Birikim yapamama sorunu maasim 4500 lira .oglum ve ben

öncelikle çok düşünceli bir annesiniz .oğlunuzun nafakasına dokunmayıp biriktirmeniz çok hoş . ancak bu paradan çocuğa bahsetmeyin daha yaşı çok küçükmüş .bu yaşlarda benim zaten param var düşüncesi ilerisini olumsuz etkileyebilir. birikime gelince anladığım kadarıyla ev mutfak gideri çoğu. size tavsiyem market ve kart kampanyalarını takip etmeniz bir nebze olsa kar ettirebilir. işin içinde kira olduğu için daha fazla birikim zor gibi. ben şahsen her ay maaşımı aldığımda belirli bir kısmını direk yatırım olarak ayırırım . sizde maası alınca 300 400 tl gibi miktarı hiç dokunmadan kenara atmayı düşünebilirsiniz ilk birkaç ay zorlar ama daha sonra bu harcama düzenine alışırsınız .

7 yaşında dah ablası
Yesinler onu daha bu yaşta hesap kitaba başlamış 😆 kuzu yaaa 🤣 siz yine de kendinizi bu kadar daraltmayın şuan ülkece aynı durumdayız, eşim de bem de memuruz ama bu ay sonunu zor getirdik , Allah sonumuzu hayretsin , asgari ücret bile 4.500 olacak diye konuşulurken memurlar ne halde , umarım maaşlarımıza düzgün bir zam yaparlar yoksa okuyup memur oldu açlıktan öldü diyecekler bizlere🥴

Yesinler onu daha bu yaşta hesap kitaba başlamış 😆 kuzu yaaa 🤣 siz yine de kendinizi bu kadar daraltmayın şuan ülkece aynı durumdayız, eşim de bem de memuruz ama bu ay sonunu zor getirdik , Allah sonumuzu hayretsin , asgari ücret bile 4.500 olacak diye konuşulurken memurlar ne halde , umarım maaşlarımıza düzgün bir zam yaparlar yoksa okuyup memur oldu açlıktan öldü diyecekler bizlere🥴
Ah ah sormayın acaba her sene KPSS ye yüzbinlerde kişi girmesin diye mi böyle yapılıyor diye düşünmeye başladım. İlk atandığımda asgari ücretin 3 katı alırken şimdi Memur maaşı asgari ücretten hallice oldu.. devlet, memuruna düşman mı anlayamadım eşimle dünden beri bunu sorguluyoruz🤭

Evet.1380 lira.cocugum için altın hesabı açtım.bubuyunce altınlarını alacak.o parayı eve sokmuyorum. Benim değil.cicuguma ben bakıyorum.
bence o parayı harcamalısısnız, o parayla çocuğu gezdirmeli yedirmeli eğlendirmelisisniz. o para çocuğun ilerde zaten kazanacak para. yakında telefon ister . harcayın bence

bence o parayı harcamalısısnız, o parayla çocuğu gezdirmeli yedirmeli eğlendirmelisisniz. o para çocuğun ilerde zaten kazanacak para. yakında telefon ister . harcayın bence
Yemesini içmesini kısmıyorum.gezme olayına gelince zaten tatil yeri burası.ekstra yol parası yok.deniz kediler köpekler doğa.memnunum.

Arkamda kimse yok.kendimizi güvende hissedebilir adına birikim yapıyorum çocuğuma.tek başımayım.dussem kaldıranın olmayacak

Arkamda kimse yok.kendimizi güvende hissedebilir adına birikim yapıyorum çocuğuma.tek başımayım.dussem kaldıranın olmayacak
Düşünceniz elbet güzel ama neden sadece çocuğumun parası diye bakıyorsunuz ki? Zaten tüm masrafları sizde. Baba 1300 veriyor siz tüm birikiminizi ortaya koyuyorsunuz. Bu yaştaki çocuğa paradan bahsetmek bana hic doğru gelmedi üstelik.

Birikim yapmanız gerçekten zor. Özellikle 7 yaşında bir çocuğun ihtiyaçlarını karşılaşıyorsanız geriye pek bir şey kalmaz. Çok bir şey birikmez ama kredi kartlarında üstü kalsın gibi hesaplar vardır. Küsüratlari biriktirir. Hiç yoktan öyle bir şey yapabilirsiniz. Çoğu kişi nafakadan gelen parayı kullanmanızı söylemiş ancak bence doğru olanı yapıyorsunuz. Dünyanin binbir türlü hali var. Ölümlü dünya, babasına bir şey olsa o paranın devamı olmayacak. O yüzden o para yokmuş gibi düşünmekte haklısınız.

Bence siz evde baban para yolladı bende biriktiriyorum vs diyorsunuz.
Çocuk da bunu öğrendi o yüzden böyle diyor.
Mesela ablam kiradan aldığı parayla kızına heray çeyrek yapar.
Şuan 20 tane felandir.
Çocuğa da anlattığı için sürekli yeğenim de şu kadar altınım var vs diyor.
Annesi bir miktar da cimri olduğu için gecen annem yemek yapmamis hastaymis annene söyle dışardan alsın demiş gerek yok annane ben evde ekmek arası yaparım.
Boşa para harcamayalim demiş.
Bu para konuları çok acilmamali evde.

Ah ah sormayın acaba her sene KPSS ye yüzbinlerde kişi girmesin diye mi böyle yapılıyor diye düşünmeye başladım. İlk atandığımda asgari ücretin 3 katı alırken şimdi Memur maaşı asgari ücretten hallice oldu.. devlet, memuruna düşman mı anlayamadım eşimle dünden beri bunu sorguluyoruz🤭
Devlet okuyanı çana göstereni sevmiyor. Burada bile haline şükret asgari ücretli ne yapsın deniyor. Tabi onlar gününü gün ederken senin oturup ders çalıştığından sınavlara eşekler gibi hazırlandığından haberleri yok. Bizde bilirdik 18 yaşında evlenip çocuk yapmayı yada kıytırıktan bir bölüm okuyup üniversite mezunuyum demeyi

Yakın zamanda ameliyat olmuştum.devlet hastanesi yaptı ameliyatımi.ama yapmasalardı özel 30.000 lira istedi.ve o an anladım kötü gün için param olması lazım.ben planlamaya karar verdim.soyle bisi bir ben bir ohlglum var .kredi kartı 2500 gelir en az.ev kirası 1000 faturalar 450(ev interneti cep telefonu ve kışlık elektrik faturası dahil).çocuğun servis parası 200 lira.4200 lira.harclik 300 lira kaldı.kredi kartı 2500 gelirse.3000 e yakın gelirse içeri geçiyorum.disarda yemiyorum.ogle yemeklerinievde yiyorum.herseyin hesaplarına giderim.ama birikim yapamiyorum.bir de aylık 320 lira psikolog param var.nasil birikim yapiyorsuniz
Ahhh ahhh 😞 birikim yapmak hayal oldu gerçekten hayat çok zorlaştı.. peki destek almıyormusunuz

Evet.1380 lira.cocugum için altın hesabı açtım.bubuyunce altınlarını alacak.o parayı eve sokmuyorum. Benim değil.cicuguma ben bakıyorum.
Oğlunuz kaç yaşında? O parayı oğlunuza harcarsanız birikim yaparsınız. Nafaka zaten bunun için alınmıyor mu...

X