- 25 Kasım 2012
- 8.570
- 1.271
yok canım bekarım galiba biraz geç kaldım. kısmet bakalım bu hesaplamada kesin değil zaman ne gösterecek bakalımOzur dilerm yaa ben seni evli biliyordum :)
insl hayirlisi ne ise o olsun herkes hakkinda
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
yok canım bekarım galiba biraz geç kaldım. kısmet bakalım bu hesaplamada kesin değil zaman ne gösterecek bakalımOzur dilerm yaa ben seni evli biliyordum :)
insl hayirlisi ne ise o olsun herkes hakkinda
Evliligin geci erkeni yok ablam 29 yasinda ocakta evlwncekyok canım bekarım galiba biraz geç kaldım. kısmet bakalım bu hesaplamada kesin değil zaman ne gösterecek bakalım
yesacımm evliyken ev almak çok evet ama benim muhtemelen evlenmeme seneler var . öğrenciyim hatta . çalışana kadar küçük küçük birikim yapsam çalıştığım da da ilk bir yıl birikim yapıp kredi çeksem ev alsam çok mu deli cesareti olur? en azından 1+1 yatırım amaçlı . aylık oradan da para gelir . bilmiyorum deli cesareti gibi duruyor ama neden illa evlenmeyi bekliyim ki diyorum kendi kendime???
haklısın amaç büyük olunca daha fazla sıkar insan kendini ki kumbara da bile günlük 8-9 lira atmata çalışıyorum bir de hayal büyük olunca ooo ayrıca zaten üniv. bittikten sonra almayı düşünüyorum (elime maaş gibi düzenli para geçince ) ama şimdiden 3-5 ne koysam kardır . her ay olmasa da 2 ayda bir çeyrek fln alsam 5 sene sonra kullanmam gerekse küçükte olsa birikim oluyor bunlar . gün olayı bana göre değil pek ama o da karlı iş . 12 kişilik güne girsem bir senede 1.200 para geliyor (aklımda deli planlar ) bence de ay en azından peşinatı biriktirmeye uğraşıyım . 1+1 ler ne kadar pahalı olabilir ki sonuçta :)Canım valla hiç de deli cesareti değil çok çok mantıklı daha 2 gün önce burada bir arkadaş bahsetmişti limon olabilir onun bir tanıdığı aynı senin dediğin gibi bekar 1+1 ev almış ve söyle bir yazmıştı anlatan arkadaş (normalde maaştan en fazla 300 ayırabiliyordum şimdi kredi borcu adı altında bir sürü para ödüyorüm) Evet belki biraz zorlanacaksın ama evin olacak bence çok güzel bir şey...Ben yapamadım para biriktirmek durumundaydık ama yapanı sonuna kadar desteklerim:)
Tam nişan öncesi ya okul ev hazırlık derken ihmal ettim biraz ben burayı seviyorum çünkü doğudaki çoğu yere göre kiralar ucuz. Tokinin 350 lira 3+1ev kirası :) afet site yönetimi aidat ve yakıtı belirliyo oda 165 lira yakıt 48 lira aidat :)delimideli Allah sana inşallah tez zamanda hayırlısıyla bebek nasip etsin.. buralara gelip paylaşırsın artık inşallah:)
Limon sana bana ve isteyen herkese de ev:)
@Papatya çok geçmiş olsun..
math kolay gelsin canım evlilik hazırlıkları zor ama sen yine de buraları unutma..
Biz de her ay 590 kira +50 aidat(bizim de 30'du 50 oldu) 640 her ay çöpe gidiyor, biraz da bu yüzden istiyorum ben evi... Bu kadar para veriyoruz biraz da üstüne koyup kredi öderiz diyorum ama daha eşimin 10 milyara yakın öğrenim kredisi borcu var onu yapılandıracağız..
Sende bisi yok cnm hayat sartlari malesefİyi akşamlar hanımlar,
ben bir heves birikim yapayım diyorum hemen bir masraf çıkıyor.
Arabayı servise vermiştik 2200 tl masraf çıkardılar, dakka bir gol bir anlayacağınız
Canım çok sıkıldı, bilmiyorum ki bende mi bir şey var
sende küçük küçük birikim yap . bouk paralarını kumbaraya at (ağzı açılmayanlardan ) ufak ufak çok birikiyor inan :)İyi akşamlar hanımlar,
ben bir heves birikim yapayım diyorum hemen bir masraf çıkıyor.
Arabayı servise vermiştik 2200 tl masraf çıkardılar, dakka bir gol bir anlayacağınız
Canım çok sıkıldı, bilmiyorum ki bende mi bir şey var
Aynen birikiyo annm bi defasinda 10,25,50,5 kuruslardan 45tl yapmistisende küçük küçük birikim yap . bouk paralarını kumbaraya at (ağzı açılmayanlardan ) ufak ufak çok birikiyor inan :)
Sende bisi yok cnm hayat sartlari malesef
sende küçük küçük birikim yap . bouk paralarını kumbaraya at (ağzı açılmayanlardan ) ufak ufak çok birikiyor inan :)
Bereketli olsunbenim öyle öyle şuan 80 tl fln oldu :) sadece bozukluk attım hiç kağıt yok
Canım maşaallah daha ne yapacaksın. Hem ev taksidi ödüyorsun hem kira hem de diğer ihtiyaçlarınızı görüyorsunuz. Bence gayet iyi bir birikim yapıyorsunuz. Ama istersen market yada pazardan arta kalan bozuklukları kumbaraya atabilirsin, 1-2 lira olsada senin için motive olur.arkadaslar merhaba.yeni topik hayirli olsun.daha onceki topige de geliyordum ara ara.ama malesef birikime hic firsatim olmuyor,ya da ben beceremiyorum.tam yapayim diyirum,birsey cikiyor pata gidiyor.esim 3200 aliyor ben 2200 aliyorum.2000 lira ev taksiti,700 kira,700 kredi karti,300 ogrenim kredisi borcu ,200 faturalar(artik dogalgaz da basladi),1 yasinda kizimiz var ona bez mama,mutfak alisverisi derken birikim yapamiyorum.aslinda gozum yuksekte degil,ufak birikimler de yeterli benim icin ama olmuyor yapamiyorum.onerileriniz v
olursa sevinirim.ayrica onunuzdeki aydan itibarwn ev taksitimiz 2500 olacak;( ama onu veremicez eminim.2300 falan anca veririz.muteahhit ten aldik biz evi.ona oduyoruz taksit taksit.Allah hepinizr kolaylik versin saglik versin ins. bolbereketli kazanclar ve bol birikimler olsun ins.