Birikim yapamama sorunu maasim 4500 lira .oglum ve ben

1380 gibi bir şeydi sanırım.
Nafaka neden haram olsun,gönüllü ya da gönülsüz o da mecburen hatta daha da çoğunu karşılamalı.
Siz kaç katını harcıyorsunuz,çocuğunuzun herseyiyle ilgileniyorsunuz.
Kadınları böyle manipüle ediyorlar işte:/
Ben burda aldatılırsam nafaka tazminat hepsini alırım dedim diye linç yedim. Eziklikmiş nafaka istemek, gururlu bir hareket değilmiş 😂 gerek yokmuş adamın parasına, kendileri bakarmış... evet kadınları böyle böyle manipüle edip etinden sütünden yününden cinselliğinden çok güzel faydalanıyorlar. Sen aslansın, kaplansın, öZgürsün bla bla...

Haklısınız aslında.. Beraberken çocuğun her masrafını ben karşılıyordum,nafaka vermek zoruna gidiyor bana ödüyor sanki.. Gözü kalıyordur diye harcayasim gelmiyor,ki nafakadab önce daha çok param artıyordu sanki..
Son 3 aydır gelen zam bombardımanı dandır güzelim.Biz karakoca bir aradayız bırak birikim yapmayı birikimden harcayacak sınıra geldik 🤷‍♀️

Maaşınızın yattığı gün direkt kenara 300 tl atın mesela. Ve o parayı unutun başka türlü birikim yapamazsınız.

Ben burda aldatılırsam nafaka tazminat hepsini alırım dedim diye linç yedim. Eziklikmiş nafaka istemek, gururlu bir hareket değilmiş 😂 gerek yokmuş adamın parasına, kendileri bakarmış... evet kadınları böyle böyle manipüle edip etinden sütünden yününden cinselliğinden çok güzel faydalanıyorlar. Sen aslansın, kaplansın, öZgürsün bla bla...
Aynen katılıyorum...hem aldatilacagim hem duzenim bozulacak her şeyi hayatımi yeniden sekillendirmem gerekecek...aldatan da suya sabuna dokunmadan defolacak öyle mi...

hatali olan bedelini öder. Bedel de karısının boşanması değil zaten öyle düşünse aldatır mi...

benim dalımı kiranın ağacını kökünden sökerim.

Gurur vb yazan kişiler de nafaka tazminat almadığı için pismanlar da söyleyemiyorlar...yakın tanıdığım kim varsa pişman.

Gurur; çocukların aldatan babası bosanip o paraları fahiselerle yerken kadının da çorbaya su ekleyip çorbayı çoğaltması değil...asıl eziklik bu.

Aynen katılıyorum...hem aldatilacagim hem duzenim bozulacak her şeyi hayatımi yeniden sekillendirmem gerekecek...aldatan da suya sabuna dokunmadan defolacak öyle mi...

hatali olan bedelini öder. Bedel de karısının boşanması değil zaten öyle düşünse aldatır mi...

benim dalımı kiranın ağacını kökünden sökerim.

Gurur vb yazan kişiler de nafaka tazminat almadığı için pismanlar da söyleyemiyorlar...yakın tanıdığım kim varsa pişman.

Gurur; çocukların aldatan babası bosanip o paraları fahiselerle yerken kadının da çorbaya su ekleyip çorbayı çoğaltması değil...asıl eziklik bu.
Yazdım böyle örnekleri. Hayret ettim zaten. Bence asıl gurursuzluk adamı öylece salmak. Hadi aldatmasa bile evlilik birliği için kusur sayılacak hareketleri yaptıysa iş biter. Ben bu evliliğe inanmışım memleketimden kalkıp gelmişim, iki çocuk yapmışım, az ders alıp kurs açmayıp onlara bakmışım maddi anlamda zarara girmiş şahsi hesabım... gereğini yapmayan bedelini öder. Çocuklar sadece annenin değil. Aslında sadece parayı vermel, bakım vermekten daha kolay zaten. Onu da yapmayacaksa nüfustan sildirsin babalığını

Hele nafakanin "haram oldugu" bakış açısı beni benden alıyor...Çocuğu yaparken helal, dogru duramayip haltlari yeyip bosaninca çocuğun bakım parasına ortak olurken haram...biz kadınları kandırmak çok kolay hatta az bile yapıyorlar.

