• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikim yapabilmenin yolları

Ağustosta çilek kalmıyor ki
Ben hiç görmüyorum haziran sonu bitiyor diye biliyorum. Yanlış mı hatırlıyorum.
Ben biter diye acele ettim. Bekliyeyim biraz daha.
Akşam hepsiburada da çok iyi indirimler vardı bal ped deterjan çay vs ama kart dolu iyice uçmayalım diye almadık
A 101 e doğadan geliyor 20 tl ye alabilirsem alıp atıcam kenara ama yağ almaya niyetlendim hesap yapmam lazım.
Bir hafta birini diğer hafta birini alırım p.tesiden sonra

Asil tatli cilek temmuz sonu agustos basi cikar eylul ayi recel ayidir ben iki senedir en son ekimin son haftasi aliyorum ama ben uretim yapilan ilcedeyim istanbulda flnda olur pazarlarda olur diye dusunuyorum daha minik olur buyuyemeden kizarir tatlanir

Çilek Reçeli Ne Zaman Yapılır
Çilek reçeli ne zaman yapılır, Çilek ülkemizin en sevilen meyvelerinden biri olur mayıs ve haziran aylarında olan çilekler oldukça lezzetlidir. Yemesi doyumsuz olmaz vallahi ülkemizin en güzel meyvelerinden olup oldukça Türk halkı tarafından sevilen ve tüketilen bir meyvedir. En lezzetli ve bir o kadar da kokusuyla sizi kendine bağlayan en güzel çilek bursa ilimizde yetişmektedir. Tabi şimdi diyorsunuz bursa çileğini nereden bulayım genelikle pazardan aldığımız çilekler hemen bozulur ve yumuşamaya başlar ve yiyemeyiz ve çoğu kişi çöpe atar fakat artık çöpe atmayacağız fazla deforme olmamış çileklerimizi çilek reçeli yapacağız size çok kolay yapabileceğiniz bir tarif vereceğim çilek reçelini mayıs ve haziran ayında yapabilirsiniz.
kızlar mayıs ve haziran deniliyor burda bilemedim şimdi :) ben de yapmayı düşünüyorum bu sene allh nasip ederse geçen sene böğürtlen ayva incir reçeli yapmıştım bahçeden topladıklarımla bakalım ömür olursa bu sene çeşiti çoğaltıcam

Kizlar siz bilirsiniz tabi ama ben tonlarca uretim yapilan bir yerdeyim ( bursa tarafi) ve inanin 5 kilocuk cilegi tarladan toplatip aliyorum tarlaya yemege gitmis tarla tarla gezmis insanin hastalariniz varsa alin goturun diyen uretici tanidiklarim var ve bana mayista recellik cilek vermezler semt pazari bile vermiyor tabiki cilek bu iki ay tatlidir ama benim bahsettigim bambaska bsydi tercih sizin burda tarim cok iyi ve tum sebzelerin vakti inceliklerini ogreniyorsun yoksa isterseniz dolaba atin kisin pisirin

Canım çilek oralarda bol olduğuna kalıyordur belki bizim eskiden tanıdığın bahçesinde görürdüm uzun süre kalırdı.ben birkaç hafta daha geçsin alırım daha bollanır belki ama daha sonra tezgahlarda başka meyveler oluyor.bir de ben kiraz memleketindeyim haziranda ne çileği burda hep kiraz hep kiraz.nerde ne yetişiyorsa orda o meyve sebze bol işte

Canım çilek oralarda bol olduğuna kalıyordur belki bizim eskiden tanıdığın bahçesinde görürdüm uzun süre kalırdı.ben birkaç hafta daha geçsin alırım daha bollanır belki ama daha sonra tezgahlarda başka meyveler oluyor.bir de ben kiraz memleketindeyim haziranda ne çileği burda hep kiraz hep kiraz.nerde ne yetişiyorsa orda o meyve sebze bol işte

Yine anlasilamadim iki defa urun verir ilki haziranda biter ikincisi ekimde cok uzadi tercih sizin ben cilege hic bi zmn hayir demem ztn bazen dayanamayip kisin bile alirim sera fln hic fark etmez beni kayitsiz sartsiz mutlu eden tek sey cilek en buyuk zaafim ilk baharin adi cilek mevsimi :D :D

Yine anlasilamadim iki defa urun verir ilki haziranda biter ikincisi ekimde cok uzadi tercih sizin ben cilege hic bi zmn hayir demem ztn bazen dayanamayip kisin bile alirim sera fln hic fark etmez beni kayitsiz sartsiz mutlu eden tek sey cilek en buyuk zaafim ilk baharin adi cilek mevsimi :KK70: :KK70:
En sevdigim meyve. Görünce dibim düşüyor derler ya aynen öyle oluyorum. Ama alerjim oldugu icin yiyemiyorum :mad:
O bana bakıyor ben ona bakıyorum sonra yanından sessizce süzülerek ilerliyorum:KK61:

Iyi aksamlar kizlar
Bugun yemege davetliydik. Ne pisirsem derdim olmadı.
Hatta pazara kadar hergün bir yere davetliyiz. Bu demektir ki bu birkac gün rahatım:KK6:

Bugün kaş aldırmak icin kuaföre 15 TL verdim. Onu da kendim öğrenebilsem cok iyi olacak ama bir türlü beceremiyorum.

