Birikim yapmak ? Sizler nasıl başarıyorsunuz ?

Önce eşimin maaşını harcarız, tüm ödemeler de ondadır, param bittikçe eşimden alırım.
Yetmezse, zorda kalırsak benim maaşımdan çekeriz.
Mümkün mertebe benim hesabıma dokunmamaya karar vermiştik.

Bir de fark ettim ki kendi maaşımı kontrolsüz harcıyorum, eşimden alınca daha kontrollü oluyorum.

Her ay çeyrek ya da yarım altın alıyorum ben. Mutlaka ne kadar kazanıyorsak kazanalım, belli bir miktarı ayırıp birikim yapmak şart diye düşünüyorum. Çok faydalı oluyor.

Ben de epilatör alacağım bu ay. Braun silk epil 5'i düşünüyorum. 160 - 180 civarında değişiyor fiyatı. Sen de ona bakabilirsin. Hatta nette daha ucuza bulunuyor. Ama ben korkuyorum elektronik aletleri internetten almaya. Görüp alacağım o yüzden.

kuaför masrafım benimde çok fazla şu ara çalışmıyorum evde kendim yapıyorum günümü harcıyor resmen bir ara lazere gittim etkili olmadı dünyanın parasını yatırdığımla kaldım , birikim yapmak için maaşımı alır almaz eski çeyrek alıp biriktiriyordum

Birikiminde üstüme yok aldigim maastan her ay en azami 200 lira köşeye koyabiliyorum sebebini soyleyim para bende kalmiyor anneme veriyorum bunu sakla parasizliktan olsemde cikarip verme aglasamda verme diyorum oda öyle yapiyor bende psikolojik olarak kendimi o parayi alamayacagima nasil alistirdiysam harcamamida elimdeki paraya gore yapiyorum şuan net 5000 liram var cok şükür :)))

Eşim çok tutumludur ihtiyacı olmadan çöp almaz, harcamalarımızı not alır dikkat eder. Zaten bu huyu sayesinde evini,arabasını almış genç yaşta. Ama ben belki de tek çocuk olmamdan ötürü çok rahat ve sorumsuzum bekarken müsrifliğin dibine vurdum. Şimdi aklım başıma geldi ama iş işten geçmesinden korkuyorum.
Bende harcamalarimi not alirim

Kendime ikinci bir hesap actirdim her ay maasim gelir gelmez oraya aktartiyorum. Öyle kolay kolay para cekebilecegim bi hesapta degil. Hesap defterini götürmem gerekiyor o parayi cekebilmem icin e onuda evin en ulasilmaz yerine koydum ki erinip almayim diye. Yillardirda aynen dedigim gibi eriniyorum. Bi izin yapacagim vakitlerdd harcligimi aliyorum o kadar. Ama ben evli degilim belki ondan bu kadar kararli davraniyorumdur.

Her ay çeyrek ya da yarım altın alıyorum ben. Mutlaka ne kadar kazanıyorsak kazanalım, belli bir miktarı ayırıp birikim yapmak şart diye düşünüyorum. Çok faydalı oluyor.

Ben de epilatör alacağım bu ay. Braun silk epil 5'i düşünüyorum. 160 - 180 civarında değişiyor fiyatı. Sen de ona bakabilirsin. Hatta nette daha ucuza bulunuyor. Ama ben korkuyorum elektronik aletleri internetten almaya. Görüp alacağım o yüzden.

Merhaba konuyu takip ediyorum.Bende de aynı sorun vardı ağda kullanamıyorum becerim yok kendimi berbat ediyorum kuaföre de o kadar para harcayamam.İnternetten sipariş verdim aldım 21 haziranda şimdiye kadar 3 kez kullandım işe yarıyor.ben de eski makinamdan kalma batıklar vardı.şimdi haftalık kese ve ponza taşıyla hafiften üstünden geçiyorum işe yarıyor.Kuaföre vereceğin paraya yazık.

Merhaba konuyu takip ediyorum.Bende de aynı sorun vardı ağda kullanamıyorum becerim yok kendimi berbat ediyorum kuaföre de o kadar para harcayamam.İnternetten sipariş verdim aldım 21 haziranda şimdiye kadar 3 kez kullandım işe yarıyor.ben de eski makinamdan kalma batıklar vardı.şimdi haftalık kese ve ponza taşıyla hafiften üstünden geçiyorum işe yarıyor.Kuaföre vereceğin paraya yazık.

