• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikim yapabilmenin yolları

İlk evlendiğimde bende güzel biriktirirdim. Sizler gibi kumbaraya.
İnsanın gayretle yaptığı hayaller kurarak birikim yaptığı para sonuçta.
Sonra evime hırsız girdi. Hepsini aldı gitti :) birdahada ben birikim yapamadım. Neden böyle oldu bilmiyorum, biriktiremiyorum. Banka hesabına falan mı yatırcam bilmiyorum. Maaşımı artırmaya çalışıyorum sadece. Bin tl kadar artacak oda inşallah bu ay.
Sizinkileri okuyunca özendim sanki ama sonra kuş gibi ıçup giden hayallerim geldi aklıma, vazgeçtim :)

Sonra evime hırsız girdi. Hepsini aldı gitti :) birdahada ben birikim yapamadım. Neden böyle oldu bilmiyorum, biriktiremiyorum. Banka hesabına falan mı yatırcam bilmiyorum. Maaşımı artırmaya çalışıyorum sadece. Bin tl kadar artacak oda inşallah bu ay.
Sizinkileri okuyunca özendim sanki ama sonra kuş gibi ıçup giden hayallerim geldi aklıma, vazgeçtim :)

Evde birikimi saklamak bu devirde cesaret ister, birikim bankada olmalı kasada, hesapta falan, umudunu kırma ama tedbirli ol..

Gunaydin The Black The Black ins ev kredisi mi ödüyorsunuz benim de kredim var temmuz 2016 son umarim biter

Ah nerde evlilik kredisi bizimkisi daha :) Bizim kredi 2017 de bitecek. Ödeyebildiğim sürece sıkıntı etmiyorum ama, şükür. Ev kredisi ne zamana olur artık bilmiyorum, öncesinde peşinat için birikim yaparız.

merhaba hanimlar
tam oalrak napiyorsunuz burda birikim için biri bana ozet geçebilirmi?
para biriktirmemi, faturalri azaltmmai nasil oluyor

benimde birikime ihtiyacim var ama nerden basliycam bilmiyorum hiç :KK43:

Tutumlu kadim olmak çok güzel. Biliyormusun??
Para olunca herşeyi alirsiniz derler ya..
Ben herşeyi almiyorum mal mülk sahibi olmak için ilk önce...
Düşün.
1.5 yilda iki şey sahibi oldum çok şükür. Ev almisim evlenmeden önce...
1 yillik evliyim su an.. Arabayi daha yeni aldik çok şükür allah kazadan beladan korusun...
Ev taksidi 3 senelik yaptim su an 1.5 sene kaldi onu 1000 oduyorum
Arabayi bu ay aldik taksidi 3 senelik yaptim yemi basladik onda 500 oduycem toplam 1500.. Çok şükür allahima..
Bitince allah ne isterse onu yapicaz..
Bi ev daha alabilirim yada evi düzene sokabilirim
İnşallah allah nasip ederse..
Biriktirmek güzeldir :)

merhaba hanimlar
tam oalrak napiyorsunuz burda birikim için biri bana ozet geçebilirmi?
para biriktirmemi, faturalri azaltmmai nasil oluyor

benimde birikime ihtiyacim var ama nerden basliycam bilmiyorum hiç :KK43:
Önce kucuklerden başla sonra buyutursun ama gereksizlerden sakin..
Mesela diyelim ki maaş 2000 atiyorum hesap yap suna buna vercez diye geri kalani kenara at işte o kadar:)

Önce kucuklerden başla sonra buyutursun ama gereksizlerden sakin..
Mesela diyelim ki maaş 2000 atiyorum hesap yap suna buna vercez diye geri kalani kenara at işte o kadar:)

tamam iste gereksiz masraftan nasil kaçjiyoruz
yada ben buraya hiç gelmemi$ olayim 3 çocuk esittir her dakka masraf demek :)))

tamam iste gereksiz masraftan nasil kaçjiyoruz
yada ben buraya hiç gelmemi$ olayim 3 çocuk esittir her dakka masraf demek :)))
Biseyi bitmeden harcama o zaman:) herşeyi tasarruflu kullanirsan o zaman birikimi yaparsin:) bu kadar basit. Ama eğer zor durumdayken avucunda para yoksa kolay değil ;(

Çok üzüldüm, geçmiş olsun.
Ben de kumbarada birikim yapıyorum. İş yerindeki çelik kasaya koymayı düşünüyorum okuduklarım korkutuyor beni artık. Allah'a emanet ondan sonrası.

