• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikim yapabilmenin yolları

Iyi aksamlar kizlar
Bugün tüm gün dışarıdaydım.
Aksama da 3 kişi misafirim vardı yemeğe. Ama çok zorlanmadım. Birlikte hazırlayıp yedik. Kısır ve pişi yaptık.

Dünden kalan pilav ve yaprak sarma vardı. Onları ziyan olmasın diye buzluğa attım.

Çeyrek 285 TLymiş. Ama kuyumcu tanıdık diye 280den veririm dedi.
Tam altın istedim yokmuş. 2 yarım, 2 çeyrek aldım.

Pazar alışverişi yaptık 50 TL tuttu.
Yeşillikten tutunda domates, biber, brokoliye kadar herşeyi sirkeli suda yıkayıp kurulayıp kaldırdım.
Genelde böyle yapıyorum. Sonrası için büyük rahatlık oluyor benim için.
Hemde 2 hafta sararıp solup, bozulmadan taze kalıyor herşey.

Sitenin bahçesinden yeni dünya ve bir pişirimlik kadar asma yaprağı topladım. Yaprakları şişeye basmayı düşünüyorum.

Buzdolabım tıka basa dolu uzun bir süre markete yada pazara gitmeden evdekilerle idare etmeyi düşünüyorum

Günaydın kızlar
Herkese güzel bir hafta sonu diliyorum

Bugün azıcık harcamalı geçecek sanırım.
Bir arkadasimla AVMye gideceğiz. O yeğenini, bende küçük kuzenimi getireceğim.
Önce sinemaya sonrada yemeğe götüreceğiz.
23 nisanı bir nevi erken kutlayacaklar diyelim.
Olan bizim paracıklara olacak:confused:

Herkese günaydın iyi hafta sonları dün yemeğimizi dışarıda yedik sahilde çok güzel bir mekandı . Babam götürdü inşallah evime döneceğin mayıs başı o yüzden hiç dışarı çıkmadın filan dedi bende artık kabul ettik çıktık. 100 tl civarı ödemiştir yemeğe. Bugün yarın evde olmayı planlıyorum :KK47:

Günaydın herkese
Bu sayfanın tekrar canlanması çok güzel
Salon ve oturma odasını değiştiriyoruz
Hem masraflı hem de mecburi eşya ayıklamalı günler geçiriyorum
Eski koltuklar sandıklıydı
Hurçlar vardı içlerinde
Onları düzenleyip kullanmadıklarımı atıp yeni yerler açıyorum

Birikim bu ara biraz sıkıntılı
Ama gereksiz alışveriş ve israf yapmadığım için de mutluyum
Haftaya da boya badana işleri olacak
Sonrasında temizlik yapılır
Herkese mutlu huzurlu sağlıklı bereketli günler dilerim

Gunaydin kızlar.
Evde son sürat temizlik devam ediyor. Her yıl badana yaptırıyordum bu yil gerek gormedim ama cok detayli ince bir temizlik oluyor. Bu arada temizlik yaparken bile tasarruflu olmaya çalışıyorum. Yerleri ve camları evde bulunan ve kullanmadığımız şampuan ile siliyorum. Harika oluyor tavsiye ederim. Akşam da boş durmadım battaniyeleri yıkadım. Odalar bitti. Bugün salonu yarın da mutfağı temizleyeceğim. Temizlik bittikten sonra balkona bir masa atarim. Çiçekler ekerim saksılara. Artık kahvaltımızı orada yapar kahvemizi çayımızı orada içer kitabımızı da orada okuruz. Yaz gibisi yok.
Erken kalkmışken çocuklar uyanasıya kadar ben sessiz sessiz işime devam edeyim.
Güzel bir gün olsun.

Iyi aksamlar kizlar
Bugün tüm gün dışarıdaydım.
Aksama da 3 kişi misafirim vardı yemeğe. Ama çok zorlanmadım. Birlikte hazırlayıp yedik. Kısır ve pişi yaptık.

Dünden kalan pilav ve yaprak sarma vardı. Onları ziyan olmasın diye buzluğa attım.

Çeyrek 285 TLymiş. Ama kuyumcu tanıdık diye 280den veririm dedi.
Tam altın istedim yokmuş. 2 yarım, 2 çeyrek aldım.

Pazar alışverişi yaptık 50 TL tuttu.
Yeşillikten tutunda domates, biber, brokoliye kadar herşeyi sirkeli suda yıkayıp kurulayıp kaldırdım.
Genelde böyle yapıyorum. Sonrası için büyük rahatlık oluyor benim için.
Hemde 2 hafta sararıp solup, bozulmadan taze kalıyor herşey.

Sitenin bahçesinden yeni dünya ve bir pişirimlik kadar asma yaprağı topladım. Yaprakları şişeye basmayı düşünüyorum.

Buzdolabım tıka basa dolu uzun bir süre markete yada pazara gitmeden evdekilerle idare etmeyi düşünüyorum

Canım ellerine sağlık, yeşillikleri nasıl saklıyorsun?

