birikim yapabilmenin yolları

Herkese iyi akşamlar kızlar,
twins scorpion aramıza hoşgeldin

Bugün annemle kahvaltı bile yapmadan ev işlerine giriştik.Bu yüzden öğle yemeğine dışarıdan lahmacun söyledik. 21 TL tuttu. Başka bir harcamamız olmadı

4 posta çamaşır yıkadık. Eşya ve kıyafet detoksu yaptık diyebilirim.Giyilmemiş etiketli pantolonlarım ve topuklu ayakkabılarım vardı. Birilerine hediye ederim diye tutuyordum. Ama kalabalığı canıma tak etti. 3 poşet ayarladım içinde elbiseler ayakkabılar vs. bir sürü şey var teyzeme ve kuzenlerime götürücem yarın.

Çok fazla havlumuz vardı. Hatta tanıdığımız birinin bir tur şirketi vardı ve kapandı. Giderken 100'e yakın büyük havlu 100'e yakında küçük havluyu biz aldık. Hepsi etiketli kullanılmamıştı. Birilerine giderken götürüyorduk. 20 tanesini bıraktık kalanların hepsini bugün dağıttık. Resmen ev hafifledi.

Akşamada çat kapı misafir geldi. Yemeğimizde yoktu. Mercimekli köfte yaptık yanınada turşu çıkardık hep birlikte yendi.

İyi akşamlar birikimci tasarrufçu hanımlar
Bugün harcamam 18tl kahvaltılık biraz meyve,yogurt aldım yani aldığım herşey ihtiyaç.
Ben artık istek harcamalarımı minimum tutuyorum.
Ve biriktirdikçe daha çok mutlu oluyorum gerçekten daha çok olsun istiyorum
Biriktirmek çok güzel

Herkese günaydınnn
Bugün 2 sınavım var. 8 saat kadar okulda kalıcam. Yanıma evden alabileceğim sadece süt var. Yani muhtemelen su ve yemek masrafım olacak. En az harcamayla kapatmaya çalışıcam günü

kızlar ya şu lazer epilasyon işini de bende düşünüyorum
bıktım sürekli ağdadan
yazın kıl durumuna göre kıyafet seçmekten
tatil öncesi bi de onu düşünmekten
iş yerinde yaptıran kızlardan fikir ve tavsiye alacağım
offf hiç eksik harcama da bitmiyor
sürekli bir harcama kalemi çıkıyor
bir de hesap kitap yapmam lazım

aynen hic bitmiyor hic.. ben de gidip görüşüp fiyat bile aldim ama bir türlü o parayi elimden cikarasim gelmiyor

hadi bakalim hayirli haberler bekliyorum

merhaba arkadaşlar...
hayırlı haberlerle geldim canım... :) rapor: 1,9 kg gitti... yaklaşık üç haftadır dikkat ediyorum.. durmak yok yola devam... bi 5 kg daha vermem lazım....

ekonomimiz, kısa sürede toparlar inşallah...

cok iyiymis tebrik ederim. neler yaptin da kilo verdin anlatsana biraz

akşama misafirlerim var...
sabah laz böreği yaptım, ilk kez, görüntüsü güzeldi, bakalım tadı nasıl, akşama... :))
yardımcım da, kabak tatlısı ve patatesli börek yapacak, tarifini verdim... :) akşam gidince bi de salata yaptım mı tamamdır... :)

cok iyiymis tebrik ederim. neler yaptin da kilo verdin anlatsana biraz

son bir haftadır, ekmek, pilav, makarna tamamen kestim... abur cuburu bıraktım... çayımda şeker kullanmıyorum zaten uzun zamandır... her akşam bir bardak suya bi ceviz parçalayıp koydum, sabah aç karnına suyunu içip, cevizini yedim...
onun dışında sağlıklı beslenmeye çalıştım,,,etimi,sütümü,salatamı, yumurtamı eksik etmedim...arada çok küçük tatlı ve börek kaçamaklarım da olmadı değil... :)

lazere parasından önce, korktuğum için gidemem...
diş tedavisine bile, bir yıl korkup, erteleyip, mecbur kalınca ancak başlayabildim... :)) başladık bakalım,,,yarın çekim işi bitecek inşallah...sonrasında bi on gün dinlenip, dişlerim yapılacak...

inşallah güzel olmuştur da bize de tarifini verirsin :)
geçen yıl ilk kez yedim laz böreği o kadar beğendim ki
bidaha satan bi yer de göremedim
bu ara tarif araştırıyordum bende

inşallah güzel olmuştur da bize de tarifini verirsin :)
geçen yıl ilk kez yedim laz böreği o kadar beğendim ki
bidaha satan bi yer de göremedim
bu ara tarif araştırıyordum bende

canım ben de ilk yıllar önce, Rize de bir evde,orjinalini yemiştim... tatlı sevmeyen biri olarak , tabiri caizse, bayılmıştım... ama bir daha o tadı yakalayamadım.. .ne Rize de, ne Trabzon da, ne de İstanbul da... :)

hazır baklava yufkasından yaptım ben
15 tane yufkayı, aralarına tereyağı sürerek koydum tepsiye
arasına, 1 lt. süt, 3 yumurta sarısı, bir tam yumurta, iki kaşık un ve iki kaşık buğday nişastasıyla yaptığım muhallebiyi döktüm
orjinaline benzesin diye, kara biber ektim muhallebinin üstüne
üstüne tekrar, aralarına erimiş tereyağı sürdüğü, 15 yufkayı serdim
kalan tereyağını en üste döktüm
dilimleyip, 180 derece fırında kızarana kadar pişirdim
üstüne, iki bardak şeker, iki bardak su ve iki yemek kaşığı limon suyuyla yaptığım şerbeti döktüm
afiyet olsun... :)

bakalim ben de yarindan itibaren sana eslik edeyim oyleyse

bakalim ben de yarindan itibaren sana eslik edeyim oyleyse

çok da iyi edersin canım... :)
ama bana çok güvenme, baksana yukarıda, bir haftadır çektiğim eziyeti yazıp, aşağıda, tereyağlı, şerbetli tatlı tarifi veriyorum... :))

çok teşekkür ederim canım
bende gecen yıl rizede yedim
sütlü tatlıya bayılırım şerbetli tatlı sevmem
bu ikisinin arasında bişey bayıldım
daha yeni aklıma geldi kolay bişeye benziyo tarifine bakayım da yapayım diye
tesadüfen yazmışsın, çok sevindim :)
aslen karadenizli misin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…