ben de çalışıyorum ve birikim yapıyorum. şu an evimiz kira değil ama bizim de değil, o yüzden ev almak için peşinat biriktiriyorum. şöyle yapıyorum ben, sigara içmiyorum bir kere en gereksiz masraf budur. işim dolayısı ile bakımlı olmam gerektiğinden her ay mutlaka giyim ve kozmetik alışverişim olur. ev masraflarını eşimle ortak karşılarız ama benzini eşim alır
kıyafetim çoktur ama alırken indirimleri takip ederim, outletlere bakarım, çok kaliteli ürünleri çok uygun fiyata alırım. neyi neyle kombinleyeceğimi bilirim, kaban, ayakkabı haricinde çok pahalı ürünler olmam, ürünün markasına değil kalitesine bakarım. geçen etiket fiyatı 199 tl olan bir elbiseyi 30 tl ye aldım mesela :) bunun haricinde kozmetik için internetten alışveriş yaparım, organik kozmetik kullanırım ama uygun fiyatlı olanları var onlardan alıyorum. makyaj malzemesi mineral alıyorum, fiyatı yüksek ama çok uzun süre gidiyor. veee en önemlisi kuaför masrafım sıfırdır
şöyle başarıyorum bunu, kaşlarımı almıyorum bir kaç tane çıkanı da kendim topluyorum hemen. kıl tüy açısından şanslıyım tüylerim incedir ama erken çıkar, kendim epilatörle hallediyorum. saçlarımı kendim keserim düzenli olarak. her kadının içinde bir kirli çıkılık vardır bence
bir de maaşı alır almaz bir kısmını hemen yatırım hesabınıza aktarın ve unutun çok işe yarıyor :)