Aynen. Komple ağdaya 60 TL alıyorlar kol hariç. Bilemiyorum benim gittiğim yer belki de yüksek fiyatlı... Üç ağda parası ile bir epilatör alınır. Ben de bakınıyorum sabahtan beri internette.

Aynen. Komple ağdaya 60 TL alıyorlar kol hariç. Bilemiyorum benim gittiğim yer belki de yüksek fiyatlı... Üç ağda parası ile bir epilatör alınır. Ben de bakınıyorum sabahtan beri internette.
Canım valla eski epilatörüm markasızdı şimdi hem traş hem cımbızlı aldım 40 cımbız en iisi 20 cımbızlı alıp paranı boşa atma. bir de ışıklı olması avantaj ben 127 civarı bişeeydi aldım.elektronik markette 170 tl görüdüğüm epilatörün aynısı nette 127 tlye aldım.

Canım valla eski epilatörüm markasızdı şimdi hem traş hem cımbızlı aldım 40 cımbız en iisi 20 cımbızlı alıp paranı boşa atma. bir de ışıklı olması avantaj ben 127 civarı bişeeydi aldım.elektronik markette 170 tl görüdüğüm epilatörün aynısı nette 127 tlye aldım.

Aynı makineye bakmışız evet. Ben de şimdi araştıracağım. Çok teşekkür ederim.

Benim maaş hesabım dışında kullanmadığım bir hesabım var, her ay maaş yatınca bir miktar parayı oraya aktarıyorum ve çoookkk zaruri bir durum olmadıkça dokunmuyorum o paraya. Hatta o hesabın kartı çantamda taşıdığım cüzdanımda durmaz, evde ayrı bi yerde durur.

Kendimi borca sokarım yatırım yapmak için
Kredi kartından her ay belli bir miktar altın alınması için talimat verebilirsin
Bireysel emeklilik yaptırabilirsin ama bu uzun vadeli bir birikim olur istediğinde çekemezsin
Maaşını eksik farzedip ayrı bir hesaba atabilirsin
Yatırım amaçlı küçük bir eve girebilirsin
Aklıma bunlar geldi, ben şu kadar ayıracağım deyip beceremiyorum, illa o paraya bir yer çıkıyor ama bu yöntemlerle mecburen biriktiriyorsun

Kendimi borca sokarım yatırım yapmak için
Kredi kartından her ay belli bir miktar altın alınması için talimat verebilirsin
Bireysel emeklilik yaptırabilirsin ama bu uzun vadeli bir birikim olur istediğinde çekemezsin
Maaşını eksik farzedip ayrı bir hesaba atabilirsin
Yatırım amaçlı küçük bir eve girebilirsin
Aklıma bunlar geldi, ben şu kadar ayıracağım deyip beceremiyorum, illa o paraya bir yer çıkıyor ama bu yöntemlerle mecburen biriktiriyorsun

Bu altın talimatını çok beğendim, kredi kartım öyle ödeyemediğim yüksek rakamlarda değil bu ekstra yük olmaz yani. Bunu da araştırayım. Teşekkürler.

Birşey sorabilir miyim?
Bireysel emeklilik nasıl oluyor,üniversiteyi kazandım öğrenciyim eğer çok tuzlu olmasa 2. senemde yada mezun olunca yaptırmayı düşünebilirim bilgisi olan yazabilir mi?:)

Birşey sorabilir miyim?
Bireysel emeklilik nasıl oluyor,üniversiteyi kazandım öğrenciyim eğer çok tuzlu olmasa 2. senemde yada mezun olunca yaptırmayı düşünebilirim bilgisi olan yazabilir mi?:)

Şimdi iki sistem var bildiğim kadarıyla ama ikisi de on senelik . Bunun ilki bireysel gelir türü sigorta her ay bütçenize göre ödüyorsunuz TL ya da döviz cinsinden. Min. 100 TL lik rakamlar yanılmıyorsam ve 10 sene sonra belirli bir birikiminiz oluyor şirket size bunu ödüyor, ya da sizi aylık gelire bağlıyor. Emeklilik olanı da aynı sistem ama onda şartlar daha farklı sanırım çok detaylı bilgim yok. Anadolu Hayat ile bir dönem çalıştım iyi bir şirkettir bilgi alabilirsiniz.

X