- 24 Ocak 2021
- 11.354
- 25.572
-
- Konu Sahibi Pamukpamuk44
Aynen öyle, valla geçen bende eşime bunca zaman kpss çalışacağımıza bir fabrikada işe girseydik yine de aynı maaşlara yakın çalışacaktık, bari yıllarımız kpss ile dirsek çürütme ile geçmemiş olurdu , önca eziyetle oku gel asgari ücretten hallice maaş al , gecen istanbulda bir öğretmen aç gözlü ev sahibinin kendilerini kapıya koyduğunu yazmış , bu adam ailesi ile 4.500 gibi bir maaşla istanbul gibi bir şehirde otel de bir gece bile kalsa zaten tüm maaşı gider , kira olmuş 4 bin , peki bu adam geriye kalan 500 küsür veya biraz üstü parayla nasıl geçinsin, doğalgaz faturası bile 600 , 700 geliyor o da en kısık haliyle ..Ah ah sormayın acaba her sene KPSS ye yüzbinlerde kişi girmesin diye mi böyle yapılıyor diye düşünmeye başladım. İlk atandığımda asgari ücretin 3 katı alırken şimdi Memur maaşı asgari ücretten hallice oldu.. devlet, memuruna düşman mı anlayamadım eşimle dünden beri bunu sorguluyoruz
İstediği kadar desin çocuğunuza yaptığınız masrafları not alın ve bak oğlum bu ay sana bu kadar harcadim ama yine de çok eksiğimiz var buna da şükür deyip asla bilgi vermeyin banka hesabı falan, zaman kötü ve çocuğunuz ergen olunca asla sizi dinlemeyecektir, siz iyi bir annesiniz ama zamanın ne getireceği belli olmuyor, gurur yapmayın ...Kizlar babası çocuğa annene maaşını veriyorum.git ondan maaşını al harca deyince bu işler gurur meselesi oldu.
Oğlanı da mı kendine benzettinOglum altınların hesabını tutuyor.onun onlar.benim degip
Biraz konu dışı ama ev kredisi kaç çektiniz 3 bin ödüyorsunuz?sormamda sakınca yoksa cevap verirseniz sevinirimBiz karı koca çalışıyoruz henüz çocuğumuz yok. Aylık kazancımız yaklaşık 14 bin. Bir tek ev kredimiz var aylık 3bin. Biz de birikim yapamıyoruz nasıl oluyorsa anlamadık
225bin çekmiştik. 0.90 faiz oranı ile 120 ayBiraz konu dışı ama ev kredisi kaç çektiniz 3 bin ödüyorsunuz?sormamda sakınca yoksa cevap verirseniz sevinirim
Paralarını söylüyorum.bunlar senin dedim.
Kusura bakmayın da bence yanlış dusunuyorsunuz.Paralarını söylüyorum.bunlar senin dedim.
Eşe mesaj sanırım "benim SENDEN gelecek paraya ihtiyacım yok"Neden nafaka sizin değil?
1380 gibi bir şeydi sanırım.Konu sahibi ne kadar nafaka alıyor merak ettim ?
Ben de oğlumun nafakasını alıyorum,vermeye gönlü yok ya haram para gibi geliyor,çocuğa harcıyorum ya da gram almaya çalışıyorum, valla para yetmiyor benim harcamalara karıştırdığım da oluyor. Normalde az bile nafaka,çocuğun bakım masrafı kıyafeti oyuncağı vs derken yarısının yarısı etmiyor,haram fln değil aslında..Çocuğunuzun aklına bu senin paran fikrini sokmasaydiniz keşke
Haklısınız aslında.. Beraberken çocuğun her masrafını ben karşılıyordum,nafaka vermek zoruna gidiyor bana ödüyor sanki.. Gözü kalıyordur diye harcayasim gelmiyor,ki nafakadab önce daha çok param artıyordu sanki..1380 gibi bir şeydi sanırım.
Nafaka neden haram olsun,gönüllü ya da gönülsüz o da mecburen hatta daha da çoğunu karşılamalı.
Siz kaç katını harcıyorsunuz,çocuğunuzun herseyiyle ilgileniyorsunuz.
Kadınları böyle manipüle ediyorlar işte:/
hala mı değişmedi bu evlada değer vermeyen erkekler?33 sene önce bana bağlanan nafakayı ödemedi yüksek maaşlı babam annem de istemedi uğraşmadı.şimdiki aklım olsa söke söke alırdımmm.kadınlar nakafa almasın çocuklarına diye benim param o diye manipüle ediyor erkekler .kanmayın lütfen hem nafakayı alın hem de kıyafet kitap vs lazım olduğunda aratın çocuğu istesin.iyilik yaramaz böyle adamlaraHaklısınız aslında.. Beraberken çocuğun her masrafını ben karşılıyordum,nafaka vermek zoruna gidiyor bana ödüyor sanki.. Gözü kalıyordur diye harcayasim gelmiyor,ki nafakadab önce daha çok param artıyordu sanki..
Alakası yok bence,siz rahatsız olduğunuz için algida seçicilik yapıyorsunuz.Haklısınız aslında.. Beraberken çocuğun her masrafını ben karşılıyordum,nafaka vermek zoruna gidiyor bana ödüyor sanki.. Gözü kalıyordur diye harcayasim gelmiyor,ki nafakadab önce daha çok param artıyordu sanki..
Gurur meselesi yapilacak bir konu degilki cocuga nafaka. Kadina nafakayi belki anlarim, oda duruma gore degisebilir.hala mı değişmedi bu evlada değer vermeyen erkekler?33 sene önce bana bağlanan nafakayı ödemedi yüksek maaşlı babam annem de istemedi uğraşmadı.şimdiki aklım olsa söke söke alırdımmm.kadınlar nakafa almasın çocuklarına diye benim param o diye manipüle ediyor erkekler .kanmayın lütfen hem nafakayı alın hem de kıyafet kitap vs lazım olduğunda aratın çocuğu istesin.iyilik yaramaz böyle adamlara