Birikim yapmak ? Sizler nasıl başarıyorsunuz ?

meredithgrey

2013-2022’de vivelamour ve 2022’deki felidaee’yim.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2013
13.434
31.571
Hanımlar günaydın. Bu sıralar canımı çooooooooook sıkan bir durum var. Eşim ile iki aylık evliyiz, Allah'a şükür evimiz kendimizin, kira derdimiz, düğün dernek borcumuz yok. Ben de çalışıyorum ve maaşım da fena değil, yarısını kendime harçlık alıyorum yarısını eve veriyorum gül gibi geçinip gidiyoruz. Ancak benim canımı sıkan başka konu. Söylediğim gibi iki aylık evliyiz haliyle bakımlı olmak istiyorum, fönsüz saçlar, ağdası gelmiş kollar ve bacaklarla dolaşmak istemiyorum (kim ister ?) Zaten kokoş, kuaförden çıkmayan bir tip değilim asgari bakımlarımı yapıyorum. Lafı uzattım sadede geleyim. Eşimle seneye yaza iş kurmak istiyoruz, ben evlilik tazminatımı alıp çıkacağım ama hazıra dağ dayanmaz biliyorsunuz, bu sebeple birikim yapmak istiyorum her ay kenara 3-5 atayım diyorum. Ama yapamıyorum. Bu hafta kenara attığım para kuaföre gidecek kollar bacaklar 15 günde uzuyor maşallah. Siz nasıl yapıyorsunuz ? Hem kendinize bakıp hem de kenara 3-5 atabiliyor musunuz ?

valla bende aynı durumdayım aramızdaki tek fark benim kira ve eşimin babasından miras kalan borçlarımız var.. konuyu takipteyim..

Veet kullanmaya başladığımdan beri dışarıda ağda yaptırmıyorum.İkili paketler indirime girince alıyorum,çok uzun süre gidiyor.Sanıyorum 2 pakedi 1 komple ağda parasına denk gelir.Kuaföre sadece kesim ve boya için,bir de düğün gibi durumlarda gidiyorum.Manikür pedikürümü de kendim yapıyorum.Masrafsız kadınım yani :)

Ne kadar kazandığınıza bağlı...

Tatmin edici bir maaşla dediğinizi yapmak çok kolay tabii iradeniz buna müsaitse...

Siz maaşınızın bir kısmını ortak bütçenize ayırıyormuşsunuz...

Kararlı olmak çok önemli ama "Bu ay şu kadar kenara koyacağım" kararı daima başarılı sonuçlanacak diye bir şey yok...

Kenara koyduğunuz parayı tamamen unutmanız, mesela dövize çevirip hemen harcanamayacak duruma getirmeniz ve kredi kartınıza dokunmamanız yararınıza olur...

Alışveriş yaparken herkesin bildiği "İstek mi ihtiyaç mı" kuralıyla hareket etmeniz...

Markete gidince bile irili ufaklı ama lüzumsuz para verdiğimiz şeylerin hesabını tutsanız birkaç ayda hatırı sayılır bir meblağ tutuyor, daha önemli bir gayeniz varken paranız abur cubura gidiyor mesela, hem zararlı hem pahalı...

Kendinize kısıtlı bir miktar ayırmanız sizi ayağınızı yorganınıza göre uzatmaya mecbur bırakacak...

Bir bakmışsınız önceki ay kullandığınız paranın neredeyse yarısıyla geçirmişsiniz bir sonraki ayı...

Çünkü en tutumlu olanımız bile cebinde ya da ulaşabileceği bir yerde para olunca fark etmeden olmadık şeylere harcama yapıyor...

Ne güzel imrendim size :) Ben malesef çok büyük yeteneksizim en son aldığım hazır ağda bantları derime yapıştı kendimi yaktım :KK43: epilatör almayı düşünüyorum son çare.

Ne kadar kazandığınıza bağlı...

Tatmin edici bir maaşla dediğinizi yapmak çok kolay tabii iradeniz buna müsaitse...

Siz maaşınızın bir kısmını ortak bütçenize ayırıyormuşsunuz...

Kararlı olmak çok önemli ama "Bu ay şu kadar kenara koyacağım" kararı daima başarılı sonuçlanacak diye bir şey yok...

Kenara koyduğunuz parayı tamamen unutmanız, mesela dövize çevirip hemen harcanamayacak duruma getirmeniz ve kredi kartınıza dokunmamanız yararınıza olur...

Alışveriş yaparken herkesin bildiği "İstek mi ihtiyaç mı" kuralıyla hareket etmeniz...

Markete gidince bile irili ufaklı ama lüzumsuz para verdiğimiz şeylerin hesabını tutsanız birkaç ayda hatırı sayılır bir meblağ tutuyor, daha önemli bir gayeniz varken paranız abur cubura gidiyor mesela, hem zararlı hem pahalı...

