BİRİKİMCİ HATUNLAR

anladım canım. çevremdeki herkesin kartı eşnde. evliliği yolunda gidenerin sıkıntısı olmuyor. abimlerde mesela yengemin maaş direk krediler abim de evin giderlerini karşılıyor. ama erkeğin rolü önemli haklısın baştan tavrını koymak gerek.

canım biz her ne kadar eşimle severek evlenmiş olsak da
ne eşimin yetişme tarzı ne aile yapısı bizi özellikle maddi açıdan bir bütün yapamaz
gözlemlerim beni daha yolun başında tedbir almaya itti
...
şu ana kadar da bu durum beni hiç yanıltmadı
iyiki de baştan öyle yapmışım...
kendi kazançları ticaret ehli olduklarından adeta sır
ben bu zamana kadar elimdekini avcumdakini versem de ne verdinki olacaktı sonuç nankörlük ben bunu çok baştan gördüm
değiştiremem bu durumu çünkü aile ortamındaki kadının emeğine bakış açısı bu

Çok güzelmiş aldıkların benim de favorim çanta eminim çok beğenecektir...

Çantalarımı karıştırırken 25 kuruş buldum onu da attım kumbaraya:)

Eşimin maaş kartı bende hatta kredi kartı da bende.. herkesin kendine has düzeni oluyor işte..

anladım canım. ben eşinin de memur tarzı sabit gelirli sanıyordum. en güzelini yapmışsın bu önlem sayesinde huzrunda bozulmamış olur :)

Yine sana kocaman bir alkış gönderiyorum.
Ben hiç anlamıyorum mesela esnaflar nasıl para düzenliyor. Annem babam da memur olduğundan belki de paranın ne zaman ne kadar geleceği belli olurdu hep. Esnaflar nasıl ayarlıyor bu düzeni. Paranın ne zaman ve ne kadar geleceği belli olmaz sonuçta.

Iyi akşamlar hanımlar. Varyemez tebrik ederim seni. Hesabını bilmenden öte,tavrını koyabildiğin için,çizgini çekebildiğin için. Çünkü biz kadınlar erkeklere çok fazla taviz veriyoruz. Çalışan hanımları görüyoruz maaşları üzerinde bi tasarrufu olmuyo bazılarının ne yazık ki. Hatta bu aralar ailemden gelecek bana göre yüklü bir miktar para var beklediğim,senin şu söylediklerini duyana kadar veririm eşime diye düşünüyodum. Benim eşimde ticaret yapıyo. Dahası o para olmasada işini gayet güzel götürüyo. Iyi oldu,açtın gözümü.

Herkeze iyi bayramlar bu arada. Bende sabah 5 gibi çıkıcam yola. Bizim memleket yakın. Sabah 9 ordayım. Aslında gitmiycektim hiç. Çok soğuktur bizim oralar. Bende eşyayı abartmışım biraz soba koymaya yerim yok şimdi. Yazlık olarak düşünmüştüm ama bazen kışta gitmek gerekiyo. Kuzenimin düğünü var ikinci günü. Inşallah oğlumu hastalandırmadan döneriz evimize

canım valla gitsin onlara ne olacak Allah bol bol verir bence size bunun karşılığı olarak...onlara mutluluklar size iyi bayramlar...

Amin canım inşallahh... Teşekkürler ve iyi bayramlar

Kıyamam yaa.allah bir ömür Mesut ,bahtiyar etsin kendilerini. Bari evliliklerinde gülsün yüzleri

Amin inşallah canım dilerim mutlu bir yuvaları olur.. teşekkürlerr

Hayırlı yolculuklar canımm.... Aklına getirme hastalığı ben ne zamandır antibiyotik kullanmadık ne guzel desem cocuklar hasta olur..... Iyi dusun saglıcakla git saglıcakla gel....

İyi geceler hanımlar, bugün çok yoruldum çok koşuşturdum, anca girip okumaya fırsatım oldu.
Yesa1, neredeyse bir kurban parası kadar harçlık vereceksiniz ama çocukları sevindirerek de büyük sevap işlemiş olursunuz bence. Siz çocukları Allah'da sizi sevindirsin...
Farmasi çok akıllı bir kadınsın, bir kez daha seni takdir ettim

Gelelim bugün ki masraflara; 200 market, 70 tatlı, 82 oğluma 2 adet eşofman altı, 35 kuaför, 39 dörtlü kahvaltılık ve dışarıda yemek yedik ama ne kadar tuttu sormadım. Üstelik iki gündür kumbarama hiç birşey atmadım. Anlayacağınız durum pek iç açıcı değil

Peki ne yapmak lazım bu durumda, ilk iş yarın bütün çanta ve cepleri kontrol edip bulduğum tüm bozuklukları kumbarama atmak ve en azından ay başına kadar başka birşey almamak.
Buraya yazmak bir nevi vicdan muhasebesi yapmak oluyor, kendini frenlemeyi öğreniyorsun sevdim ben bu işi

Kızlar yarın buralarda olurum ama şimdiden hepinizin bayramını kutluyorum, çokkkk mutlu olun

günaydın arkadaşlar.
hepinize hayırlı,bereketli,duaların kabul olduğu bir bayram diliyorum.
sabah namazından sonra tüm ailem,sevdiklerim ve sizler için de dua ettim.hayırlısını istedim rabbimden.kimin neye ihtiyacı varsa.
malum benim için biraz buruk bir bayram olacak ama ben de çocuklarıma sarılarak teselli olacağım.
rabbim hepimizi kaldıramayacağımız zorluklarla sınamasın inşallah.

Amin canım benim, yine de gerçekten yardıma muhtaç olan bir çocuğu bulup onu sevindirseydik daha da iyi olabilirdi ama ne yapalım artık.. Allah kabul etsin...

Herkese iyi bayramlar.Bana da yer var mı?

Olmaz mı:) hoşgeldin aramıza... anlatsana biraz birikim yapabiliyor musun, ne yapıyorsun...

Kızlar benim eşim kurbana gitti, evde tek kaldım, garip oldum biraz, biz bayram sabahı hep anneannemlerde toplanır cümbür cemaat olurduk... bayram olduğu da belli olurdu... Anneannem dedemin elini öper ve bayramlaşma başlardı.. Sonra kocaman bir yuvarlak olurduk hani camilerde bayramlaşma olur ya onun gibi olurdu... Bu sabah kaldık, iki baş kahvaltı yaptık, sonra eşim kurbana... Kurbandan dönerken beni de alıp kayınvalidemlere gidip etlerle uğraşacağız...

Evde tek başıma oturuyorum şimdi, gelen giden çocuk bile yok çok garip yaaa

Yazmayı unutmuşum bu arada herkese sevdikleriyle mutlu bayramlara...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…