Birikim yapamama sorunu maasim 4500 lira .oglum ve ben

Çocuk olmasaydı ama adam kadının yine yıllarını yemıs, çalıştırmamıs olsaydi bence ilk 6 ay yine nafaka vermesi lazım. Cunku adamın hayatı her türlü devam ediyor, olan kadına oluyor.
Bu dediginiz dinimizde dahi var
Mihir hakki evlenirken belirlenir, para olabilir altin olabilir....
Avrupa ulkelerinde bosanan esten para talep edemiyorsun, cunku devlet veriyo maasi (eger kadin calismiyorsa)

Ya haram derken veren şahıs istemeyerek verdiği için o para zehir olacak gibi geliyor,o anlamda söyledim..
Bakın size saçma gelebilir ama şöyle bir şey oldu mesela,Onun bana aldığı tek düzgün hediye altın ince kolyeydi,bir gün sattım onu oh dedim çatır catir yiyorum,size yemin ediyorum ertesi gün kendi ince altın kolyem kayboldu.Tuhaf değil mi
Rastgelmistir.Ben kimsenin altınını bozmadan düğün setim yüzüklerimle beraber çalındı,ben ne diyeyim peki,oluyor bazen ne yazikki..

Siz evlenirken mihir hakkinizi istemedinizmi? Illaki bi miktar bicilir.
O inci kolyeyi ona sayin kaybettiginizde tesaduf olabilir
Babanin cocuguna harcama yapmasinda nafaka vermesinde haram yoktur. Eger siz hakkinizi almazsaniz bunun vebali vardir.
Iciniz rahat olsun bu konuda nafakayi karsi taraf gonullu vermesede haram degildir
Evet,dini yoruma girmeyeyim de şunu yazayım yalnızca,anne vücudum bozulacak diye emzirmek istemese, baba çocuğa süt anne tutmak zorundadır.
Tabii ki her anne sevgi ve sorumluluk duygusuyla çocuğunu emzirir,ama haklarımızı kullanmasakta bilmeliyiz ki kadınlar manipüle edilemesin..

Yok almam. İsteyen alsın, istemeyen almasın bence herkesi özgür bırakalım 😂😂😂

ya yetistirilme tarzıyla alakalı, bu yaşıma kadar babam hariç hiçbir erkekten maddi olarak geride kalıp fayda saglamadim. Buna kocamda dahil, maddi olarak hep önde oldum. Şimdi parasını yemiyorsam ayrılırsamda işim olmaz.

Yok almam. İsteyen alsın, istemeyen almasın bence herkesi özgür bırakalım 😂😂😂

ya yetistirilme tarzıyla alakalı, bu yaşıma kadar babam hariç hiçbir erkekten maddi olarak geride kalıp fayda saglamadim. Buna kocamda dahil, maddi olarak hep önde oldum. Şimdi parasını yemiyorsam ayrılırsamda işim olmaz.
Bende kimseden maddi bir yardim almadim hayatim boyunca birakin kocayi annemden babamdan dahi almadim
Bekarken bile calisir kendi parami kazanirdim, evde elektrik su harciyosamda onuda devlet cocuk parasi oduyodu oraya saysinlar.

Hakkim olan seyi talep ederim verilmezse Allaha havale ederim.
Tabiki herkes ozgur, ama ben hakkimi talep ettim diye aciz diye adlanirilamam burada anlasalim

Bende kimseden maddi bir yardim almadim hayatim boyunca birakin kocayi annemden babamdan dahi almadim
Bekarken bile calisir kendi parami kazanirdim, evde elektrik su harciyosamda onuda devlet cocuk parasi oduyodu oraya saysinlar.

Hakkim olan seyi talep ederim verilmezse Allaha havale ederim.
Tabiki herkes ozgur, ama ben hakkimi talep ettim diye aciz diye adlanirilamam burada anlasalim
Acîz demem zaten. Herkesin kendi tercihi. Evlilikte edinilenler ortaktır zaten.

Konu sahibi çocuğunuza bir öncelik verseniz artık?
Şu anda o hayatınızın merkezinde gibi görünse de aslında ona zarar geliyor.

Eski eşinizle evli olsaydınız o altın parasını çocuğa harcayacaktınız zaten. O para çocuğun bakım parası, yemek parası.

İstediğiniz kadar çocuğun yemeğini maaşınızdan ödeyin, bu şu anda çocuğun standartlarını yapay bir şekilde düşürdüğünüz gerçeğini değiştirmiyor.

Eski eşler çocuğa (evet çocuğa sizden bahsetmiyorum) az para vermek için binbir takla atar zaten, siz de balık gibi avlanmışsınız. Gözünüzü açın.

Eski eşinizle aranızdaki gurur mücadelesini bir tarafa bırakın ve okul masraflarını o paradan kesin.

