birikim yapabilmenin yolları

110630"]30bin istiyorlar.Henuz yeni gorduk bu islere,galiba evin fiyatina gore cikabiliyor daha .
En kotusude evler cok pahali,kesene Gore bulucanda,bulursanda birsuru tadilat gene pahaliya patliyor.Daha da kotusu esim illaki ev almak zorunda degiliz, böylede iyi enden zorluyorsun diyor.Gel de ümitsiz olma...[/QUOTE]

Canım umutsuz olma benim esimde hic istemiyodu ev almayı o kadar borcun altına girmeye cesareti
yoktu benim zorumla aldık evimizi bizimde pesinatimiz yoktu bi ev kredisi birde ihtiyac kredisi çektik simdi ikincisi bitti bile inan birazcık kısınca oluyooo
Zaten bizi sarsan evimizin taksitleri değildi kiralar oldukca fazla oldugu icin kiramizdan bir miktar fazla kendi evimize ödüyoruz o kadar
Evimizi aldıktan sonra baska odemelerimiz çıktı o bizi cok sarstı...

tr_lelli arkadaşım seni okuyup gaza geliyorum maşallah bana tutumlu olmayı öğretiyosun Allah razı olsun biz 26 aylık evliyiz, 7 aylık hamileyim, hiç birikimimiz yok, aldığımız hep gitti, düğün borcu çoktu, 2 miz de çalışıyoruz ancak ev için peşinat birikmiyo, babalarımız zaten emekli zor geçiniyor
Ama bundan sonra bişeyler yapcam inş
Senin yaşın kaç soruşmaz ama k.bakma merak ettim
Bir de şeyi merak ettim 9 ayda nasıl 11000 oldu, kazancınız çok mu yani ayda 1000den fazla kumbaraya para atmıssınız tebrık ederım ben 1 yılda 1000 yapsam ıyı
Allah daha çok versin birikimimiz bereketli olsun

yok canım vadeliye para atmam
ama dur ben bugun gidip bi 11 gram işçiliksiz bilezik alıp atayım kalsın bozulmazda uzun vadeli

Estagfurullah hepiniz birbirinize destek olucaz insallah
Yasim 30
10yasinda da bir oglum var calısmıyorum
Esim bir turizm firmasinda müdür
Maas+prim seklinde calisiyo
Bu sebeple net brüt bi maas mebla soyleyemicem ama en az 3000-3500tl buluyodur sanirsam+ 750tl kira geliri olan baska bir dairemiz var
Annemlede ayni binada olmanin rahatligini yasiyorum acikcasi
Cay,seker,pirinc,yag tarzi kurubakliyatlarimi annem aliyo yani onlar aylik alisveris yapiyolar fazla fazla aliyolar ortak kullandigimiz bir kilerimiz var ben bittikce ordan kullaniyorum
Bunun tabiki gıda da etkisi buyuk butcemize
Ama her ay 1000tl araba kredisi ödüyoruz
İnanin bende 2yildir biktirebiliyorum
Benim esim esnafti is batirdi
Bu iste 5yildir calisiyo 3yıl o dukkandan kalan borclari faizlerini ödedik
Hemde borc 20binken 30bine cikti issiz kaldigi donem odeyememisti faiz ustune faiz falan
Cok zor seyler yasadim ben ama sabrettim
Cok sukur
Sabir ve sukurle acılmıcak kapı yok
Umarım bebisiniz bereketiyle gelir coook birikimleriniz olur

Günaydın hanımlar. Bereketli bir gün olsun İnşallah hepimize.

Bizim 2 yıl daha kredimiz var ayrıca kirada oturuyoruz. Eşime bu sabah ev için peşinat biriktirelim mi dedim, güldü bana

1 yıl sonra bebiş düşünüyoruz onun için birikim yapıyoruz aslında. 10 yıl sonra ancak olur dedi. Şimdi başlamazsak 10 yıl sonra elimizde sıfır olur. Ama şimdi başlarsak o zaman elimizde ne olursa kardır dedim. 2 tl verdi al kumbaramıza at o halde dedi

Diyorum ya ütopik bizim için ev almak ama Allah bilir. Kısa vadeli hayallerimizi gerçekleştirelim de devamı da gelir İnşallah.

Aralık ortası gibi bozuk para kavanozum dolmuş olacak. Yarım altın alacağız inşallah. Kendi zulamdaki parayla da çeyrek mi alsam döviz mi alsam bilemiyorum.

Her ay demirbas olarak giderler nekadar?
Yazalim mi hem nereye ne vermisiz hesaplamis oluruz

Bizim her ay duzenli olarak giden
1000tl araba kredisi
300tl kadar esimin sigara parası
Kredi kartinada taksitle aldigimiz esyalar ve sabit kampanyali olan telefon faturalarimizla 700tutuyo
1000+300+700=2000
Gıda,faturalar,zaruri ihtiyac,ufak tefek alinan esya tabak canak taksitleride 1000tl vardır.
300de gün var unuttum

Nekadar gelir varsa okadar gidiyo hale bakın neresini kıscan simdi bunun

Son düzenleme:
Kira+ kredi+ faturalar 2000 tl.