Kendinize kısıtlı bir miktar ayırmanız sizi ayağınızı yorganınıza göre uzatmaya mecbur bırakacak...

Bir bakmışsınız önceki ay kullandığınız paranın neredeyse yarısıyla geçirmişsiniz bir sonraki ayı...

Çünkü en tutumlu olanımız bile cebinde ya da ulaşabileceği bir yerde para olunca fark etmeden olmadık şeylere harcama yapıyor...

Çok haklısınız bu dedikleriniz çok önemli, döviz konusuna da katılıyorum uygulamaya çalışacağım en kısa zamanda.

kuaföre gitmeyi hiç sevmem, kuaförlük işleri evde hallederim, kesim fön için giderim sadece, artık fön içinde gitmek istemiyorum saçlarım çok inatçı, kaç kuaför denedim, hiç tutmayan fönler için dünyanın parasına verdiğime pişmanım şimdi
ama para biriktirebiliyor muyum hayır. bu para biriktirme konusu tamamen çift kişilik bir olay, eşin buna uygun değilse zaten birikmiyor. Ama kafayada takmıyorum valla birikmiyor diye biraz rahat bir insanım herhalde

Bende veet ağda bantları kullanıyorum.
tesettürlü olduğum için saç derdm yok yıkadıktan sonra kremlerim.
evde bakım yapıyorum yani kendime.
Birikim içinde eşimle sözleşip hergün cebimizde kalan bozukları kutu yaptık ona koymaya karar verdik benden çok o atıyor ama olsun 2 aylık evli olmamıza rağemn 300 Tl ye yakın para oldu

benim her ay kafamda belirlediğim bir rakam olur yatırım için.. önce onu hayata geçirmeye çalışırım. o da o ay yaptığım harcamalara paraleldir zaten. mesela kredi kartının son durumuna falan bakarım yatırım yapmadan önce. krediye pe bulaşmak istemediğimden dolayı elimdeki net parayı her ay düzenli değerlendirmek zorundayım.
ama yeni evlendiğin zaman bunu düzene oturtmak biraz zaman alabilir, bu da çok normal.

Eşim çok tutumludur ihtiyacı olmadan çöp almaz, harcamalarımızı not alır dikkat eder. Zaten bu huyu sayesinde evini,arabasını almış genç yaşta. Ama ben belki de tek çocuk olmamdan ötürü çok rahat ve sorumsuzum bekarken müsrifliğin dibine vurdum. Şimdi aklım başıma geldi ama iş işten geçmesinden korkuyorum.

Eşim çok tutumludur ihtiyacı olmadan çöp almaz, harcamalarımızı not alır dikkat eder. Zaten bu huyu sayesinde evini,arabasını almış genç yaşta. Ama ben belki de tek çocuk olmamdan ötürü çok rahat ve sorumsuzum bekarken müsrifliğin dibine vurdum. Şimdi aklım başıma geldi ama iş işten geçmesinden korkuyorum.
canım bunun tek çocuk olmanla alakası yok karakterin böyle ama şanslısın ki kadının erkeğe uyması daha kolay, kendine hedef koy ve şaşma, şaşmak istediğin zamanlar kendini başka hobilerle oyala, bence kuaför çok gereksiz bi masraf kalemi, hep evde yapılabilecek şeyler, bi kaç aparat kalıp saçını kendin yap, düzleştirici dalgalandırıcı vs...

veet in içinden 5 bant çıkıyor ama gerçekten bereketli denebilir.
diğer markalarda daha çok bant sayısıyla aynı verimi alamıyorsun.
ben de son denememde Sesu ılık ağda kullandım o da çok iyiydi.

epilasyon cihazı büyük bir buluş
kol altı,bacak ve kollarımı onunla alırım.
özel bölge kaş ve bıyık için kuaföre giderim.
sende bunu dene kuaför masrafın yarıya düşer en azından,ayrıca kıymetini bil bu zamanlarının
kendine bir miktar belirle her ay ve birikime at

Çok teşekkürler yorumlar ve öneriler için. Şimdi internetten epilatörlere bakıyorum. İki komple ağda parasına bir epilatör alabiliyorum, öncelikle buradan başlayacağım.

