Birikim yapamama sorunu maasim 4500 lira .oglum ve ben

Oglum altınların hesabını tutuyor.onun onlar.benim degip
Bu doğru bir mantık değil kusura bakmayın. Babası ne derse desin, matah bir kafada olsaydı zaten boşamaZdınız onu. Sizin paranıZla bu çocuk yiyor, içiyor, giyiniyor, okula gidiyor farkındaysanız. Bir ay siz harcarsanız bir ay da nafakayı kullanın. Onu da içiniz rahat etain diye söylüyorum yani

Kizlar babası çocuğa annene maaşını veriyorum.git ondan maaşını al harca deyince bu işler gurur meselesi oldu.

Bu kadar pasif olmayın lütfen adama açıcaksınız, biz boşandık benimle derdin varsa gel bana söyle annen şöyle annen böyle diye 7 yaşındaki çocuğun beynini saçmalıklarla doldurma diyeceksiniz. 7 yaşında bu çocuk, önünde bu tip şeyler konuşarak ancak problemli, mutsuz bir birey yetiştirirsiniz.

Bu para çocuğun masrafları için, alıp kullanıcaksınız tabi ki. Çocuğa sana hesap yaptım demeniz de yanlış. Çocuğa yazık egrçekten annesi de babası da abuks ubuk bir şeyler konuşuyor. Siz yetişkin birisiniz, 7 yaşında çocuğun önüne böyle konuşulur mu Allah rızası için yapmayın.

4500 lira ile ancak asgari duzeyde geçiminizi sağlayabilirsiniz bence çünkü hayat çok pahali.
Babadan 1300 geliyormuş, bu parayı her ay hiç bir kuruşuna dokunmadan cocuk adina altın veya döviz yapabilirsiniz. Çocuk belli bir yasa geldiğinde, üniversiteye giderken veya evlenirken vs çıkarıp verirsiniz .
Şuan birikim için çok kasmayın çocuğu da kendinizi de. Psikoloji çok çok önemli,sakin huzurlu bir ortamda büyümesi önemli.

Yakın zamanda ameliyat olmuştum.devlet hastanesi yaptı ameliyatımi.ama yapmasalardı özel 30.000 lira istedi.ve o an anladım kötü gün için param olması lazım.ben planlamaya karar verdim.soyle bisi bir ben bir ohlglum var .kredi kartı 2500 gelir en az.ev kirası 1000 faturalar 450(ev interneti cep telefonu ve kışlık elektrik faturası dahil).çocuğun servis parası 200 lira.4200 lira.harclik 300 lira kaldı.kredi kartı 2500 gelirse.3000 e yakın gelirse içeri geçiyorum.disarda yemiyorum.ogle yemeklerinievde yiyorum.herseyin hesaplarına giderim.ama birikim yapamiyorum.bir de aylık 320 lira psikolog param var.nasil birikim yapiyorsuniz
hani sen öğretmendinnn?o maaş az değil mi?

Evet.1380 lira.cocugum için altın hesabı açtım.bubuyunce altınlarını alacak.o parayı eve sokmuyorum. Benim değil.cicuguma ben bakıyorum.
ne hakkın var çocuğun nafaka parasını biriktirmeye.o parayı çocuğa harcamalısın eğitimine özel dersine

benim kızımın altınlarını babası bedelli için almıştı yıllar önce. lafı açılınca bak kızım babanın sana bu kadar borcu var dediğimde, baba paramı ver dedi. babası tamam kızım sonra vericem dedi, unuttu çocuk. ki kızım neredeyse 10 yaşında. böyle şeylerin hesabını nasıl tutuyor 7 yaşındaki çocuk. babası saçma sapan bir laf etti diye niye bu kadar gurur yapıyorsunuz anlamıyorum. sadece çocuğa mı nafaka veriyor eski eşiniz. nafakayı arttırmasını talep edemez misiniz? 4500 tl ile bu pahalılıkta böyle kıtı kıtına bile geçinemezsiniz artık. kendinizden, çocuğunuzdan kısamayacağınıza göre mecbur harcayacaksınız bir noktada. yazık gençliğinize.

