Birikim yapamama sorunu maasim 4500 lira .oglum ve ben

Pamukpamuk44

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2021
1.861
-145
41
Yakın zamanda ameliyat olmuştum.devlet hastanesi yaptı ameliyatımi.ama yapmasalardı özel 30.000 lira istedi.ve o an anladım kötü gün için param olması lazım.ben planlamaya karar verdim.soyle bisi bir ben bir ohlglum var .kredi kartı 2500 gelir en az.ev kirası 1000 faturalar 450(ev interneti cep telefonu ve kışlık elektrik faturası dahil).çocuğun servis parası 200 lira.4200 lira.harclik 300 lira kaldı.kredi kartı 2500 gelirse.3000 e yakın gelirse içeri geçiyorum.disarda yemiyorum.ogle yemeklerinievde yiyorum.herseyin hesaplarına giderim.ama birikim yapamiyorum.bir de aylık 320 lira psikolog param var.nasil birikim yapiyorsuniz

Aylık maaşınız ne kadar?

Kredi kartı mahvediyor hepimizi. Harcarken çok rahat ödemeyi görünce dumura uğruyor insan.
Ben bekarım asgariye çalışıyorum ama borcum yok 1000 tl telefona vericem bitecek bu ay. Evlenince nasıl olur bilmiyorum illa ki zorlanılır ama bence maaşınız kötü değil.

Birikim yapilacak gelir var yapilmayacak gelir var. Şuan herseyin fiyati uctu.
Sizin geliriniz ciddi birikim yapmak icin cok dusuk kaliyor. Ev kirasi ve faturalar dusunce 3bin civari bir şey kaliyor zaten. Yazdiginiz seyler de gereksiz harcama gibi gorunmuyor. Zaten bir defa markete gitmek bile oldukca tutuyor.

Hanımefendi, ben memurum ve tek taşıyorum. Masrafların daha az olmasını beklersiniz bu durumda, değil mi? O iş bende öyle yürümüyor. Almam gereken bir eşya ortaya çıkıyor, katılmam gereken eğitimler var, onun dışında benim de psikolog seansım, yoga seanslarım vs. var (ihtiyaç kredisi de ödüyorum). Sonraki aya atıyorum harcamadıklarımı. Ama kendime ait hesabım olsa daha kolay olurdu her şey.
Sizin kendinize ait hesabınız var mı, vadeli ya da vadesiz? Varsa planlamalarınızı ayın başında yapın. Sabit olarak nereye ne kadar gidiyor, onları teker teker yazın. Keyfi harcamalarınız varsa onları bütçe planınıza sakın dahil etmeyin.
Bir de kredi kartlarınızı mümkün mertebe az kullanın. Hatta imkânınız varsa komple kapattırın. Ben kredi kartlarımın hepsini iptal etmiştim, kafam bu yüzden de rahat.
Bir de, yorumlardan gördüm. Eski eşiniz neden katkıda bulunmuyor çocuğunuzun harcamalarına?

Evet.1380 lira.cocugum için altın hesabı açtım.bubuyunce altınlarını alacak.o parayı eve sokmuyorum. Benim değil.cicuguma ben bakıyorum.
Aslında bu para çocuğun bakım parası.
Çocuğa siz baktığınıza göre bu para sizin birikiminiz sayılıyor.
Kendinizi bu kadar sıkmayın, ne atabiliyorsanız 50, 100 şeklinde o da birikim sayılır.
Bir emeklilik hesabı açıp kredi kartına bağlayabilirsiniz en düşük rakamdan o da kart borcu ile ödenir arada ve birikmiş olur.

Birikim yapmanın en kestirme yollarından biridir.

Dün markete girdim et peynir deterjan yumurta yağ kaleminden hicbirsey almadım sadece süt aldım un makarna meyve suyu ekmek meyve vs. 250 lira tuttu kasada. 4500 lira ile kira öderken nasıl birikm yapacaksınız çocuk var. Makarna bile 5 lira olmuş paketi. Allah hepimizin yardımcısı olsn

Has
Hastalık vs acil durumlar için para gerek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…