• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikim yapabilmenin yolları

Evet te işte çare Yok ya mesela bende sadece bıyık için gidiyorum kaşımı kendim alırım . Ağdayı belli bölgelere lazere gittim zateb diğer kısımlar yine bende ağda yapıyorum :p
Bende kaş bıyık için gidiyorum. Bıyıg
k işini minik ağda bantları ile halledebiliyorum. Ama kaşımı beceremedigim icim bıyığada dokunmuyorum.
Bende lazare gidiyorum, tüylerin %60-%70 bitti diyebilirim. Ama hala devam ediyorum. Bu yüzden ağda masrafım yok.
Lazere verdigim parayı masraf olarak görmüyorum, çünkü bence lazer kendime yaptığım en büyük yatırım

kaş konusunda;
ben eşim öldüğünden beri kaşlarıma sarmıştım.bakımsızlıktan hiç gitmedim aldırmaya..@tuce _tuce nin dediği gibi yeni uzayanları aldıkça şekil bozulmadı,hatta kuaförünkünden daha beğenir oldum.baktım kimse anlamıyor...olmuş yani...bana kaldı.
bu da birikim sayılır değil mi?
not:bazen bozduğum oluyor :) o kadar olur.

tuce_tuce tuce_tuce tuceye iyi tatiller olsun...
Sayılmazmı birikimin kralı o :KK48:

güçlü çekmiyor olabilirsin...ya da tek seferde çekeceğim diye kararlı olmalısın,cımbızı sıkıca tutup..benim de çene de oluyor bazı...
Dedigin gibi muhtemelen iyi çekemiyorum :KK43:

Merhaba kızlar off ya dün gece sitede alt komşu parti verdi evinde tam bir skandaldı . Kendimi zorla uyutmuştum gece 03:00 te kalktım seslerine of cidden rezaletti . Yabancılar zaten bizim blokta tatil bölgesi diye daha dolmadı tüm ses bizim evdeydi . Bugün pazara gideceğiz annemle öğleden sonra. Altını takipteyim 180 i gördük bakalım belki bugün hesabımızı bozdururum

Arkadaşlar uzun uzun konuşulmuş. Ben de aranıza katılmak istiyorum. 5 yıldır çalışıyorum ve şu zamana kadar 1 kuruş birikim yapmadım. Maaşı iyi sayılabilecek bir işim var çok şükür. 2 yıllık evliyim geçen aya kadar kredi kartımı ödedikten sonra kalan tüm maaşımı eşime gönderiyordum. Alışverişime, harcamalarıma hiç karışmaz hesabını hiç sormaz. Gönderdiğim parayı da ne yalan söyliyim ne yapıyorsun demem, kaç paramız var diye merak etmem. Hiç maddi konuları takan biri olmadım belki ondandır. Bu ay göndermedim ne kadar param kalıyor, ne kadar harcama yapıyorum bi göreyim istedim açıkcası. Ama şu zamana kadar hiç para biriktirmeye çalışmadığım için sanırım desteğe ve yol gösteren insanlara ihtiyacım var :)

Bende kaş bıyık için gidiyorum. Bıyıg
k işini minik ağda bantları ile halledebiliyorum. Ama kaşımı beceremedigim icim bıyığada dokunmuyorum.
Bende lazare gidiyorum, tüylerin %60-%70 bitti diyebilirim. Ama hala devam ediyorum. Bu yüzden ağda masrafım yok.
Lazere verdigim parayı masraf olarak görmüyorum, çünkü bence lazer kendime yaptığım en büyük yatırım

Sayılmazmı birikimin kralı o :KK48:

Dedigin gibi muhtemelen iyi çekemiyorum :KK43:
Canım bence cımbızındandır bende öyle oluyo mesela her cımbizla aynı sonuç alınmıyo çok sevdiğim bi cımbizım var ondan başkasıyla bende koparıyorum kaybedicem diye ödüm kopuyo cımbizımı :KK48:

Arkadaşlar uzun uzun konuşulmuş. Ben de aranıza katılmak istiyorum. 5 yıldır çalışıyorum ve şu zamana kadar 1 kuruş birikim yapmadım. Maaşı iyi sayılabilecek bir işim var çok şükür. 2 yıllık evliyim geçen aya kadar kredi kartımı ödedikten sonra kalan tüm maaşımı eşime gönderiyordum. Alışverişime, harcamalarıma hiç karışmaz hesabını hiç sormaz. Gönderdiğim parayı da ne yalan söyliyim ne yapıyorsun demem, kaç paramız var diye merak etmem. Hiç maddi konuları takan biri olmadım belki ondandır. Bu ay göndermedim ne kadar param kalıyor, ne kadar harcama yapıyorum bi göreyim istedim açıkcası. Ama şu zamana kadar hiç para biriktirmeye çalışmadığım için sanırım desteğe ve yol gösteren insanlara ihtiyacım var :)
Hosgeldin canim :KK66: ekonomi topiklerini takip et mesela bu topiğin ilk sayfasıni mutlaka oku hatta vakit buldukca geçmiş sayfaları okumaya çalısabilirsin ve en temel birikim prensibi olan maaşindan kalani biriktirmek degil biriktirdiğinden kalanini harcamak kuralıni mutlaka uygulamalisın yani kira gibi fatura gibi temel bir ihtiyaç gibi birikimi butcene dahil etmelisin sonra kalaninı harcamalisin ayrıca kumbara yapmanida tavsiye ederim canim şimdilik benim aklima ilk gelenler bunlar :KK52:

Hımm başlangıç noktam bile yanlışmış:KK48: ne kadarını ayırmam gerektiğini çözmem lazım sanırım önce. Onu neye göre belirliyorsunuz? Çünkü ben elimde kalanı hep harcıyorum maalesef :110:
Ben tüm ödemeleri yapıyorum sonra evde büyük eksikleri gideriyorum mesela zeytinyağı gibi . Sonra bir hedef belirliyorum onu kenara altın şeklinde koyuyorum ve bir daha dokunmamak için çırpınıyorum bu arada aramıza hoşgeldin:anneadayı::KK200:

Aramıza hoşgeldin cnm.
Ilk sayfayi mutlaka oku. Hatta eklemek istedigin bir seyler varsa soyle bizde faydalanalim.

Harcamalarını not ederek işe başlayabilirsin.
Ay sonunda notlarini inceleyerek neye ne kadar harcama yaptigina bakarsin ve gereksiz harcamalardan kurtulmaya çalışırsın.

Bunun icin telefonuna indirebilecegin cok güzel bir uygulama var ismi harcama yöneticisi biz genel olarak onu kullanıyoruz buradaki arkadaslarla.

Bence hicbir sey yapamiyorsan bile her ay bir ceyrek alarak birikime baslayabilirsin:KK66:
Canım bence cımbızındandır bende öyle oluyo mesela her cımbizla aynı sonuç alınmıyo çok sevdiğim bi cımbizım var ondan başkasıyla bende koparıyorum kaybedicem diye ödüm kopuyo cımbizımı :KK48:
Başka bir cımbız alıp bir daha deneyeyim bakalım:KK51:

Hımm başlangıç noktam bile yanlışmış:KK48: ne kadarını ayırmam gerektiğini çözmem lazım sanırım önce. Onu neye göre belirliyorsunuz? Çünkü ben elimde kalanı hep harcıyorum maalesef :110:
Uzmanlar genelde kazanılan paranın ücte birinin ya da hic yapılamıyorsa yüzde onunun birikime ayrılması gerektigini savunuyor.
Ayrıca her bireyin en az 3 maaşı kadar acil durum parası olması gerektigini söylüyorlar.

Bencee bu çok doğru. Hastalık var sağlık var başımıza ne zaman ne geleceği belli olmuyor.
Köşede kimsenin bilmedigi bir paramız mutlaka olmalı. Bir arkadasımızında dedigi gibi bu tarz bir durumla karşılaşırsak "Ver paşam yerine ver köşem" diyebilmeliyizki kimseye ihtiyacımız kalmasın

Kızlar eşimle hesapladık ta galiba ayın 15 inde elimizde 14 bin tl birikmişimiz olacak . Bununla işçiliksiz bilezik almaya karar verdik . 15 gram lık bileziklerden almak istiyorum . Bakalım kaç tane alabileceğiz acaba ?
Hadi hayirlisi bakalim canim.
Simdiden Allah bereket versin

evet olabilir...bir de mini tavsiye...belki bilen biliyordur da..bilmeyene..cımbızı yere düşürdüğünüzde bozulurmuş iyi almazmış...sert bir yere düştü mü bitti denirmiş o cımbız için...kuaförde çalışan birinden duymuştum.

günün ilk günaydını benden olsun....iyi hafta sonları....