Diğer yapılacaklar:
1 - Kredi kartını iptal ettirin olmadı garip bir yerde saklayın. Nakit parayla market alışverişi yapın. 2500 tl market alışverişi sizin bütçeniz için çok fazla
2 - Altın hesabında belirli bir miktarı servis/okul ödemelerine ayırın, gerisini biriktirin.
3 - Bu kadar küçük yaşta çocuğa para konusunda telkinden kaçının gördüğüz gibi kavramları anlayamıyorlar.

Aile bütçesi bakılırken toplu varlık ele alınır, yapay bir şekilde yapılan bölünmeler anlamsızdır. Yani çocuğun 2 gün sonra ameliyatı olsa “aman yavrum senin altının var ameliyat paran yok” mu denecek? Elbette hayır.

Bir adım öteye gidiyorum okulu için malzeme gerekse alınmayacak mı? Kötü elbiseleri mi giyecek?

Bu dediginiz dinimizde dahi var
Mihir hakki evlenirken belirlenir, para olabilir altin olabilir....
Avrupa ulkelerinde bosanan esten para talep edemiyorsun, cunku devlet veriyo maasi (eger kadin calismiyorsa)
Mehr denince vermezler.
Ama 6 aylık nafaka bağlanırsa vermek zorundalar. Mehr yasal olarak degil, dinen evet. Ama yasalı gerekli canim

Faturalarınız kredi kartı meblağsına dahil değilmiş 2 kişi için aylık 2500 kredi kartı çok fazla bence, bu kadar mutfak gideri olmaz bi anne-çocuğun, bi de baba olarak elbet çocuğunun barınma/ısınma/beslenme/eğitim masraflarına katkı sağlamak zorunda, nafakayı eve sokmam nasıl bi mantık anlamadım ben, o parayı çocuğunuz için kullanmazsanız tabi ki birikim vs yapamazsınız, en azından çocuğun servis masrafını, giyim kuşam ihtiyaçlarını o paradan sağlayıp kalanıyla altın alabilirsiniz, nafakanız baya yüksek bi meblağ tek çocuk için

Siz evlenirken mihir hakkinizi istemedinizmi? Illaki bi miktar bicilir.
O inci kolyeyi ona sayin kaybettiginizde tesaduf olabilir
Babanin cocuguna harcama yapmasinda nafaka vermesinde haram yoktur. Eger siz hakkinizi almazsaniz bunun vebali vardir.
Iciniz rahat olsun bu konuda nafakayi karsi taraf gonullu vermesede haram degildir
Haram mecaz anlamda söylenmiş diyeyim tekrardan, haram günah tabiki değil, sadece bin bela okuyarak veriyor diye düşünüyorum.
Mihir konusu hiç geçmedi desem nikahta..aman parası onun olsun

Ah ah sormayın acaba her sene KPSS ye yüzbinlerde kişi girmesin diye mi böyle yapılıyor diye düşünmeye başladım. İlk atandığımda asgari ücretin 3 katı alırken şimdi Memur maaşı asgari ücretten hallice oldu.. devlet, memuruna düşman mı anlayamadım eşimle dünden beri bunu sorguluyoruz🤭
artık devletin memura ihtiyacı olmadığı için bile olabilir. Zaten bu kadar memura pek gerekte yok gibi

Ah ah sormayın acaba her sene KPSS ye yüzbinlerde kişi girmesin diye mi böyle yapılıyor diye düşünmeye başladım. İlk atandığımda asgari ücretin 3 katı alırken şimdi Memur maaşı asgari ücretten hallice oldu.. devlet, memuruna düşman mı anlayamadım eşimle dünden beri bunu sorguluyoruz🤭

Asgari ucret + yol + yemekle kurumsal yerlerde düz calisan vasifsiz elemanin geliri burda okudugum memur maasini geciyor 🥲

Önceden memurun güvencesi deniyordu ama son yillarda o kadar cok devlette mobbing konusu okudum ki soktayim. Yillik izin kullandirilmayan, haftasonu bile cagrilan bile okudum burda. Özelde işveren işçi mahkemesinden çekiniyor. Ama devlet cekinmiyor. 😐

Ben burda aldatılırsam nafaka tazminat hepsini alırım dedim diye linç yedim. Eziklikmiş nafaka istemek, gururlu bir hareket değilmiş 😂 gerek yokmuş adamın parasına, kendileri bakarmış... evet kadınları böyle böyle manipüle edip etinden sütünden yününden cinselliğinden çok güzel faydalanıyorlar. Sen aslansın, kaplansın, öZgürsün bla bla...
Ben donunu bile alır kapıya bayrak niyetine asar sallandırırım valla. saçma sapan gurur ayaklarım yoktur🤣

X