Bozuk kavanozum yakın bir zamanda dolar zaten altın yapıp yine kasaya veya eşimin ailesinin yazlık evine koyarım orası daha güvenli.

Hafta içi diş tedavisine başlıyorum, biraz sürpriz oldu diyebilirim Ocak ayı planlarım suya düştü gibi.

Biseyi bitmeden harcama o zaman:) herşeyi tasarruflu kullanirsan o zaman birikimi yaparsin:) bu kadar basit. Ama eğer zor durumdayken avucunda para yoksa kolay değil ;(
anladim uygulamaya çalisicam
sorun para deilde benim savurganligim
tam savurganlikda deil biseyi ucuzlukda gorunce direk aliyorum aldikdaan sonra aslinda çokda ihtiyacimin olmadigini anliyorum
bilmem anlatabiliddmi derdimi :)

anladim uygulamaya çalisicam
sorun para deilde benim savurganligim
tam savurganlikda deil biseyi ucuzlukda gorunce direk aliyorum aldikdaan sonra aslinda çokda ihtiyacimin olmadigini anliyorum
bilmem anlatabiliddmi derdimi :)
İşte eski ben...
Sade hayat diye bi topik var. Oradaki herkes hayatını sadeleşyirmeye çalışıyor.

eski sen derken :)
degistinmi yani
bende degisebilirmiymki
nerde o topic link verebilirmisin
Öncelikle hoşgeldiniz :) Birşey indirimdeyken alıyorum demişsiniz :) günlük veya haftalık evin eksiklerini bir kağıda yazıp öyle alışverişe çıkmayı deneyin... Tabi bu arada market indirimlerini de kaçırmayın :) ben rn basitinden söyleyeyim mesela ben kaç zamandır duzleştirici istiyordum... İhtiyacım da vardı... A101e gelmiş indirimdeydi 12.95 tl idi hemen aldım... Sizde mesela mutfak alışverişi yapacaksanız önce bir liste yapın sonra marketlerin aktüel ekleri oluyor onlara bakıp alışverişinize yön verebilirsiniz... Onun haricinde alışveriş yaptığınızda veya arkadaşlarla buluştuğunuzda vs vs.. Örnekleri uzatılabilir cepte 5 kuruş 10 kuruş varsa onları harcamayın kumbara oluşturun kendinize onun içine atın :) bu arada öğrenciyim açıktan okuyorum çalışmıyorum ev almak için para biriktiriyorum :)

Öncelikle hoşgeldiniz :) Birşey indirimdeyken alıyorum demişsiniz :) günlük veya haftalık evin eksiklerini bir kağıda yazıp öyle alışverişe çıkmayı deneyin... Tabi bu arada market indirimlerini de kaçırmayın :) ben rn basitinden söyleyeyim mesela ben kaç zamandır duzleştirici istiyordum... İhtiyacım da vardı... A101e gelmiş indirimdeydi 12.95 tl idi hemen aldım... Sizde mesela mutfak alışverişi yapacaksanız önce bir liste yapın sonra marketlerin aktüel ekleri oluyor onlara bakıp alışverişinize yön verebilirsiniz... Onun haricinde alışveriş yaptığınızda veya arkadaşlarla buluştuğunuzda vs vs.. Örnekleri uzatılabilir cepte 5 kuruş 10 kuruş varsa onları harcamayın kumbara oluşturun kendinize onun içine atın :) bu arada öğrenciyim açıktan okuyorum çalışmıyorum ev almak için para biriktiriyorum :)
ya i$te sorun o reklam aktueli elimden dusmuyor
ve marketlerde çok zekice bisey yapiyor, tam parasini alip %50 sini karta geçiryor, kartadki parayi sonra kullanabiliyorsun
o para elimden çikdimi çikdiii :)

bi ay sonra kiyafetlerde indirimler var kendime disari çikma yasagi koymayi dusnuyorum
internetden almazsam bu sefer tabi

ev almak, istiyoruz in$alalh banka kreeidis geçerse, martda anahtar etslim olucak ve ben ev esyalarimi degi$tirmek istiyorum çogunu( koltuk ,çamasir makinesi, yatak odasi ,tabak çanak vs gibi)
ev esyalarini degistirmek için para lazim ama , takim bozuldu diye yada gormekden bikdim diye tabak çanak degsitirmekde ne kadar tasarrufsuz bi dvaranis bilemiyorum :)

Back