Günaydın kızlar
Hepinize güzel bir hafta sonu diliyorum.

Akşam yine yemeğe davetliyiz. Ne pişirsem derdi yok:KK6:
Hala boya durumunda oldugum için yerler bantlı ve naylon poşetlerle kaplı,
Anlayacağınız her yer her yerde.

Kilosu 3 TLden 5-6 kg bezelye almış annem. Dün onları ayıkladık.
Bugünde şoklayıp buzluğa kaldırırım. Buzluktakileri tüketip yenilerine yer açmam lazım.

evet olabilir...bir de mini tavsiye...belki bilen biliyordur da..bilmeyene..cımbızı yere düşürdüğünüzde bozulurmuş iyi almazmış...sert bir yere düştü mü bitti denirmiş o cımbız için...kuaförde çalışan birinden duymuştum.

günün ilk günaydını benden olsun....iyi hafta sonları....
Ben bunu ilk defa duydum ya :KK57:
Belkide sebebi budur beceremeyişim. Hafta içi yeni bir cımbız alip tekrar deneyeyim

Kimseler gelmemiş topiğe. Günaydın kızlar.
Birşey sorucam şimdi insta da görüyorum birikim yapanlar mutfak alışverişini haftalık olarak takip edenlrr oluyor.
Sizce haftalık mı yoksa aylık alışveriş mi mantıklı.
Limitleri 100 tl se çok da güxel tutturuyorlar.
Ben bu ay 775 tl mutfak alışverişi yaptım.
İçinde 2 defa dışarıda yemek
2 lt zeytinyağ
Stokluk pekmez var.
Stoklu gidince kendimi güvende hissediyorum böyle bir duygu var. Hatta kış gelmeden de karınca gibi her bakliyatçıya gittiğimde yarım kilo 1 kilo alıp kavanozlara dolduruyorum.kışın bunların hiç birini almıyorum.sadece sebze meyve kasap kuruyemiş kalıyor.
Sizler nasıl yapıyorsunuz.
Haftalık yemrk listesine göre tek tek mi toplumu
Hangisi karlı

Herkese günaydın Z zynpzeynep123 ben evimde alışveriş yaparken haftalık yemek listesi yapıp sonra o hafta ki eksikleri alırdım. Örnek vereyim kuru fasulye pilav yapacağım mesela bakarım fasulye ve pirinç var mı ? Yoksa gider 1 kiloluk paket alırdım kavanozuma doldururdum. Toplu derken kastı pek anlamıyorum açıkcası . Evde wc kağıdı var mesela 12 adet daha gidip stok yapacağım diye almam. Zateb bir sürü market var ihtiyaca yakın birinden birinde uygun oluyor . Zeytinyağını mesela 2 tl değil 5 lt teneke alırdım. Yemeklerin tamamını zeytinyağı ile yaparım zaten 2 Aydan fazla gidiyor gibi gibi .

Herkese günaydın Z zynpzeynep123 ben evimde alışveriş yaparken haftalık yemek listesi yapıp sonra o hafta ki eksikleri alırdım. Örnek vereyim kuru fasulye pilav yapacağım mesela bakarım fasulye ve pirinç var mı ? Yoksa gider 1 kiloluk paket alırdım kavanozuma doldururdum. Toplu derken kastı pek anlamıyorum açıkcası . Evde wc kağıdı var mesela 12 adet daha gidip stok yapacağım diye almam. Zateb bir sürü market var ihtiyaca yakın birinden birinde uygun oluyor . Zeytinyağını mesela 2 tl değil 5 lt teneke alırdım. Yemeklerin tamamını zeytinyağı ile yaparım zaten 2 Aydan fazla gidiyor gibi gibi .
Tuvalet kağıdı falan değil işte bende senin gibiyim. Yağ mesela 1 lt değil de 5 lt alıyorum şeker 1 kilo değilde 5 kilo alıyorum mutfak masrafı çok tutuyor ama evde herşey oluyor yeri geliyor sıkışık anımızda hiç alışveriş yapmasak da menü oluşturabiliyorum. İnstada 50 tl 70 tl ile haftayı geçirenlere hayranım. Ama evde sürekli o yok bu yok olmaz mı. Ben mi beceremiyorum bu işi
Peynir kuruyemiş alsam o hafta 50 tl zaten

Back