- 29 Ağustos 2011
- 2.272
- 9.712
-
- Konu Sahibi Pamukpamuk44
evet ama devlet öğretmenlere para ödememek için ücretli öğretmen olayını cıkarttı sözüm meclisten dışarı.Öğretmenlere her daim ihtiyacımız var.Öğretmenim.40 kişilik sınıf mevcutlarını ve ücretli öğretmenleri gördükçe devletin öğretmene ihtiyacı yok diyemiyorum malesef
KREDİ KARTININ LIMITINI DÜSÜRYakın zamanda ameliyat olmuştum.devlet hastanesi yaptı ameliyatımi.ama yapmasalardı özel 30.000 lira istedi.ve o an anladım kötü gün için param olması lazım.ben planlamaya karar verdim.soyle bisi bir ben bir ohlglum var .kredi kartı 2500 gelir en az.ev kirası 1000 faturalar 450(ev interneti cep telefonu ve kışlık elektrik faturası dahil).çocuğun servis parası 200 lira.4200 lira.harclik 300 lira kaldı.kredi kartı 2500 gelirse.3000 e yakın gelirse içeri geçiyorum.disarda yemiyorum.ogle yemeklerinievde yiyorum.herseyin hesaplarına giderim.ama birikim yapamiyorum.bir de aylık 320 lira psikolog param var.nasil birikim yapiyorsuniz
Okusun bela itin duası kabul olsa gökten kemik yağarmış.. banlanmasam bariHaram mecaz anlamda söylenmiş diyeyim tekrardan, haram günah tabiki değil, sadece bin bela okuyarak veriyor diye düşünüyorum.
Mihir konusu hiç geçmedi desem nikahta..aman parası onun olsun
Kimse almamalı, gurursuzluk falan demediniz mi? Konuyu bulurum ona göreAcîz demem zaten. Herkesin kendi tercihi. Evlilikte edinilenler ortaktır zaten.
O kişinin gram parası boğazımdan geçmesin istiyorum.cok sıkıştığında destek alırım oradan o ayrı konuşma normal şartlarda bir memur bayan çocuğuna bakamayacak mi ya.gelecek için güvence olsun o paraYa haram derken veren şahıs istemeyerek verdiği için o para zehir olacak gibi geliyor,o anlamda söyledim..
Bakın size saçma gelebilir ama şöyle bir şey oldu mesela,Onun bana aldığı tek düzgün hediye altın ince kolyeydi,bir gün sattım onu oh dedim çatır catir yiyorum,size yemin ediyorum ertesi gün kendi ince altın kolyem kayboldu.Tuhaf değil mi
Ne alakasi var? Ben almadim ama adam yollamiyor yoksa bu benim tercihim degil. Bir daha tam olarak bilmedigini, anlamadiginiz konularda beni konuya dahil etmeyin lutfen
O konuda bundan bahsetmemiştiniz, tercihinizmiş gibi savunup durmuştunuz. Anlamadıysam siz söylemediğiniz için anlamadım yani. kimmiş onlar sorusuna cevap verirken habersiz bahsetmek istemedim de o yüzden etiketledim , sebep bu yani yanlış anlamayınNe alakasi var? Ben almadim ama adam yollamiyor yoksa bu benim tercihim degil. Bir daha tam olarak bilmedigini, anlamadiginiz konularda beni konuya dahil etmeyin lutfen
Ben hangi konudan bahsettiginizi bile bilmiyorum ama ben asla erkekten nafaka alinmamali gibi bir fikri savunmadim, gercek hayatta da savunmam bunu. Size bir seyi dogru anlatmak gibi bir gorevim oldugunu da bilmiyordumO konuda bundan bahsetmemiştiniz, tercihinizmiş gibi savunup durmuştunuz. Anlamadıysam siz söylemediğiniz için anlamadım yani. kimmiş onlar sorusuna cevap verirken habersiz bahsetmek istemedim de o yüzden etiketledim , sebep bu yani yanlış anlamayın
