılmıyor tabiki...hem evimde yiyecek olsun istiyorum hem de hiç bir şey yemiyoruz.amaannn ne halt edecem şaşırdım :))))
pişmiş ya da pişmemeiş farketmiyor. direkt atıp çıkarıp çözdürünce pişiriyorum pişmemişse...Bimde ankara makarnada indirim var hanimlar.
Pizzayi buzluğa nasil atiyosun canim
benim de bu ay çok dikkatli gitmem gerek aslında , buzluk da ağzına kadar dolu.karides koydum az önce ittire kaktıra...ne bileyim buzlukta barbunya,nohut vs olacağına börekler, köfteler olsun istedim.özendim ama boşalmasını beklemem gerek tabi..damla cikolata 3 saat yürüyüş mü
sen yaza kadar çok fit olacaksın, tebrikler canım
özlem denizmene hala yazamadım ama aklımda yazacağım
benim bu ay ekstra mutfak stoğu için bütçem kalmadı, derin dondurucu ve buzluk dolu
onları kullananacağım, mümkün mertebe az harcama ile geçirmem gerek
yeniyıl, doğum günleri derken biraz ekstra harcamalar oldu, kardeşimden aldığımız parayı da tek seferde verince 5 şubattaki maaşa kadar pek birşey kalmadı
kredi kartına da yüklenmek istemiyorum
çok iyi olur canım bence temizlik filan da kolay olur hem. bence komşular, böcek problemi,kanalizasyon problemi,işe yakınlık, çocuk için çevre okulların durumu filan önemli.hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.teşekkürler canım
bulduğum evler baktığımız bölge için uygun sayılabilecek evler, şu anki şartlarda da bütçemiz buna uygun görünüyor bence,
ev alıp sonra değiştirme fikri bana hiç sıcak gelmiyor
orta karar bir ev benim bahsettiklerim
senin aldığın gibi, otoparklı, site olmayan, nezih sayılabilecek bir mahallede, 2+1, 75 m2
hakkımızda hayırlısı için dua ediyorum
annemin durumu aynı
emar görüntüsüne bakan doktor fıtık var ama bı fıtık ağrısı değil daha ciddi birşey var sanıyorum demiş
yarın emar raporu da çıkacak, tekrar bakılacak ona göre farklı bir bölüme gidecek
duaedin ne olur
Altın faizcilik olmuyor benim bildiğim canımaz önce bi topikte birtakım yazışmalar okudum kızlar...size de sormak fikrinizi almak isterim. sizce altın alıp satmak faiz yemek midir? birileri öyle yazmış da..benim fikrim altın alıp satmak ticarettir. tıpkı bir mal almak gibi altın da alınıp kar edildiğinde satılabilir. @mavi_patikli ve diğer arkadaşlar görüşünüz nedir?
ben biraz elimden geldigince her seyi arastirmayi cok severim bunu da arastirdim altin alip satmakta hic bi suphe oldugunu dusunmuyorum bu da bi ticaret sonucta.o zaman kuyumcu hic is yapmasin mesela? ama 2 sarti varmis 1.fiziki altin olacak yani varligi net olacak farazi degil. 2.si taksitle olmayacak.cunku altin alisverisinde esas olan o anda olmasi yani parayi verdin altini aldn gibi.kendimce fikrimi soyledim katilan olur veya olmaz yada nerden biliyosun vs nerden okudun demek yerine eger merak ediyolarsa netten bakabilirler.benim dusuncem boyle arkadasimaz önce bi topikte birtakım yazışmalar okudum kızlar...size de sormak fikrinizi almak isterim. sizce altın alıp satmak faiz yemek midir? birileri öyle yazmış da..benim fikrim altın alıp satmak ticarettir. tıpkı bir mal almak gibi altın da alınıp kar edildiğinde satılabilir. @mavi_patikli ve diğer arkadaşlar görüşünüz nedir?
bence de değil canım. çünkü riski göze alıp alım yapıyorsun ve sonra uygun zamanda satıyorsun..bunun adı da ticarettir...öyle olsa tüm alım satım yapanlar faiz yiyor demek olur.Altın faizcilik olmuyor benim bildiğim canım
sağol canım bildirdiğin için..ben de ticaret olduğunu düşünüyorum..ama kk ile alım kısmı kafamı karıştırdı.neticede kk ile kurban bile alıp taksitlendirebiliyoruz.kk taksidinin sıkıntı yapacağını düşünmemiştim.ben biraz elimden geldigince her seyi arastirmayi cok severim bunu da arastirdim altin alip satmakta hic bi suphe oldugunu dusunmuyorum bu da bi ticaret sonucta.o zaman kuyumcu hic is yapmasin mesela? ama 2 sarti varmis 1.fiziki altin olacak yani varligi net olacak farazi degil. 2.si taksitle olmayacak.cunku altin alisverisinde esas olan o anda olmasi yani parayi verdin altini aldn gibi.kendimce fikrimi soyledim katilan olur veya olmaz yada nerden biliyosun vs nerden okudun demek yerine eger merak ediyolarsa netten bakabilirler.benim dusuncem boyle arkadasim
Nerdesin kuzu nasılsın iyi misin ?çok iyi olur canım bence temizlik filan da kolay olur hem. bence komşular, böcek problemi,kanalizasyon problemi,işe yakınlık, çocuk için çevre okulların durumu filan önemli.hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.
dualarımda canım annen inşallah doktor yanılıyordur boşuna üzmüştür sizi. sonucu paylaşırsın bizimle aklımdasın. annemde de bel fıtığı var ağrıları çok fena oluyor bazen sırtı da ağrıyor günlerce boynuna doğru vuruyor. zor ağrı çekmek Allah herkese şifa versin dermansız dert vermesin inşallah.