birikim yapabilmenin yolları

Günaydın...
İyice şifayı kapmışım, kolumu kıpırdatacak halim yok.
Buzlukta çorbam vardı. Çıkarıp mikrodalgaya attım. Onu içerim birazdan.
Haberlerde altın düşüşte dediler. Baktım 130 TL. Yani bizim işimize yarayacak seviyelerde değil.

Güne harcamalı başladım. Evin sigortasını yeniledik.
DASK ve Konut sigortası.
İkisine toplam 270 civarı ödedik sanırım. Ama eşyaların değerini yükseltmeyi unutmuşuz. Onun içinde bir 50 TL falan daha artar sanırım.

@zelalke bende kumbarada güzel para biriktirirdim. Ama yeni kumbaraya başladım, kışa girdiğimizden beri de atamıyorum. Çünkü yetiştiremiyorum.O bozukları cüzdanda biriktirip stok alışverişi yaptım hep. Yine bir nevi birikim oldu benim için.

İçinde toplasam 20 TL anca vardır. Üstelik benim kumbarada neredeyse 5kg su bidonu boyunda ve açılmayan teneke kumbaralardan. 2 senede anca dolar sanırım bu gidişle :)

geçmiş olsun canım

@sempatik_kiz dediğin gibi kumbaraya atılmasa da bi şekilde ev ihtiyacı için harcanır. eşim son zamanlarda bozukların hepsini vermiyor bana.. ben diyo ufak birşey almak için bozuk para yok diye cebimden tümleri bozdurmak zorunda kalıyorum, o sebeble ondan umudumu kestim artık.. kumbaramla artık tek başıma devam edeceğim.. bizim de hedefimiz ev peşinatı biriktirmek..

geçmiş olsun canım
Sağol abla...
Sigorta çok önemli cnm ya. Bunu Van depremiyle bir kez daha anlamış olduk ülkece. Cünkü devlet sadece sigortasi olanlarin zararlarını karsiladi

O konuda haklisin cnm. Bozuk para olmayinca eldekini bozunca oda gidiyor. Aslinda biraz cüzdandada durmasi gerekiyor.
Insallah alirsiniz hayirlisi ile bir ev

@sempatik_kiz çok geçmiş olsun kardeşim allah şifa versin

Günaydin kızlar,
Şifayı iyice kapmışım. Boğazım parçalanacakmış gibi yutkunurken.
Allahtan dersim yoktu bugün. Tüm gün yatıp dinlenirim.

Kendimi iyi hissedersem yemek yapar buzdolabını temizlerim.

FED'in faiz haberleri ile altın düşüşe geçti diye okudum. Gramı 128.99 TL olmuş.
Hissettirecek bir düşüş olmamış.

Dün sabah buradaki fırtına sebebiyle seralar hep zarar görmüş, sera diye birşey kalmamış diyebilirim.
Allah yardımcıları olsun. Bu da pazar fiyatlarina yansır. Herşey ateş pahası olacak yine

günaydın hanımlar.. bu ara ailelerim deli gibi bizimle uğraşıyor.. düğün borçları bitti ev alma zamanı diye.. burda evler hem çok uygun, baya düştü bu yıl.. bi de halkbank ve ziraat bankası çok düşük faizle konut kredisi veriyor. ( max. 36 ay vadeye %0,80 e 36 ay vade üzerine de %0,89). dün akşam bi eve baktık. çok güzeldi.. ama çok büyüktü. 4 oda bi salon. mutfağı kocaman. kileri de var. ebeveyn banyosu falan da dahil. çok güzel asma tavanlar ışıklandırma falan.. eşim kaçırmayalım diyor bense ikimiz özel sektördeyiz diye korkuyorum .. ev için 140 bin dediler.. peşinatımız bi arabamız ve benim de 2 tane bileziğim var, bi de geçen gün aldığımız iki tam bi çeyrek.. 50 bin çıkar hepsini satsak.. sizin fikirleriniz neler bi de size yazayım dedim.

beğendiyseniz o fiyata kaçırmayın derim

zelalke evi beğendiysen hiç kaçırma hemen al. Allah ev alana yardım eder derler. Yılbaşından sonra herşeye zam geliyor. Tapu masrafı falan şimdi daha ucuz olur.

Geçmiş olsun canım. Dikkat et kendine

Bence çok hesaplı peşinatınız da var kaçırmayın derim büyük ev çocuklar olunca çok rahat şimdi ihtiyaç gibi görünmeyebilir ama çocuk sahibi olunca çok rahat edeceksin. Benim evim 3+1 150 m2 ebeyn banyolu tamam çalışırken temizlik konusu zorluyor ama rahatlığı da tartışılmaz. Tabi son kararı eşin ve sen vereceksin.

Hangi şehir orası. Bence gayet uygun kaçırmayın

Hayırlı geceler kızlar
Tüm gün yatıp dinlendim.Ne yemek yaptım ne ev toparladım. Haliyle sıfır harcama...

Yarın evde yapılacak ufak tefek tadilatlar var.

●Banyoya kağıt havluluk monte edilecek {Misafirler icin seçenek olmasını seviyorum. Çünkü kendimde gittigim yerde havlu kullanmaktan rahatsız oluyorum. Bence böylesi daha hijyenik}
●Tv,uydu ve internet kabloları kablo paneli içine yerleştirilecek
●Yeni aldığım avize asılacak.
●Ayakkabılik ve yatak odasi gardırobuna raf yaptırmak için ölçü alınacak. Sadece raflar için bile en az 200 TL uçtu gitti diyebilirim

Ben 6senedir kullaniyorum
Gri fakir marka
Memnunum
Zarari konusunda elbette zararlidir ama cok pratik.
Buzlukdan bisey cikarsigimda hemen cozduruyorum.
Pogaca boreklerde cok ise yariyo
Misal esim daha gec geliyo bizde oglumla ben tok oluyoruz.
Tencereyi 1tabak yemek icin isitmak isime gelmiyor
Tavalara tekrar koy tekrar isit bulasik cikiyor
Tabaklara koyuyorum hemen 1tabaga sulu yemek birine pilav mesela pes pese isitiyorum 5dk hazir.
Elektrik cok yaktigini sanmiyorum ben sık kullanirim cok etkilemiyo.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…