Hanımlar günaydın. Bu sıralar canımı çooooooooook sıkan bir durum var. Eşim ile iki aylık evliyiz, Allah'a şükür evimiz kendimizin, kira derdimiz, düğün dernek borcumuz yok. Ben de çalışıyorum ve maaşım da fena değil, yarısını kendime harçlık alıyorum yarısını eve veriyorum gül gibi geçinip gidiyoruz. Ancak benim canımı sıkan başka konu. Söylediğim gibi iki aylık evliyiz haliyle bakımlı olmak istiyorum, fönsüz saçlar, ağdası gelmiş kollar ve bacaklarla dolaşmak istemiyorum (kim ister ?) Zaten kokoş, kuaförden çıkmayan bir tip değilim asgari bakımlarımı yapıyorum. Lafı uzattım sadede geleyim. Eşimle seneye yaza iş kurmak istiyoruz, ben evlilik tazminatımı alıp çıkacağım ama hazıra dağ dayanmaz biliyorsunuz, bu sebeple birikim yapmak istiyorum her ay kenara 3-5 atayım diyorum. Ama yapamıyorum. Bu hafta kenara attığım para kuaföre gidecek kollar bacaklar 15 günde uzuyor maşallah. Siz nasıl yapıyorsunuz ? Hem kendinize bakıp hem de kenara 3-5 atabiliyor musunuz ?

atamıyorum ama benim maaşımın yarısı bana kalmıyo ondan, kalsa atarım ağdanı kendin yap epilatör kullan föne gideceğine saçlarını bazen topla bazen kendin düzleştir kuaföre çok masraf gidiyo hem saçların da çok yıpranır ben bide kuaföre gitsem ölürüm heralde

Çok teşekkürler yorumlar ve öneriler için. Şimdi internetten epilatörlere bakıyorum. İki komple ağda parasına bir epilatör alabiliyorum, öncelikle buradan başlayacağım.
ben epilatörü üniversite yıllarımd kullanmıştım. o zamanki teknolojide batık çıkarıyordu ve hiç memnun değildim. ondan sonra da hiç almadım zaten. ağdanın yaptığı ten temizliğini epilatörde bulamıyorum ben.

ben epilatörü üniversite yıllarımd kullanmıştım. o zamanki teknolojide batık çıkarıyordu ve hiç memnun değildim. ondan sonra da hiç almadım zaten. ağdanın yaptığı ten temizliğini epilatörde bulamıyorum ben.

Aynen işte ben de o pürüzsüzlüğü bulamadığım için epilatör tercih etmedim uzun süre. Ama malesef böyle de ipin ucu kaçıyor bir çözüm düşüneceğim Braun iyi diyorlar marka olarak.

Aynen işte ben de o pürüzsüzlüğü bulamadığım için epilatör tercih etmedim uzun süre. Ama malesef böyle de ipin ucu kaçıyor bir çözüm düşüneceğim Braun iyi diyorlar marka olarak.
sesu ılık ağda deneyebilirsin ya da ağda bantı.
benim zaman sorunum olduğu için bu tür bir arayışa girmiştim. işte gideyim kuaföre geleyim benim için neredeyse imkansız şu şartlarda. ama bant falan kullanınca 5 dk da çocuk uyuduğu zaman toplayıveriyorum bacakları falan. hem kuaföre gitmek için tamamen uzamasını beklemem gerekmiyor. hem de az olduğu zaman zamandan kar etmiş oluyorum gibi..

sesu ılık ağda deneyebilirsin ya da ağda bantı.
benim zaman sorunum olduğu için bu tür bir arayışa girmiştim. işte gideyim kuaföre geleyim benim için neredeyse imkansız şu şartlarda. ama bant falan kullanınca 5 dk da çocuk uyuduğu zaman toplayıveriyorum bacakları falan. hem kuaföre gitmek için tamamen uzamasını beklemem gerekmiyor. hem de az olduğu zaman zamandan kar etmiş oluyorum gibi..

Bizde henüz çocuk yok ama benim de zaman sıkıntım oluyor maalesef, eve gel yemekti evi toplamaydı derken saat gece yarısı oluveriyor. Bir de çok çabuk uzuyor mendeburlar :)

günaydın
ben de bu dertlerden müzdripim çalışıyorum ama kenara çok para atabilen bir insan değilim ki hiçde bakımlı biri değilimdir o_O hatta annemler bana kızar
bende tüm ödemelerimi otomatik ödeme yaptırdım unutmayayım birini cezaya kalmayayım diye
daha borçlarım var bakımlı olmak konusuna gelirsek ağdayı kendin yapmak bıyıklarını kendin alabilmek (bizim burdaki kuaförler dünya para alıyor bunlara ) yada toptan lazer yaptırıp kurtulmak
fön çekmek şu ucu fırçalı makineler var ben onlardan kullanıyorum daha rahat oluyor yapması birde
arada saçı dümdüz toplamak da yararlı
bakım maskeleri ve saç maskelerinin evde yapılabilenleri var
dediğim gibi bende parayı çok biriktirebilen biri sayılmam o yüzden konuyu takipteyim

X