birikim yapabilmenin yolları

Günaydın
Ah Kostebekpasta erkeklerin hepsi aynı mı ?
benim eşimde kendi ailesi ve ailemin yanında bazen öyle atar tutar ki sanırsın evleri arsaları ek geliri var
2 kişi çalışıyoruz diye zaten insanlar oh bunlar rahat diye bakıyor bir de bizimki atıp tutunca tüm sinirlerim hopluyor
hayır biz borçları ödeyeceğiz diye kendimizi paralıyoruz
millet sanıyor oh biz çok rahat ferah yaşıyoruz
çok şükür çalışıp kazanıyoruz ama 1 yıl olacak harcamayı öğrenip işlerimizi yola koymayı başlayalı
sonra bizden daha iyi durumda olanlara üzülüp verdikleri borçta ilk akla gelen biz oluyoruz
Ama ben düğün altınlarımı satıp borç ödedim ki onları bozdurmayı istemiyordum

Günaydın hanımlar... Bugün a101 e yazıcı geldi... Abimin işyerine lazım Ama kaç tane a101 gezdiysem bitmiş... Millet yemeyip içmeyip yazıcı almak için sabahın köründe kalkıp onu almaya gitmiş... 95 tl olduğunu duyunca demek ki millet hücum etti

Çok önemli bir konu bencede
Eskiler lambayı yak yada söndür demezlermiş olumsuz bir ifade diye
Lambayı dinlendir lambayı uyandır denirmiş
Sözcükler çok etkili
Beyin sadece dilden emir alır diye okumuştum biryerde

canim hayırlı olsun paran. Eğer hemen kullanmayacaksan tl de tutmani tavsiye etmem, eskiden olsa vadeli hesap yap derdim ama su sira ona da guvenmiyorum. en guzeli altin hesabi açtirip sanal olarak altin alman.

laze yaptırmaya başladım, peşin fiyatına anlaşmıştık. müşterisi çok olan zincir güzellik merkezi. geçeen ay gittdiğimde fatura istediğimi söyledim, fatura kesmiyoruz dediler, bunun üzerine vergi levhası olan bir yer nasıl kesmez vs dedim, fatura koçanımız yok dediler, ben de paranın yarısını vereceğimi, yarısını da faturayı ne zaman keserlerse o zaman vereceğimi söyledim. ne iş yapıyorsunuz diye sordular, ben de maliyede memurum dedim (yalan !) o zaman daha temkinli oldular. ama beni şikayet ettirmek zorunda bırakmayın dedim. bu arada kayıt alan süslü kızımız benim babamda maliye de memur dedi, ay canım yeni taşındık, kalabalık bir iş yeri tanımam dedim (yalan yalanı doğuruyor)
bu gün 2. seanse gittim. oda da kız bana maliye memuruydunuz değil mi dedi? yok canım fatura kesmiyorlardı öyle dedim, başka kurumda çalışıyorum dedim. kız da hiç kimseye fatura kesmiyorlar, bize bile asgari ücret vermiyorlar dedi. prim bile vermiyorlarmış. halbuki kız bana ek paket- ek bölge satmaya çalışıyor, ben de ek prim alıyor sanıyordum

neyse bu gün 300 tl lazere verdim.
dün öğleden sonra Kütahya'ya gitmiştim. orada çok fazla seramik, porselen satan dükkanlar var, yol üstünde her yer bu tarz dükkanlarda dolu. insanın bir şey almadan çıkması mümkün değil. ben de evde sade yaşamdan yana olduğum ve çocukların da bu tür şeyleri kırmasından çekindiğim için, nefsimi köreltmek adıma, iş yerindeki arkadaşlara hediyelik seramik kaftanlar vs aldım, çok beğendiler, 50 TL verdim.
bunun harici bir harcamam olmadı, akşama minibüse binerim bir de

Oyle yerler dolu... Prim veriyorlar zannedip vermeyen... Sigortası olmayan çalışanlar... Allah bilir oyle çalışan kişiler ya üni öğrencisi ya da paraya ihtiyacı olan kişiler.

iki ay önce çocuklara kışlık kıyafet, bot vs almıştım.
En son 24 eylülde, tam 2 ay önce, giyim alış verişi yaptım. çocuklara ve kendime bir şey almadım. bu arada evden epey şey çıkardım. geçen yıl sezon sonunda kışlık çocuk kıyafeti stoklamıştım ve hediye gelmişti, geçen yıl kaban ve montlarından 2 şer tane almıştım. bu yıl ondan da almadım.
ancak eşim bu sürede iphone7, kot pantalon, mont, gömlek, çorap aldı. bu onun içinde çok az, o da borçlarımız çok olduğu için alamıyor.
tüketim maddesi dışında iki ay bir şey almadım, çok mutluyum. başkalarına aldığım hediyelik ev tekstili vs saymıyorum. onlar benim evime girmedi.
şimdi hedefim 15 gün daha almadan geçirirsem süper olacak benim için, resmen arınmış, detoksa olacak
bu sade yaşam olayı ekonomiye kar :)
önümüzdeki ay sezon sonundan çocuklara ve kendime yüklü alış veriş planlıyorum. ayrıca araç sigortasının da ödemesi biter önümüzdeki ay. kart da biraz boşalır.

