Birikim yapamama sorunu maasim 4500 lira .oglum ve ben

Ah ah sormayın acaba her sene KPSS ye yüzbinlerde kişi girmesin diye mi böyle yapılıyor diye düşünmeye başladım. İlk atandığımda asgari ücretin 3 katı alırken şimdi Memur maaşı asgari ücretten hallice oldu.. devlet, memuruna düşman mı anlayamadım eşimle dünden beri bunu sorguluyoruz🤭
Aynen öyle, valla geçen bende eşime bunca zaman kpss çalışacağımıza bir fabrikada işe girseydik yine de aynı maaşlara yakın çalışacaktık, bari yıllarımız kpss ile dirsek çürütme ile geçmemiş olurdu , önca eziyetle oku gel asgari ücretten hallice maaş al , gecen istanbulda bir öğretmen aç gözlü ev sahibinin kendilerini kapıya koyduğunu yazmış , bu adam ailesi ile 4.500 gibi bir maaşla istanbul gibi bir şehirde otel de bir gece bile kalsa zaten tüm maaşı gider , kira olmuş 4 bin , peki bu adam geriye kalan 500 küsür veya biraz üstü parayla nasıl geçinsin, doğalgaz faturası bile 600 , 700 geliyor o da en kısık haliyle ..

Kizlar babası çocuğa annene maaşını veriyorum.git ondan maaşını al harca deyince bu işler gurur meselesi oldu.
İstediği kadar desin çocuğunuza yaptığınız masrafları not alın ve bak oğlum bu ay sana bu kadar harcadim ama yine de çok eksiğimiz var buna da şükür deyip asla bilgi vermeyin banka hesabı falan, zaman kötü ve çocuğunuz ergen olunca asla sizi dinlemeyecektir, siz iyi bir annesiniz ama zamanın ne getireceği belli olmuyor, gurur yapmayın ...

Kredi kartına yaptığınız 2500 TL harcamayı düşüremez misiniz ,sonra da limiti düşürürsünüz artan ile gram alamıyorsanız da 10-20 Euro fln alsanız

Siz geçiminizi zor saglayıp çoğu parayı krediye yatırırken, nafakayı altına yatırmanız fazlasıyla abes. Bu yıllarınızı çoğu şeyden mahrum geçirip nasıl bir gelecek planlaması yapabiliyorsunuz. Bizim de eşimle yaklaşık 15 bin aylık maaşımız var yetmiyor, çok abartı harcamamız da yok.kiramız yüksek bir de araba taksidi. Asla yetmiyor. Daha da kötüye gidiyor gün geçtikçe. 4500 tl o nafakayı dahil etmeden mümkünatı yok yetmez, bırak birikim yapmayı.

Paralarını söylüyorum.bunlar senin dedim.
Kusura bakmayın da bence yanlış dusunuyorsunuz.
Şu anda en büyük ihtiyacınız madden biraz rahatlamak.
O nafaka ne için,çocuğunuza destek için değil mi?
Yıllar sonra perisan olmuş,yıpranmış bir anne olarak,oglunuzun eline bir kese altın tutusturunca ne olacak?
Oğlunuz,aanneciiiim,yemedin,içmedin,daraldin,mutsuz oldun ama bu altınları yine de artırdın diye boynunuza mi sarılacak?
Tabii ki onlar zaten benimdi diyecek.
Onu çocuğunuza harcayın,eliniz biraz rahatlasın.Kenarda olsun tamam,ama sizin kontrolünüzde ve kullanımınıza bir meblağ olsun.
Ne demek çocuk hesap tutacak.
Çocuklar gozbebegimiz de anne kim çocuk kim belli olsun bir evde yani:/

Konu sahibi ne kadar nafaka alıyor merak ettim ?

Ben de oğlumun nafakasını alıyorum,vermeye gönlü yok ya haram para gibi geliyor,çocuğa harcıyorum ya da gram almaya çalışıyorum, valla para yetmiyor benim harcamalara karıştırdığım da oluyor. Normalde az bile nafaka,çocuğun bakım masrafı kıyafeti oyuncağı vs derken yarısının yarısı etmiyor,haram fln değil aslında..Çocuğunuzun aklına bu senin paran fikrini sokmasaydiniz keşke

Ek :1380 TL alıyormuş,iyiymiş.

Son düzenleme:
Konu sahibi ne kadar nafaka alıyor merak ettim ?

