- 7 Kasım 2013
- 13.434
- 31.572
- 598
- Konu Sahibi meredithgrey
-
Ne kadar kazandığınıza bağlı...
Tatmin edici bir maaşla dediğinizi yapmak çok kolay tabii iradeniz buna müsaitse...
Siz maaşınızın bir kısmını ortak bütçenize ayırıyormuşsunuz...
Kararlı olmak çok önemli ama "Bu ay şu kadar kenara koyacağım" kararı daima başarılı sonuçlanacak diye bir şey yok...
Kenara koyduğunuz parayı tamamen unutmanız, mesela dövize çevirip hemen harcanamayacak duruma getirmeniz ve kredi kartınıza dokunmamanız yararınıza olur...
Alışveriş yaparken herkesin bildiği "İstek mi ihtiyaç mı" kuralıyla hareket etmeniz...
Markete gidince bile irili ufaklı ama lüzumsuz para verdiğimiz şeylerin hesabını tutsanız birkaç ayda hatırı sayılır bir meblağ tutuyor, daha önemli bir gayeniz varken paranız abur cubura gidiyor mesela, hem zararlı hem pahalı...
Kendinize kısıtlı bir miktar ayırmanız sizi ayağınızı yorganınıza göre uzatmaya mecbur bırakacak...
Bir bakmışsınız önceki ay kullandığınız paranın neredeyse yarısıyla geçirmişsiniz bir sonraki ayı...
Çünkü en tutumlu olanımız bile cebinde ya da ulaşabileceği bir yerde para olunca fark etmeden olmadık şeylere harcama yapıyor...
canım bunun tek çocuk olmanla alakası yok karakterin böyle ama şanslısın ki kadının erkeğe uyması daha kolay, kendine hedef koy ve şaşma, şaşmak istediğin zamanlar kendini başka hobilerle oyala, bence kuaför çok gereksiz bi masraf kalemi, hep evde yapılabilecek şeyler, bi kaç aparat kalıp saçını kendin yap, düzleştirici dalgalandırıcı vs...Eşim çok tutumludur ihtiyacı olmadan çöp almaz, harcamalarımızı not alır dikkat eder. Zaten bu huyu sayesinde evini,arabasını almış genç yaşta. Ama ben belki de tek çocuk olmamdan ötürü çok rahat ve sorumsuzum bekarken müsrifliğin dibine vurdum. Şimdi aklım başıma geldi ama iş işten geçmesinden korkuyorum.
Hanımlar günaydın. Bu sıralar canımı çooooooooook sıkan bir durum var. Eşim ile iki aylık evliyiz, Allah'a şükür evimiz kendimizin, kira derdimiz, düğün dernek borcumuz yok. Ben de çalışıyorum ve maaşım da fena değil, yarısını kendime harçlık alıyorum yarısını eve veriyorum gül gibi geçinip gidiyoruz. Ancak benim canımı sıkan başka konu. Söylediğim gibi iki aylık evliyiz haliyle bakımlı olmak istiyorum, fönsüz saçlar, ağdası gelmiş kollar ve bacaklarla dolaşmak istemiyorum (kim ister ?) Zaten kokoş, kuaförden çıkmayan bir tip değilim asgari bakımlarımı yapıyorum. Lafı uzattım sadede geleyim. Eşimle seneye yaza iş kurmak istiyoruz, ben evlilik tazminatımı alıp çıkacağım ama hazıra dağ dayanmaz biliyorsunuz, bu sebeple birikim yapmak istiyorum her ay kenara 3-5 atayım diyorum. Ama yapamıyorum. Bu hafta kenara attığım para kuaföre gidecek kollar bacaklar 15 günde uzuyor maşallah. Siz nasıl yapıyorsunuz ? Hem kendinize bakıp hem de kenara 3-5 atabiliyor musunuz ?
ben epilatörü üniversite yıllarımd kullanmıştım. o zamanki teknolojide batık çıkarıyordu ve hiç memnun değildim. ondan sonra da hiç almadım zaten. ağdanın yaptığı ten temizliğini epilatörde bulamıyorum ben.Çok teşekkürler yorumlar ve öneriler için. Şimdi internetten epilatörlere bakıyorum. İki komple ağda parasına bir epilatör alabiliyorum, öncelikle buradan başlayacağım.
ben epilatörü üniversite yıllarımd kullanmıştım. o zamanki teknolojide batık çıkarıyordu ve hiç memnun değildim. ondan sonra da hiç almadım zaten. ağdanın yaptığı ten temizliğini epilatörde bulamıyorum ben.
sesu ılık ağda deneyebilirsin ya da ağda bantı.Aynen işte ben de o pürüzsüzlüğü bulamadığım için epilatör tercih etmedim uzun süre. Ama malesef böyle de ipin ucu kaçıyor bir çözüm düşüneceğim Braun iyi diyorlar marka olarak.
sesu ılık ağda deneyebilirsin ya da ağda bantı.
benim zaman sorunum olduğu için bu tür bir arayışa girmiştim. işte gideyim kuaföre geleyim benim için neredeyse imkansız şu şartlarda. ama bant falan kullanınca 5 dk da çocuk uyuduğu zaman toplayıveriyorum bacakları falan. hem kuaföre gitmek için tamamen uzamasını beklemem gerekmiyor. hem de az olduğu zaman zamandan kar etmiş oluyorum gibi..
günaydınHanımlar günaydın. Bu sıralar canımı çooooooooook sıkan bir durum var. Eşim ile iki aylık evliyiz, Allah'a şükür evimiz kendimizin, kira derdimiz, düğün dernek borcumuz yok. Ben de çalışıyorum ve maaşım da fena değil, yarısını kendime harçlık alıyorum yarısını eve veriyorum gül gibi geçinip gidiyoruz. Ancak benim canımı sıkan başka konu. Söylediğim gibi iki aylık evliyiz haliyle bakımlı olmak istiyorum, fönsüz saçlar, ağdası gelmiş kollar ve bacaklarla dolaşmak istemiyorum (kim ister ?) Zaten kokoş, kuaförden çıkmayan bir tip değilim asgari bakımlarımı yapıyorum. Lafı uzattım sadede geleyim. Eşimle seneye yaza iş kurmak istiyoruz, ben evlilik tazminatımı alıp çıkacağım ama hazıra dağ dayanmaz biliyorsunuz, bu sebeple birikim yapmak istiyorum her ay kenara 3-5 atayım diyorum. Ama yapamıyorum. Bu hafta kenara attığım para kuaföre gidecek kollar bacaklar 15 günde uzuyor maşallah. Siz nasıl yapıyorsunuz ? Hem kendinize bakıp hem de kenara 3-5 atabiliyor musunuz ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?