3 3gunlukdunya Boyner in sahibi olduğu internet sitesi morhipo (ordan aldığım ürünü Boyner'den değiştirmiştim sanırım) özel inidirler kulübüne girersen çok şık ev eşyası ve ev tekstili var. Almamak içiN zor tuttum kendimi sırf yukarıdaki yazımdan ötürü. Boyner'de ay sonunda olan kelebek indirimindeki ürünlerde var. Müşteri hizmetlerine canlı bağlanıp sorabilirsin alınan ürün ykm ve Boyner'den değişim oluyor mu diye. Ben yapmıştım diye hatırlıyorum
Çok şık ev tekstilleri var
Polo giyimde sepette ekstra %50 indirim var
Ay her şey o kadar güzel ki insanın nefsine hakim olması çok zor

Çok yorucu bir gündü benim için.
Lazer icin kontrol seansım vardı ücret ödemedim. Bu şekilde ilk seansım tamamlanmış oldu.
Bir sonraki randevuyu 5 ocağa verdi. Eğer maddi olarak kendimi ayarlayabilirsem 5 ocakta tüm vücut giderim.
Tüm bacak, koltuk altı, genital, kol= 4 seans 2200 TL yarısını peşin vericem yarısını kredi kartına taksit yapıcam. Burdan daha iyi bir yer olmadığı icin mecbur buraya gitmek zorundayım.Başka seçeneğim yok. Bu yüzden para biriktirmem lazım.
Bugün A101de 7.5 TL harcadim.
Bir arkadasımın yarın bebek mevlüdü var. Yardim icin tüm gün ordaydim eve daha yeni girdim. Yarin sabah 8de tekrar gideceģim. Hayırlısıyla bir atlatsaydık cok yorucu oluyor bu tarz şeyler.

O sitenin boyner in olduğunu bilmiyordum
Teşekkür ederim

günaydın kızlar,
hesabımda 1200 lira kaldı bugün ailemin yanına gidicem .hafta sonu ordayım.
200 lira garantı orda harcarım. haftaya günden400 lira gelecek 800 liralık altın alıp anneme veririm saklaması için.
200 lira + 1 hafta sonra 400 lirayla umarım 19 gün idare ederim
dolar almak istiyodum ama çok yüksek mecburen birikime altın olarak devam edicem.
kumbaraya 18 lira ayırdım.
iş için kumaş pantolon, gömlek kazak almam lazım ihtiyaç var ama ocak ayını beklemek zorundayım
bu ay benım için oldukça zor geçiyo

merhaba arkadaşlar....

hayırlı Cumalar...

hem harcama, hem birikim son sürat gidiyor benim de... :) öğretmenler günü baya bi ekstra masraf oldu, çocukların , eski, yeni öğretmenlerine hediyeler, kahveler,yemekler vs... :)

yaklaşık bir ay önce başladığım ve ocakta açacağım iki kumbaraya da atmaya çalışıyorum her gün, az, çok bir şeyler...

istanbul yakınlarında, üzerine yazlık yapacağımız bir arsa vardı... daha büyüğünü bulduk, olanı satıp, üzerine de ekleyip yeni bir arsa alıp, daha büyük bir bahçeli ev yapabileceğiz inşallah...

fatura vermeyenlere ben de çok kızıyorum... resmen vergi kaçırıyorlar ve kul hakkına giriyorlar.... vergi herkes ödemiyor ama o vergilerle sunulan hizmetlerden herkes faydalanıyor... bu olmaz... şeksiz şüphesiz kul hakkına giriyorlar, hem de milyonlarca insanın...

bi de ben mali müşavirim, her ay kazandığımın son kuruşuna kadar vergisini ödeyip, o kadar büyük şirket ve ofisler olan bir muhitte, vergi rekortmenleri arasına girince, küçük çaplı bir ofisle, demek ki diyorum, kimse doğru düzgün vergi ödemiyor... küçük marketler bile fatura kesmekten imtina ediyor, o kadar karlı sat, bi de vergisini verme kazancının, helal parana, haram karıştır... oldu mu?

insan düzelirse, dünya düzelir.....

bazen eskiden daha mı iyiydi diyorum, vergi iadesi doldurlardı ve herkes fiş isterdi. ben küçkken babam sigortalı şte çalışmazdı ama yine de çevremizdeki insanlar için toplardık, isterdik o küçük marketlerden bile. şimdi vergi iadesi doldurulmayınca insan istemiyor fiş falan umursamıyor.
Ben nasıl ev vergisini, araba vergisini, maaşımın vergisini, cep faturamın, elektrik su kısaca her şeyden vergi ödüyorsam o da ödemeli diye düşünüyorum. kaldı ki yanındakilere bile sigorta yapmıyorsa zaten orada da bir usulsüzlük var.
koskoca firmalar da utanmıyorlar, bir mali müşavirden az vergi ödemeye....
bu ülkede cem yılmaz gibi kişiler vergi rekortmeni oluyor, iş adamlarını geçiyor. diyecek bir şey bulamıyorum

haklısın canım da, bu duyarsızlık ve cahillik olduğu sürece, bazı şeylerin düzelmesi çok zor... vergi iadesi varken, alacağı üç beş kuruş için fiş alıyordu insanlar... yoksa milletin vergi kaçırmasına çanak tutmayayım, hak geçmesin, ülke olarak hep birlikte kalkınalım, gibi bir dertleri yoktu çoğunun... kanunlar, zorunluluklar bir yere kadar, insanın kendisinde bilinç olmayınca, her kanunun da bir deliği bulunur...

üniversitede hocamız, 550 millet vekili, nasıl vergi alırım, için çalışıyor, binlerce insan da, nasıl vergi kaçırırımın yollarını arıyor, işleri çok zor demişti... :) evet komik ama, maalesef gerçek...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…