Yakın zamanda ameliyat olmuştum.devlet hastanesi yaptı ameliyatımi.ama yapmasalardı özel 30.000 lira istedi.ve o an anladım kötü gün için param olması lazım.ben planlamaya karar verdim.soyle bisi bir ben bir ohlglum var .kredi kartı 2500 gelir en az.ev kirası 1000 faturalar 450(ev interneti cep telefonu ve kışlık elektrik faturası dahil).çocuğun servis parası 200 lira.4200 lira.harclik 300 lira kaldı.kredi kartı 2500 gelirse.3000 e yakın gelirse içeri geçiyorum.disarda yemiyorum.ogle yemeklerinievde yiyorum.herseyin hesaplarına giderim.ama birikim yapamiyorum.bir de aylık 320 lira psikolog param var.nasil birikim yapiyorsuniz
Canım şurda kıssan kıssan kredi kartından kısabilirsin. Ordaki sayıyı aşağıya çekmeye çalış.

Canım şurda kıssan kıssan kredi kartından kısabilirsin. Ordaki sayıyı aşağıya çekmeye çalış.
ben birikim ypapcağım.ilkolarak israfıkestim.boşuna hiçbişialmıyorum.işin garibi para hayatımdançıkınca daha farklı birioldum.sadeleştim.önemliolan her istediğini almak, her istediğin yere gitmek ve her gün et yemek de değilmiş.bunu fark ettimmesela

benim kızımın altınlarını babası bedelli için almıştı yıllar önce. lafı açılınca bak kızım babanın sana bu kadar borcu var dediğimde, baba paramı ver dedi. babası tamam kızım sonra vericem dedi, unuttu çocuk. ki kızım neredeyse 10 yaşında. böyle şeylerin hesabını nasıl tutuyor 7 yaşındaki çocuk. babası saçma sapan bir laf etti diye niye bu kadar gurur yapıyorsunuz anlamıyorum. sadece çocuğa mı nafaka veriyor eski eşiniz. nafakayı arttırmasını talep edemez misiniz? 4500 tl ile bu pahalılıkta böyle kıtı kıtına bile geçinemezsiniz artık. kendinizden, çocuğunuzdan kısamayacağınıza göre mecbur harcayacaksınız bir noktada. yazık gençliğinize.
nafakayı artırırsam çocuğumu almak için uğraşır.ayrıca çocuk içinşu an yeterli.o parayı kullansam daha iyi durumda olcağım

Tüm mesajları okudum.
1. Siz ebeveynsininz . O parayı ıstediğiniz gibi harcarsınız bunun icin çocuğunuza hesap vermeyin sonra bencil ve sizi düşünmeyen sorunlu bir çocuk büyültürsünüz.
2. Aldığınız maaş da kredi kartına sadece market icin 2500 yarıyorsanız fazla. Bunu oğlunuzun nafakası ile kapatın.
3. Sonra market masrafı için belli bir bütçe ayırın ve nakite dönün kredi kartı için en fazla 500 lira bütçe belirleyin.
4. Aylık birikim bütçenizi belirleyin ve bunu maaş alır almaz ayırın. Ayrıca çocuğunuzla bu senin paran diye bir muhabbet yapmayın. Bu para sizin paranız.

her gün et yemek de değilmiş.bunu fark ettimmesela

Yanlış fark etmişsiniz, çocuğunuz 7 yaşında beyin gelişimi için proteine, kemik gelişimi için kalsiyuma ihtiyacı var. Bunlar senin altıncıkların diyeceğinize, aldığınız nafakayı çocuğun beslenmesine ve eğitime harcasanız bence daha iyi olur.

Nafakayı altına yatırıp cocugun adına yapmanız cok enteresan. Sanki para içinde yüzüyormuş gibi davranmışsınız.

Zaten okul okuyacak meslek sahibi olacak
Oralara kadar ilerlemek önemli hayatta.
Öyle her yükü siz çekip çocuğu paşalar gibi yaşatırsanız ve hayatın zorluklarını görmez
Az da olsa yokluk bilmezse, ergenlikte hayatınız zehir olur. Cok örneği var cevremde cunku.

