Günaydın,Günaydınlar
Bayram gelmiş haberim yok
Gecnis olsun cnm insl biran evvel iyilesirsinKızlar çok hastayım. Bir kolumda serum var. Sabah elimi kolumu kaldıramadım
İnsl gerceklesirŞimdi de kendi evimiz.için para.biriktiryoruz evler pahalı biz büyük ve iyi muhitten istiyoruz. O yüzden lpepey pesinat biriktirmemiz lazım.planımız 3 yıl sonra ev almak. İnşallah bi aksilik olmaz da planımız gerçekleşir :)
Canım geçmiş olsun hayırdır usuttum. demiştin o yüzden mi?Kızlar çok hastayım. Bir kolumda serum var. Sabah elimi kolumu kaldıramadım
Günaydın,
bir ajanda tutugunuzan bahsetmişsiniz ,
dünkü minik not kağıdından vazgectim.
bir ajanda var elimde tam ideal
ama kategorilere neden bölüyorsunuz onu anlamadım , bir el atsan bacım
Kızlar çok hastayım. Bir kolumda serum var. Sabah elimi kolumu kaldıramadım
kumbara aslinda cok iyi fikir ,denedim birkac kere ama beceremedim,icim rahat etmiyor paralar orda dururkenCanım maşaallah daha ne yapacaksın. Hem ev taksidi ödüyorsun hem kira hem de diğer ihtiyaçlarınızı görüyorsunuz. Bence gayet iyi bir birikim yapıyorsunuz. Ama istersen market yada pazardan arta kalan bozuklukları kumbaraya atabilirsin, 1-2 lira olsada senin için motive olur.
hm anladım ben boylelıkle sonrakı ay vay bu gereksızdı su gereksızdı dıyede bakılabılır.Cute atayım bacım bir el
ajandayı ben şöyle yaptım ilk sayfaya 2013 yılı masrafları
sonra eylül 2013 mesela
bir sayfayı gıdaya ayırdım;
yan sayfaya geçtim ; temizlik yazdım... boşluk bıraktım kafama göre ev giderleri altına elektrık su telefon aidat yazdm
yine bosluk göz kararı araba masrafı
eylül 2013 giyim ;
öyle kategoriledim..
bir sayfaya da ekstra masrafları ayırdım...
ay bitimi hepsini toplayım ay sonu gideri diye belirttim..
sonra ekim 2013 masrafları yeni sayfaya
yine gıda giyim ekstra araba ev giderleri diye kategori yazdım... böylelikle ay bazında gıdaya temizliğe mazota ne kadar masraf yapmıs oldugumuzu daha iyi degerlendiriyorum..
excel tablo yapanlarda var ama ben elde yazmayı seviyorum..elimin altında olcak hersey.
evet ben o sayede mutfak abur cuburundan epey kıstım açıkçası..hm anladım ben boylelıkle sonrakı ay vay bu gereksızdı su gereksızdı dıyede bakılabılır.
en sevmedıgım kategorı araba masrafı suphesız
Selamlar kızlar bende birikimci hatunlara katılmaya geldim. Gerçi benim şu an bir gelirim yok ama eşim sağolsun para sıkıntısı çekmem. Yanlız şöyle bir sıkıntı var benim eşim düzenli vermez bittikçe verir. Buna rağmen geçen yıl sadece cepte kalan bozuk paraları kumbaraya atarak ayda 50 lira topluyordum. Şimdi güne başlamak istiyorum arkadaşlarla o ellileri güne götürürsem bana 400-500 birikir güzel para bencekumbara aslinda cok iyi fikir ,denedim birkac kere ama beceremedim,icim rahat etmiyor paralar orda dururkenilla harcanacak
Valla gecmis olsun cnm ikisindede bende sasirdim allah yardimcin olsunDun cok kotu bir gundu benim için..kızım grıp oldu..sabah doktorlardaydım...ogleden sonra işe gittim..bir saat sonra kayınvalidem arada kızıma o bakıyor..kayınvalidem dusmus kolu kırılmış maleseff...bayram sonu ameliyat olcak..onada cok uzuldum kendimede kızıma başka bakcak kimsem yok şimdi ne yapcam bilmiyorum...kayınvalideminde kızları hep calısyor..bende çalışıyorum..onada bakım lazım...bilmiyorum tam bir cıkmazdayım
Çok geçmiş olsun tam bayram üstü.Dun cok kotu bir gundu benim için..kızım grıp oldu..sabah doktorlardaydım...ogleden sonra işe gittim..bir saat sonra kayınvalidem arada kızıma o bakıyor..kayınvalidem dusmus kolu kırılmış maleseff...bayram sonu ameliyat olcak..onada cok uzuldum kendimede kızıma başka bakcak kimsem yok şimdi ne yapcam bilmiyorum...kayınvalideminde kızları hep calısyor..bende çalışıyorum..onada bakım lazım...bilmiyorum tam bir cıkmazdayım