Şahsımdan değil forumdan bahsediyorum zaten.Ben hangi konudan bahsettiginizi bile bilmiyorum ama ben asla erkekten nafaka alinmamali gibi bir fikri savunmadim, gercek hayatta da savunmam bunu. Size bir seyi dogru anlatmak gibi bir gorevim oldugunu da bilmiyordum
Bilmem ki dediysem demisimdir. Kadınların kocalarından ayrılıp hiç calismadan yaşamaları bana saçma geliyor. Adı çok belli bir kadın mesela sırf biriyle evlilik yaptı diye eski kocasının parasıyla gezmesi evet gurursuzluk. Size gelmiyordur alirsiniz harcarsınız. Birde tehdit etmişsinizKimse almamalı, gurursuzluk falan demediniz mi? Konuyu bulurum ona göre
Hayir hayir polemik degil, hakikaten oyle bi sey soylemem. Cocuklarina baba para vermeli, kadina gerek yok herkes kendi ayaklarinin ustunde dursun ama cocuklar icin baba kesinlikle para vermeli ha ben alamiyorum o ayriŞahsımdan değil forumdan bahsediyorum zaten.ollduuu, başladı polemik çalışmaları. hadi size iyi günler.
Ya ne tehditi bulamam ki zaten , tamamen blöfBilmem ki dediysem demisimdir. Kadınların kocalarından ayrılıp hiç calismadan yaşamaları bana saçma geliyor. Adı çok belli bir kadın mesela sırf biriyle evlilik yaptı diye eski kocasının parasıyla gezmesi evet gurursuzluk. Size gelmiyordur alirsiniz harcarsınız. Birde tehdit etmişsinizbulursanız bulun yani, siz tehdit ettiniz diye yaşam cizgimden mi çıkacağım. Bu kadar strese yapmayın burayı.
"Keşke kadınlar o haklara ihtiyaç duymasa ki bence duymamali. Ben neden ayrıldığım adamdan para alayım kiYa ne tehditi bulamam ki zaten , tamamen blöfkimmiş onlar diye sorunca maya-mila ben de sizden habersiz adınız geçmesin diye etiketledim. Cevap hakkı doğuyor ya o bakımdan Yoksa isteyen istediğini yapsın bana danışacak haliniz
Yani öyle bir ekonomik kriz var ki ne doktorlar mühendisler öğretmenler aldıkladı parayla 1 kişi bile geçiremiyorlar büyük şehirlerde. Tabi ki normal şartlar altında bir memurun çocuğuna bakabilmesi gerekir ve beklenen budur, ama ülke batmış halde. 4500 lira birikim yapmayı bırakın geçinmesi bile zor bir para. Zaten siz de gıda alışverişinizi karttan yapıyormuşsunuz. Nafakaya ihtiyacınız var yani. Üzücü ama durum bu.O kişinin gram parası boğazımdan geçmesin istiyorum.cok sıkıştığında destek alırım oradan o ayrı konuşma normal şartlarda bir memur bayan çocuğuna bakamayacak mi ya.gelecek için güvence olsun o para
Çocuğa anne bakıyorsa baba bir miktar nafaka değil herrrrrr türlü masrafını karşılamalı.Çocuk adamın da çocuğu tabi ki masrafları için bir miktar para verecek. Bunu da harama getirmek çok acaip
Yasal olarak nafakayi istemeyenler icin diyorum zatenMehr denince vermezler.
Ama 6 aylık nafaka bağlanırsa vermek zorundalar. Mehr yasal olarak degil, dinen evet. Ama yasalı gerekli canim
Imam nikahi kiyilirken mihir gecmedimi? Oda ilgincHaram mecaz anlamda söylenmiş diyeyim tekrardan, haram günah tabiki değil, sadece bin bela okuyarak veriyor diye düşünüyorum.
Mihir konusu hiç geçmedi desem nikahta..aman parası onun olsun