Her şeyden önce çocuğa bunu aşılamış olmanız aşırı anlamsız geldi bana
" o altınlar senın" çocuğa " sen" degil, "biz" olmayı öğretin
Yoksa ileride ilk gözden çıkacak kişi siz olursunuz

Bu söylediklerimi de suan degil ama anca ileride anlarsınız. O yuzden bencil çocuklar yetıstırmeyın!
7 yaşındaki çocuk " altınlar benım" demeye başlamış bile.

Lütfen duyarlı, anlayışlı yetiştirmeye çalışın

Cocugunuz adina yaptiginiz birikkmden kismak daha mantikli. Tabiki paraya ihtiyaciniz oluyorsa
1380 degilde 1000 atin mesela
Bende kizim adina nafaka aliyorum
Ceyrek yatirimi var, birde evimi ilerde sattigimda bi miktar ona ayiricam

Cocugunuz adina yaptiginiz birikkmden kismak daha mantikli. Tabiki paraya ihtiyaciniz oluyorsa
1380 degilde 1000 atin mesela
Bende kizim adina nafaka aliyorum
Ceyrek yatirimi var, birde evimi ilerde sattigimda bi miktar ona ayiricam
Onun haricinde cocuk parasi aliyorum ama ordan kenara bise atmiyorum

Nafakayı altına yatırıp cocugun adına yapmanız cok enteresan. Sanki para içinde yüzüyormuş gibi davranmışsınız.

Zaten okul okuyacak meslek sahibi olacak
Oralara kadar ilerlemek önemli hayatta.
Öyle her yükü siz çekip çocuğu paşalar gibi yaşatırsanız ve hayatın zorluklarını görmez
Az da olsa yokluk bilmezse, ergenlikte hayatınız zehir olur. Cok örneği var cevremde cunku.

Her şeyden önce çocuğa bunu aşılamış olmanız aşırı anlamsız geldi bana
" o altınlar senın" çocuğa " sen" degil, "biz" olmayı öğretin
Yoksa ileride ilk gözden çıkacak kişi siz olursunuz

Bu söylediklerimi de suan degil ama anca ileride anlarsınız. O yuzden bencil çocuklar yetıstırmeyın!
7 yaşındaki çocuk " altınlar benım" demeye başlamış bile.

Lütfen duyarlı, anlayışlı yetiştirmeye çalışın
bu benim hastaneye yatığameliyat olduğum kötü dönem sonrası oldu.o zamana kadar har vurup harman savutuyordum.birikim umrumda değildi.şu an önemli olduğunu biliyorum.hastaneye düşünce arkanda kimse olmayınca kendini ve çolıuk çocuğunu güvenceye almakistiyor insan.hastaneye düşsem paramla refakatçi tutacam, taksi çağırıcam, belki de özel de olacam ameliyatımı.para gerekecek.

bu benim hastaneye yatığameliyat olduğum kötü dönem sonrası oldu.o zamana kadar har vurup harman savutuyordum.birikim umrumda değildi.şu an önemli olduğunu biliyorum.hastaneye düşünce arkanda kimse olmayınca kendini ve çolıuk çocuğunu güvenceye almakistiyor insan.hastaneye düşsem paramla refakatçi tutacam, taksi çağırıcam, belki de özel de olacam ameliyatımı.para gerekecek.

Gelen nafaka sizin yatırımınız olsun, kendi kazancınızı da harcayın. Neyi kasıyorsunuz
Bu çocuğu tek başınıza yapmadınız ?
Ayrıca çocuğa bu kadar detay vermeyin!
Gelen paranın anca yettiğini bilsin hep.
Siz annesınız bu kadar çocuğa açıklama yapmayın.
Bu çocuk büyüyecek ergen olacak para isteyecek, daha fazlasını isteyecek. Altınlar benim sat diyecek.

Size taVsıyem şudur ; kenarda paranız olduğunu ne çocuğunuz ne aileniz bilsin!
O zaman daha iyi yönetirsiniz hayatınızı.
Nafakayı direkt altına
Maaştan gelenleri size harcayın olsun bitsin!

Çok büyük yanlış yapıyorsunuz para konusunda. İleride eşiniz bile çocuktan oara isteyebilir. Hayat bu hiç-bir şeyin garantisi yok. Sadece siz bilin banka hesaplarınızı

X