Çocuk adamın da çocuğu tabi ki masrafları için bir miktar para verecek. Bunu da harama getirmek çok acaip:110:

Valla Amerikalı bazı kadınlar aynı Amerikan filmlerindeki gibi, tutuyorlar bir avukat karşı tarafı süründürüyorlar... Kadınlarımız neden bu kadar pasif, madem aldatıldın, dayak yedin ya da başka türlü haksızlığa uğradın tabi ki hakkını arayacaksın. Ben böyle bir şeye uğrasam karşı tarafı öldüresiye sürürüm. En son flörtüm de Türktü, evlenme fikri de vardı dedi ki aldatırsam ne yaparsın. Ben de hiç pazarlığa kalkışma köpek gibi sürürüm dedim. O da dedi ki yuvayı dişi kuş yapar. Ben de dedim ki erkek kuşun önce kanatlarını kırarım sürünür sonra kafasını kopartırım:dondurma:Erkeklerimiz berbat, insan daha evlenmeden aldatma pzarlığı yapar mı, anneciğime kaç gün gideriz der mi.....zırvalık yani.
Belki de bu yüzden hiçbir erkek benimle evlenmek istemedi haklılar:deli:

Genelde de hele aldatilmalarda donuna kadar alın denir halbuki:)
Evet tam bir manupilasyon bence de,erkekler de gününü gün etsin,çocuğumla olabilecek mi kaygısı taşımadan bekar bekar evlensin,yıllar sonra da çıkıp,ben senin babanın yavrum :tokat:

Çocuk adamın da çocuğu tabi ki masrafları için bir miktar para verecek. Bunu da harama getirmek çok acaip:110:
Haram denmedi de miss,öyle hissediyorum, rahatsiz oluyorum, harcamak istemiyorum dedi bir üye.
Tabii öyle hissettiriliyor.
Madem çocuk tek kişi yapılıyor,hermafrodit kurbagalar gibi herkes kendi kendine yapsın,sorumlulukta almasın çekip gidince.
Bir boşanmada,işsiz oğlunun bebeğine aldığı bebe bisküvisi için (evet sadece bez ve bisküvi alıyorlardı arada)KV, kesin yegenlerine yediriyordur o kadın,yoksa onca bisküvi ne zaman bitecek dedi vakti zamanında.
Oysa anne çalışıyor,anneanne çocuğa bakıyor el birliğiyle çocuğunu buyutuyordu kadın.
Bazı arkadaşlar çok güzel söylemiş,dalını kiranın ağacını sokerim diye.
Bir kadın evlenirken canını koyuyor ortaya.
İlk dogumumda, ölümün neye benzediğini az çok anladım.
Ellerine diken batsa yataklara düşen erkekler cekip gidince bedelini ödeyecekler,en azından maddi boyutta...

Valla Amerikalı bazı kadınlar aynı Amerikan filmlerindeki gibi, tutuyorlar bir avukat karşı tarafı süründürüyorlar... Kadınlarımız neden bu kadar pasif, madem aldatıldın, dayak yedin ya da başka türlü haksızlığa uğradın tabi ki hakkını arayacaksın. Ben böyle bir şeye uğrasam karşı tarafı öldüresiye sürürüm. En son flörtüm de Türktü, evlenme fikri de vardı dedi ki aldatırsam ne yaparsın. Ben de hiç pazarlığa kalkışma köpek gibi sürürüm dedim. O da dedi ki yuvayı dişi kuş yapar. Ben de dedim ki erkek kuşun önce kanatlarını kırarım sürünür sonra kafasını kopartırım:dondurma:Erkeklerimiz berbat, insan daha evlenmeden aldatma pzarlığı yapar mı, anneciğime kaç gün gideriz der mi.....zırvalık yani.
Belki de bu yüzden hiçbir erkek benimle evlenmek istemedi haklılar:deli:
Dişi kuş yuvayı yapacak, erkek kuş gelip içine mıçacak,oldu canım :işsiz:

Kk nın icinde ne var 2500 tl?
Bitmeyecek mi takstlileri?
Gelirin %50 si borc
%40 ı giderler
%10 u birirkim diyor Deniz Özermen
Tabi herkese göre değisir,borcun yoktur daha cok birikim yaparsın.
Ben 200 tl bile atsam kar sayıyorum.