Günaydın herkese
Bu sayfanın tekrar canlanması çok güzel
Salon ve oturma odasını değiştiriyoruz
Hem masraflı hem de mecburi eşya ayıklamalı günler geçiriyorum
Eski koltuklar sandıklıydı
Hurçlar vardı içlerinde
Onları düzenleyip kullanmadıklarımı atıp yeni yerler açıyorum

Birikim bu ara biraz sıkıntılı
Ama gereksiz alışveriş ve israf yapmadığım için de mutluyum
Haftaya da boya badana işleri olacak
Sonrasında temizlik yapılır
Herkese mutlu huzurlu sağlıklı bereketli günler dilerim

Güle güle oturun, ne güzel bir heyecan bu :) Kolay gelsin

Ben de birikim yapamıyorum uzun bir dönemdir ücretsiz izinde olduğum için. Ufak tefek bir şeyler yaptım yine de ama en güzeli israf etmemek, tasarrufa devam etmek bence de, o zaman açılmıyor bütçe :)

Günaydın kızlar
Dün tüm gün cok yorucu gerçi benim için. Akşama kadar dışarıda çocuk baktım diyebilirim

Saat 6 gibi eve geldim. Evde yemek falan hicbir şey yok tabi.
Bir arkadasim aradi. 2 cocuguyla sana geliyorum dedi.
Annemin yanina gectim soylemek icin, baktim o da telefon konusuyor.
Telefonu kapatip ......... ablan çocuklarla geliyormuş demez mi :KK57:
Bir anda 2 yetişkin, 4 cocuk misafir ağìrladık. Ev düğün yeri gibiydi:KK48:

Hemen bir kısır çay yaptım. Buzluktanda börek çıkardım. Sonrası icin meyve koydum tabaklara
Yalnız çocuklar için markete gidip abur cubur aldım 24 TL tuttu.
Hem yediler hemde yanlarina ufak tefek birseyler koydum cok mutlu oldular.
Çocuk sevindirmek o kadar kolay ki hemde mutluluklari paha bicilemez.

Canım ellerine sağlık, yeşillikleri nasıl saklıyorsun?
Yikayip kurutup saklama kaplarina koyuyorum cnm. Altına ve üstüne kagit havlu seriyorum nemini alması icin. Bu şekilde 2 hafta net bozulmadan duruyor.
Arada ıslanan peceteleri degistiriyorum icindeki. Zaten kullanmak icin açtığında hemen farkedersin ıslananları

Gunaydin kızlar.
Evde son sürat temizlik devam ediyor. Her yıl badana yaptırıyordum bu yil gerek gormedim ama cok detayli ince bir temizlik oluyor. Bu arada temizlik yaparken bile tasarruflu olmaya çalışıyorum. Yerleri ve camları evde bulunan ve kullanmadığımız şampuan ile siliyorum. Harika oluyor tavsiye ederim. Akşam da boş durmadım battaniyeleri yıkadım. Odalar bitti. Bugün salonu yarın da mutfağı temizleyeceğim. Temizlik bittikten sonra balkona bir masa atarim. Çiçekler ekerim saksılara. Artık kahvaltımızı orada yapar kahvemizi çayımızı orada içer kitabımızı da orada okuruz. Yaz gibisi yok.
Erken kalkmışken çocuklar uyanasıya kadar ben sessiz sessiz işime devam edeyim.
Güzel bir gün olsun.
Allah kolaylık versin.
Ramazan öncesi temizligi bitirmek büyük rahatlik oluyor.

Bir yakınım işi gereği genelde şampuan ve duş jeli getirir bizede bu yüzden bunlara pek para vermem.
Cam kapı silerken kullanıyorum.
Hatta sıvı sabun niyetine de kullanıyorum. Sabunluğa koyuyorum kimse anlamıyor bile.
Yer silme suyuna eklemek aklıma gelmemişti.

Bende yüzey temizleyici kullanmıyorum.
Ama evde çamaşır suyu her daim bulunduğu için çok az çamaşır suyu ekliyordum suya. Bundan sonra azıcık sampuan ekleyerek silmeyi deneyeceğim.

sempatik_kiz sempatik_kiz hayırlı olsun
mornergis mornergis güle güle kullanın yeni eşyalarınızı
bir yudum mutluluk bir yudum mutluluk kolay gelsin
Benimd temizlik yapmam lazım ama hiç elim kolum kalkmıyor
Çok sağol canım.
Inan ben de kendimi zorluyorum. Biraz bıraksam ipin ucunu kaçırırım. Bugün de salon bitti. Yarın mutfakta sıra. Salı günü okul var iş var evde olmayacağım. Mümkün olduğu kadar çok iş yapmam gerek bu sürede. Kalan ufak tefek işleri de hafta ici akşam falan hallederim.

İyi geceler kızlar
Bugünü 10 TL harcama ile kapattım. Kumbarayada 5 TL attım.

85 TL elektrik faturası, 30 TLde su faturası gelmiş onu yatirdim.

Yalnız suya her ay zam geliyor sinirim bozulmaya başladı.
Benim su kullanımım çok absürt bir şey olmadıkça şaşmıyor. 8 m3 su kullanıyorum. Ama faturam her ay artıyor.
Ocak 8m3 su=18 TL
Şubat 8m3 su= 23 TL
Mart 8 m3 su= 27 TL
Nisan 8m3 su= 30 TL

Hayırlı sabahlar kızlar
Hepinize güzel bir hafta diliyorum

Birşeyler atıştırıp evden çıkmam lazım pilatese gidecegim. Dönüştede kahvaltıya davetliyim.

Aylık 150 TL ödüyorum pilatese. 3 aydır gidiyorum.
Son 2 haftam kaldı. Sonra bırakıcam.
Çünkü sabah 9 da dersim. Hem ramazan geliyor. Hemde 150 TL çok geliyor. O parayı ona vereceğime bir güne girerim diyorum.
Artık evde devam ederim:KK49:

Bugün annemle dışarı çıktık. Eczaneden 37 tl ye ilaç aldım. Sonra annemle babamın arabasını oto yıkamaya bıraktık . Oradan bi kafede soda içtik 4 tl ödedim. Oradan çıktık kuaföre girdik 3 tl ödedi . Sonra arabayı aldım annem 25 tl ödedi.:KK49:

Back