birikim yapabilmenin yolları

sempatik_kiz sempatik_kiz
bencede kk tamamen odemek daha iyi faizinden borcundan kurtulursun
hatta olmafan idare edeceksen kapatman rn güzeli. sonrada birikime devam
Teşekkürler cnm. Hafta içi ekstre gelince ödeyip kurtulacağım.
Tamamen kapatmak istemiyorum.

Tek kredi kartım var ve limiti yüksek bir kart.
Mesela tüm birikimimi kart borcunu ödemek için bozduracağım şuan.
Kenarda hiç güvenebileceğim bir param kalmıyor.

Ne olur ne olmaz gece vakti bir hastalansak ya da başımıza bir şey gelse kimden arayıp para isteyebilirimki diye düşünüyorum.
Ne olur ne olmaz deyip açık tutuyorum kartı.

bende kapatmiyorum cnm ihtiyac olur ani diye. Bu yuzden her seyi nakitle alip kk yüklenmemeye çabalıyorum hatta bu ara altin düşerse tekrar altin alup onun taksidini odeyecegim
Altın alısverislerden tanidik kuyumcu bulup kart kullanmak mantikli aslinda. Hem kredi notunuda yukseltmis oluyorsun

sempatik_kiz sempatik_kiz semin çok fazlaymış benim o kadar yok dediğin gibi hesaba yatacak bir para biriktirip höyürmek lazım
Zaten banka boş oluyor benimse İşbankası
Biz kredi kartını büyük ya taksidi için kullanıyoruz mesela 100 tl bir taksicimiz vardır
Gerisi fatura otomatik öddmede
Onlar gelir ve hastalık var sağlık var diyip açık tutuyoruz tek kart kullanıyoruZ
Bankaların hepsi gönderelim dese de oyunz gelmiyoruz
Yoksa şu kadar bonus bu kadar bonus verelim falan Filan
Sevmiyorum şu kart işini
Bana ait olmayan bir parayı hArcıyorum
Halı almıştım taksitlerim bitti
Şimdi eylül gibi oğluma bazalı yatak alıcaz onun taksidi olacak

Iyi geceler...
Bugün temizlik ve yemek ile geçti. Bugün ayrıca nöbetçi olduğumdan bir ara adliyede sorgu için bulundum. Donuste market alisverisi yaptim. 88 tl tuttu. Kahvaltilik aldim. Sabah süt almistik onu mayaladim. Ve iki tepsi acma yaptim. Sahurda yenir sicak sicak. Ayrica kumbarayi daha fazla dayanamayip patlattik. Oglum bim de ve yerel markette butunletti. Yarin onlarla da altin alacagim insallah.

Iyi geceler...
Bugün temizlik ve yemek ile geçti. Bugün ayrıca nöbetçi olduğumdan bir ara adliyede sorgu için bulundum. Donuste market alisverisi yaptim. 88 tl tuttu. Kahvaltilik aldim. Sabah süt almistik onu mayaladim. Ve iki tepsi acma yaptim. Sahurda yenir sicak sicak. Ayrica kumbarayi daha fazla dayanamayip patlattik. Oglum bim de ve yerel markette butunletti. Yarin onlarla da altin alacagim insallah.
Allah bereket versin diyelim o halde şimdiden :)

Günaydın kızlar
Hayırlı sabahlar

Güne kargoyla başladım. Fikrimühime üyeyim biliyorsunuz.
Orkid platinum yeni bir ürün çıkarmış. Ücretsiz deneyimleyip yorumlamamız icin göndermişler.
Bu sayede bir aylık ped ihtiyacım karşılanmış oldu:KK6:

Akşam yine iftara davetliyiz. Bugünde ne pişirsem derdi yok:confused:

kk ile alışveriş yapmama karari aldim her ay ode öde fenali geldi
günaydın #tatlu ben bir aydır kredi kartına dokunmadım. bu ay kendimi o kadar hafif hissediyorum ki. İlk defa birikime para ayırabildim. 12 yıllık evliyim. evlendiğimden beri maaşları hep kredi kartına yatırdık.

kk ile alışveriş yapmama karari aldim her ay ode öde fenali geldi
Ne güzel. En mantiklisi sadece büyük rakamlar için kullanmak. Yani gıda, kıyafet , gezme vs kullanılmamalı.
Biz de bir ödeyip kurtulsak o kadar istiyorum ki. Aslında çok da değil ama tek maaş olunca ne kapatılıyor ne harcamadan oluyor.

sen
Haklısın cnm karttan çekince hiç ödemeyecekmiş gibi hissediyoruz.
Gerçi bende ıvır zıvıra harcamadım aslında. Ev tadilatı için harcamıştım. Yinede kendimi üzgün hissediyorum.

Borcu kapatıp 2 ayda düze çıkarım Allahın izniyle.
Ondan sonra nakit harcayip her ay bir yarım altin almayi hedefliyorum
çok dikkatlisin canım
hep ihtiyaç için harcıyorsun . ama ihtiyaç bitmiyor.
seni tebrike diyorum çok dikkatlisin :)

Allah tez zamanda refaha çıkarsın inşallah canım. Birikim yapamasakta tasarruf ediyoruz en azından
tabii kesinlikleeee :)
tasarruf olmayınca birkim olmaz .
ben bu ay kayınvaldeye gittiğim için o bile büyük tasarruf bana.
eve gidip çamaşır atıyorum ,ütü yapıyorum, ortalık toplayıp iftara yetişiyorum.

X