Sabit giderlerim bunlar. Bu ay günü gününe harcamalarımızı not ediyoruz önümüzdeki ay esnek harcamalarımızı daha detaylı yazabilirim.

Suan belki cok uzak görünüyo olabilir
Ama ödeme kolayligi saglayan yapilar falan var artık
Hem bazi sehirlerde okadar uygunki evler ben sasiriyorum
Sıkısıp acil evini satanlar
2.el evler
Bence olur
Cıtayi cok yuksek tutmayarak baslamak lazim olaya
Öyle baslayalım ki hevesimiz kacmasın.
Burda annemlerin kiracisi olan kac kisi ev aldi gitti tek maasla
Ama 2.el
Ama giris kat
Aldı neticede.
Hic öyle dusunumeyin olur mu?
Neden olmasın "zorsa basaririZ imkansiz zaman alır" diyin gitsin
Bakin ne guzel 10sene vermissini kendinize bu bile guzel bisi
Ben 10yillik evliyim mesela ne ara 10.yil bitti anlamadim bile
Oglum boyuma geldi nerdeyse
Pesinatı biraz biriktirdimmi gerisi kira öder gibi ödenir anlamazsiniz bile
O 2tl 2000, 20.000 oldugu zamanlarida görürsunuz umarım

Ay benide alın aranıza bende para biriktirmek istiyorum kilitli kumbaram var içine elime geçtikçe atıyorum attığım gibide iki gün sonra geri alıyorum
Eşimle araba hayalimiz var ama kredi ile değil biriktirp almak istiyoruz
Bana bi akıl verin eşim para tutmasını bilmez benjm idare etmem lazım

Hosgeldiniz :)
Geri almak yok cıss
İstikrar sart öncelikle nakit biriktiremiyosaniz döviz olarak saklayın o da olmuyosa gram olarak saklayın
Tl olarak saklamak irade gerektiriyo
Neye nekadar harciyosunuz önce onu yazın hesaplayin sonrada nerden azaltabilirim kısabilirim neyi almasamda olur ya diyebiliyosunu bunlari hesaplayım
İlla artacaktr

Bugün bi liste yapacam ozamn nereye nekadar veriyoruz neyi gerekli neyi gereksiz harciyoruz bugünden itibaren 5 tl kumbaraya koyarak sizinde desteginizle girdim birikim yoluna bre Bismillah

Bugün bi liste yapacam ozamn nereye nekadar veriyoruz neyi gerekli neyi gereksiz harciyoruz bugünden itibaren 5 tl kumbaraya koyarak sizinde desteginizle girdim birikim yoluna bre Bismillah

Biriktirdikçe zevke dönüşüyor birikim işi. İradeli olun ve asla almayın. Bir de hedef koyun. Bu önemli bence. Şunun için biriktiriyorum derseniz biriktikçe keyif alırsınız eliniz gitmez.

Bizim de evimiz yok, onun için birikim yapmaya çalışıyoruz. Inşallah olacak kızlar, pes etmek yok :) eminevimle konuştuk geçen gün tr_lelli söylemişti. Bir miktar peşinat istiyor, artı organizasyon parası alıyor, biz 50 bin peşinat versek 200 bin onlardan alsak, 250 binlik bir ev için 16 bin organizasyon çıkardilar. Tabi aylık 2000 ödeme ile 100 ay vade. Sadece fikir edindik. En azından bankalarin faizi kadar yüksek değil onların aldığı para. Ama oğlumuz olacak, ben en az bir sene çalışmıycam o yüzden, eğer eminevime başvuru yaparsak en erken 2,5-3 sene sonra para veriyor, yani bir 5 sene sonra da olsa bizim de bir evimiz olacak diyebiliyorum artık. En azından umut var, hem farkettim ki 250 bin olan evleri beğensem de 200-220 bin e olan evlerde de güzel olanları var :) mutlaka bizim de kısmetimiz de var birisi, daha geçen haftaya kadar hayalken ev almak, bugün umudumuz var :)

Heehhehee:)))
türk milleti olarak meyveye pek bir düşkünlüğümüz yok.
o yüzden yazdıklarınız gülümsetti..:)
genelde düşkünlüğümüz cips kola kızarmadır ya hani..
şifa olsun oğlusunla kocana..

Biriktirdikçe zevke dönüşüyor birikim işi. İradeli olun ve asla almayın. Bir de hedef koyun. Bu önemli bence. Şunun için biriktiriyorum derseniz biriktikçe keyif alırsınız eliniz gitmez.
10 binlik falan araba istiyorum ya hayal de olsa biriktirerek bunu basaracam inş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…