Ben de oğlumun nafakasını alıyorum,vermeye gönlü yok ya haram para gibi geliyor,çocuğa harcıyorum ya da gram almaya çalışıyorum, valla para yetmiyor benim harcamalara karıştırdığım da oluyor. Normalde az bile nafaka,çocuğun bakım masrafı kıyafeti oyuncağı vs derken yarısının yarısı etmiyor,haram fln değil aslında..Çocuğunuzun aklına bu senin paran fikrini sokmasaydiniz keşke
1380 gibi bir şeydi sanırım.
Nafaka neden haram olsun,gönüllü ya da gönülsüz o da mecburen hatta daha da çoğunu karşılamalı.
Siz kaç katını harcıyorsunuz,çocuğunuzun herseyiyle ilgileniyorsunuz.
Kadınları böyle manipüle ediyorlar işte:/

1380 gibi bir şeydi sanırım.
Nafaka neden haram olsun,gönüllü ya da gönülsüz o da mecburen hatta daha da çoğunu karşılamalı.
Siz kaç katını harcıyorsunuz,çocuğunuzun herseyiyle ilgileniyorsunuz.
Kadınları böyle manipüle ediyorlar işte:/
Haklısınız aslında.. Beraberken çocuğun her masrafını ben karşılıyordum,nafaka vermek zoruna gidiyor bana ödüyor sanki.. Gözü kalıyordur diye harcayasim gelmiyor,ki nafakadab önce daha çok param artıyordu sanki..

Haklısınız aslında.. Beraberken çocuğun her masrafını ben karşılıyordum,nafaka vermek zoruna gidiyor bana ödüyor sanki.. Gözü kalıyordur diye harcayasim gelmiyor,ki nafakadab önce daha çok param artıyordu sanki..
hala mı değişmedi bu evlada değer vermeyen erkekler?33 sene önce bana bağlanan nafakayı ödemedi yüksek maaşlı babam annem de istemedi uğraşmadı.şimdiki aklım olsa söke söke alırdımmm.kadınlar nakafa almasın çocuklarına diye benim param o diye manipüle ediyor erkekler .kanmayın lütfen hem nafakayı alın hem de kıyafet kitap vs lazım olduğunda aratın çocuğu istesin.iyilik yaramaz böyle adamlara

Alakası yok bence,siz rahatsız olduğunuz için algida seçicilik yapıyorsunuz.
Zaten erkeklere ne düşüyor ki bosanmalarda,hiç düşünmeyin öyle..

hala mı değişmedi bu evlada değer vermeyen erkekler?33 sene önce bana bağlanan nafakayı ödemedi yüksek maaşlı babam annem de istemedi uğraşmadı.şimdiki aklım olsa söke söke alırdımmm.kadınlar nakafa almasın çocuklarına diye benim param o diye manipüle ediyor erkekler .kanmayın lütfen hem nafakayı alın hem de kıyafet kitap vs lazım olduğunda aratın çocuğu istesin.iyilik yaramaz böyle adamlara
Gurur meselesi yapilacak bir konu degilki cocuga nafaka. Kadina nafakayi belki anlarim, oda duruma gore degisebilir.
Dinimizde bile yeri var kadina mihir hakki.
Cocugun nafakasi haram degildir Purpplee Purpplee ,tabiki cocugunuzu herseyden mahrum birakip o parayi gonlunuze gore harcarsaniz o hakka girer

Ben ayrildim cocuga nafaka baglandi. Kres parasi, doktor parasi, iste uste bas hersey ortak olmali. Baktilm yan ciziyo. Mahkeme actim, butun delilleri topladim bana odedigi gibi devlete 2 katini odedi. Simdi buyudu bazi ihtiyaçlarini kendi istiyo baba montum yok botum yok iste nebilim kis geldi diyor babasi goturup aliyo.
Cocugunuz sizinle yasiyor elektrik su gaz gida saglik butun ihtiyaçlarini sizden goruyor bi zahmet nafakayida versin
. Sizde gonul rahatligiyla kullanin bence.
Alinti seni yaptim ama genelleme bir mesajdi :)

Öncelikle çocuğa bunu söylemeniz çok yanlış ergenlik dönemine gelince hepimiz yasadik bunu kalkıp o paraları isteyebilir en ufak kavgada senin benim param yapabilir sonuçta büyüme cagi hırçın olabiliyor çocuklar buna yol acmissiniz resmen kaldı ki hayat şartları çok yüksek yarın öbür gün sınav dönemleri ders konusunda destek almaya gerek kalırsa nnasil baş edeceksiniz bencede ordan kullanın yarısını en azından onu dışında su kredi kartı olayını hiç sevemedim hiç kullanmadım bizlik değil meblağ bana çok yüksek geldi evet marketler ne yazık ki çok pahalı bir de işin içinde çocuk var beslenme olayı daha önemlidir muhakkak ama liste yapıp ona göre alım yaparsanız bu kadar tutmaz diye düşünüyorum 2500 çok yüksek bir rakam her ay için hani bir ay o kadar alıp stok yapsanız öbür aylar bu kadar tutmaz gibi geliyor kalan parayı da 100 200 demeden döviz veya altın hesabı açın derim ben eşimin altın hesabı da var mesela aylıktan 10 TL mi kaldı atar öyle öyle bir sürü gram yapmış mesela farkında olmadan attıkça birikir az kaldı bununla ne yapıcam diye düşünmeyin biriktirin hiç iyi zamanda değiliz malesef

X