Kumbaramada 100 TL ve 5 euro attım. Kumbarada biriken kurban parası oluyor. Son 3 senedir kurban parasìnı bu sekilde biriktiriyoruz ve bizim icin cok buyuk kolaylik oluyor.

Iyi aksamlar kizlar
Hatta pazara kadar hergün bir yere davetliyiz. Bu demektir ki bu birkac gün rahatım:KK6:

Bugün kaş aldırmak icin kuaföre 15 TL verdim. Onu da kendim öğrenebilsem cok iyi olacak ama bir türlü beceremiyorum.

Kumbaramada 100 TL ve 5 euro attım. Kumbarada biriken kurban parası oluyor. Son 3 senedir kurban parasìnı bu sekilde biriktiriyoruz ve bizim icin cok buyuk kolaylik oluyor.
Kaşını kendin alabilirsin canım ben hep kendim alıyorum hiç gitmem kuaföre . Şöyle yapabilirsin 2 günde bir çıkanları alttan üstten çekersen şeklini bozmazsın kolayca alırsın. Ama bırakırsan hep çıkar şeklini bozarsan o iş zor olur :KK45:

Kaşını kendin alabilirsin canım ben hep kendim alıyorum hiç gitmem kuaföre . Şöyle yapabilirsin 2 günde bir çıkanları alttan üstten çekersen şeklini bozmazsın kolayca alırsın. Ama bırakırsan hep çıkar şeklini bozarsan o iş zor olur :KK45:
Onuda denedim ama olmuyor yaaa cımbızla cekerken kırılıyor.
Ben biraz beceriksizim sanırımo_O

Suan icin tek kuaför masrafım bu. Kıl tüy durumundan cok muzdaribim.
10 gunde bir giTmek durumunda kalıyorum. Ayda 45 TL yapiyor ve bu verdigim paraya cok üzülüyorum

10 gunde bir giTmek durumunda kalıyorum. Ayda 45 TL yapiyor ve bu verdigim paraya cok üzülüyorum
Neden kırılıyor acaba hiç bir bilgim Yok o konuda belki kaşlarınla alakalı yada Cimbızla alakalıdır yada kararlı şekilde çekmiyorsan ondandır diye düşündüm . Ama hiç mi masrafımız olmasın Allah aşkına kafanı takma bazen insanın böyle birisi tarafından ilgi görmesi güzel oluyor .

Neden kırılıyor acaba hiç bir bilgim Yok o konuda belki kaşlarınla alakalı yada Cimbızla alakalıdır yada kararlı şekilde çekmiyorsan ondandır diye düşündüm . Ama hiç mi masrafımız olmasın Allah aşkına kafanı takma bazen insanın böyle birisi tarafından ilgi görmesi güzel oluyor .
Masrafımız olsun tabide sıcakta kuaföre gitmekde ayrı bir eziyet gibi geliyor bana ya :KK48:

Masrafımız olsun tabide sıcakta kuaföre gitmekde ayrı bir eziyet gibi geliyor bana ya :KK48:
Evet te işte çare Yok ya mesela bende sadece bıyık için gidiyorum kaşımı kendim alırım . Ağdayı belli bölgelere lazere gittim zateb diğer kısımlar yine bende ağda yapıyorum :p

günaydın herkese......

çilek konusunda;
ben İstanbul'dayım..çileği biz şimdi bu aylarda(nisan mayıs) gördük ,gördük..hemen kalkar.hatta bazen kaçırdığımız olur fiyatı insin diye beklerken...ha çok ender sonbahar aylarında da tek tük tezgahlarda gördüğümüz ,aaa çilek! dediğimiz olur...ancak sadece ya bir tezgahtır ya da hiç yoktur...tesadüfen gördüğümüzdür..
@zynpzeynep 123 dediği gibi...meyveyi çıktığı gibi niyet varsa reçel yapmaya çıktığı o bir iki hafta içerisinde yapılır...kayısı da öyle.
burada böyle.

herkese selamlar.....

Iyi aksamlar kizlar

kaş konusunda;
ben eşim öldüğünden beri kaşlarıma sarmıştım.bakımsızlıktan hiç gitmedim aldırmaya..@tuce _tuce nin dediği gibi yeni uzayanları aldıkça şekil bozulmadı,hatta kuaförünkünden daha beğenir oldum.baktım kimse anlamıyor...olmuş yani...bana kaldı.
bu da birikim sayılır değil mi?
not:bazen bozduğum oluyor :) o kadar olur.

tuce_tuce tuce_tuce tuceye iyi tatiller olsun...

güçlü çekmiyor olabilirsin...ya da tek seferde çekeceğim diye kararlı olmalısın,cımbızı sıkıca tutup..benim de çene de oluyor bazı...

Back