Hele nafakanin "haram oldugu" bakış açısı beni benden alıyor...Çocuğu yaparken helal, dogru duramayip haltlari yeyip bosaninca çocuğun bakım parasına ortak olurken haram...biz kadınları kandırmak çok kolay hatta az bile yapıyorlar.
Ya haram derken veren şahıs istemeyerek verdiği için o para zehir olacak gibi geliyor,o anlamda söyledim..
Bakın size saçma gelebilir ama şöyle bir şey oldu mesela,Onun bana aldığı tek düzgün hediye altın ince kolyeydi,bir gün sattım onu oh dedim çatır catir yiyorum,size yemin ediyorum ertesi gün kendi ince altın kolyem kayboldu.Tuhaf değil mi

kim dedi onu be?
ben burada hiç rastlamadım genelde hep bir ağızdan "donuna kadar al"cıyız :KK70:

genelde gururdan çok uğraşmak istememek, bir an önce kurtulmak, karşı tarafın çirkinliklerine daha fazla tahammül edemeyip çocuklarını harap etmemek adına istemiyorlar. Hepsi sonucunda pişman oluyor maalesef. Çok zor bir süreç bence de gerçekten kolay değil ama 1-2 yıl dişini sıktıktan sonra çocuğun için lazım o nafaka maalesef.

Ya haram derken veren şahıs istemeyerek verdiği için o para zehir olacak gibi geliyor,o anlamda söyledim..
Bakın size saçma gelebilir ama şöyle bir şey oldu mesela,Onun bana aldığı tek düzgün hediye altın ince kolyeydi,bir gün sattım onu oh dedim çatır catir yiyorum,size yemin ediyorum ertesi gün kendi ince altın kolyem kayboldu.Tuhaf değil mi
Siz evlenirken mihir hakkinizi istemedinizmi? Illaki bi miktar bicilir.
O inci kolyeyi ona sayin kaybettiginizde tesaduf olabilir
Babanin cocuguna harcama yapmasinda nafaka vermesinde haram yoktur. Eger siz hakkinizi almazsaniz bunun vebali vardir.
Iciniz rahat olsun bu konuda nafakayi karsi taraf gonullu vermesede haram degildir

Her kadın icin geçerli olmayabilir ama yüzde üzerinden konuşursak %75 i kadınların evlenince hayatları resmen sıfırdan başlıyor gibi. Erkek her türlü hükmetmeye çalışıyor kadına . Yıllarını alıyor elınden

Kendi hayatına nornal sekilde devam ederken, kadından ailesine bile gitmesini istemiyor. Her hafta kendi ailesine giderlerken, kadının ailesine ayda yılda 1 gidilsin istiyor.

Psikoloji denen bir şey bırakmıyor. Bazıları çalışmasını bile engelliyor

Ohhh ayıya bak sen, hem kadın çalışmasın
Hem sana cocuk yapsın. Ayrıl ve 5 kuruş verme ! Yok öyle yağma!
Ya da kadın çalışsın eve baksın, adam maaşını yesin tutsun
Bu da aynı kefede benım ıcın.

Çocuk varsa ortada eşşek gibi nafakasını verecek . Sanırsın dağları veriyor. Verdiği 3 kuruş para işte.
Adam olsaydın da yuvanı ayakta tutsaydın .

Erkek çocuklarınızı dünyaya hükümdar olacak şekilde yetıstırmeyın. Merhametli vicdanlı yetiştirin ki, ileride ilk sizi silmesin.
Evet fıtrat önemli, ama yetiştirilme tarzının da etkisi gercekten var . En azından insana fıtratı ne olursa olsun " acaba " demeyi öğretiyor.

Çocuk olmasaydı ama adam kadının yine yıllarını yemıs, çalıştırmamıs olsaydi bence ilk 6 ay yine nafaka vermesi lazım. Cunku adamın hayatı her türlü devam ediyor, olan kadına oluyor.

X