birikim yapabilmenin yolları

Günaydın
Hoşgeldin C cigabitli
İşe başlar başlamaz birikim olayını çözer ve seversen çok rahat edersin
ben çalışmaya başladıktan 7 sene sonra kafayı topladım

bugüne kadar felaket paralar harcamış biri olarak benimde yeni aklım başıma geldi diyebilirim.
tek başıma yaşıyorum kira +faturalar olunca daha bi dikkat edesi geliyor insanın .
bir de ilk aylar eşya falan aldım kredi kartına azcık yüklenmişim bakınca
arada gereksiz seylerde çok almışım tabi

maaş alınca 200 dolar almayı düşünüyodum ne yapsam bilemedim yüksek geliyor suan

gunaydın dun ilk defa hiç para harcamadım. işe giderken bir arkadaş getirdi arabasıyla, dönüşte de sıfır harcama olması için yürüdüm, yol 15 dakika sürdü. arabayla gidince de, minibüsten inerek yürüyorum, yine işten çıkıp, minibüse binip, inmek 10 dakikayı buluyor :)
bugün yol parası verdim şimdilik.

maaş alınca 200 dolar almayı düşünüyodum ne yapsam bilemedim yüksek geliyor suan
bekarsın ve bu para sana ev alırken, evlenirken lazım olacaksa, bir süre kullanmayacaksın. alınmış alınmıştır, paran varken al at kenara. kısa vadede belki 20-30 zarar edersin, 1 sene sonra kar alırsın

Uzun vadeli düşünüyorsan al at kenara derim. SertSessiz haklı aradan zaman gectiginde iyiki yapmışım dersin

İnsallah daha nice günleri sıfır harcamayla kapattığını görürüz :)
günaydın kızlar
sabah sabah 500 dolar aldım
umarım zarar etmem
Ohh Allah bereket versin cnm. Bence etmezsin. Senin niyetinde güzel aldıgın paranın degeri olur emin ol

hoşgeldin... Bereketli olsun birikimlerin :)

bir de size sormak istediğim bir şey var bazı masrafları düştükten sonra 1,800 lira kalcak bana bunun içinde elektrik doğalgaz ve su var ayrıca 1 aylık yiyecek giderim, 2 ayda bir ailemin yanına gidiyorum gidiş-dönüş 40 lira bilet vs. sizce 1800 liranın kaçını birikim olarak ayırmalıyım

ilk birikim ayı olduğu için çok fazla ayırma bence. misal bu ay tüm giderleri yüksek tut. elektrik-su-doğalgaz 300 TL, mutfak masrafı 250-300 tl, yol masrafı 50 TL, bu ay kaban, mont, ayakkabı gibi giyim masrafı, tiyatro, sinema, sosyal aktivite için harcama kalemi yazılmamış
önümüzdeki ay mutfak masrafına, fatura giderlerine bakarak daha fazla ayırabilirsin
yukarıda yazdığım haliyle gider 600 TL gibi, 1200 TL birikime ayrılabilir görünüyor. anncak 600 TL den bile artabilir elinize.
bir de bekar olduğunuz için sizin arkadaşlarla vakit geçirme fazla olur, ona göre eğlenceye de harcama kalemi ayırın ki, şimdidden çok bunalmadan birikim işini devam ettirin. yarın ev almaya kalkarsanız kredi ödemesi sırasında, bu dediklerimi yapamayacakasınız, evlenip çocuk sahibi olunca da gezilmiyor. şu an vakit, para ve gençlik varken gezin.

şu 3 şey hiç bir zaman aynı anda bulunmuyor. vakit, sağlık ve para
okul yıllarında; gençlik- sağlık ve vakit olur para olmaz
işe başlarsınız, evlenirsiniz, çocuklarınız olur; paranız olur, gençliğiniz olur, vaktiniz olmaz
emekli olursunuz vaktiniz olur, paranız da olur (emekli maaşınız, kirada evleriniz, çocuklarınız evlenir) ancak gençlik olmaz

çok teşekkür ederim ayrıntılı şekilde yazmışsın. aklıma gelmeyen kısımlarıda getirdin. dediğin gibi kalem kalem ayırsam önümü daha iyi görebilirim.

merhaba hanımlar çok faydalı olmuş yazdıklarınız her sayfasını okuyamadım malesef çok sayfalar :) bende biriki yapmak isteyip bir türlü yapamayanlardanım. nerden kısacağımı bilmiyorum faturalarda çok gelmeye başladı.doğalgaz gelecek artık önümüz kış ve odaların hemen hemen hepsini açıyorum su desen zamlarla birlikte bayağı kabarık oluyor fatura.elektirik de bilgisayar eşim sayesinde bazen sabahlara kadar açık kalıyor normalde gündüz evde yokuz ama yinede altımdakiler gibi fatura geliyor hatta onları bile geçiyor bazen. maaş aldığım bankadan bes yapayım dedim onu da kimileri iyi bulmuyor vazgeçtim.bana neler yapmamı önerir siniz? borçlarımız da var ayrıca.

Sertsessiz biraz önce yazmış ama ben kısaca sana şunu söyleyeyim ilk başta kalemleri ortaya çıkarabilitsin. Faturalar mutfak kira gibi... Zaten bunlar göz onunde olacaktır. Birde mesela mutfak alışverişi yaptığında her aldığını yaz kenara. Neyin gerekli neyin gereksiz olduğu ortaya çıkıyor. Bunla başlayabilirsin. Haricen kombiyi dışarı çıkacağınız zaman en düşüğe alın her kombi bir olmuyo diye biliyorum ama açıp kapatmak bile farkediyor. Hem doğalgaza hem elektriğe

içerde termostat var canım düşürüyorum dereceyi umarım faydası oluyordur.yazmadan çıkmamak lazım gerçekten ama bir gidiyoruz markete oğlan herşeyden isityor eve geliyoruz yiyecek için ya da ev için bir kaç parça birşeyden başka şey yok gerisi abur cubur kasa da da 200 yü buluyor ödeme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…