- 5 Ekim 2016
- 2.700
- 7.710
- 158
- 39
- Konu Sahibi sempatik_kiz
-
- #11.121
Çok önemli bir konu bencedesabah sabah gülümsettin beni canım... :) benim eşim de çok kızar bu "sabahın köründe" söylemine, bence de çok abes... dilimize bir şekilde girmiş ve öylesine kullanılan, o kadar anlamsız ve yanlış söylemler var ki... bence de çok dikkat etmeliyiz, ne dediğimize... pozitif düşünüp, pozitif olup, pozitifi çağırmalıyız... :)
canim hayırlı olsun paran. Eğer hemen kullanmayacaksan tl de tutmani tavsiye etmem, eskiden olsa vadeli hesap yap derdim ama su sira ona da guvenmiyorum. en guzeli altin hesabi açtirip sanal olarak altin alman.Bugün elime beklediğim para geçti 20bin tl,vadeli hesabıma yatırdım
Acaba doğru mu ettim yanlış mı?
O kadar toplu miktarda parayı altın olarak yapmak istemedim saklamak sorun çünkü.
Siz nasıl yapıyosunuz birikimlerinizi?
Oyle yerler dolu... Prim veriyorlar zannedip vermeyen... Sigortası olmayan çalışanlar... Allah bilir oyle çalışan kişiler ya üni öğrencisi ya da paraya ihtiyacı olan kişiler.laze yaptırmaya başladım, peşin fiyatına anlaşmıştık. müşterisi çok olan zincir güzellik merkezi. geçeen ay gittdiğimde fatura istediğimi söyledim, fatura kesmiyoruz dediler, bunun üzerine vergi levhası olan bir yer nasıl kesmez vs dedim, fatura koçanımız yok dediler, ben de paranın yarısını vereceğimi, yarısını da faturayı ne zaman keserlerse o zaman vereceğimi söyledim. ne iş yapıyorsunuz diye sordular, ben de maliyede memurum dedim (yalan !) o zaman daha temkinli oldular. ama beni şikayet ettirmek zorunda bırakmayın dedim. bu arada kayıt alan süslü kızımız benim babamda maliye de memur dedi, ay canım yeni taşındık, kalabalık bir iş yeri tanımam dedim (yalan yalanı doğuruyor)
bu gün 2. seanse gittim. oda da kız bana maliye memuruydunuz değil mi dedi? yok canım fatura kesmiyorlardı öyle dedim, başka kurumda çalışıyorum dedim. kız da hiç kimseye fatura kesmiyorlar, bize bile asgari ücret vermiyorlar dedi. prim bile vermiyorlarmış. halbuki kız bana ek paket- ek bölge satmaya çalışıyor, ben de ek prim alıyor sanıyordum
3 3gunlukdunya Boyner in sahibi olduğu internet sitesi morhipo (ordan aldığım ürünü Boyner'den değiştirmiştim sanırım) özel inidirler kulübüne girersen çok şık ev eşyası ve ev tekstili var. Almamak içiN zor tuttum kendimi sırf yukarıdaki yazımdan ötürü. Boyner'de ay sonunda olan kelebek indirimindeki ürünlerde var. Müşteri hizmetlerine canlı bağlanıp sorabilirsin alınan ürün ykm ve Boyner'den değişim oluyor mu diye. Ben yapmıştım diye hatırlıyorum
Çok şık ev tekstilleri var
Polo giyimde sepette ekstra %50 indirim var
Ay her şey o kadar güzel ki insanın nefsine hakim olması çok zor
http://almadim.kadinlarkulubu.com.tr/2016/07/seylerin-hikayesi.html?m=1
Mutlaka izleyin, neyin parçası olduğumuzu görün
Çok akıcı bir video
laze yaptırmaya başladım, peşin fiyatına anlaşmıştık. müşterisi çok olan zincir güzellik merkezi. geçeen ay gittdiğimde fatura istediğimi söyledim, fatura kesmiyoruz dediler, bunun üzerine vergi levhası olan bir yer nasıl kesmez vs dedim, fatura koçanımız yok dediler, ben de paranın yarısını vereceğimi, yarısını da faturayı ne zaman keserlerse o zaman vereceğimi söyledim. ne iş yapıyorsunuz diye sordular, ben de maliyede memurum dedim (yalan !) o zaman daha temkinli oldular. ama beni şikayet ettirmek zorunda bırakmayın dedim. bu arada kayıt alan süslü kızımız benim babamda maliye de memur dedi, ay canım yeni taşındık, kalabalık bir iş yeri tanımam dedim (yalan yalanı doğuruyor)
bu gün 2. seanse gittim. oda da kız bana maliye memuruydunuz değil mi dedi? yok canım fatura kesmiyorlardı öyle dedim, başka kurumda çalışıyorum dedim. kız da hiç kimseye fatura kesmiyorlar, bize bile asgari ücret vermiyorlar dedi. prim bile vermiyorlarmış. halbuki kız bana ek paket- ek bölge satmaya çalışıyor, ben de ek prim alıyor sanıyordum
bazen eskiden daha mı iyiydi diyorum, vergi iadesi doldurlardı ve herkes fiş isterdi. ben küçkken babam sigortalı şte çalışmazdı ama yine de çevremizdeki insanlar için toplardık, isterdik o küçük marketlerden bile. şimdi vergi iadesi doldurulmayınca insan istemiyor fiş falan umursamıyor.fatura vermeyenlere ben de çok kızıyorum... resmen vergi kaçırıyorlar ve kul hakkına giriyorlar.... vergi herkes ödemiyor ama o vergilerle sunulan hizmetlerden herkes faydalanıyor... bu olmaz... şeksiz şüphesiz kul hakkına giriyorlar, hem de milyonlarca insanın...
bi de ben mali müşavirim, her ay kazandığımın son kuruşuna kadar vergisini ödeyip, o kadar büyük şirket ve ofisler olan bir muhitte, vergi rekortmenleri arasına girince, küçük çaplı bir ofisle, demek ki diyorum, kimse doğru düzgün vergi ödemiyor... küçük marketler bile fatura kesmekten imtina ediyor, o kadar karlı sat, bi de vergisini verme kazancının, helal parana, haram karıştır... oldu mu?
insan düzelirse, dünya düzelir.....
bazen eskiden daha mı iyiydi diyorum, vergi iadesi doldurlardı ve herkes fiş isterdi. ben küçkken babam sigortalı şte çalışmazdı ama yine de çevremizdeki insanlar için toplardık, isterdik o küçük marketlerden bile. şimdi vergi iadesi doldurulmayınca insan istemiyor fiş falan umursamıyor.
Ben nasıl ev vergisini, araba vergisini, maaşımın vergisini, cep faturamın, elektrik su kısaca her şeyden vergi ödüyorsam o da ödemeli diye düşünüyorum. kaldı ki yanındakilere bile sigorta yapmıyorsa zaten orada da bir usulsüzlük var.
koskoca firmalar da utanmıyorlar, bir mali müşavirden az vergi ödemeye....
bu ülkede cem yılmaz gibi kişiler vergi rekortmeni oluyor, iş adamlarını geçiyor. diyecek bir şey bulamıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?