Birikim yapmak ? Sizler nasıl başarıyorsunuz ?

canim benim esim esnaf ev kira isyeri kira birde iscimiz var arti sigorta yatiriyoruz en az iki bine yakin giderimiz var ben calismiyorum ama her gece bugun isler nasildi diye soruyorum iyi ise bana sukadar ver kotu ise de ona gore bir miktar ver diyorum kesinlikle para aliyorum biriktiriyorum kendim calistigim zamanlarda da maasimdan bes lira bile harcamazdim eve gitmeden altin alirdim harcanir yoksa diye tup bebek icin iki ayda uc bin para biriktirdik yani insanin bi hedefi olunca birikim yapabiliyor ve kesinlikle parayi kadin tutuyor hersey bizim elimizde

Braun'un yeni spa modelini aldım az önce. Şarjlı ve kablosuz kullanımı da var bu yüzden tercih ettim. Yarın da bankamdan altın birikim hesabı açacağım. Bir yerden başlamak lazım :) destek olan herkese çok teşekkürler.

Koltuk altıma lazere gittim 50 liraya arada 3-5 ayda gidiyorum
Bikiniyi sesu turuncu ağdayla alıyorum bacağı kendim kartuş ağdayla alıyorum makinesini almıştım 5 sene önce
Kuaför de ki fön makinesinden aldım eminönü kuaför malzemeleri saten yerden
Kuruturken aynı anda tarasam bile yüzde yetmiş fönlü gibi oluyor makine profesyonel güçlü olduğu için
üşenmediğim zamanlar fönde çekiyorum .
Bazen bigudilerim var onları sarıyorum
Eşimin maaşı kira fatura kalanı birikim
Benim maaşım kredi kartı mutfak cep harçlikları bide ayrıca kalırsa benden artanda birikim

Birikim yapmak istemen çok güzel ama neden ilk olarak kendi kuaför masrafından kısmaya çalışıyorsun. Mutfak masrafından giyimden de pekala başlayabilirsin.Tek başına uğraşmak gerçekten zor ağdayla. Hani saç düzleştiricisi alıp fön derdinden kurtulabilirsin ama ağdayı tek başına halletmek yetenek işi.

Ne kadar kazandığınıza bağlı...

Tatmin edici bir maaşla dediğinizi yapmak çok kolay tabii iradeniz buna müsaitse...

Siz maaşınızın bir kısmını ortak bütçenize ayırıyormuşsunuz...

Kararlı olmak çok önemli ama "Bu ay şu kadar kenara koyacağım" kararı daima başarılı sonuçlanacak diye bir şey yok...

Kenara koyduğunuz parayı tamamen unutmanız, mesela dövize çevirip hemen harcanamayacak duruma getirmeniz ve kredi kartınıza dokunmamanız yararınıza olur...

Alışveriş yaparken herkesin bildiği "İstek mi ihtiyaç mı" kuralıyla hareket etmeniz...

Markete gidince bile irili ufaklı ama lüzumsuz para verdiğimiz şeylerin hesabını tutsanız birkaç ayda hatırı sayılır bir meblağ tutuyor, daha önemli bir gayeniz varken paranız abur cubura gidiyor mesela, hem zararlı hem pahalı...

Kendinize kısıtlı bir miktar ayırmanız sizi ayağınızı yorganınıza göre uzatmaya mecbur bırakacak...

Bir bakmışsınız önceki ay kullandığınız paranın neredeyse yarısıyla geçirmişsiniz bir sonraki ayı...

Çünkü en tutumlu olanımız bile cebinde ya da ulaşabileceği bir yerde para olunca fark etmeden olmadık şeylere harcama yapıyor...
Tatlım ben de araştırdm bunu maaşın yüzde 20 si yatırıma ayrılmalı diyor uzmanlar. Borcunuzda maaşn yüzde 40 nı aşmamalı diyorlar. Ben bekarm 1 yıldr çalışym ama borcum dağ gbi bitmıyo hedef koydum kendıme umarm başarırm

Bende burda okudumlarimdan yola cikarak azda olsa bisi yapmaya karar verdim anlatiyim bnm esim calisiyor ben is ariyorum ama bulamiyorum
maas bin tl 300 kira 100faturalar 110benm bireysel emeklilik 100-200de taksitm var
ben faturali hatta gectm 51o desek esimede 20tl kntr yuklicem market flan bu ay degilde ekimde yapicm malesef kurban parasi icinher neyse bugun bi karar verdik
ve kuveytturkte hesap acma basvurusu yaptik hesap isletm uctetide almiyorlar her maastan 5-10 ne atabilirsek aticaz
kisabildigimiz kadar kisiyoruz ama olmuor iste gecim zor arkadsslar kurbana girices falnmaastan vercez nasl gecinceksinz drseniz esim rant parasi aliyor 5/10ne olursa artk onla ekmek paramiz cikiyor coj sukur ama kenarda parada dursun istiyoruz altin birikimi yaptk bi ara gram altn ama bize gore olmadigini farkettik cok ssksmistik bozdurduk :-( smdi bole bi karar aldik 50 -100atamicaz ama kenarda paramiz olcak azda olsa

Altin birikimi en guzeli ya ben cok istiyorum gram altin ama bakalim belki kurbam.bayramindan sonra aliriz tekrar doviz aldik euro ve dolar ama o da acil ve parasiz zamanda bozdurmak zorunda kaldik malesef :-/ su bayramda gecsin daha guzel birikimler yapariz insl

Bende burda okudumlarimdan yola cikarak azda olsa bisi yapmaya karar verdim anlatiyim bnm esim calisiyor ben is ariyorum ama bulamiyorum
maas bin tl 300 kira 100faturalar 110benm bireysel emeklilik 100-200de taksitm var
ben faturali hatta gectm 51o desek esimede 20tl kntr yuklicem market flan bu ay degilde ekimde yapicm malesef kurban parasi icinher neyse bugun bi karar verdik
ve kuveytturkte hesap acma basvurusu yaptik hesap isletm uctetide almiyorlar her maastan 5-10 ne atabilirsek aticaz
kisabildigimiz kadar kisiyoruz ama olmuor iste gecim zor arkadsslar kurbana girices falnmaastan vercez nasl gecinceksinz drseniz esim rant parasi aliyor 5/10ne olursa artk onla ekmek paramiz cikiyor coj sukur ama kenarda parada dursun istiyoruz altin birikimi yaptk bi ara gram altn ama bize gore olmadigini farkettik cok ssksmistik bozdurduk :-( smdi bole bi karar aldik 50 -100atamicaz ama kenarda paramiz olcak azda olsa

canım merhaba buradaysan lütfen cevap verrmısın.. Kuveyt türkte bende hesap açtırmak ıstıyorum nasıl bı banka sorun oluyormu hiç ? Bilgilendirirsen sevinirim

X